icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

zuzkat1
26. sep 2010

@h.a.i.n.y ja som brala zelezo a v pohode... no nemyslim si ze ked chces mimi tak je lepsie ostat chudokrvna ako sa liecit..lebo aj malemu potom bude chybat zelezo a to radsej chces potom jemu davat ako sebe? moja mala brat a ja som to radsej riesila tak ze jej som davala len polovicnu davku a este ja som si davala a mala cez mlieko🙂

zuzkat1
26. sep 2010

@h.a.i.n.y male mimi maju totiz potom dost problemu s bruskom a kakanim ked beru zelezo

h.a.i.n.y
26. sep 2010

@zuzkat1 Mas pravdu budem to riesit cim skor. A hned zajtra pojdem za svojou doktorkou 😉

zuzkat1
26. sep 2010

@h.a.i.n.y 🙂 mozno nakoniec ani nebudes chudokrvna🙂 drzim palce

lili_a_mimi
26. sep 2010

@h.a.i.n.y aj ja si myslim, ze to budes mat v poriadku a to zelezo potom zacnes brat asi az mesiac pred porodom, aby si mala dostatok krviniek pro porode 😉

mysti
27. sep 2010

Ahojte baby, pocujte, ako je to teraz s materskou? Ste poculi, ze chcu zase pre vsetky mamicky 190€? Ved to ke strasne 😠

h.a.i.n.y
27. sep 2010

No baby bola som dnes u svojho gynekologa a pytala som sa ho na nejake predtehotenske testy tak povedal ze nic take. Ze potom ked sa nam nebude darit otehotniet pol roka tak potom mam prist a bude sa to riesit. Lebo teraz si mozem dat vraj spravit vysetrenie ale na vlastne naklady. Som z toho trochu smutna lebo som si chcela dat aspon krv zobrat ci mam vsetko ok. A bola som aj pri svojej doktorke len tam bolo kopec ludi tak som sla domov. Ale pojdem tam bud zajtra alebo vo stvrtok. A chudokrvna som lebo ja som uz bala na krv minule a sestricka mi povedala ze som chudokrvna. Vraj mam hodnotu 110 cize znizene cervene krvinky.

yvetta
27. sep 2010

@mysti - ahoj aj Vy chcete od 2011 aj my 🙂 ja som sa prave vratila z dovci som bola s kamoskou na Sicilii super bolo takto na tyzden vypadnut z prace a blbej reality a Vy sa ako mate a ako ti funguje praca? chcete zacat hned od zaciatku roka? 🙂

h.a.i.n.y
28. sep 2010

@zuzkat1
@lili_a_mimi Tak kocky bola som dnes u mojej doktorky a na zaklade vysledkov este z juna mam nedostatok zeleza a mam anemiu ☹ Tak sestricka mi hned zobrala krv (ze na zelezo nemusim ist nalacno) a zajtra budu vysledky. Tak dufam ze nebudu este horsie ako v juni ☹ Mam dopichanu celu ruku lebo mi nevidno zily .. tak som myslela ze tam odpadnem 😠 😒 Takze zajtra sa uvidi co a ako ....

zuzkat1
28. sep 2010

@h.a.i.n.y teraz ked ta citam tak ja som skoro odpadla☹ mam brutalnu fobiu z ihiel☹ tak drzim palce nech to nie je zle..ale neboj to je len par tyzdnov brania zeleza a bude dobre🙂

zuzkat1
28. sep 2010

@h.a.i.n.y 110 nie je take zle...dolna hranica je tusim 130 😉

katka.gzd
28. sep 2010

@h.a.i.n.y jak je mozne ze ti gynekolog nechcel zobrat krv na testy? to sa ma robit aspon raz rocne nie? v ramci preventivky......alebo sa mylim? ja sa chystam v januari na preventivku a konzultaciu ohladne snazenia a teda pocitam ze mi krv vezme aby som vedela co mam doplnat a ci nemam jest to zelezo atp....

lili_a_mimi
28. sep 2010

@h.a.i.n.y nestresuj sa, bude to urcite v pohode 😉 ako pisala zuzkat1 ta hodnota je hranicna, takze nie je sa coho bat 😎 a ak chces, mozes zacat pit dzusy, ktore obsahuju "cervene ovocie" - podporuju tvorbu krviniek a tak isto aj cvikla, spenat a cervene maso. A skus kuk na tuto stranku: http://www.hematology.sk/modules.php?name=News&...

h.a.i.n.y
28. sep 2010

@katka.gzd Neviem ako to je s branim krvi ked si na preventivke. Ja co som bola toho roku na preventivke tak mi nebrali ziadnu krv iba ster z krcka maternice. Mozno beru krv v ramci preventivky u obvodnej lekarky. Neviem ti povedat. Ale teraz co som bola na krv tak to by ti malo stacit na zistenie co ti chyba a coho mas nedostatok lebo je tam dost toho co ti mozu zistit z krvi. Takze skus potom ku svojej doktorke nech ti spravi krvny obraz.

