icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

janka9259
8. sep 2019

Boh určite existuje, nasvedčujú tomu mnohé zázraky, v poslednej dobe hlavne zázračné uzdravenia. Sama som zažila 2x uzdravenie bez lekárskeho zákroku a liekov, len na základe modlitby. To čo sa deje vo svete a čo robia ľudia, s tým boha nespajajte. Boh dal ľuďom slobodnú vôľu a tak to aj vyzerá. To že cirkev je po stáročia pretkaná zlom, to je vec ľudí nie boha.... Proste a bude vám dané....kto v boha verí a dôveruje mu, Boh mu dá všetko o čo požiada.....

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
8. sep 2019

@peter952 ja som ta tiez nevidela a verim, ze existujes. Bol by si, aj keby som neverila, ze existujes, alebo by si zrazu sublimoval?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
8. sep 2019

@peter952 ja miesam? Kym neexistovali mikroskopy, tak to vsetko boli len domienky. A hoc aj teraz su supervykonne mikroskopy, tiez nie je vsetko vylozene spravne. To, ze neveris v existenciu Boha len hovori, ze nechces pouzit spravny nastroj, aby si ho mohol vidiet.
Aj v sucadnosti min 98% ludi bakterie cez mikroskop nevideli.
A ked tak neveris, preco si sa bal, pozriet si 3 min. Video so zvukami pekla?

https://www.youtube.com/watch?v=Ag-TeaU1lys

Nech sa paci, ty hrdina 😉

janka9259
8. sep 2019

@peter952 to je typická otázka či typický argument ateistov..... choré deti.... prečo to Boh dopúšťa.... Je snáď zlý? Nie. Viete, všetko má svoj dôvod... Boh niekedy dopustí chorobu, pretože vďaka nej sa iný ľudia obrátia. Niekedy preto, aby zázračné uzdravil a neveriaci uverili. Niekedy je to následok hriesneho života predkov. Niekedy je to chýba rodičov keď porodí dieťa nejaká fetacka napríklad. Ja som sa vďaka mojej chorobe zbavila pýchy, je zo mňa pokornejší človek a som za to vďačná. Vďaka chorobe môjho synčeka sme sa celá rodina duchovné zomkli a keď Boh videl, že jeho choroba priniesla ovocie, vyliečil. Z večera do rána.... niekedy to trvá pár dní, niekedy pár rokov....

janka9259
8. sep 2019

@peter952 nemá záujem? Má. Vždy. To len ľudia sa mu chrbátom obracajú....mnoho kresťanov nežije kresťanský život....Boh je ako otec. Milovať svoje deti bude vždy. No nemôže pomôcť tomu, kto od neho odíde....chce to zamyslieť sa srdcom, nie rozumom.

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
8. sep 2019

@peter952 nepacilo sa ti? Ved to urobili tvoji kamatati, komunisti 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
8. sep 2019

@peter952 komunistai boli a su ateisti. To si nevedel? Bojovali proti Bohu i viere, ako ty.

katharines
8. sep 2019

@peter952 a dufam, ze i zvuk si si zapol. A to, co si tam pocul, ak tvrdis, ze ide o zvuky litosferickych dosiek, tak problem bude asi na tvojej strane 😉.

holubica555
9. sep 2019

@katharines ateisti sa nezgrupuju len preto ze su ateisti, vierovyznanie je priorita asi u teba🙂) moji priatelia su vselijaki, ci veriaci ci neveriaci. stotoznovat ateizmus a komunizmus je asi taka blbost ako ze ryba nie je maso..

terezka1947
9. sep 2019

@holubica555 jednou zo zakladnych cielov komunizmu bolo znicit Cirkev....akukolvek.
Takze si trosku komunizmus dostuduj....zacinali sofistikovane,postupne....najprv bolo potrebne cirkev odtrhnut od spolocnosti,zamedzit vplyv....napr.uz v skolke,skole zastavit akukolvek.zmienku o Bohu,atd,atd.
Tak nemiesaj ty....
Druha vec je,ze mnohi komunisti boli sami utajeni veriaci,ci uz uprimni.....alebo zo zistnych dovodov sa po pade komunizmu opat do lavic kostolov vratili.
A mnoho ludi len tu na Slovensku,by asi.tazko zvladalo tie perzekucie zo strany komunistickych pohlavarov,keby o svojej viere presvedceni neboli.

