icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

bets
30. júl 2010

dobre vztahy so svokrovcami su super vec, ale byvat s nimi by som nechcela. na dovolenky vsak chodime spolocne a to nam vyhovuje, lebo mame s muzom cas aj na seba a svokrovci su zase radi, ze su s nimi aj vnucata.

moj muz je uz taky nadseny myslienkou na dalsie dieta, ze obzera babatka na dvore, pestuje babatka kamaratom a pod. vzdy som si myslela, ze to zeny viac inklinuju k myslienke na dieta.

evulilik
autor
3. aug 2010

@bets no to je až neuveritelné že chlap .. tak túži po dieťatku ..asi je veľmi citlivý muž .. 😵 trocha závydím... moj sa tak nadchnce iba pre nejakú techniku.. (elektroniku) 😖 Viem že chce bábo, ale on by najradšej iba jedno... a to na moje prekvapenie dievčatko...lebo podla neho dnešný svet nedovoluje mať viacej detí, tak aby boli finančne zabespečené..a maly kde bývať... 🙄 ale ja ho bars nepočúvam, ved nik nevie čo prinesie budúcnosť našim deturencom či už su jedináčikovia lebo je ich 5 ... 😀 A ten môj viem že jak zbadá prvého drobca tak zmekne .. tiež je velmi citlivý... len na to potrebuje dôvod... ale ked ho ma tak je emotývnejší ako ja... 😀 aj pri daktorých filmoch spolu reveme... 😀 čo už z nim .. asi by ma zahlušil keby vedel že som to tu nanho prezradila... 😀 .. Viem že aj tak nakoniec skončíme s tromi babuľatkami.. len nie naraz .. to by sa mi asi odstrelil .. ako mi už povedal... 😅

yvetta
3. aug 2010

holky tak my sme naspat zo SR ... 😉 a ked sa bavite o chlapoch tak moj chce deti uz od nejakych 24, ale ja som mala vtedy len 20 a este som sa na to necitila takze caka az do 31 pokial som sa ja rozhupala, ale zlaty je,ze tak na mna cakal 😉

bets
3. aug 2010

tiez sme na zaciatku nevedeli, co to vsetko obnasa mat dieta, ale teraz, ked uz su nase deti viac samostatne, chyba nam ten pocit mat nieco take male nevinne doma. takeho maleho drobca, ktori je uplne zavisly na mame a tatovi..
aj moj chcel ako prve dievca a bol to chlapec.. ale nech je to cokolvek, nevymenili by sme ich ani za nic. je to take smiesne deti pozorovat, ako napodobnuju nas rodicov, ako podobne rozpravaju ako my, ake maju rovnake gesta, ako sa podobaju...
pri prvom sme sa tesili na dieta, ale ten ozajstny matersky cit (a myslim, ze aj otcovsky) neprisiel hned pri porode, ale az dva-tri tyzdne, ked uz sme boli doma. pri druhom uz prisiel hned, to uz ten cit bol plne rozvinuty...

yvetta
3. aug 2010

super si ma potesila bets, lebo ja este taky matersky cit nemam tak silny ako napr. niektore holky tu na MK 😅, ale verim,ze to pride ...inak deti mam rada tak si myslim, ze vlastne budem mat este radsej ...
moj chce aj chlapca aj dievca, ale skor chlapca a ja by som chcela dievcatko
😀

evulilik
autor
4. aug 2010

@yvetta no zlaty to chlap že tolko vydržal... aspoň mu o to budete vzácnejší aj s mimčom.. 😉 Ja si neviem predstavyť že by som nemala hned na začiatku ten materinský cit..alebo pud či čo to je... jednoducho ja ho už teraz tak cítim že si to odnáša môj pes 😀 chudák hafano... on je take moje mimčo zatial... 😀 len ho lutujem že ked pride ozajstné bábo bude si musieť zvykať...že už neni moj miláčik, jaj kočky keby ste vedeli jake je to psisko rozmaznane... aj veterinárka sa nás asi po 3 minútach čo nas videla ked sme boli na očkovani pýtala že či to je postelový pes ? 😀 😀 😀 Ale nebojte .. ten pud príde, sú ľudia ktorý si ho musia proste vybudovať.... 😉

yvetta
6. aug 2010

@evulilik - tak ako co robite cez vikend? my asi doma, lebo tu v Prahe je hnusne pocasie stale prsi od rana fuuuj a v nedelu k nam ma prist brat s priatelkou na navstevu na tyzden tak budeme trosku s nimi behat po Prahe, aj ked dovolenku nebudem mat, len asi 2 dni, lebo mame dost vela v praci a plno kolegov na dovci 😉

