2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@katrenka111 to vies Ty najlepsie, ak to nie je to prave orechove, tak to ozaj nie je dobre teraz pokusat 😉 dufam, ze tie vysledky budu lepsie ako ocakavas. Ak Ti Tvoj partner nie je oporou, tak mat dieta za kazdu cenu, nie je dobre.
@katkav no ved prave to...že on dieta neriesi vobec zatial,ja sa v tom už nevyznam raz ano,raz nie.... ale ked vidi macky prasive ktore ja neznasam tak je hotový 😠
@katrenka111 kolko ma rokov? Mozno musi este dospiet. 😒 macky nemam ani ja rada, podla mna su falosne, to hovorim preto, lebo sa mi uz stalo viackrat, ze sa nechala hladkat a potom z minuty na minutu ma riadne skrabla. 😠 ale je tiez pravda, ze ak ma predstavu o buducnosti uplne inu ako Ty, tak to asi fungovat dlhodobo bude len tazko.
@katkav ale baby, nenadavajte na masisky 🙂 a ulicne dedinske su uplne ine ako domace vymaznane...ja mam doma dve, kocura a macicku (ona je modra britacka, on je mainsky myvaly) a milujeme ich obaja nadovsetko, to su take nase deticky na zaciatok 🙂 som zvedava ako to budeme pri nich s babatkom zvladat, ale je tu na konovi vela mamiciek co maju macicky a ani jedna sa nestazovala....tak uvidime
@katka.gzd Ahojte. ja s tebou katka suhlasim. ja mam doma tiez dve macicky dve britky. a s manzelom im mame velmi radi, su to milacikovia, vobec nie su falosne.Macicky su velmi bojazlive preto sa daju cudzim iba trochu pohladit.A su aj velmi citlive presne vedia kedy je napata situacia, alebo vedia vycitit ked cloveka nieco boli a presne idu na to miesto.
@katrenka111 Katrenka s dietatkom pockajte kym budete obaja na rovnakej vlnovej dlzke. Moj manzel prve tri roky dietatko tiez nechcel, citil sa este mlady na taku velku zodpovednost, a prekrocil 30 a pozera sa za kazdym malym dietatkom. podla mna nechaj tomu este volny priebeh. ak by si velmi nutila sposobi to len hadky a dokonca moze vzniknut medzi vami velka priepast.
Inac moj mm sa rozhodol mat deti presne v tom roku, ako mi kupil na vyrocie svadby prve maciatko, aj to nas velmi zblizilo, zrazu sme niekoho mali a starali sa on.
@katkav ahojky...no 28rokov ma už takže by už mal mat rozum...no ja myslím že zacina to byt u nas stereotyp a to nie je dobre...ja sa snažim a on na to sere a co sa týka detí a svadba tak to je v nedohladne u neho....
@katkav ani ja 🙂 su chutne ale to aby mi behala po linke po skriniach a obsmietala sa okolo noh a podlizovala...tak to teda nie.....
viete baby, nie je podstatné, či priateľ už myslí na bábo či svadbu. Podstatné je aký máte základ vzťahu, aký ste k sebe navzájom, či si rozumiete a či plánujete spoločnú budúcnosť aj do vzdialenejšej doby. Môj priateľ bol doslova alergický na slovo svadba, či bábätko - ja ako každá baba som to sem tam spomenula a on hneď aby som prestala 😠 ale boli sme na to ešte mladí, to je fakt. A teraz mi jeden pekný letný deň povedal : "urobme si už bábätko" 😅 skoro som odpadla 😀 Odrazu mu tieto rozhovori nevadia, práve naopak, je zvedavý čo a ako a chce to riešiť. Všetko chce čas. Vzťah a hlavne každý človek vo svojom vnútri musí dozrieť na určité rozhodnutia. Čo myslíte? 😉
@mishuu no moja a to si ako dokazala???? to maloktorý chlap povie sam od seba žene že chce babo...
tak to si štastna žena......
my sa tiež rozpravame o takých veciach ale chce to este cas a hlavne teraz,ani na to nemyslim,budeme si to uživat žit jak doteraz,cas ukaže co bude a uvidime....ako sa všetko vyvinie...necham sa asi prekvapiť a zaoberat sa inými vecami a hotovo.... 🙂
my sme sa s manzelom dali dokopy, ked on mal 30 a ja takmer 24 😉 ja som mu hned na zaciatku povedala, ze na svadbu mame cas, potom sme si po roku a pol vybrali uplne nahodne datum svadby....po roku spolocneho chodenia sa ma spytal, ci si ho vezmem, ale to este nebolo poziadanie o ruku...spytal sa ma, kedy sa vezmeme a ja, ze co ja viem, trebars 8.8.2008 a on na to, ze to ma tolko cakat, co trebars 7.7.2007....potom sme sa pozreli do kalendara a sranda, ono to vyslo na sobotu, tak sme si ten datum nejak nechali...co sa tyka babatiek, tiez po nich zacal pokukovat skor ako ja, ja som vedela, co ma caka, nakolko som predtym robila au pair a vedela som, ze to je uplne ine ako ked si pomojkas a vratis spat maminke, to je 24 hodinovka, chces nechces 😉 podla mna vsetko pride v ten pravy cas, chlapi dozrievaju neskor ako my, kym nema 30tku, tak od neho cakat, ze uz by chcel byt otcom je asi privela, ale su aj vynimky. A zase nie kazdy chlap je stvoreny na to, aby bol dobrym otcom, je dolezite, aby si vedela, ze Ti potom bude s babatkom aj trosku pomahat.
