icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

yvetta
25. okt 2010

no holky ja tiez moc nepeciem niekedy som zvykla piec aj 7 druhov, ale teraz nie - totiz svokra pecie tiez vela druhov a potom cele sviatky sa len prejedam ...tento rok ostaneme na Vianoce v Prahe bez rodiny takze asi napeciem jeden kolac, ked pride navsteva a dost 😉
ja som bola vcera s manzelom na navsteve u kamosky co je tehulka a je to sranda hovorila, ze jej babo kope ked sa tesi atd...no a termin ma o mesiac tak sa tesim ako maleho uvidime 😉

mysti
25. okt 2010

Ahojte baby 🙂)) Vcera sme isli vecer autom a predstavte si, ze v Tescu v Hriňovej už majú Vianoce, ale ze naozaj vianoce - vianocny vysvieteny stromcek pred tescom, tesco sama blikacka, som kukala ako puk, este ani vsech svätych nebolo a tam uz maju vianoce...ja peciem tak 3-4 druhy + s mamkou linecke e medovnicky, lebo toho stale sa robi u nas v rodine vela, tak sa stale my dve stretneme a pecieme, aby to bolo rychlejsie...ja uvyknem robit "zmrzlinky", tie idu na dracku, sa netopia tak a zamatovu roladu (to ma rada moja mamka a svokor) a este nejaky stale iny kolacik, musim kuknut nejake zaujimave recepty...
A az by vsetko islo, ako si predstavujeme a planujeme, tak to budu nase posledne sviatky vo dvojici 😀 , snad sa vsetko podari a na rok uz budeme traja...
Ivetka, ako sa mas????? Vidis, spoznali sme sa ako nevesty, teraz budeme mozno spolu tehulky 😀

lili_a_mimi
25. okt 2010

@zuzkat1 aj my budeme mat prve vianoce s nasou Miskou 🙂 Stromcek budeme mat, ale asi na balkone, nech na to mala vidi, no pre istotu len cez sklo 😀
A mam obrovsky problem s darcekmi... pre rodinu ako tak nieco vymyslim, no mam problemy s darcekmi pre manzela a pre malu... 😒 Muzickovi asi kupim nejaku malickost a zameriam sa na Mimi 😉 Pri nej uplne staci, ked skocim do Dracika a nieco urcite najdem 😀 no mam strach, co jej zas nakupia ostatni clenovia rodiny... predpokladam, ze same neprakticke veci, ktore len budu zaberat miesto... no uz sa tesim na tu kraaaasnu detsku radost v jej ociach 🙂 🙂 🙂
Ja by som tiez chcela piect, no neviem, ako to budem pri nej stihat. Ma len 9 mesiacov a uz chodi popri nabytku, vsetko studuje, stale nieco prebera, rozbaluje, stahuje... Pomaly nestiham ani obed a veceru pri nej varit 😅
Ale asi spravim teke tie nepecene gulicky, medovnicky a linecke kolaciky. A ak mi zvysi cas, tak aj nejake ine sladke "jednohubky" 😵
Malej som uz objednala CD s vianocnymi koledami a rozmyslam, ze spravim aj nejaky ten adventny kalendarik pre nu 😉
Uff ako vidim, mam co robit, aby som to stihla 😝

mysti
25. okt 2010

Lili, ten kalendarik pre malu je dobry napad, joj, iste sa bude velmi tesit pri pohladne an stromcek 😅 aj ja sa uz tesi, ked uz nebudeme na Vianoce sami, len nech vsetko dobre ide 😉

mysti
3. nov 2010

Ahojte baby, nic nepisete, kde ste sa podeli ????? 😕

zuzkat1
3. nov 2010

@lili_a_mimi my uz mame darcek pre malu🙂 ale len cast🙂 od prababky dostane babiku a od babky didakticke hracky a svetrik...od nas kocky drevene a este nejake knizky s peknymi obrazkami a snad este nieko kupime ... treba vymysliet a hned v januari ma narodky🙂 😝
co dostane od svokry neriesim v smetnom kosi miesta dost😀 este od nej nedostala nic pouzitelne takze tam asi skonci aj toto... svokor jej iste donesie nejaku peknu hracku alebo satocky.. a svagrina nejaky hrozny gyc 😝 ktory mala ani neuvidi lebo to bude zrejme made in china... ako nie som zatazena na znacky to vobec nie,ja tiez kupujem v tesku saty a tak...ale cinske hracky malej nedam...
inak to CD som si vyhliadla v draciku nie s koledami ale pesnickami pre deti take 2CD ze na druhom je len hudba🙂
a kalendarik? a co tam das? lebo coko este nemoze... ja som nad tym tiez rozmyslala... len neviem co tam schovat

