2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@yvetta ahoj Ivetka, u nas zase moj muz rozhodol, ze bude jednoznacne novembrove (az by sa teda podarilo), ze ked sme my dvaja, ze bude aj ono, ze my uz sa potom "len zvezieme" popri nom, ma to teda riadne premyslene 😀 .
Keď si kočky pomyslite, ze az vsetko nam dobre pojde, ze takto o rok uz budeme mamicky, alebo cakatelky, je to super...mne uz vcera ocino ked gratuloval, tak povedal "a nech ste uz o rok traja", ako keby vedel, ale pritom nevie nikto, co sa "chysta" 😵
No ahojte baby vás tu ale za ten 1 den či 2 čo som tu nebola ale pribudlo, normálne mi aj trvalo kým som prečítala od mojho posledného príspevku. Teším sa že je nás tolko a všetkým držím palce aby sme tu čím skor riešili spoločný termín a podobné témy🙂
tiez som tu nebola jeden den ale toho pribudlo .. My sme chceli jednoznacne letne dieta lebo mame jarne,jesenne a zimne ale peknym darcekom pod stromcek tiez nepohrdneme 😀 😀 😀
@1valeria1 ja som toto co mas mala ty pred tym nez som otehotnela s Nessy a doktor mi dal na to lieky a za 2 tyzdne som mala na teste // takze to snazenie asi nijako neovplyvnilo 😀 😀 😀
@mysti to by bolo pekne keby ste vsetci novembrovy moj maly a velky Alex maju narodky v maji obaja mala som termin 25.5 na manzelove narodky ale mali sa vypytal na svet o 10 dni skor plus Vanessa ma meniny na manzelove narodeniny takze mi oslavujeme takto v maji .. 😀 😀 😀
Ahojte baby, vcera mi bol manzel v lekarni pre lieky na alergiu...ked som bola minuly tyzden na alergologii - povedala som doktorke, ze chcem otehotniet, ze nech mi da take lieky, co mozem uzivat aj v tehotenstve.
Predpisala mi Zodac a sprej do nosa Avamys. Vcera som citala pribalove letaky a na obidvoch napisane "neodporuca sa uzivat tehotnym a dojciacim matkám..." a Zodac je dokonca napisane, ze prestupuje do materskeho mlieka...
Tak co mi na to poviete...povedala som jej, ze chcem otehotniet a aj tak mi da lieky, ktore tehotne nemozu uzivat.
Takze mozem ich brat este cca 2a pol mesiaca a dost.
Najhorsie je, ze mam silnu alergiu na palinu (to je jedna hnusna burina), cize lieky musim uzivat, ma porazi! 😠
@yvetta @mysti ak sa všetko podarí bude tu kopec novembrových detičiek 😵 Tiež, ak to vyjde na prvý krát, by malo byť novembrové. Chrúst išiel cisárskych a ak nebudú žiadne komplikácie, chcela by som rodiť prirodzene, preto chceme odostup 2 roky.
@mysti a všetko najlepšie k narodeninám 😉 S tými liekmi na alergiu počas tehotenstva je to ťažké. Vždy si treba zobrať benefit verzus riziko. Ak máš, ako vravíš silnú alergiu, asi bez liekov nemôžeš byť. Kamarátka počas tehotenstva pri silnej alergii na prach bola radšej prvý trimester bez liekov a dalo jej to riadne zabrať. Palina má sezónny výskyt, nie? Ak by sa podarilo, bolo by asi dobré načasovať tak, aby si aspoň prvý trimester absolvovala mimo sezóny.
@mysti to je dost blbe ja ked som bola tehotna tiez mi dala lieky ktore nemozu uzivat tehotne a dojciace .. Ked som jej to tam prisla ukazat este na mna nahukala ze co si o sebe myslim ze ona vie co robi .. bola som v 8 mesiaci na rizikovom tehotenstve tak som radsej tie lieky nebrala a este ten den vecer som porodila a ked som povedala v porodnici ake lieky mi chceli dat pozerali sa na mna ze tie lieky keby si dam jednu tak mozem to dieta zabit .. ked este niesi tehotna tak ich mozes brat ale urcite neodsledujes ze kedy budes v 1.,2.,3.. tyzdni ked este nebudes vediet ze si tehotna a to by tomu babatku mohlo ublizit .. drzim palce 🙂 🙂
@laurelle ahoj, ja tiez tie lieky budem brat len kym sa este nebudeme snazit. Chceli by sme zacat od februara, takze do vtedy ich este mozem brat, potom uz nie. Palina me sice sezonny vyskyt, ale ex. nieco take ako "sekundárna alergia" a to je vlastne to, co mam aj ja, ze nie som alergicka len na palinu, ale na vsetko, v com sa vykytuju tie alergeny, cize aj na niektore potraviny...a to je blbe. Ale jasne, ze dieta mi je prvorade a iste asponv tom prvom tirmestri tie lieky uzivat nebudem, Alergologicka mi vravela, ze ked otehotniem, tak budem chodit na kontroly kazde 3 mesiace, teraz chodim kazdy polrok. Tak uvidime... 😒
@mysti ahoj! Nestresuj sa kvoli tomu zodacu... Jedno je iste, ze nedoporucuje sa uzivat ziadne antihistaminika pocas tehotenstva ci dojcenia (hlavne kvoli tomu, ze sa nerobili ziadne klinicke skusky na ucinky na tehotne zeny), ale dr.ti dala asi ten najlepsi liek, aky mohla. Totizto Zodak je jeden z mala liekov, ktory je uz dost dlho na trhu na to, aby s nim mali lekari skusenosti aj u tehotnych zien 😉 Ofifialne to sice firma vyrabajuca lieky nemoze uviest (musi sa kryt v pripade vyskytu nejakych komlikacii), no lekari s nim uz maju celkom pekne skusenosti. 😉
@1valeria1 mna nebolelo nic, postupne blizsie k menzesu trosku v podbrusku a prsia, hrozne ma bradavky zacali boliet a krutila sa mi hlava a to vsetko este nez neprisiel menzes 😉 drzim palce, nech to Ti to vyjde. Ak Ta reze pri cikani, tak to skor bude asi nieco ine, mas to uz dlhsie alebo kazdy krat ked ides cikat? Ja som to spinenie mala iba raz, to som si myslela, ze mi zacina menzes skor.
Ahjote baby tak čo nové ako sa máte? Počujte len tak ma napadlo beriete teraz niečo, nejaké vitamíny alebo tak keď chcete otehotnieť, ja som pri prvom brala až v 2. trimestri lebo bábo sa nám podarilo hned tak som nejak ani nezažila to obdobie pred snažením.
@1valeria1 no neviem ale ja som pri prvom tehu mala čosi podobné ale bol to nakoniec zápal tak ked to neprejde zájdi asi radšej k Dr aby sa to nezhoršilo lebo ja som šla dosť neskoro a dala mi aj antibiotiká, ktoré som nakonie nebrala lebo som nechcela v tehu ale dosť som si to odtrpela...

ahoj holky
tak my by sme chceli tiez novembrove, ale oktobrove, ale asi radsej nie, lebo u nas vsetci maju narodky oktober november a oslavujeme uz od septembra skoro vkuse 😲 a este stale to nekonci 😀