@katrenka111 ako hovoríš, treba tomu čas, neboj aj on začne túžiť po bábätku - ako píše katkav - chlapi dozrievajú na tieto veci (aj na všetko ostatné 😎 ) neskôr ako my 😉
Čo sa týka toho môjho, som šťastná, že mám takého akého mám...myslím, že to bude vo výchove, jeho rodina je skvelá, pohodová a hlavne sú veľmi rodinne založení. Ja si tiež myslím, že rodina a priatelia - dobrý ľudia okolo teba sú v živote spolu so zdravím to najcennejšie 🙂
Ja som na bábo a svadbu ani nemala teraz čas myslieť kvôli práci a on počas dovolenky na mňa s týmto vyrukoval. Aj mňa to prekvapilo, ale pozitívne 😀
Zrejme v ňom dozrelo niečo, nejaký hormónik, ktorý v ňom vyvolal túžbu založiť si už rodinu.
@mishuu no mate pravdu baby...ved cas ukaze....
Ahojte. Mozem sa pridat? Aj my zaciname na rok v juni 🙂
@katkav Ahoj 🙂 dakujem za privitanie. No prave som sa chcela opytat vas ktore tiez planujete na rok so snazenim o mimi ze co by som mala robit resp. ako sa pripravit na tehu. Ci je nejake specialne stravovanie alebo nieco ... 😕
A preco v juni? Tak v auguste na rok mame svadbu a chcem zacat so snazenim uz 2 mesiace pred svadbou. Ze keby sa nam nahodou zadarilo tak nech to nebude na mne na svadbe este vidiet. No ale to je len moje prianie aby sa nam zadarilo .. Katka pozeram ze ty uz mas jedno dieta. Vam sa za aky cas zadarilo odkedy ste sa zacali snazit?
@h.a.i.n.y super, takze sa teraz pripravujes na najkrajsi den v zivote 😉 Ved ked chces zacat v juni, tak je vsade kopa zeleniny ovocia, tak sa snazit trosku zdravsie papat, trosku viac sa hybat, a pripadne mozes stravu potom este doplnit o kyselinu listovu, o nej si potom niekde precitas urcite na nete. A ked sa budete snazit, tak sa na to velmi nesustredit, skor si uzivat milovanie. Nam sa zadarilo hned, my sme si mysleli, ze to bude trvat tak pol roka ako vacsine parov a my sme otehotneli hned. Trosku to bolo take planovane neplanovane, lebo to vyslo prilis rychlo. Ale tak uz sa tesime z rocneho synatora, takze vsetko je ok. 😉
@h.a.i.n.y dakujeme 😉 myslela som si, ze teda ked sa nechranime, tak z toho moze byt baby, ale pri milovani som na to nikdy nemyslela. Proste sme si povedali, ze uz je cas, ze to skusime a prestali sme sa chranit a uzivali sme si to. Potom sme sice boli trosku prekvapeni, ked mi test vysiel pozitivny, ale velmi sme sa tesili 😉
Ahojte baby, musim sa podelit.......ja som tento vikend taka spokojna (a to aj napriek tomu ze dosla mrcha a to nebyva zrovna najlepsie obdobie v mesiaci :D) a sposobilo to to, ze vcera sme boli u nasich aj s drahym a nejak prisla do reci svadba a drahy to uplne v pohode preberal s mojou mamou ako keby to bola najsamozrejmejsia vec na svete...ze ako to bude vyzerat, co bude, co nebude.......my sme sa spolu uz o tom samozrejme bavili ze ako chceme aby nasa svadba vyzerala, ale to bolo medzi nami len..(to tak byva ze frajerke sa naslubuju hory doly a v skutocnosti....proste vzdy som to tak brala ze kym sa nieco nepovedalo aj rodine, dovtedy to nebolo celkom vazne....)........a my si planujeme fakt len velmi jednoduchu svadbu, ziadni stari svati, odcepcovacky, dychovky a podobne....proste obrad, fotograf, obed/vecera s najblizsou rodinou (co vyslo na 40 ludi), zakusky...hotovo (ani kameramana nechceme) a ked sa mamina opytala draheho ci si ma pride aspon domov od nich vypytat som myslela ze aj na to pokyva ze nie, naco...ale on ze hej...ze tuto jednu tradiciu urcite zachovame.....som myslela ze ho zjem od radosti vtedy, aky bol zlaty......... 😀
tento vikend mi nepokazi naladu asi nic 🙂
@katka.gzd no supeer...tak gratulujem.... želam aby to vyslo všetko podla tvojich predstav.....