zuzkat1
3. nov 2010

@mysti tu sme🙂 myslim ze mozme zacat v januari snazilkovat... teraz ked ma malinka 9,5 mesiaca som prvykrat dostala kramy 😝 ako nic moc ale ked chcem mimi tak sa zide aj takato otravna zalezitost 🙂

yvetta
3. nov 2010

@mysti - ja som bola na SR tak som nemala moc casu pisat... 😉 inak kedy vlastne planujete baby niekedy zaciatkom roka? u nas to je take, ze asi v maji zatial to tak vychadza no uvidime mozno sa to este v dalsom roku zmeni 😅
@zuzkat1 - tak ja mam nastastie svokru celkom dobru, akurat svagrina radsej pomlcim 😀

mysti
4. nov 2010

@zuzkat1 zuzi, ta mrcha fakt velmi nepotesi, ale ako pises, na druhej strane aj ano. Ja mam o tyzden dostat prvu co som vysadila HAK, tak som strasne zvedava, kedy pride a ake to bude 😲

@yvetta Ivetka, my to planujeme po februarovej MS, lebo by sme chceli mat novembrove babo (obaja sme novembrovi), tak az sa zadarilo na 1x, bolo by to super az aj nie, tak sa nic nedeje. Takze este tri mesiace budem mat "oddych a potom sup sa do toho 😀 😵
PS-bola si nasvtivit KE? Ja som tam bola od skoncenia VS len raz 😒 iste je tam vela noveho 😕

yvetta
4. nov 2010

@mysti - no ja som vysadila HAK pred cca rokom a pol a poviem ti ze taky rok to bolo zle tak dufam,ze u teba to bude lepsie 🙂 este doteraz mam sem tam vyrazky a to som predtym nemala 😖
no a my chceme asi zacat od maja od mojich 28 narodkach t.j. ako darcek 😉 tak uvidime - mne je jedno kedy sa to narodi, aj ked aj ja by som chcela bud v oktobri alebo novembri, lebo manzel a skoro vsetci kamarati su v tych mesiach a aj polka rodiny 😀

mishuu
4. nov 2010

@mysti Ahojte baby, ja som tiež zvedavá čo urobí vysadenie HAK so mnou, ja mám ešte 7 tabliet a potom končím...veľmi som zvedavá čo bude nasledovať... 😒

a hlavne dúfam, že si všetko ustrážime do budúceho leta 😉

lili_a_mimi
5. nov 2010

no, ja som chcela, aby sme sa zacali snazikĺkovat uz teraz od novembra, no akurat idemem riesit bytovu otazku - predaj a kupa, prerabka, stahovanie... tak sme to odlozili na zaciatok buduceho roka. Sme sa dohodli, ze to skusime v novom byte - ze tak "pokrstime" nas novy bytik 😀 Takze tajne dufam, ze to vsetko vybavime za nejake 3-4 mesiace a potom mozme ist na to 😉

zuzumajko
5. nov 2010

caute baby, tak my sme sa rozhodli zacat snazit od zaciatku roka (neprirodzenou cestou, u nas to inak nejde) ale pridavam sa k vam 🙂 sna takto o rok vsetky budeme maminami 😉

mysti
5. nov 2010

Ahojte 🙂 , ja mam buduci tyzden dostat prvu MS bez tabletiek, tak som strasne zvedava, ze kedy pride a ako bude prebiehat... inak ja som po vysadeni nemala az take preoblemy, akurat ma na zaciatku trochu boleli prsia (bradavky), ale preslo to a ovulku som citila teda poriadne, tak si myslim, ze by to malo byt OK, vsak uvidime. tento mesiac by som mala ist aj na krv na gynek, tak snad budu aj vysledky v poho.
Joj baby, moja kolegynka porodila v stredu synceka - Dominik, mal 3,50 a 57cm, riadny valibuk ale krasne babo.... 😵
Aj ja sa uz tesim a neviem sa dockat, snad sa to rychlo podari 😉

mishuu
6. nov 2010

@mysti držím ti palce k skorému počatiu 😀

a nech MS príde tak ako má.

