icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

mishuu
8. nov 2010

@katkav @lili_a_mimi @zuzkat1 @mysti

čavte kočky, ste zlaté 🙂 Inak my ešte nie sme manželia, vlastne nie sme ani zasnúbení...
bavíme sa aj o tom, ale neponáhľame sa. Viem, že ma raz požiada o ruku a že to bude nečakané a romantické, lebo on je taký...ak ma požiada, nebudem to ani tušiť, že sa niečo také chystá... 😅
Samozrejme ako asi takmer každá ženská aj ja túžim po peknej svadbe, ale nie je to teraz u mňa také prvoradé.
Ani by mi až tak veľmi nevadilo mať najprv bábo a potom sa zobrať - prstienky by nám, napríklad niesol už náš drobec 🙂 Viem, že mnohí majú proti tomu predsudky, ale koľko je nespokojných a uhádaných manželstiev a čo je lepšie pre dieťatko, pokojní a milujúci sa rodičia - síce bez papierov alebo manželia, ktorý sú k sebe zlý a dieťatko to všetko vstrebáva?
No veď uvidíme čo bude, ako bude... 🙂

Pekný pondelok Vám prajem...

zuzkat1
8. nov 2010

@mishuu ani sa do toho nehrn🙂 nam to ovela viac klapalo kym sme neboli svoji🙂 nevravim ze teraz je to zle,ale bolo to lepsie... u nas to bol taky logicky krok,lebo sme spolu kupili byt, este sme neboli svoji a teda ked uz mas byt na oboch pisany a spolu ho splacas tak ten papier ze sme manzelia je uplna malickost... ale inak nebyt toho ze sme svoji tak uz asi davno nie sme spolu😀 ked s niekym "len" chodis a nemas ten papier tak ovela raznejsie riesis problemy a mas sklony k definitivnym rieseniam (rozchod)🙂 takto to uz musiem nejako poriesit lebo rozvod uz nie je taky jednoduchy, plus ten byt🙂

zuzkat1
8. nov 2010

@mishuu inak mas pravdu... kopa ludi ma predsudky ale tych si netreba vsimat...my sme sa brali v 2006 a mala sa narodila vlani a ked sa aj susedia u nasich dozvedeli ze som sa vydala tak vsetci ze ci som tehotna akoze ci som musela... a dokonca sa mi stalo ze ked sme tam boli stretla som susedu a ona ze ci sme na navsteve a ja ze hej.. a ona ze " a kde mate maleho?alebo mate dcerku?" 😀 som ostala ako obarena to bolo hned po svadbe a po dietati este ani chyru ani slychu😀

mishuu
8. nov 2010

@zuzkat1 pravda! To je sila, ja sa tiež s tým stretávam, že akonáhle sa idú dvaja brať a nebodaj majú ešte aj pred tridsiatkou, tak každého hneď napadne, že čakajú dieťa...podľa niektorých sa ľudia berú len preto...

ja neviem ako to bude u nás, ale určite sa nebudem chcieť vydávať rýchlo rýchlo len preto, že budem tehotná...ja mám o svadbe svoje predstavy a pokojne si ju užijem už s ročným alebo dvojročným dieťatkom 🙂

Inak veľa ľudí mi hovorí, že sa nemám vydávať, že pred svadbou je páru dobre, všetko klape a po svadbe sa to zmení...
veľmi tomu však nerozumiem, ja si myslím, že je všetko také isté. Veď je to len taká veľká romantická žúrka, spečatenie lásky v kruhu rodiny a priateľov a potom ide život ďalej tak ako pred tým, nie??? Teda taká je moja predstava 😕