katusica
6. aug 2010

ahojte baby
my by sme chceli zacat so snazenim nejako leto 2011. Teraz stavame dom a dufam ze buduci rok sa nastahujeme a mozme hupsnut na snazenie. A ja mam este dva roky skoly pred sebou ale uz to neriesim uz cakat nechcem, nejako snad aj skolu dobojujem do konca.
@evulilik ja som mojho muza otravovala s babom asi uz pred dvoma rokmi a nakoniec to dopadlo tak ze mi kupil psika. A teraz je to nasa najmilsia fenecka, tiez taky rozmaznany havo . Niekedy ked manzela pozorujem ako s nou hrava tak mi to pride take srandovne, sa jej prihovara, ako keby sa hral s dietatom. niekedy su spolu fakt komicky 🙂

evulilik
autor
7. aug 2010

@yvetta no dnes- sobota som sa sem dostala až teraz... bo sme mali navštevu... s tromi krásnymi deturencami.. ta o zábavu postarané..tak rušno že až a ked odyšli zrazu take ticho a pokoj doma.. až ma to zarazilo ked sme s mm už sedeli pri telke...neviem ako zvládajú tri také šidlá.. a pritom sama chcem tri... je to náročné... ale boli strašne zlatý... a ked odyšli zrazu tak pusto ostalo...ešte že mame hafana... ale to nežeby sme sa s mm v súkromí necítili dobre... len taka iná atmosféra... neviem či chapeš... 😅 A nedelu... tak to mienim spaťasi do 10 hod... do 10: 30 lebediť... a potom uvidíme.. ale už by som chela dajaký výletík... Fú tak a to počasie dufam že sa napravý aby vám tá návštevná expedícia vyšla... 😎

evulilik
autor
7. aug 2010

@katusica no to ja tak komicky vyzerám zo psom.. ale vlastne obaja pes sa vyvalí na chrbát jazyk vonku medzi zubami a zblaženým výrazom škrabkajte ma na brušku odfukuje.... 😀

yvetta
7. aug 2010

@katusica vitaj a co studujes? no u nas ma susedka psika a tiez sa od neho neviem odtrhnut...on sa strasne tesi, ked pridem k nim 😉
@evulilik aj ja som dosla tu teraz, lebo od rana pratam, varim atd... 😒 😒 uz toho mam dost 😲 a este take hnusne pocasie, ze tu zasa od rana dazd takze nic moc 🙄 zajtra ideme po brata, ale dufam,ze sa im vycasi, aby aspon nieco videli, ked uz tu dojdu 😉

evulilik
autor
7. aug 2010

@yvetta no mna čaka hrba riadov po návšteve.. ale dnes už neriešim... 😝 popozeram čo tu nove a hajdu do postele.. No to by teda bolo na prd, ak by Vám nevyšlo to počasie...ani nič popozerať... a celkovo ja som taka dosť ovplivnená počasím...ked slniečko tak len tak žiarim ked dážd tak zývam...a ked zamračené tak sa nervujem.. 😅

zuzaxa
7. aug 2010

Ahojte!
Dlho rozmýšľam o takejto téme, a nebola tu. Aj keď u mňa to nie je dobrovoľné začať snažilkovať až na rok.
Som po cisárskom reze na 17tt, a veľmi to ešte bolí, sme sa tak tešili na bábenko. Dcéra už má 7 rokov, ja som študovala na výške, s doktorátom 8 rokov, malú som mala počas školy a toto maličké som si veľmi chcela vychutnať, ale podstúpila som prerušenie kvôli enormne vysokej hodnote NT (šijové prejasnenie). Mali sme potvrdené, že by to bolo dievčatko, malo veľké problémy, takže by sa nevládalo ani narodiť, po rôznych vyšetreniach (Bratislava,Praha) sme sa rozhodli to ukončiť, ja už som to nechcela naťahovať zbytočne (ten hrozný pocit neprajem nikomu, bábätko rastie a vy viete, že nezvládne prísť na tento svet, že to iba umelo predlžovať o pár týždňov nemá význam), na psychiku to poznačilo asi celú moju rodinu, aj moju dcérku, tá už vedela, že čakáme a veľmi sa tešila, a vysvetlenie, že sa zmenilo na anjelička v nebíčku,nedá sa to inak vysvetliť 7 ročnému dievčatku.
No a ja stále veľmi túžim po bábätku, aj hneď, ale vraj sa po cisárskom odporúča 2 roky počkať, no neviem to asi nevydržím, ale od zákroku je ešte krátko (24.3.2010).
Boli sme na genetické testy s manželom, ale ešte stále nie sú výsledky, vraj dovolenkové obdobie, a ja už som taká zvedavá, a zároveň sa veľmi bojím, či niečo zistia.
Rozum mi káže aspoň rok vydržať, čiže marec 2011, ale srdiečko a moje vnútro túži po bábätku aj hneď zajtra.
Lenže sa aj veľmi bojím ako to dopadne tento-krát....
Tak preto u mňa to nie je dobrovoľné odkladanie snažilkovania, a ani sama neviem či to dovtedy vydržím.
Ale tu na koníkovi si nemám s kým popísať, nebola tu taká téma. Mohla by som sem občas medzi Vás?
Aj keď ja som asi oproti Vám nie vyrovnaná s tým, že až v roku 2011, vlastne ja som sa ani nezmierila s tým, čo sa nám stalo a asi sa s tým nikdy nezmierim....(idem radšej, lebo mi už tečú slzy)