JA mám posledných 5 tabletiek, takže som tiež zvedavá čo bude bez nich...

yvetta
6. nov 2010

@mysti @mishuu - takze Vy obe skoro naraz vysadzujete HAK no sranda... 😉 ja mam take zmiesane pocity na babo mam rada deti, ale strasne sa bojim porodu t.j. mam strasne nizky prah bolesti 😖 , ale nechcem rodit po 30tke prve babo 😉

mishuu
6. nov 2010

@yvetta pôrodu a bolesti sa asi bojí každá z nás, ale nič iné si nemôžeme povedať len to, že keď to zvládli všetky tie ženy pred nami, zvládneme to určite aj my - príroda sa o to postarala, neboj 😉 . Toto na mňa zaberá a z pôrodu si starosti nerobím. Veď predsa nemať deti kvôli strachu z pôrodných bolestí by bola obrovská škoda 🙂

mysti
6. nov 2010

@mishuu ahojte, to mas pravdu s tym porodom a bolestami, Ivetka, ja som na tom asi tak podobne ako Ty, aj ja mam velky strach, ale babo chceme a snad to zvladnem... 😖
Inak aj mna sa obcas zmocnuje taka "nalada" ohladom dietatka, ked si predstavim, ze teraz mame taky "bezstarostny normalny" zivot a vsetko sa to zmeni...ale tesim sa, to len tak obcas, ked lezim vecer na gauci si tak predstavim, ze mozno o rok takto uz lezat nebudem, ale Ivetka podobne ako Ty nechcem rodit prve dieta po 30, ja by som okolo 30 chcela uz druhe -lebo u nas to je tak, ze az nebude druhe v priebehu 3 rokov a ja pojdem medzitym do prace, tak uz asi druhe nebude...tak neviem, ale ako sa vravi: "clovek mieni..." tak sa nechame prekvapit 😀

yvetta
6. nov 2010

@mysti - Vy ste na tom rovnako ako my asi uplne vo vsetkom 😀 u nas by bolo dobre, aby som po prvom mala hned aj druhe, lebo ked pojdem do roboty medzitym tak druha materska asi nehrozi 😝 no uvidime 😅 uz sa tesim, ze budeme spolu snazilkovat 😉
@mishuu - ja strasne milujem deti, ked som bola ako aupair v UK tak som bola nadsena z deti - aj mna zlostili, ale aj boli strasne zlate - to sa asi neda opisat, ale neboli moje a myslim si, ze este mat vlastne deti je uplne ine 😅

zuzkat1
6. nov 2010

citam ze tu sa uz bavite o porode🙂 no po mojom porode sa kazdy cudujem ze chcem druhe mimi, ze sa nebojim...ale ja verim ze druhykrat to dobre dopadne...rozhodne to bude ina nemocnica a dohodnuty doktor... ale moja kamoska mala porod celkom v pohode a povedala ze druhe uz nechce🙂 ale ona hrozne tazko preziva bolest...ja som zabudla na vsetku bolest hned ako mi malu ukazali🙂

katkav
6. nov 2010

ja ked niekomu opisujem svoj porod, tak mi vsetci vravia, ze presne taky by chceli 😉 doma mi praskla plodovka a o 4 hodiny a 13 minut bol maly na svete 😉 myslim si, ze clovek si nevie predstavit ake to je (radsej nebudem nikoho strasit - mna boleli iba hrozne krize, kontrakcia sa dala predychat), musi si to prezit a ved uz v dnesnej dobe skoro kazdy rodi s epiduralom, takze v pohode...mne ho nestihli pichnut 😉 treba vediet pekne dychat, mysliet na babatko a tesit sa, ze kazdou kontrakciou ste blizsie k tomu, ze ho uvidite 😉 a potom ten pocit, ktory mate potom....tolko lasky 😉 mate sa na co tesit baby, uvidite. Uz len par dni a budu tu prve tehulky...nezabudnite papat kyselinu listovu prvy trimester 😎

