icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

Strana
z72
katharines
10. dec 2019

Svedectvo Glorie Polo o hrozach a dosledkoch potratu

https://www.youtube.com/watch?v=jp8TRykdjsM
anabella111
11. dec 2019

Rešpektujte si svoje cesty..hlavne. Ziadna dogma nie je nad lasku. A podsuvat slova zo svateho pisma neveriacemu v Boha je len ukazovanie .
comu veris Ty...Absolutne to neznamena..ze preto tomu musi aj niekto uverit. A ani to neznamena ..ze skonci v pekle. Boh nie je plochý . Ten ..ktory napise ..neverim v Neho..moze byt pri nom blizsie..ako ten ..ktory si je isty..ze ,,kope" za dobry mančaft. ....Dobry rozhovor o viere je mozný...ale len vo vynimocnych pripadoch v zivote. Vynimocny cas a vynimocne vôlni ludia v laske. Inak to vzdy bude vyzerat ako ruhacstvo na oboch stranach. Jeden hadze perly..niekomu ..kto ich nechce a druhemu da priestor na svoju obranu...tzn..ja by som taku nechcenu perlu hodila spat mudrlantovi do oka...

katharines
11. dec 2019

2Tim4,2: Hlásaj slovo, naliehaj vhod i nevhod, usvedčuj, karhaj a povzbudzuj so všetkou trpezlivosťou a múdrosťou.

katharines
Autor odpoveď zmazal
holubica555
11. dec 2019

@anabella111 pekne napisane ❤️ urcite by bolo lepsie keby krestania len isli prikladom a zili pekne a v laske s ostatnymi. k takemu cloveku ma uctu kazdy. ono to velmi nefunguje ked chces niekoho “obratit” nasilu, presviedcat alebo strasit peklom.

katharines
11. dec 2019

@holubica555 Hebr11,6: Bez viery je totiž nemožné páčiť sa Bohu. Lebo kto prichádza k Bohu, musí veriť, že je a že odmieňa tých, čo ho hľadajú.

Aj aj ked ti niekto hovori podla tvojho gusta, myslis si, ze ti to bude na uzitok? Nie pekne a lahodiace slova, ale pravda ta oslobodi. Ale co je pravda, ak clovek odmieta Povodcu pravdy?
Prikladom sa da ist slovom, skutkom a modlitbou, kazdy podla moznosti. No skryte umysly pozna len Boh.

2Tim4,3: Lebo príde čas, keď neznesú zdravé učenie, ale nazháňajú si učiteľov podľa svojich chúťok, aby im šteklili uši.

A ano, nasilu nic nejde, bud Bozie slovo clovek prijme a zije podla toho, alebo zavrhne.

Mt13:

Podobenstvo o rozsievačovi. - 3Hovoril im veľa v podobenstvách: "Rozsievač vyšiel rozsievať. (*) 4Ako sial, niektoré zrná padli na kraj cesty; prileteli vtáky a pozobali ich. 5Iné padli na skalnatú pôdu, kde nemali veľa zeme, a hneď vzišli, lebo neboli hlboko v zemi; 6ale keď vyšlo slnko, zahoreli, a pretože nemali koreňa, uschli. 7Zasa iné padli do tŕnia, ale tŕnie vyrástlo a udusilo ich. 8Iné zrná padli do dobrej zeme a priniesli úrodu: jedno stonásobnú, iné šesťdesiatnásobnú a iné tridsaťnásobnú. 9Kto má uši, nech počúva!" (Mk 4, 1–9; Lk 8, 4–8.)

Prečo hovorí v podobenstvách. - 10Tu pristúpili k nemu učeníci a spýtali sa ho: "Prečo im hovoríš v podobenstvách?" 11On im odpovedal: "Preto, že vám je dané poznať tajomstvá nebeského kráľovstva, ale im nie je dané. 12Lebo kto má, tomu sa pridá a bude mať hojne. Ale kto nemá, tomu sa vezme aj to, čo má. 13Im hovorím v podobenstvách, lebo hľadia, a nevidia, počúvajú, a nepočujú, ani nechápu. 14Tak sa na nich spĺňa Izaiášovo proroctvo:

»Budete počúvať, a nepochopíte,
budete hľadieť, a neuvidíte.

15

Lebo otupelo srdce tohto ľudu:
ušami ťažko počujú
a oči si zavreli,
aby očami nevideli
a ušami nepočuli,
aby srdcom nechápali a neobrátili sa -
aby som ich nemohol uzdraviť.«

(Iz 6, 9–10.)

Šťastie Ježišových učeníkov. - 16Ale blahoslavené sú vaše oči, že vidia, aj vaše uši, že počujú. (Lk 10, 23–24.) 17Veru, hovorím vám: Mnohí proroci a spravodliví túžili vidieť, čo vidíte vy, ale nevideli, a počuť, čo vy počúvate, ale nepočuli. (Mk 4, 10–12. 25; Lk 8, 9–10. 18.)