evulilik
autor
8. aug 2010

@zuzaxa ☹ to ma mrzí že ti to tak dopadlo... jasné že môžeš medzi nás... mi tu tak kecame o všetkom... ja si to ani len neviem predstaviť... čo prežívaš.. myslím že by som od smutku asi zošalela... musíš byť silná a hlavne veriť že nabudúce to vynde... aj ked je to teraz take tazké.... ja by som predsa len asi dal na lekárov aby potom mohlo všetko dobre dopadnúť... 😲

evulilik
autor
8. aug 2010

Baby to si pozrite to je sranda...http://www.mojevideo.sk/video/9e12/niet_nad_vzd...,

yvetta
8. aug 2010

@zuzaxa tak to mi je luto, ale tiez by som asi pockala. no ja si to ani neviem predstavit su veci o ktorych sa da teoreticky polemizovat, ale ked to niekto skutocne zazije tak je to o niecom inom...takze ja myslim pozitivne a verim,ze vsetko bude dobre a to iste prajem aj tebe.... 🙂 ked pockas tak budes s nami od roku 2011 v podstate to strasne rychlo zbehne aspon mne ide ten cas velmi rychlo 🙂

@evulilik sranda to video 😀 inak ja som tiez ovplyvnena pocasim a ked prsi tak som strasne smutna a nemam naladu nic robit a ked je slnko tak hned je mi lepsie 😉 idem uz prec ideme po brata na stanicu

katusica
8. aug 2010

@evulilik taky vyletik cez vikend by som aj brala. My sme cely vikend na stavbe, ale uz sa nam to konecne zacina rysovat a podobat na dom. My velmi radi chodievame po hradoch alebo len tak na prechadzku do lesa. Inak super video 🙂
@yvetta studujem v Ba socialnu pracu. Skoncila som treti rocnik a riesila som teraz ze ci pokracovat alebo nie.Lebo som strasny stresak a bojim sa aby to nemalo vplyv na tehotenstvo a aj babo. Ale rozhodla som sa ze budem skolu brat tak sportovo, prvorade je pre mna mimi. Yvetta a ako dlho byvate v Prahe, je to inak hrozne krasne mesto.
@zuzaxa je mi hrozne luto co sa stalo, drzim vam palceky a uvidis ten cas ubehne ako voda..

katusica
8. aug 2010

inak baby ako ste pisali o tych maternskych pudoch, je to strasne individualne...tak ja som si myslela ze sa toho ani nedockam..mala som take obdobie asi pred dvoma rokmi ze som chcela male ale vtedy este priatel povedal ze NIE a teraz ma to chytilo v 28 rokoch ale to uz aj on suhlasil. Ved asi mame aj najvyssi cas nie? 🙂 🙂 🙂

evulilik
autor
9. aug 2010

@yvetta ahoooj ako dopadla návšteva? 🙂

red_kika
9. aug 2010

ahojte babenky,

tak teda aj ja sa pridavam do tejto temy. Ja uz aspon 2 roky chcem mat malicke,,ale s manzelom sme mali len prednedavnom svadbu, takze peniazkyy tiekli tam a boli sme este dost mlady. teraz sme uz manzelia a mat rodinku mi pripada proste prirodzene.

prv sme si povedali ze takto o rok nejak by sme zacali nieco riesit, ked budeme mat uz domcek obytny ale nejak manzel obmakol a cez vikend mi povedal ze do konca roka pockame a potom ked vysadim antiku uvidime ako sa to cele vyvnie.....cize najneskor vo februari sa moze zacat...
ani si neviete predstavit aka som stastna ze sa to uz blizi.