My sme spolu už ôsmy rok, už vyše 4 roky spolu bývame...sme už ako taký starý manželia 😝 , neviem si predstaviť, čo sa po toľkých rokoch môže svadbou ešte tak rapídne zmeniť, hmm... 😉

lili_a_mimi
8. nov 2010

@mishuu zuzka ma pravdu, riadte sa podla seba a nedavajte velky vyznam tomu, co hovoria a radia ostatni... Ono sa stale nieco najde, co budu komentovat... najprv zasnuby, potom svadba, potom ze kedy uz konecne to babo, potom druhe babo, potom byvanie a stale stale nieco nove... brrr... 😖
My sme tiez riesili svadbu, lebo sme si kupili spolocny byt a boli sme uz asi 3 roky spolu, tako to prislo take normalne 😉 ale musim priznat, ze aj nasi v tom mali prsty, lebo den co den sa pytali a vrtali do nas, ze takto zit sa neda... 😠
@zuzkat1 ja som mala zazmluvneneho lekara a mozem potvrdit, je to uplne o inom 😲

zuzkat1
8. nov 2010

@mishuu mozno je to tym, ze nemas "istotu" ktoru ti ten papier dava... proste akoby to uz bolo take iste ze s nim ostanes lebo ste manzelia a rozchod nie ja taky jednoduchy, prestanes sa snazit ty ale aj on o to aby si si ho udrzala alebo on udrzal teba,lebo uz je to "iste" ze s nim ostanes... je to zrozumitelne?🙂 u nas to atk mysli je... akoby nadobudol istotu ze je vdetko v pohode sme svoji a uz to berie ako normalnu vec a nie je tam ziadna snaha o to aby o mna bojoval... aby sme si rozumeli necakam nejake velke veci,len male pozornosti ako obcas vecera vonku alebo kvety... ani predtym sme nechodili furt von ale obcas hej a nekupoval mi kvety skorej doniesol daku malu blbost hoci aj za 5 korun,ale spomenul si a teraz je to take..neviem ako to nazvat...prazdne? 😅

zuzkat1
8. nov 2010

@lili_a_mimi hej viem..ja som to ale brala tak ze mne za moju pracu tiez nikto okrem zamestnavatela neplati tak preco by som mala dat 250eur niekomu... ved lekar tam bude a musi ma odrodit.. a chyba to bola... asi zijeme naozaj v dobe v ktorej ked nazaplatis tak nemas☹

lili_a_mimi
8. nov 2010

@mishuu no vo vasom pripade sa so svadbou mozno vela nezmeni, no je to troska ine - asi frustrujucejsie, ked vies, ze je to zavazne a uz je to oficialne. u nas sa to o cosi viac zmenilo prichodom babatka... sme akosi viac v strese... 😒
A skoro som zabudla, moj mm po tej svadbe to tiez zacal brat tak, ze uz sa nemusi az tak snazit, aby si ma udrzal... :-/

zuzkat1
8. nov 2010

@lili_a_mimi
@mishuu my sme boli spolu asi 9mesiacov ked sme spolu zacali byvat to bol april v auguste sme uz mali svoj byt a v septembri bola svadba... stale ho mam rada a viem ze aj on mna... prichod dietata to nezmenil... v strese som len ja..a zda sa ze on to celkom chape..obcas vybuchne ale pravom,lebo ja si unavu na nom vybijam😅 ale je to ine.ii po tej svadbe to mi doteraz kazdy potvrdil... nevravim ze zle, len je to ine....

mishuu
8. nov 2010

@zuzkat1 jasné, chápem ako to myslíš... hm, ale ja neviem. My sme spolu už taaak dlho...máme istotu jeden v druhom, prekonali sme aj krízy (aj veľmi vážne) a všetko aj to zlé nás utvrdilo v tom, že má význam ostať spolu, posilnilo to náš vzťah a na rozchod nemyslíme ani keď sa hádame, berieme jeden druhého ako istotu a to nie sme zobratí. Myslím, že u nás to teda už funguje ako v manželstve, až na to, že našťastie (klop, klop) sme OK, funguje nám to a máme pekný vzťah. Len nech to tak vydrží aj naďalej 😅

@lili_a_mimi do nás našťastie rodina, vlastne nikto okrem jednej sesternice 😖 nevŕta so svadbou ani s deťmi...jasné, rodičia sem tam povedia, že už by chceli vnúčatko, ale viac to nerozoberajú...nechávajú to na nás a som rada, že je to tak, že na nás nikto netlačí, že chápu, že je to náš život. Je to asi vzácnosť.

