Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@peter952 ked sa myli veriaci,ze Boh existuje a zomrie,co sa stane?....ked sa zmyli neveriaci a Boh bude existovat?
@katharines To poznam,to napisal Dobsinsky
@peter952 najmúdrejšie sa človek cíti, keď píše o čom nemá ani šajnu 🙂 Osobne ja - čím viac viem, resp. čím hlbšie idem do ľubovoľnej problematiky, zisťujem, že viem toho až priveľmi málo. Teda ak chceš písať o viere, najprc si naozaj naštuduj náboženstvá, stretni sa s veriacimi kresťanmi, moslimami aj tými polyteistami a potom filoofuj a rozdávaj roumy. Takto len reprodukuješ dokola pár slov z dvoch prečítaných kníh a absolútne nemáš šajnu čo je viera, ako ju prežívajú úprimne veriaci, fanatici, alebo pokrytci.... Do kostola nezájdeš, s farárom sa neporozprávaš, s moslimom si sa tiež nestretol, ale veriacich za nimi posielaš. Nám to netreba, my sme sastretli s farárom 🙂
@peter952 to tazko. Ak si bol predtym katolik, tak vedomosti nemas ani coby sa za nechet zmestilo, tak sa ani nedivym, ze si od viery odpadol.
@peter952 ano,tete terezke sa nestane nic...pomyli sa. Co sa stane ujovi petovi?
Lebo tym,ze bude existovat Boh,si uvedomi,ze sa z neho nemal vysmievat....
Uz mu.moze byt jedno,ci a co si veriaci vymysleli. Bude iba ujo peto a boh...zoci voci.
Moze nastat taka situacia....
@peter952 ja celkom nechápem o čo ti ide. Ty si v tejto diskusii x-krát napísal, že viera je blud. Ešte koľkokrát to potrebuješ napísať? Myslíš, práve na 67. strane teraz všetky diskutujúce sa chytia za hlavu a povedia: waw, pán Peter nás presvedčil a od zajtra budú všetky do jednej ateistky? To je tvoja predstava? Pán Peter otvárajúci oči a presviedčajúci blúdiace duše? Znie to dosť vtipne, lebo tvoje presviedčacie metódy sú také ehm, sorry, škôlkárske...
Keď som bola malá, povedala som vetu: "Verím, pretože ak existuje Boh, je to dobré. Ak neexistuje, aspoň si precvičím pamäť" Našťastie som z toho vyrástla 🙂 Aspoň dúfam... 🙂
@0silvia0 Práveže niesu ti kostolnici, kresťansky.
Ale naopak vo vsetkom veria ze im Boh pomáhal, ze to tak vsetko má byť.
Dokonca tá teta nema úplne zdravé dieťa, ale boh nemôže dat kazdemu zdravie 😏
panebože, jednoducho každý ma vieru, v to v čo je presvedčený. A nevravim za seba o Bohu.
😉
Za mňa, je to čistý blud..Zem planéta ako každá iná a naopak v spojení s vesmírom 😏🍀
Mier😁
@peter952 peter, uz som sa ta pytala, preco sa stale potrebujes hrabat v minulosti a opakovat tu mantru o zabijani zo strany Cirkvi stale dokola... nevies, napriklad tvoj prapredok v stredoveku mohol byt mestsky kat - citil by si sa za to vari spoluzodpovedny?... ked nemas nieco nove, aspon neopakuj take klise dookola 😉
Ano verim v Boha. Bola som vychovavana v katolickej rodine. I ked musim priznat, ze ma k Bohu viac pritiahli moje starosti a trapenia, ako len bezny zivot. Myslim, ze to je skoda, ze by mal clovek verit dennodenne a dennodenne sa aj modlit, dakovat a prosit.
Ak clovek skutocne veri, modli sa a doveruje, potom naozaj vidi, ako prichadza to vytuzene ovocie ❤
@peter952 alebo neziju podla Bozich prikazani a myslia si, ze oni mozu a maju urcovat, co je spravne a co nie.
@peter952 to nie su tvoje osobne argumenty, len tajtrlikujes 2 knihy, co si cital. Osobne si tu neprispel nicim.
Boh ráta aj so slabými a hriešnikmi vo svojom pláne Poď a nasleduj ma!
https://www.youtube.com/watch?v=98tC_cT99p0@peter952 jedina a cela pravda je v Bozom Slove. Skrze Jeho Slovo povstalo vsetko.
Tyto dvaja sasovia, ktori sluzia diablovi o Bohu nevedia vobec nic. Akurat bojuju so svojou predstavou Boha a o ich pohnutkach vie naozaj len Boh. Ludia radi a casto miesto uznania svojej chyby ukazuju a zhadzuju svoju vinu na druheho cloveka, alebo Boha. A tak nielenze nic nedosiahnu, ale zatvoria si nadobro cestu k Boziemu milosrdenstvu. Bez lutosti niet odpustenia. Ostava uz len spravodlivost, pred ktorou sa nemozno skryt ziadnym klamstvom.
Boh nehlada dokonalych, ale ochotnych.
@peter952 tvoj status 21:45 opat blud.
Ako chces niecomu verit, ked nic nevies o Tom, Komu si uveril?
Ak si si bral svoju zenu (predpokladam), tiez si jej povedal, verim ti, no nechcem o tebe a ani tvojej rodine nic vediet? Naozaj by si si vzal zenu napriek tomu, zeby si nic o nej nevedel? A chcela by si ta vobec vziat ona s takym, povedzme, nestandardnym zelanim?
Tri podobenstvá, ako sa dá odľúčiť od Boha:
@peter952
Ž127,2: Zbytočne vstávate pred svitaním a líhate si neskoro v noci,vy, čo jete ťažko zarobený chlieb;lebo on dáva svojim miláčkom spánok.
Prís4,16: Lebo nespia, kým (niečo) zlé nevykonajú,a obchádza ich spánok, ak (voľakoho) nezvedú.

@peter952 samozrejme. Aj tie studené za komunimu 🙂