@zuzkat1
@lili_a_mimi
A baby moja hladina zeleza je 76 a je to dost pod hranicou 😖 Takze to sa ozaj lieci len apr tyzdnov a potom uz budem ok? Tak to si ma potesila Zuzka 😉

zuzkat1
29. sep 2010

@h.a.i.n.y no mojej sa to preliecilo za 6 tyzdnov a pociatocnu hladinu ale neviem kolko mala ... len viem ze po 100... ale tu na nete deticky beru aj niekolko rokov zelezo..ale to nebude tvoj pripad,lebo okrem zeleza v tabletkach mozes jest potraviny kde je vela zeleza... maso (cervene-ale aj ine),susene marhule, zelenu zeleninu,strukoviny... no je toho dost🙂 a raz dva to bude OK..ale ak mas teraz malo zeleza,tak ja by som potom pocas tehu iste brala dake vitaminy pre tehotne🙂 a posledny mesiac mozno aj dake slabie zelezo v tabletkach... 76 je dost malo...ale nie je to katastrofa,len treba doplnit zasoby a budes fit🙂

h.a.i.n.y
29. sep 2010

@zuzkat1 Ja nechapem tomu 🙂 🙂 🙂 Teraz som volala sestricke o vysledky tak mam vsetko dobre 🙂 Nechapem tomu ... som cakala zle vysledky a povedala mi ze mam vsetko v norme ze mi netreba ziadne lieky. Takze supeeeeeer 🙂 som stastna 🙂 Je to mozne ze za 3 mesiace sa mi takto zlepsili vysledky? 🙂

zuzkat1
29. sep 2010

@h.a.i.n.y jasne ze je... ved hovorim ze moja hanka to mala lepsie uz za 6 tyzdnov a potom nam uz len kazali dobrat flasticku a hotovo🙂

lili_a_mimi
29. sep 2010

baby, toto musite vidiet... aby sme sa mali na co tesit 😉

https://www.youtube.com/watch?v=w0WWOpH0oPk
zuzkat1
30. sep 2010

@lili_a_mimi 🙂 aj ja chcem🙂 no nie zrovna dvojicky🙂 len jedno ale nech tancuje🙂

lili_a_mimi
1. okt 2010

@zuzkat1 ano, to iste napadlo aj mna 😉 len dufam, ze s tym nebudem mat nijake problemy, lebo akosi sa mi nechce upravit cyklus... 😒 vrrr.... 😠 Alebo zeby uz mrcha nedosla a o taky tyzden si najdem //...? 😅 No, manzel by "bol rad"... 😝

zuzkat1
1. okt 2010

@lili_a_mimi ved ked chcete tak tych par mesiacov hore dole🙂 my sme si cca pred mesiacom nedali tiez pozor a neriesim ani test ani nic, lebo ja mrchu nemam.... a ked sa nahodou stalo tak asi zistim az ked bude velke brucho,lebo mne ani nema co meskat😀

mysti
1. okt 2010

Ivetka, ahoj, tak sme sa tu stretli...no zial po tom, co schvalila vlada sa nam plany zmenili a sme sa doma rozpravali, ze zase budeme musiet este aspon rok minimálne počkať...lebo z mojich 190€ materskej nam to nevyjde...nase mesacne vydavky (uver+auto-leasing+bezne poplatky ako voda, plyn, elektrika...) sú cca 700€, manzel zarobí 500-550€ mesacne...a to v tych vydavkoch nie su poistky, telefony...takže keď si to už len logisky prepočítame, tak nemáme šancu... ☹ strasne som z toho smutna, aj manzel, ale inak to bohuzial nejde...
Takže Vás tu asi budem len citat, tesit sa s Vasich dobrých sprav, drzat Vam palceky, aby sa Vám "podarili" krásni drobci, ale ja si ešte musim pockat... 😖

katka.gzd
1. okt 2010

@mysti este stale sa to da riesit tak, ze teraz zacnes setrit aby bolo potom + mozes dat babo do jasli a pracovat....mozno sa ti podari pracovat na polovicny uvazok, co by snad stacilo aby si mohla byt co najviac s babatkom...mozno by sa ti dalo robit aj z domu (u nas to ide, neviem kde pracujes ty....) ono vzdy sa nejake to vychodisko najde.....samozrejme ze jedna z moznosti je odklad, to nie je koniec sveta...ale mozno by sa to dalo aj inak poriesit ked po babtaku tak tuzite....

zuzkat1
1. okt 2010

@mysti ☹ no este to nevzdavaj... mozno keby si si fakt zacala setrit a platila to DNP (sice uz asi nebude vyssi RP ale aspon matersku si mozes zabezpecit vyssiu) to inak chapem ze nechces ist robit od dietata...

katrenka111
2. okt 2010

@zuzkat1 akože nemas MS, nema co meskat????

zuzkat1
2. okt 2010

@katrenka111 ja som este od porodu nedostala menstruaciu teda ak by som bola tehotna tak to podla toho ze mi meska nezistim🙂

katrenka111
2. okt 2010

@zuzkat1 jaj tak to bude asi iný prípad... ja som normalnu MS mala naposledy v máji.... ☹

zuzkat1
2. okt 2010

@katrenka111 no ja preto ze kojim... takze ak nekojis tak to bude asi naozaj iny pripad... a chcela by si mimi buduci rok?

katrenka111
2. okt 2010

@zuzkat1 no už aj hej pomaly,lenže mam total zastavene hormony... už doktorka nevie co so mnou....

yvetta
2. okt 2010

@katrenka111 - a neberies nejake hormony na rozbehnutie MS mne sa nakoniec rozbehla 🙂

@mysti - no ja sa bojim toho, ze ked to budeme stale odkladat tak to dieta mat nikdy nebudeme...mam priklad susedku ta ma po 30tke a dieta stale odkladali a teraz si tak zvykli, ze su len 2, ze uz ani nechce...no a ja sa bojim toho, lebo cim som starsia tym menej chcem babo takze sa bojim, ze nakoniec si zvyknem a nebudem chciet vobec 😅
ja som si uz dala termin, ze buduci rok musi byt, lebo inak sa na to neodhodlam nikdy 😀