Práve preto dúfam, že ich už budúci rok prekvapíme správou, že bude vnúčatko... 😅

zuzkat1
8. nov 2010

@mishuu ved jasne ja som to ani nemyslela tak ze svadba nici vztah🙂 len ho trochu meni...nechtiac to uz inak vnimas... ale mozno to u vas bude fakt o tom istom, a to bude super🙂

mishuu
8. nov 2010

@lili_a_mimi ktohovie, možno je ten papier taký "zázračný" že sa naozaj niečo zmení aj v dlhodobejšom vzťahu...baby, vy ste ma normálne odhovorili od svadby 😀

zuzkat1
8. nov 2010

@mishuu inak ta rodina🙂 nasi boli pravezo hrozne proti...vraj naco nam je papier😀

mishuu
8. nov 2010

@zuzkat1 ale veď ja viem...neverím tomu, že sa vzťah pokazí, možno človek naozaj začne rozmýšľať trošku inak, veď raz možno uvidím 🙂

mishuu
8. nov 2010

@zuzkat1 to fakt? To je milé, netradičné 😀

zuzkat1
8. nov 2010

@mishuu skor sa im zdalo ze sa moc ponahlame a deteraz je mama presvedcena ze som urobila chybu🙂

inak u nas bolo poziadanie asi take ze sme pozerali telku z postele a on zrazu ze"nevezmeme sa?" 😀 romantika jak vysita🙂

zuzkat1
8. nov 2010

no idem...mala sa zobudila🙂

mishuu
8. nov 2010

@zuzkat1 náhodou to bolo dobré požiadanie, veselé 😀

zuzkat1
8. nov 2010

@mishuu no hej..take akoze mimochodom ho to napadlo🙂 a ked sme sa potom o tom bavili tak on ze je to vlastne jedno kedze spolu kupujeme ten byt tak svadba uz nic nemeni 😀

mysti
8. nov 2010

Ahojte kočky, ste toho popisali, joj kym som vsetko precitala. My sme sa brali skoro po 9 rokoch, co sme boli spolu, byvali sme spolu predtym asi rok a teraz sme uz skoro tri roky manzelia. Ja zase neviem...ja nemam pocit, ze by sa to u nas po svadbe az tak zmenilo, je to super, ako predtym, hlavne pocit, ze ho mam stale vecer pri sebe... 😀
A inak s tym, ze ked sa niekto berie a kazdy si mysli, ze koli dietatu mate pravdu...Aj my ked sme sa rozhodli, ze je uz teda najvyssi cas na svadbu, tak okolie reagovalo "a musite sa"...teraz uz preberaju vaznejsiu temu "asi nemozu mat deti, ked su uz tolko manzelia a stale nic", proste-stale sa nieco deje 😀 my sa uz na tom len smejeme, ze co ich trapi, ale aspon taketo "drby" ich este drzia nad hladinou, asi by sa nudili 🙄
My sme mali zasnuby po VS a o viac ako rok na to svadbu, to som mala 24 aj par mesiacov. Byt sme si kupovali viac ako rok pred svadbou.
mishuu, na svadbe nie je nic zle naozaj, ale ked ju zatial "nepotrebujete" akoze nic sa nedeje, dnes sa to uz neriesi. V kazdom pripade je to pekne, my sme mali perfektnu svadbu-naozaj super, vsetci sa riadne zabavali, nelutujeme 😀
Pocuvajte baby, beriete kyselinu listovu? Ja ako som vysadila HAK som si ju kupila beriem 1 denne. Citala som, ze sa odporuca, ked som dlho uzivala HAK.

mishuu
8. nov 2010

@mysti zdieľam tvoj názor o svadbe...tiež sa jej nebojím, ani toho, že by sa niečo malo tak veľmi zmeniť. Je to asi o tom, že mnohí sa brali po kratšom chodení, či spolužití,
my sme spolu už 8 rok a bývame spolu 4, takže celé je to medzi nami už dlhé 😀
Keď ma požiada, nebudem sa brániť 😉 Ale ani ho do toho tlačiť.

