icon

Žena v tehotenstve nechce dieťa

martinadodo
29. máj 2022

Dobrý deň prajem. Chcela by som radu ako ďalej. Týka sa to môjho brata a neviem ako mu mám pomôcť. Ide oto že s partnerkou čakaju dieťa ona je už asi vo 4mesiaci. To babatko chceli obaja no od kedy je tehotna ma psycho stavi. Stale sa hadaju. Dokonca povedala že pojde na potrať a že dufa že to dieťa sa narodi postihnute že už a nim nechce byť a to dieťa nechce už asi 3 deň nič neje a nepije. Žiju spolu v dome a ona je zatvorena v izbe. Povedala že mu kludne podpise papiere a ze to dieta vypluje a da mu ho. Pred tym sa tak nehadali ako teraz.Žena povedala že sa chce rozisť.Dokonca ho chcela aj bodnuť a že ho neznaša.strašne sa pohadali. Naložila mu neskutočne porozbijala veci v dome. Pohadali sa pre uplnu hlupost ale ona zareagovala ako keby to bola katastrofa. Snažim sa mu poradiť ale neviem ako ja deti nemam a neviem či to može byť sposobene hormonom pri tehotenstve alebo čim ale mrzi ma to. Preto žiadam vas o radu čo už ste tehotne boli čo ma robiť?
.

54tinka54
29. máj 2022

@martinadodo Hm, ťažko radiť.. ja si myslím že to je spôsobené tehotenskými hormónmi, teda keď pred otehotnením nemala žiadne takéto “stavy”. Možno len bratovi poradiť aby sa snažil byť čo najviac pokojný, aby sa nenechal vyprovokovať do hádky.

kapanek1
29. máj 2022

@martinadodo Takyto par poznam. Teraz su manzelia a dieta vychovavaju spolu.

katarinka89
29. máj 2022

@martinadodo smer psycholog- psychiater

viestta
29. máj 2022

Pri ďalšom záchvate zúrivosti zavolať sanitku, potrebuje akútne odbornú pomoc.

anjelicek26
29. máj 2022

Nech ide s nou najblizsie ku gynekologovi a ten ich nasmeruje smer psychiater. A ano ak mu podpise papiere, ze mu prenechava starostlivost a zodpovednost o dieta, o to lepsie... ona sa bez pomoci psychicky do poriadku (ked prijdu poporodne hormony) bude davat len tazko...ale s pomocou to pojde.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
julie19
29. máj 2022

No takto… aj ja som bola v tehotenstve nas*ata na celý svet a bola som v 90% prípadov iniciátor hádky dokonca som aj vrieskala a plakala že sa chcem rozviesť takže áno, tehotenské hormóny sú veľkým spúšťačom rôznych stavov…. ale… nikdy som nechcela aby sa mi dieťa narodilo postihnuté ani som nikdy nevykrikala o potrate a nerozvíjala veci … úplne ideálne by bolo keby si to bratova pani dala jemne vysvetliť že máte o ňu strach a dala sa ukecat na stretko s psychológom alebo ideálne psychiatrom

martinadodo
autor
29. máj 2022

@katarinka89 ona dobrovolne za psylogom nepojde ma tažku hrdu povahu a mysli si že ona je ta dobra a on ten zlý.

martinadodo
autor
29. máj 2022

@anjelicek26 ona dobrovolne za psylogom nepojde ma tažku hrdu povahu a mysli si že ona je ta dobra a on ten zlý.

martinadodo
autor
29. máj 2022

@julie19 ona dobrovolne za psylogom nepojde ma tažku hrdu povahu a mysli si že ona je ta dobra a on ten zlý.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
nevenka
29. máj 2022

@zazvorka87 to je psychoza podla mna, teda psychiatricka choroba. Niekedy sa objavi uz v tehotenstve, niekedy az po porode.

@martinadodo za mna to treba urgentne riesit s dobrym psychiatrom. Psycholog je nanic v tomto pripade podla mna.

anjelicek26
29. máj 2022

@martinadodo on sa musi spojit s jej gynekologom, rodinou... ludmi, co na nu maju vplyv. Bez jej spoluprace to veru nepojde a momentalne asi nerozmysla cisto ani nahodou.

jeennyv
29. máj 2022

@martinadodo ona pokojne mohla byt ok predtym, bezproblemova, len hormony a vplyv situacie, ze je tehu a zmena zivota atd u nej mohli spustit psychicke problemy..depresie, psychozy bohuzial sa to stava treba jej odbornu pomoc…mam kamosku, ktorej zomrela cast rodiny a odvtedy to islo stavy, depky atd..ked bola tehu a potom mala aj poporodnu atd..no ona uz vedela so sebou pracovat

lejusinka
29. máj 2022

Predporodna depresia. Je to bezne len na slovensku je to stale tabu tema. Pomoze jedine psychiater. Mozno ked sa s nim on spoji poradi mu nejake “triky” ked ona odmieta.

nevenka
29. máj 2022

Len presny postup neviem, treba zistit. Ze ak by mala nejaky dalsi vyrazny zachvat, volat zachranku, ze je nebezpecna pre seba alebo okolie, ja by som toto preskumala asi, ci je taka moznost, ze by ju vedeli zobrat na psychiatriu. Ak chce zamerne vyhladovat seba s cielom zabit dieta, tak to je podla mna dost vazny stav. Ona ak je uz v 4.mesiaci, tak legalne na ziadny potrat ani ist uz nemoze, jedine ak by dieta bolo poskodene.

any_soj
29. máj 2022

@martinadodo jednoznačne psychiater, v lepšom prípade tehotenská depresia, v horšom nejaká psychóza.

katarinka89
30. máj 2022

@martinadodo ona nieje v stave rozhodovať sama za seba a tobôž nie za dieťa......

zuzinabila
31. máj 2022

@martinadodo neodkladne volat RZP.to radim ako psychologicka v praxi...akonahle je nebezpecna pre seba alebo okolie, mozu ju hospitalizovat aj proti jej voli.

zuzinabila
31. máj 2022

@anjelicek26 musim ta poopravit. v stave, ktory autorka opisuje ju mozu hospitalizovat bez jej suhlasu.

nevenka
31. máj 2022

@zuzinabila a dobre by sa stalo, radsej zasiahnut vcas. Mne to uz ani nepride ako nejaky smutok alebo lahka depresia, aby tam nebola uz nejaka psychoza 😪.

anjelicek26
31. máj 2022

@zuzinabila ano? Nevedela som, ale dobre, ze je to mozne.

zuzinabila
31. máj 2022

@nevenka ano, to uz vyzera na vaznejsi stav.