2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
ahojte, dlho som tu nebola, tak ja uz som tehotna 😵 o rok skor ako sme teda planovali
Drzim vam palce vsetkym
@zuzkat1 - presne toho sa bojim... 😅 ja som po VS odisla do Prahy a ako prve sme chceli najst pracu a potom byt, kedze sme byvali v podnajme a dieta sme odkladali .... 😉 teraz mame dobre prace a aj byt takze si myslim, ze by malo prist dieta, pretoze vzdy sa da odkladat dieta aj teraz mame nejake problemy a kebyze mozme sa na to vyhovorit a odkladat to donekonecna... 😒 to iste robila ta susedka tiez maju relativne skoro vsetko, ale stale si najdu dovod na odkladanie napr. teraz, ze im konci fixacia hypo buduci rok tak este nie 😔 😕
@yvetta no fixacia hypo to poznam.... 😖 my sme teraz urobili to ze sme si zobrali hypoteku na hypoteku...teda sme staru vyplatili a mame novu na kratsi cas ale paltime viac.,.. no keby sme vedeli ze nam zoberu 66eur tak do toho nejdeme... vylozene nam to bude chybat...ale co uz...ja uz aspon nemozem odkladat...jedine ak druhe...a to ak nebude tak nie kvoli malu penazi (nie ze by sme ich mali dost) ale kvoli tomu ze mm sa dal na vysoku a nema cas ani na hanku... strasne malo je s nou...☹ ja druhe chcem, to mi nevadi ze v byte som na vsetko sama,ale chcela by som aby bol s detmi(?) aj on ..
Ahojte! Tak ja sa asi odstrelim... moj organizmus sa asi uplne zblaznil... 😒 Minule som dostala mrchu po 19tich dnoch a teraz je uz vyse 30dni a nic... tehu priznaky necitim, test si zatial nerobim - ved sme si davali pozor, nemam byt z coho tehotna... co sa deje s mojim telom??? 😠 Pomooooc! 😖
@lili_a_mimi este sa ti to asi nedalo do normalu po porode
@zuzkat1 takze nie som tehu 🙂 dostala som "svoje dni" sice po 31dni namiesto 26, ale dostala 😎 Ale priznam sa, teraz mam taku dilemu, ci chcem druhe dieta alebo nie... 😕 Rozmyslam, rozmyslam a rozmyslam... nad byvanim, financiami, mojou silou a tak... 😅 Zeby zacinala jesenna depka?
@lili_a_mimi podla mna ani nie depka🙂 len si sa zlakla teraz ked si nevedela ze co... my ked sme si vtedy raz nedali pozor tak som aj plakala🙂 a potom mi doslo ze ked chcem babo tak je jedno kedy... ale presne viem o com hovoris... tiez si nie som nacistom s citmi ohladne druheho mimi ...hlavne preto ze moja je az nadmieru aktivna a vyzaduje aby pri nej stale niekto bol a som na nu skoro sama...mm zacal studovat VS a bud nie je doma alebo sa uci... ale viem ze ked nebude druhe mimi teraz kym som na materskej tak uz nebude.. to sa poznam uz potom nebudem chciet....
a ty este menis byt a tak ... mas to vesele tak jasne ze pochybujes obcas a okrem toho komu by sa chcelo kocikovat 2 deti v takomto pocasi🙂 ale iste je to prechodne🙂
@zuzkat1 ako vidim, sme na tom uplne rovnako - teda okrem toho, ze tvoj mm zacal studopvat a moj menil pracu... 😉 Ale aj ja som si povedala, ze ak neotehotniem teraz, ked som na materskej, tak potom uz urcite nie. Raz som sa uz vzdala kariery v tom najlepsom bode, co som kedy dosiahla a neviem, ci by som to dokazala este raz... Vies, zena v praci tvrdo bojuje, dosiahne nejaky ciel (za 2-3x dlhsi cas ako chlap a 2-3x vacsie usilie) a potom sa musi rozhodnut, ci rodina alebo kariera... a teraz aj ten rodicovsky prispevok... peniazky chybaju (no zatial to v pohode zvladame), ale chcem dat svojmu dietatu (svojim detom) len to najlepsie. Aj moje dieta je "hyperaktivne" a 24hodin denne musim byt pri nej... uz som z toho niekedy na prasky. A teraz sme boli 2x za sebou (s dvojdnovym rozdielom) same dve na 3dni a bolo to zaujimave... skoro som na nos badla ten treti den... 😝 takze neviem, ako by som to zvladala s dvomi detmi... 😅
@lili_a_mimi ja som skoro stale sama... casto dojde mm domov az ked mala spi a v noci sice 6x vstane ale on si to ani nevsimne🙂 a ked je doma ze dojde o 5tej tak sa s nou zvita..pol hodka srandy a potom si sada k jedlu a hned sa ide ucit az do 9tej ci 10tej a to uz mala okupana davno spi🙂 my ho mame len do poctu😀
no u mna kariera nehrozi🙂 mam take zamestnanie kde sa kariera nebuduje🙂 a ten rodicovsky to nebudem komentovat...som maximalne znechutena z toho... teraz to zvladame celkom OK,ale bude nam chybat tych 66eur☹ a aj preto neviem ci bude druhe mimi☹ no uvidime...