lili_a_mimi
6. nov 2010

Suhlasim s babami, ze porodu sa netreba bat. Aj ja som si cele tehotenstvo vravela, ze zvladli to vsetky predomnou, tak to musim zvladnut aj ja. A poviem vam, ze najlepsie je nemysliet na to, ze co ak budete mat tazky porod... TREBA MYSLIET POZITIVNE pocas celeho tehotenstva. 😉 Ved treba sa tesit na babatko a nie mysliet na to, ze co ak to bude boliet.
Samozrejme, ani ja som nevedela, ake su tie porodne bolesti a ako "silna zena" som chcela rodit bez epidural 😀 ale nastastie som si vybavila papiere (ze pre istotu) a bolo to fakt super. Kontrakcie som sice citila, no neboli az take hrozne a predsa som vedela kedy tlacit. A epidural super posobil aj pri zasivani. Je pravda, ze ako zdravotnicka som bola proti epiduralu, no po mojich skusenostiach to mozem len odporucit 😉
A porod mi tiez trval od prvych kontrakcii necele 4 hodiny 😉
Ale poviem vam, ze ta bolest (pri aj po porode) STOJI ZA TO. Je to naaaadherny pocit drzat svoje nove male vonavucke babatko v naruci 😔 😔 😔

mishuu
7. nov 2010

čavte baby, ako víkendujete?

včera mi drahý povedal niečo veľmi milé 😅 "tak mi budeme mať bábo? 🙂 "
potom sme mali taký pekný rozhovor o rodičovstve a všetkých tých veciach, bolo až neuveriteľne pekné ako sa on - chlap, ktorý ešte pred rokom o týchto veciach vôbec nemal potrebu sa baviť, teraz so mnou rozprával úplne otvorene a sám od seba...ja z neho mám dosť 😅
A dnes ráno videl na práčke položené moje lieky,
sú tam už len 4 😉 a on že "toto sú už posledné, jééééžiši..." 😀

Dnes som sama doma, drahý je u babky v záhradke a ja varím, upratujem, pečiem mu koláčik... mala som byť v práci, ale všetko som stihla včera, tak sa dnes realizujem doma.

katkav
7. nov 2010

@mishuu to je zlate, tak sa na to aspon mozete tesit obaja 😉 budete spolu prezivat cele tehotenstvo, manzelik Ta bude rozmaznavat...drzim palce, nech to je na prvy sup, budete mat krasny darcek pod stromcek 😀 ja som si to tiez tak priala v 2008, ked sa ma manzel pytal, co chcem pod stromcek a ja, ze dve ciarky... a boli 😉

lili_a_mimi
7. nov 2010

@mishuu Aj ja vam prajem, nech vam to vyjde na prvy sup a nech sa potom spolu aj s manzelom tesite najprv z dvoch ciarok a potom z rastuceho bruska a miminka 🙂 Je to kraaasny pocit, ked citis pohyby babatka v brusku a hlavne ked pri tebe lezi aj tvoj manzel a rozprava sa s babom... 😉 A rozprava sa s tebou v mnoznom cisle (resp. ti vyka) 😀

mysti
8. nov 2010

Ahojte baby, mishuu, aj u nas zacal rozhovor nejako tak ako to opisujes Ty, moj manzel mi tiez jednoducho povedal, ze uz je cas, ze chce babo a aj ja som z neho ostala paf...ale v dobrom slova zmysle.
Vcera sme sa smiali vecer, ze "uz len" necelé tri mesiace a "ideme na vec". Prejde to strasne rychlo a hadam sa to podari 😉 Do konca roka nam to prejde strasne rychlo, lebo od buduceho vikendu uz mame len same oslavy, takze vzdy sa bude na co tesit a iste to pojde velmi rychlo...tesim sa... 😵