peter952
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
9. sep 2019

@peter952 ty bojujes proti viere-vysvetlovanim hlupym oveckam,ze v co veria je hlupost....chces im dobre,ty sa uz ani sam necitas?
Ale alibisticky je ti to jedno....skratka,ty len chces dobre.

h_petra
9. sep 2019

Tak to s tymi zvukmi pekla je silny úlet 😁😁😁

katharines
9. sep 2019

@terezka1947 dakujem, ze si to takto krasne vysvetlila. 😘

eva8
9. sep 2019

prvýkrát som sa o týchto zvukoch z pekla dozvedela od moslimov. Podľa mňa sa to dá vysvetliť fyzikálnymi javmi, aj keď tam boli vedci. Aj som niekde počula vysvetlenie, ale nevenovala som tomu pozornosť. Učili sme sa, že čím hlbšie do stredu, tým vyššia teplota. Pri vysokej teplote prvky nie sú v tuhom stavu. Vrenie, vyparovanie, prípadný prechod do plazmy, neprebieha v tichosti. Ešte k tomu v uzavretom priestore. A tak je možný vznik roznych zvukov. Najmä keď sa otvoril priechod (vrt), tak aj malé prúdenie vzduchu zmenilo "koncert". A to vyšťahnuté svetlo? Cez dieru vytreskol silný jas - keď niečo horí, šľahá plamne. Zmena tlaku, prúdu vzduchu, teploty... vyústio k vyšľahnutiu plameňa. Že to malo tver krídel? Vrt nemusel byť úplne symetrický + priestory kade prenikal ten plameň mohli zdeformovať, resp. vyformovať tvar krídel. Ja to za peklo nepovažujem, moslimovia sa toho báli a brali ako jasný dôkaz pekla, keď mi to ukazovali

Niektorí komunisti po páde socializmu (hlavne na vyšších miestach) len prevrátili kabáty a začali chodiť do kostola, aby boli videní.

katharines
9. sep 2019

@eva8 mozno, a mozno nie 😉

0silvia0
9. sep 2019

Fuha, ja som si "peklo" doteraz predstavovala ako stav duše, nie nejaké reálne miesto na Zemi, to by snáď potom muselo niekde existovať aj nejaké reálne nebo, nie?

katharines
9. sep 2019

@0silvia0 no, najdem videnie sr. Faustiny. A velmi podobne to opisovali aj ini svati, ktory peklo popisovali ako miesto nesmiernych a mnohorakych muk.
A aj v pisme je niekolko zmienok o pekle. Ak chces najdem a uvediem.

0silvia0
9. sep 2019

@katharines ja som tiež niečo podobné čítala, ale ja som to skôr brala ako zvizualizovaný stav duše, ktorý by sa inak nedal opísať, niečo ako podobenstvo... V tejto knihe je tiež niečo podobne opísané: https://www.martinus.sk/?uItem=50756

katharines
9. sep 2019

@0silvia0 tuto knihu nepoznam. No par citatov z Pisma. Kedze kazdy clovek prejde osobnym (po smrti) i poslednym sudom (na konci vekov):

Zjv 20:
Definitívny súd. - 11Potom som videl veľký biely trón a toho, čo na ňom sedel. Pred jeho pohľadom utiekla zem i nebo a už pre ne nebolo miesta. 12Videl som mŕtvych, veľkých i malých; stáli pred trónom a otvorili sa knihy. Otvorila sa aj iná kniha, kniha života. A mŕtvi boli súdení z toho, čo bolo zapísané v knihách podľa ich skutkov. 13More vydalo mŕtvych, čo boli v ňom, aj smrť, aj podsvetie vydali mŕtvych, čo boli v nich, a každý bol súdený podľa svojich skutkov. 14Potom boli smrť a podsvetie zvrhnuté do ohnivého jazera. Toto je druhá smrť: ohnivé jazero. 15A koho nenašli zapísaného v knihe života, bol zvrhnutý do ohnivého jazera. (Podľa tradičného výkladu ide o obraz vzkriesenia mŕtvych a posledného súdu. Netreba však zabudnúť, že Kristovým príchodom na svet, ale najmä jeho víťaznou smrťou sa už začal definitívny súd nad všetkými ľuďmi podľa ich skutkov, ktorý bude zavŕšený na konci vekov.)