@tehula neboj, vsetko bude v poriadku...ja som bola takisto na rizikovom, lebo ja som mala spineni pocas celeho tehu viac a viac menej to vychadzalo na cas, kedy by mal byt menzes, takze som mala v 9. tyzdni prve, to som plakala ako besna, som sa bala, ze je koniec...potom o par tyzdnov zase a v 30. tyzdni ma hospitalizovali aj tak na nic neprisli, lebo to zase zmizlo...dali Ti Duphaston? ten som brala na zaciatku ja...hlavne sa snaz oddychovat, viem, ze sa to tazko povie, ked ma mala 15 mesiacov, ja som bola teraz chora a lezanie v posteli nehrozi...lebo on stale vymysla a lieta po byte 😉 drzime palce...mozno by si mala pit aj sumive magnezium, aby si nebola v strese 😉 mne bolo pri malom trosku blivno na zaciatku, aj som parkrat bola pozriet, ako odteka voda zo zachoda 😉 tak nech Ta nevolnosti obidu a spinenia tiez.
@tehula ahoj! neboj sa, to spinenie je vraj v poho 😉 Ja som mala pocas tehu tiez taketo problemy - strasne som sa zlakla, lebo moja gynekologicka (hrozna zenska) ma bez vysvetlovannia poslala na ambulanciu rizikovej gravidity s papierom mozneho abortu... tak si vies predstavit, ako som sa citila a co vsetko mi prechadzalo hlavou 😒 Nakoniec mi tam lekar povedal, ze to bola prehnana reakcia, pre istotu ma poslal na 2 tyzdne PN, dal mi Duphaston a bolo to. Az potom mi moj gynekolog - porodnik, ku ktoremu som presla mi vsetko vysvetlil a poucil ma o moznych rizikach... A vraj to spinenie je uplne v poho. Riziko je az vtedy, ked zacnes normalne krvacat, no aj vtedy sa to este da zachranit 😉 Hlavne sa nestresuj 😎
Katka, u nas je to teda problem - jasle tu vobec nemame, najblizsie su 35 km a s pracou tu mame velky problem. Poviem Ti len tolko, ze byvam v okrese s najvyssou nezamestnanostou...je to tu bieda. Ale s manzelom sme dospeli k zaveru, ze to odkladat uz nebudeme. Aj on chce uz babo a sme povedali, ze to nejako zvladneme. Ja az nebudem mat nijake problemy zdravotne, by som chcela pracovat do konca a na rok mu ma prist poistka, tak to nam dost pomoze, padnu nam dve splatky, to budeme mat mesacne + cca 100€, takze to snad nejako zvladneme. Rozmyslala som aj nad dobrovolnym platenim nemocenskej, ale vmojom pripade by som vela neziskala (svokra je personalistka a mzdarka), tak mi to prepocitavala a vyslo jej, ze to sa mi neoplati...a prvy polrok nam este tiez pomoze, ked budem dostavat vlastne 55%, takze to nam este tiez pomoze.
Tak sme sa uz rozhodli, v polke novembra prestavam brat HAK a od konca januara-februara ideme "skusat", snad sa to podari 🙂
tak chodbu uz mame prerobenu, na chladnicke mam bojovy plan, aby som trosku schudla este pred tym nez zacneme skusat. Kyselinu listovu kupim az v decembri, uz som zacala nakupovat darceky, najhorsie je, ze neviem, co komu, lebo vsetci vsetko maju a praju si vsetci nic. 😉 pozeram, ze nikde nikoho. 😒 nie je tu nahodou nejaka dalsia tehulka?
ahojte, tak co nove? Ja som vcera bola kupit kyselinu listovu, odporucaju ju brat po dlhsom uzivani natokoncepcie (ja som uzivala cca 9-10 rokov, takze dost), dnes som si dala prvu pilulku...som zvedava, ako "nam to pojde" ci sa nam potom zadari...vysadila som aj HAK, v januari by sme sa chceli zacat sbazit, uvidime... 🙂 Katka, s tymi darcekmi to mam aj ja tak, nikto nic nechce, ale vsetci budu nieco cakat...