Vysvetlenie podobenstva o rozsievačovi. - 18Vy teda počujte podobenstvo o rozsievačovi: 19Keď niekto počúva slovo o kráľovstve a nechápe ho, prichádza Zlý a uchytí, čo bolo zasiate do jeho srdca. To je ten, u koho bolo zasiate na kraji cesty. 20U koho bolo zasiate do skalnatej pôdy, to je ten, kto počúva slovo a hneď ho s radosťou prijíma, 21ale nemá v sebe koreňa, je chvíľkový. Keď nastane pre slovo súženie alebo prenasledovanie, hneď odpadne. 22U koho bolo zasiate do tŕnia, to je ten, kto počúva slovo, ale svetské starosti a klam bohatstva slovo udusia a ostane bez úžitku. 23A u koho bolo zasiate do dobrej zeme, to je ten, kto počúva slovo a chápe ho a ono prináša úrodu: jedno stonásobnú, druhé šesťdesiatnásobnú a iné tridsaťnásobnú." (Mk 4, 13–20; Lk 8, 11–15.)

holubica555
11. dec 2019

@katharines vyborny navod ako si proti sebe poštvať ludi :D nehnevaj sa ale ja ´en prve tri vety precitam a prestavam vnimat. ten jazyk ide uplne mimo mna zaspavam z toho

katharines
11. dec 2019

@holubica555 tvoje rozhodnutie. Este ze sa nasiel niekto s kym suhlasis. Pekny den 🙂🌞

redlet
21. júl 2023

@katharines Satan - Lucifer dokáže na seba vziať podobu anjela Svetla. Len Ježiš je cesta, pravda a život. Tí, čo uctievajú Máriu sú zblúdenci.

raztovsetkozmizne
22. okt 2024

Ahoj autorka ako sa na svoju vieru pozeráš o 7 rokov neskôr? Celkom by ma to zaujimalo.

marekfruitak
18. máj 2025

Nevadí mi viera u druhých, pokiaľ tým neobťažujú okolie. Ale mám skúsenosť, že mnohokrát tí najviac do pŕs bijuci sa veriaci sú tí najhorší ľudia vo svojej povahe. Farizeji, sfanatizovaní akoby až zhypnotizovaní svojou vierou, považujúci sa za niečo viac (aj keď povedzme majú ledva ucčnovku vychodenu, pracujú na podradených miestach, holdujú alkoholu, fajče a pod.). Za život som sa stretol poväčšine len s takýmto a čo poviem, akoby sa za vieru schovávali , aby sa mohli v nedeľu vymodlit za všetko zlo čo za týždeň narobili a nabiť si konto na pondelok odznovu. Väčšinou deti sfanatizovanych rodičov trpeli psychickými poruchami (dodnes na rôznych psychoanalgetikách), boli nútené až bité keď nesúhlasili alebo neplnili príkazy vyplývajúce z viery rodičov, viem aj o prípade kedy otec zlomil ruku dcére z takého dôvodu. Ja keď vidím, že niekto príliš moc prežíva tu vieru , mám sa na pozore. U mňa čím silnejšie veriaci, tým horší človek. Deti treba vychovávať k úcte, slušnosti, zdravému sebavedomiu a nie slepému fanatizmu, oni sa nerozhodli, od mala ich tak viedli.

katharines
18. máj 2025
@marekfruitak

Nevadí mi viera u druhých, pokiaľ tým neobťažujú okolie. Ale mám skúsenosť, že mnohokrát tí najviac do pŕs bijuci sa veriaci sú tí najhorší ľudia vo svojej povahe. Farizeji, sfanatizovaní akoby až zhypnotizovaní svojou vierou, považujúci sa za niečo viac (aj keď povedzme majú ledva ucčnovku vychodenu, pracujú na podradených miestach, holdujú alkoholu, fajče a pod.). Za život som sa stretol poväčšine len s takýmto a čo poviem, akoby sa za vieru schovávali , aby sa mohli v nedeľu vymodlit za všetko zlo čo za týždeň narobili a nabiť si konto na pondelok odznovu. Väčšinou deti sfanatizovanych rodičov trpeli psychickými poruchami (dodnes na rôznych psychoanalgetikách), boli nútené až bité keď nesúhlasili alebo neplnili príkazy vyplývajúce z viery rodičov, viem aj o prípade kedy otec zlomil ruku dcére z takého dôvodu. Ja keď vidím, že niekto príliš moc prežíva tu vieru , mám sa na pozore. U mňa čím silnejšie veriaci, tým horší človek. Deti treba vychovávať k úcte, slušnosti, zdravému sebavedomiu a nie slepému fanatizmu, oni sa nerozhodli, od mala ich tak viedli.

@marekfruitak no, ako citam, tolko zlosti a nenavisti je citit z tvojho prispevku.
Pozri si radsej svedectvo cloveka, ktory mal tazku autohavariu v 13, ktoru podla lekarov nemal prezit, no je tu a svedci aj o svojej viere.
Predstav si, ze vsetci ludia prezivaju krizy i trapenia. My nepozname, cim si kto presiel, prechadza, no viera v Boha dava zmysel i utrpeniu. Pokojny vecer ti.prajem.

https://www.youtube.com/watch?v=iBD5mmxH8uQ
Strana
z72