Mt10,28: Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu. Skôr sa bojte toho, ktorý môže i dušu i telo zahubiť v pekle.

Mt11,23: A ty, Kafarnaum, vari sa budeš vyvyšovať až do neba? Do pekla zostúpiš! Lebo keby sa boli v Sodome diali zázraky, ktoré sa diali v tebe, bola by zostala po tento deň.

Mt18,9: A ak ťa zvádza na hriech tvoje oko, vylúp ho a odhoď od seba: je pre teba lepšie, keď vojdeš do života s jedným okom, ako keby ťa mali s obidvoma očami vrhnúť do ohnivého pekla....

Lk10,15: A ty, Kafarnaum, vari sa budeš vyvyšovať až do neba? Do pekla sa prepadneš!

Lk12,5: Ukážem vám, koho sa máte báť. Bojte sa toho, ktorý keď zabije, má moc uvrhnúť do pekla! Áno, hovorím vám: Tohto sa bojte!

Lk16:
19Bol istý bohatý človek. Obliekal sa do purpuru a kmentu a deň čo deň prepychovo hodoval. 20Pri jeho bráne líhal akýsi žobrák, menom Lazár, plný vredov. 21Túžil nasýtiť sa z toho, čo padalo z boháčovho stola, a len psy prichádzali a lízali mu vredy. 22Keď žobrák umrel, anjeli ho zaniesli do Abrahámovho lona. Zomrel aj boháč a pochovali ho. 23A keď v pekle v mukách pozdvihol oči, zďaleka videl Abraháma a Lazára v jeho lone. 24I zvolal: »Otec Abrahám, zľutuj sa nado mnou a pošli Lazára, nech si namočí aspoň koniec prsta vo vode a zvlaží mi jazyk, lebo sa hrozne trápim v tomto plameni!« 25No Abrahám povedal: »Synu, spomeň si, že si dostal všetko dobré za svojho života a Lazár zasa iba zlé. Teraz sa on tu teší a ty sa trápiš. 26A okrem toho je medzi nami a vami veľká priepasť, takže nik - čo ako by chcel - nemôže prejsť odtiaľto k vám ani odtiaľ prekročiť k nám.« 27Tu povedal: »Prosím ťa, Otče, pošli ho do domu môjho otca. 28Mám totiž piatich bratov; nech ich zaprisahá, aby sa nedostali aj oni na toto miesto múk.« 29Abrahám mu odpovedal: »Majú Mojžiša a Prorokov, nech ich počúvajú.« 30Ale on vravel: »Nie, otec Abrahám. Ak príde k nim niekto z mŕtvych, budú robiť pokánie.« 31Odpovedal mu: »Ak nepočúvajú Mojžiša a Prorokov neuveria, ani keby niekto z mŕtvych vstal.«" (Hriech boháča spočíval v tom, že svoj majetok používal iba pre seba a nevidel biedu Lazára. - "Veľká priepasť" je obraz, ktorým sa vyjadruje skutočnosť, že nebo a peklo sú od seba večne vzdialené. - "Abrahámovo lono" je starozákonný výraz, zodpovedá mu "uložili ho k otcom" čiže k patriarchom. Obraz vyjadruje blízky vzťah s Abrahámom na mesiášskej hostine.)

Peklo sa tiez nazyva v Sv. Pisme "priepasť"
2Pt2,4: Veď Boh neušetril ani anjelov, keď zhrešili, ale zvrhol ich do tmavých priepastí podsvetia a dal ich strážiť až do súdu.

Zjv 20:
Konečné víťazstvo. - 7Až sa dovŕši tisíc rokov, bude satan uvoľnený zo svojho väzenia 8a vyjde, aby zvádzal národy, ktoré sú na štyroch uhloch zeme, Goga a Magoga, aby ich zhromaždil do boja; a bude ich ako piesku v mori. (Gog a Magog (Ez 38, 2) tu symbolizujú posledných nepriateľov Boha.) 9Vyšli na šíru zem a obkľúčili tábor svätých a Bohom milované mesto. Ale zostúpil oheň z neba a strávil ich. 10A diabol, ktorý ich zvádzal, bol zvrhnutý do ohnivého a sírového jazera, kde je aj šelma i falošný prorok; a budú mučení dňom i nocou na veky vekov. (Večné zatratenie je trestom pre satana a jeho nasledovníkov.)