najradsej by som hned teraz zacala so zariadovanim a nakupovanim baby veci :DDDDD

katusica
9. aug 2010

@red_kika ahoj my sme na tom podobne ako vy, cakame kym bude dom hotovy ale keby bolo na mne tak by som babo prijala aj hned. Ja som tiez zacala nakupovat, zatial nie veci ale som si minuly tyzden objednala knihu o tehotenstve tak sa tesim ked pride a budem studovat 🙂

red_kika
10. aug 2010

@katusica hahah.. ja som si vcera kupila knihu :DDD sme na tom uuuplne rovnako ako vidim :DDDDDD

yvetta
10. aug 2010

@katusica tak ja som vzdy brala skolu tak sportovo takze dieta by mi nevadilo, ale radsej dokonci, lebo mne by sa uz neskor moc ucit nechcelo - ja som bola v tom strasne leniva
a ked hovoris o tych materskych pudoch tak mna to este nechytili mozno tiez az v 28, aj ked mam take chvilkove pocity na babo 😉
@red_kika vitaj
@evulilik navsteva super bude tu este do soboty, aj ked dnes isli navstivit dalsich znamych...a stvrtok a piatok mam z prace volno tak pojdeme spolu asi do ZOO a dufam,ze aj pocasie bude priaznive 😉

bets
10. aug 2010

my tiez cakame na dom, este sme nezacali, ale o rok by mohol byt...
a veci mam po detoch odlozene, vzdy som mala taky pocit, ze sa mozno este zidu.

lili_a_mimi
10. aug 2010

Ahojte! Aj ja sa k vam pridavam. Sice sa mi nedavno (v januari) narodila dcerka, vazne rozmyslam nad tym, ze sa koncom tohto roka - zaciatkom buduceho roka zacneme snazit 😉 Chcela by som totiz, aby medzi drobcami bol maly vekovy rozdiel. Myslite, ze vekovy rozdiel 18-24mesiacov bude v pohode? 😵

katusica
10. aug 2010

@red_kika a tom manzel ani nevie ze chodim na tuto stranku, lebo by si myslel ze som uz posadnuta. Ale vcera som mu povedala ze mam objednanu knizku o tehotenstve a ze budeme spolu citat 🙂 tak sa len na mne pousmial..ze tak dobre 🙂

@yvetta no to ja stresujem stale a nielen so skolou som uz taka 🙂 ale planujem to zmenit..hlavne chcem prestat fajcit, lebo stres riesit cigaretami nie je dobre.. ☹ len tu pevnu volu teba a vydrzat. a vy kedy planujete zacat so snazenim? inak moja skola je ista vcera som odoslala prihlasku takze pokracujem...

@evulilik ako sa dari v novej praci?

@bets kolko mas deticiek? moja mama mi kedysi ukazovala vecicky co ma este po nas..ze to ma odlozene pre vnucatka 🙂 no neviem veru v akom su stave teraz 🙂

@lili_a_mimi ahoj..gratulujem ti k dcerke. aj ta obdivujem, ja s detmi nemam ziadne skusenosti a mam aj celkom strach ze ci vobec zvladnem jedno 🙂

yvetta
10. aug 2010

@katusica tak ja som tiez fajcila asi tak 5 rokov takze nie az tak dlho, ale prestala som ako tak, ale poviem ti, ze ma to laka ked ideme niekde vonku - no je to hrozny zlozvyk 😉 prestal aj manzel lebo som mu raz citala, ze to ma zly vplyv na dieta a on miluje deti tak prestal aby ked budem tehu tak nemal skodlive latky v tele 😀 chapem ta s tou pevnou volou... 😔 inak my planujeme jar, leto 2011 🙂
@lili_a_mimi medzi mnou a bratom je rozdiel cca presne rok cize 12 mesiacov a som uplne v pohode - sice mamca mi tvrdila,ze to bolo narocne, ale zvladla to...ja by som tiez chcela mat taky maly rozdiel medzi detmi dokonca ja by som chcela este mensi ako chces ty 🙂 no ale clovek mieni a moze to vyjst uplne inak 😀

red_kika
10. aug 2010

@katusica hahaha dobreeeeee... tak ja to skusim o nejake 3 mesiace mu ukazat knizku ze citaj a pripravuj sa :DDDDD

denisenko
10. aug 2010

@evulilik aj ja sa pridám, možem? tiež z finančných dovodov to plá nujeme tak na leto budúceho roka, jedného šintra už máme...domček takmer prerobený, tak ešte niečo do páru by to vraj chcelo.....ale ešte by sa zišli nejaké peniažky, takže na budúci rok o tom vážne uvažujem......viem, že sa to nemusí podariť, ale......veríme si, no nie???? 😉

lili_a_mimi
10. aug 2010

@katusica Dakujem 🙂 A neboj sa, ked to pride, budes urcite pripravena a zvladnes to lavou zadnou. Ja som do poslednej chvilky nevedela, ze co ma caka a ako to zvladnem - totiz na vsetko som cele dni sama. My byvame v BA a nasi rodicia na vychode... ale da sa to 😉 Je pravda, ze niektore dni mam z toho depky, ale mozno ze aj skor z toho, ze sa nemam s kym porozpravat anie z toho, ze to nezvladam s malou 😎
@yvetta Ja som tiez rozmyslal, ze mozno aj mensi vekovy rozdiel, no nakolko na ne budem sama, musim pokat, kym jedna zacne chodit a tak... 😉