Davam do pozornosti: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=13141119...
ahoj Mirka no my sa zacneme asi snazit tak po novom roku 🙂 takze tak no uvidime ako sa podari 🙂 🙂
inak u nas na Vianoce to iste nikto nic nechce, ale vsetci nieco cakaju 😉
baby a co kupujete svojim chlapom na vianoce? Poradte nieco... 😅
@lili_a_mimi som chcela kuk a neslo☹ inak ze co kupujem...no dobra otazka...asi nic🙂 my sme sa dohodli ze teraz ked sme dost mimo balik🙂 tak nebudeme na seba minat..iba na malu🙂
@lili_a_mimi - no my si davame pod stromcek svetla do noveho bytiku a mozno nejaku drobnost mi manzel kupi, ale uz nic ine, lebo tiez sme mimo prachov a hlavne setrime aspon trosku na babo 😉
moje sestry dnes mali crazy napad, ze tema tychto Vianoc - Vianoce ako ked sme boli male a sice, kupime si blbosti ako ked sme este nemali korunky a rodicom a starym rodicom sme balili darceky typu, mydielko... 😀 takze nejake drobnosti do 10 Euro. Manzelikovi neviem este co kupim, ale asi najdoležitejši bude Tomasko, nech ma on krasne Vianoce, nam stacia drobnosti.
@zuzkat1 @yvetta @katkav ahojte! Akosi to tu stagnuje... :-/ baby, navrhnite nejaku temu na pokec, nech nam tento rok skor ubehne 😉 Co tak: Co peciete na vianoce? A, bojim sa, ako zvladnem nase 1.vianoce a malou... Bude mat 11mesiacov... dufam, ze sa nezblaznim a vsetko zvladneme bez ujmy na zdravi 😀 😉 😵
@lili_a_mimi na Vianoce toho budem piect asi viac, lebo pridu svokrovci a su maskrtni, aj ked svokra ma cukrovku, budem robit linecke urcite, metrovy kolac, potom medovnicky, proste viac vianocnych receptov. 😉 Neboj, Vianoce zvladnete v pohode, aj ked mala uz bude chodit alebo chodit popri nabytku a vianocny stromcek asi mat nebudete moct si myslim, alebo len na vyvysenom mieste. My sme na tom tento rok podobne, neviem kam ho dame, lebo maly sa nekasle, on vsetko stiahne dole, obrus na stol v obyvacke som vcera krasne vyzehlila, uz je na zemi a je z neho taka guca 😉
@lili_a_mimi 🙂 aj moja tak🙂 a ja si myslim ze nepeciem vela...prave kvoli nej...stale uz len lozi a zacina uz chodit a neobsedi ani sekundu a stale s nou treba byt inak koniec sveta🙂 zvykla som piect aj 7-8 druhov ale teraz to vidim tak na 3-4 a take rychlovky🙂 inak sranda ze vianoce uz aj obchody su toho plne a potom vobec nemam pocit ze je to nejaky zvlastny sviatok 😝 aj ked tento rok bude zvlastny lebo su to hancikine prve vianoce🙂
co kupujem tej vasej?
no baby, pekná téma. Veru, už sa nám blížia Vianoce 🙂
Teším sa mám Vianoce veľmi rada a hlavne sa teším na koniec roka, pretože ten budúci bude dúfam v niečom veľmi plodný a úspešný 😉 😝
Ja nie som veľká pekárka, to skôr moja svokrička a maminka sú skvelé pekárky. Ja mám jeden zaručený koláč taký perníkový a skôr robím také nepečené kadečo, rôzne kokosovo-rumové guľky a podobné veci 🙂
Tento rok by som mohla mať aj viac času, tak možno nejaký receptík vyskúšam, ale u nás je trhákom Vianoc kapustnica, rybka, šalátik, skôr také slanosti, mňaaaam 😎

@yvetta no dostala som injekciu na vyvolanie a nic neprislo ani po mesiaci.... a hormony brat nesmiem koli trombofilii,je to dost zavažná diagnoza a hormony su nebezpecne...beriem vseliake bilinne kvapky,vitaminy a už neviem co a MS nedochadza a este k tomu mam malinku maternicu.... dokonca ovela mensiu ako vajecnik... takže mam strach..... neviem co bude dalej...
A ako pises cim viac to clovek odklada tak si na to zacne zvykat a potom to už nie je dobre.... to je to že sa hrnieme za vybudovanim nejakeho zazemia,kariery a chceme aby nam nic nechybalo a potom to tak aj dopadne.... to priniesla tato hnusna vlada a skazený svet,že je to tak ako je......co spravime... ☹