.....
Je toho viac, tak aspon tento vyber

0silvia0
9. sep 2019

@katharines ale ja som sa s týmto stretla, ja viem, že peklo a nebo je opisované aj v písme aj v rôznych svedectvách. Ja hovorím o inom, ak raz nebudeme mať fyzické telo, fyzicky nemôžeme precítiť nebo ani peklo. Aj všetky zmienky o nebe a pekle sú individuálne opísané, v niečom podobné, v niečom odlišné. Preto môj osobný pocit je, že sú to len zvizualizované stavy duše. Ako je to naozaj sa dozvieme po smrti všetci.

katharines
9. sep 2019

@0silvia0 no, podla svatych sice fyzicke telo duse nemaju, no trpia, akoby mali a najviac trpia tym, cim najviac hresili. No v pekle je niekolko druhov utrpeni, to rozpisala okrem inych i sv. Sestra Faustina

Zjavenie pekla z Fatimy:
https://www.maria.sk/zjavenia-panny-marie-vo-fa...

V prvej časti tajomstva ukazuje deťom peklo.

Lucia to popisuje takto: "Panna Mária roztiahla ruky a z jej prstov vytryskla žiara, ktorá akoby prerazila hlbiny zeme. Zdalo sa, že odraz žiary prenikol do zeme a videli sme sťa more ohňa, diablov a duše, akoby boli priesvitným uhlím čiernej alebo bronzovej farby, ale s ľudským výzorom. Duše sa v tomto požiari vznášali, dvíhané do výšky s plameňmi, ktoré ale potom znovu padali na všetky strany, podobné iskrám vo veľkých požiaroch. Boli bez váhy a rovnováhy. Krik, stonanie od bolesti, zúfalstvo spôsobovali hrôzu a trasenie. Pod vplyvom tohoto videnia som zúfalo vykríkla. Počuli to všetci okolostojaci. Diabli sa rozlišovali tým, že mali hrozné a škaredé črty strašných a neznámych zvierat. Ale boli priesvitní, ako to rozžeravené uhlie. Boli sme takí prestrašení, že sme dvihli oči k Panne Márii a prosili o pomoc.

Druhá časť tajomstva hovorí o budúcnosti.

Vtedy nám Panna Mária povedala: «Videli ste peklo, kam sa dostávajú duše úbohých hriešnikov. Aby ich zachránil, chce Boh vo svete zaviesť úctu k môjmu Nepoškvrnenému Srdcu. Ak ľudia urobia, čo vám poviem, veľa duší sa zachráni a bude mier.
Vojna sa chýli ku koncu. Ak neprestanú urážať Boha, vypukne za pontifikátu Pia XI. nová, krutejšia vojna. Až uvidíte noc ožiarenú neznámym svetlom, vedzte, že to je veľké znamenie, ktorým Boh dáva najavo, že potrestá svet za jeho zločiny vojnou, hladom, prenasledovaním Cirkvi a Svätého Otca.
Aby sa tomu zabránilo, prídem požiadať o zasvätenie Ruska môjmu Nepoškvrnenému Srdcu a o zmierne sväté prijímania počas prvých sobôt v mesiaci. Ak ľudia splnia moje želanie, Rusko sa obráti a bude mier. Ak nie, bude Rusko šíriť svoje bludy po svete a Svätý Otec bude musieť veľa trpieť, rôzne národy budú zničené.
Ale nakoniec zvíťazí moje Nepoškvrnené Srdce. Svätý Otec mi zasvätí Rusko, to sa obráti a svetu bude dopriaty na nejakú dobu mier. Portugalsko si zachová svoju vieru.»

katharines
9. sep 2019

Svedectvo sv. sestry Faustiny o pekle
https://modlitba.sk/?p=2750

peter952
Odpoveď bola odstránená
holubica555
10. sep 2019

@janka9259 cize boh dopusti chorobu deti aby ich potom uzdravil a ini uverili??? alebo aby ich trestal za zivot predkov? a v takeho boha veris? taky boh ti stoji za to aby si ho milovala? mne sa taky boh hnusi a urcite nestoji za uctievanie. ak by aj nahodou bol, tak s takymito vlastnostami by bol pre mna cisty psychopat..