zuzumajko
8. nov 2010

baby co sa bojite porodu, ja vam opisem svoj priebeh nasho "porodu", lebo babo mi umrelo v brusku a inak ako vyvolat "porod" sa to zo zdravotnych dovodov a vraj aj z buducich moznych dalsich nedalo. Bolesti boli, to ano, ale neboli az take zle a to ja mam velmi nizky prah bolesti, vsetko ma hned boli... Ale jednak je tu taka injekcia - oblbovak, picha sa do stehna alebo zadku, alebo je tu epiduralka. Ja som si dala len ten oblbovak a naozaj som sa citila tak trosku ako opita a kontrakcie som velmi nevnimala. Asi 3x som mala silne kontrakcie, ze to naozaj dost bolelo, ale inak bez problemov. Neviem ako to je s nastrihom, lebo nas Simonko bol este malinky (21cm) ☹ ale vseho vsudy, ak mate silne svoje dni a mate aj bolesti, je to taka bolest. Ked uz je to intenzivnejsie a citite to castejsie, vtedy sa obcas pritrafi silnejsia kontrakcia. Inak naozaj sa to da vydrzat. Nebojte sa toho! Donosit a porodit zdrave babatko je dar 🙂 a tohto daru sa nebojte kvoli jednemu dnu bolesti..naozaj

zuzkat1
8. nov 2010

@zuzumajko to je mi luto co sa vam stalo.... 😔

inak kazdy porod je iny...kamoska prvorodicka to mala za 2 hodky za sebou ani nevedela ako, dalsia dobreze neporodila uz cestou do nemocnice, proste z nej dobreze "nevypadol" 😀

moj porod: ja som zacala rodit o 8mej rano-to mi odtiekla voda- a mala sa narodila o 18:45 vecer .. kontrakcie su hrozne, ja som epi nemala a nikdy mat ani nebudem ani pri druhom... bolest je nieco na co zabudnete hned ako vam mimi daju do ruky 😉 ... ale mala mala polamane rebra... ☹ bola v suchu od 8mej rana a o 6tej vecer sa mi dr oprel do brucha laktom a bolo to... ☹ lekar odmietol cisarsky trval na tom ze to pojde prirodzene, nechali ma hodinu uz naostro tlacit,mala uz bola v porodnych cestach ale dalej sa ani nepohla... navyse pri mne nebol ziadny lekar, iba manzel a nakoniec ju tahali kliestami, mala snuru okolo krku a bola modra, aj dr priznal ze uz bol najvyssi cas.... preto hovorim ze najblizsie urcite ina nemocnica a hlavne si zazmluvnim lekara, lebo aj ked tych lekarov nepoznam, zial prax je taka ze ak si ho zazmluvnis tak mas uplne inu starostlivost... zazila som to. .. spolurodiaca mala zmluvu a ten lekar tam bol pri nej peceny vareny a aj sestry k nej boli milsie... ale o to mi nejde... ide mi o to aby pri porode bol nejaky lekar pri mne a nie len manzel, ktory mi bol obrovskou oporou ale nie je lekar teda sam nevedel co ma robit... takto spatne ho za to fakt obdivujem ze vobec nepanikaril...
no a kedze toto je odstrasujuci priklad porodu tak len dodam ze toto nie je bezna prax, mala som smolu na lekara a myslela som si ze nechcem druhe mimi,ale uvedomila som si, ze ak by takto rozmyslal kazdy ze co porod tak nie su na svete deti... jednoducho si porod dobre dohodnem a bude vsetko v uplnom poriadku🙂

zuzkat1
8. nov 2010

@mishuu 🙂 to je fakt zlate🙂 moj mm sa o babatku nechcel bavyit ani ked som uz bola tehu... malu hrozne miluje,ale vtedy ho to nejak nezaujimalo... asi to bral este ako nieco nerealne kym ju neuvidel🙂 teraz aj z roboty zavola ze co robi mala a ze nech poslem mms😀

zuzkat1
8. nov 2010

@mysti fiha same oslavy🙂 tak to mate veselu jesen a cast zimy🙂 na mna nejak dolieha depresia... najma ked prsi to sa nic neda robit... mala je uzasna ale kazdy den taky isty... ... manzel zacal vysoku skolu studovat teda ked je doma tak sa len uci... a v piatok a sobotu chodi do skoly a dojde az o 9tej vecer... teda doma je vlastne len v nedelu,ale to si pise seminarky a uci sa... teda mi to uz dost udiera na mozog 😝 neviem sa dockat kedy uz bude mala rozpravat, to uz bude lepsie, aspon budem mat s kym pokecat🙂