Ja už budúci týždeň nebudem brať nové balenie HAK, ale listovku plánujem začať užívať až v marci...cca. 3 mes. pred plánovaným...chcem skúsiť femibion 800
Ale skôr sa zatiaľ nechystám. Ktorú berieš?

mysti
8. nov 2010

@mishuu ja beriem len klasicku kyselinu listovu-samostatnu, nie ako sucast nicoho ineho. A presne ako si povedala, odporuca sa zacat tri mesiace pred planovanim otehotnenim, takze som cca. v tej dobre. Ine nic uzivat nechcem, akoze ja som nikdy nebola "vitaminova", snazim sa tak viac ovocia a zeleninky, aj ked mne to problem nerobi, stale som to jedla 😀 a nechcem ani nic ine brat, ziadnu "chemiu na prirodnej baze" 😉

Ale buduci tyzden by som mala ist na gynek. na krv, tak sa opytam doktora, ze ci je este nieco potrebne, a az mi on vyslovne nieco nevypise, tak nebudem nic kupovat ine... 😅

mishuu
8. nov 2010

@mysti v tomto súhlasím, ja tiež neplánujem brať také tie baby plan a podobné.
Som zástanca zeleninky a ovocia v ich pôvodnej forme 😉
Samozrejme, keď predpíše lekár niečo, na základe nejakého nedostatku
tak to treba poslúchnuť, to je iná vec.

Držím ti palce, nech máš všetúčko OK 🙂

zuzkat1
8. nov 2010

@mysti ja som brala calibrum baby a potom mami po prvom trimestri tam je aj ta kyselina inak dnesna HAk je uz taka ze ani pauzu nemusis robit a mozes hned otehotniet🙂 inak som sa zasmiala nad tym vasim oklim ake teorie splieta🙂

mysti
9. nov 2010

@zuzkat1 zuzi, to by si sa cudovala nad tym nasim okolim, stale nieco nove sa o sebe dozvies 😀
Viem, ze dnesna HAK je taka, ze netreba pauza, aj mne to moj gynek. povedal, ze staci prvy normalny cyklu s amozeme zacat, ale nejakeo neviem, tak pre svoju istotu chceme trosku pockat a ako som pisala predtym, chceme sa pokusit o novembrove babo, tak uvidime 😀

zuzkat1
9. nov 2010

@mysti my sme byci s manzelom a mala je kozorozec🙂 to nechci vidiet tu taliansku domacnost😀

mysti
9. nov 2010

@zuzkat1 tak to mate iste vesele u vas doma 😀
my sme obaja novembrovi, ale ja som skorpion a manzel je uz strelec, a tak on povedal, ze co keby sme skusili, aby bolo aj male novembrove, ked nevyjde, nic sa nedeje 😉 , ale za pokus to stoji. A teraz bude aj tak hektika - oslavy a sviatky-Vianoce, Novy rok, potom sa to upokoji a pojdeme pekne na vec 😵

zuzkat1
9. nov 2010

@mysti tak drzim palce nech sa podari🙂 ja by som chcela letne babo druhe... to by som uz teraz musela sa poponahlat ale mne by stacilo keby som otehotnela nejak v auguste alebo septembri... ale kto vie ako sa zadari...malu sme "vyrabali" pol roka tak neviem ako bude s druhym...

katie1
9. nov 2010

@zuzkat1 my to mame naopak, maly je byk a ja som kozorozec 🙂 A drahy je baran. Takze vsetci tvrdohlavi...

zuzkat1
9. nov 2010

@katie1 tak to mate podobne ako u nas🙂 ja som aj dost vybusna... manzel mi obcas vravi ze som ako pitbul😅 kym nebola mala parkrat letel aj ovladac 😔 😕 😅 ale mala ma dost skludnila🙂 proste jeho "blbosti" ma uz nevedia tak rozhodit🙂