Ved jasne ani ja by som nechcela taku svadbu s tými všeliakými volovinami....najlepsie najbližia rodina,najbližší,obrad,posedenie najlepsie zabavna garden party 🙂
Jake ste zlate baby 🙂 ta gardenparty je super napad, len by som sa bala o pocasie kedze vacsinou sa svadba planuje moc popredu a nikdy nevies ake zrovna bude.....a datumy u nas este nepadaju, ale som velmi stastna ze o tom vsetkom otvorene rozprava....snad to bude niekedy buduce leto zaroven so zaciatkom snazenia o babatko....to by bolo priam idealne 🙂
@sisisi ono vzdy zalezi na tom v akej si situacii....ci je tvoj priatel este na skole alebo uz pracuje, ci mate vlastne byvanie alebo ste v podnajme alebo u rodicov atd....niektori chlapi chcu deti aj skor...ale vacsina ak dorobi skolu v 24, chce si vybudovat zazemie v praci..pocestovat...potom sa az pustat do hypoteky....tak to ozaj vychadza realne na tu 30ku... ale neplati to samozrejme univerzalne....sikovnejsi to stihaju uz v 27 ;)
ten moj ma 31 a som presvedcena ze skor ako teraz by sa na to nedal ukecat nikdy...takze splna standard 😀
@katka.gzd ano ano, ja viem, tvoja vyhoda ja v tom, ze priatel je o ,,dost,, starsi 😉 moj len o 2 roky, takze ked on bude mat chutky okolo 30 tak ja uz budem mozno stara 😀 😀 😀
a keby to boli z jeho strany aspon tie argumenty, kt. si vymenovala ty tak to chapem a zijem s tym, ze sa pracuje na tom, aby sme sa mali dobre a akonahle to bude mozne pride aj babatko. no moj nerobi ani jedno, zabaraba si sportom, cely den ma volno, kavicku atd. a na nic sa neciti, nad nicim nerozmysla a nema ani ,,predbezny,, plan ako by to teoreticky v buducnosti mohlo byt. dokonca v najblizsom roku este neuvazuje ani spolocnom byvani a to sme spolu dokopy aj so stretavanim a s frajerenim 2,5 roka. neviem!
@sisisi ja som to napisala tak, ze vacsinou to tak vychadza okolo tej tridsiatky, lebo chlapi si chcu uzivat svoju slobodu...pripadne su zamerani na budovanie kariery, nechcu sa pustat do zakladania rodiny, kym nemaju zazemie, aspon vlastne byvanie a nie len prenajom a tak (aj ked aj v prenajme sa da urcite existovat, nehovorim, ze nie, ved nie kazdy si moze dovolit hypoteku) ....urcite existuju aj muzi, ktori chcu byt otcami v ovela skorsom veku....chapem, ze uz teraz tuzis po babatku a ja Ti prajem, aby si ho co najskor drzala v naruci, ale je ovela lepsie, ked na to budete dvaja, pretoze si nemyslim, ze robi dobrotu, ak partnera prinutis byt otcom 😉 ked som bola tehotna, videla som v cakarni takeho mladeho buduceho otecka...jeho priatelka bola buduca mamicka a on mal nervy, ze niekto na poschodi pod nami nevedel utisit svoje babatko a to ta mamicka s babom cakali k lekarke, neviem, ci to babatko bolo nejak chore....vtedy som si pomyslela, chuda nastavajuca mamicka...jej priatel na to este urcite nebol pripraveny.
Z toho co pises to vyzera, ze zrejme Tvojmu priatelovi vyhovuje, ze byva u rodicov a spolocne byvanie este nezvazuje, lebo by to bolo asi aj drahsie, aj sa na to neciti, nejak viac sa viazat, asi ozaj este potrebuje trosku dospiet a to nechcem nikoho urazat, prosim neber to v zlom. 🙂 Podla mna je este prilis mlady a Ty si prenho uz prilis dospela, lebo vies co chces...rozmyslas o buducnosti...asi mu treba este dat cas na to, aby sam dospel. ☹ neboj, vsetko pride v ten pravy cas a Ty sa dockas aj spolocneho byvania aj babatka, aj ked viem, ze by si to uvitala najlepsie hned. 😉

@katkav no ved uvidime ake budu este vysledky krvi....a asi to nebudem riesit,ani dieta ani nic podobne...dnes som nejak vela premyslala aj o nasom vztahu a tak....a nie je to veru podla mojich predstav.... 😒