2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@yvetta URCITE TO ZVLADNETE, to som si ista 😉
ahojte,
aj ja sa pridam...my mame len trojmesacne babo ale tiez uz uvazujem kedy druhe, myslim ze maly vekovy rozdiel je vyhoda nielen pre deti ale aj po financnej stranke 🙂 majte sa
@sisamato mozno aj po financnej stranke a myslim si, ze je to jednoduchsie odkrutit si jednu matersku s 2detmi ako po 1,5-2 rokoch nastupit na rok-dva do roboty a potom zas na matersku 😉
@lili_a_mimi no ved aj to, si neviem predatvit ked uz mas dajaky kolotoc odkruteny a potom zase hupss...to radsej po sebe aj ked je na zaciatku drina, ale myslim si ze to zas rychlejsie ubehne 🙂
Ahojte...no som rada že nám temička rozrastá... 😵
@katusica .... no môj nástup bol z dôvodu riaditeľovej služobnej cesty preložený... na 1.resp. 2. septembra.. 😖 ☹ 😠
A ja som tiež strašný streser... vlastne ani nikoho nepoznám tak.... ja aj v škole som vždy pred skúškou mala aj žalúdok na ruby.. ani kávu nemôžem vypiť...bo aj tak by vyšla von... a to iste aj keď dajaký pohovor abo čo.. neviem to ovládať 😒 som asi šiši 😀 ale dobré je to že keď sa to už deje tak ten stres zmizne... 🙂 Mne sa tiež páči malý vekový rozdiel... ale neviem či by som to zvládla ... sa bojím... tak neviem... aj tak si myslím že každá sa rozhodne až po prvom keď uvidí ako zvláda to jedno.... 😉
@denisenko jasne že môžeš, úplne ťa chápem...bábo si vyžaduje peniažky... a keď staviate (mi prerábame) tak to hlce prašule jak šalene... 😝 A veriť treba... Ja si myslím že psychika je veľký pán... 🙂
inac mna k druhemu dietatu neodstrasuje ani predsatva na dalsi porod, ja som mala ten prvy uzasny, lebo som rodila s epi a bolo to nieco nadherneeeeeeeeeeeee 🙂
@yvetta tak ja fajcim s mensimi prestavkami uz ani neviem kolko rokov. Naposledy som prestala pred rokom, ale potom prisli svadobne pripravy a tak ma raz vytocila bud svokra ze som si zapalila jednu a uz to islo dole vodou..Urcite chcem prestat co najskor kvoli babenku, a tento mesiac zaciname splacat aj uver takze peniazky pojdu tam tak pekne poviem gigaretam fuj 🙂
@red_kika som zvedava ako bude studovat tvoj manzel. lebo ten moj ked mu zacnem rozpravat o dietati tak mam pocit ze ma uz ani nepocuva, jednym uchom dnu druhym von 🙂 nieze by dieta nechcel praveze chce aj on ale on to nejako este neriesi, nie ako ja 🙂 neviem ci vsetci chlapy su taky alebo len ten moj 🙂
@lili_a_mimi ja viem ze ked to bude moje vlastne babo tak to bude ine a asi aj budem vediet co a ako, lebo ked sa sestranici narodila dcerka tak som sa ju bala aj na ruky zobrat. Bola taka malicka som sa strasne bala aby som ju nejako zle nechytila.Ale ten pocit drzat nieco take male a krasne v naruci je super 🙂 Ja ma nastastie rodicov blizko seba, takze aspon to ma upokojuje ze budem mat mamu na skok keby nieco. Ale ved clovek sa vzdy dokaze prispôsobit kazdej situacii v zivote. Inak medzi mnou a brachom je dvojrocny rozdiel a je to super takze ak tuzis po druhom tak sups do toho 🙂
@evulilik tak s tym stresom sme na tom podobne 🙂 akurat na mne sa to prejavuje tak ze som bleda zelena 🙂 s tou pracou to nastve ked sa to posunie ale aspon si predlzis prazdniny nie? 🙂 mna v posledne dobe tak stve moja praca, tak som sa vcera prihlasila na kurz podvojneho uctovnictva. A potom by si chcela nast nieco lepsie..
Baby chcela som sa spytat ze ci pred snazenim je potrebne napriklad papat nejake vitaminy, alebo take nejake veci aby sa snazenie co najrychlejsie podarilo. V mojom pripade hlavne nefajcit to viem 🙂 Mozno sa trosku blbo pytam, ale nemam skusenost a nerada by som nieco zanedbala 🙂
Ahojte baby, pozeram, ze by som ku Vam mohla zapadnut vzhladom na to, ze tiez o rok planujeme zacat so snazenim...o rok preto, ze by som chcela dokoncit najskor bakalarsky rocnik, pocas svrteho byt tehotna a dorobit skolu uz na materskej....rodina ma odhovara aby som pockala az uplne dokoncim skolu, ale ja uz nevydrzim dlhsie cakat....na babo sa tesim uz asi od 15tich....s priatelom sme spolu dva a pol roka, presne pred rokom sme si kupili v BA byt a o dalsieho pol roka sme dostali aj auticko (sice jazdenu feliciu, ale som stastna, ze ju mame)..zariadeni sme...obaja pracujeme na plny uvazok (studujem dialkovo)..dalsi dovod preco mat babo skor ako dokoncim skolu je ten, ze moj priatel mal teraz 31rokov (ja mam 23). Ja som hlavny iniciator akcie "babatko", moj priatel sa k tomu postavil tak, ze dobre...ked bude tak bude...cim nieso velmi nadsena, ale to je cely on....velke rozhodnutia mu vzdy trvaju velmi dlho (aj preto som zacala planovat rok dopredu...pri nom to ani inak nejde)...chlapi.. 🙂))
no snad staci na uvod...som sa rozpisala na zaciatok....snad tu medzi vas zapadnem...
@yvetta nerobim teraz s uctom ale kedysi som ho mala na strednej. ale to uz si toho moc nepamatam. teraz robim v obchode faktury, sklady, 3D navrhy tak co pride. kurz zacina buduci piatok tak ked budem potrebovat radu tak aspon sa budem mat kam ohlasit🙂a preco si s uctom prestala?nebavilo ta to?
@red_kika no ja sa pred manzelom tiez krotim..aby nemal pocit ze ho nutim..a vyckavam ze kedy pride sam a on povie ze podme do toho..snad sa do buduceho roka dockam🙂aj ked sme sa tak predbezne dohodli..no uvidim
@katka.gzd Ahojky ja som mala tiez poriadnu dilemu kvoli tej skole ale nakoniec som sa rozhodla ze ju dokoncim teraz. keby som nepokracovala teraz tak uz sa tam nedokopem nikdy. podla mojich vypoctov by som mala piaty rocnik koncit uz s bruskom tak som zvedava ako to zvladnem. a este aj ci sa vobec otehotniet podari tak ako si planujem to je dalsia vec..Inak ten tvoj chlap je presne v tomto jak moj..neviem ci sa toho tak boja ale co 🙂 A nie je potrebne tu kyselinu listovu az v tehotenstve? ci aj predtym? idem to niekde kuknut na net
@bets no to si nechcem predstavit ake su potom tie vecicky po 25 rokoch 🙂 musim sa mami spytat ze ci ich vlastne este niekde ma..
@katusica ja som si robila kurz uctovnictva, ked som bola na RD, lebo som uz potrebovala trochu dusevnej cinnosti, ani som vtedy netusila ako sa mi to zide... zo skoly som mala len zaklady. po RD som zmenila uplne pracovnu oblast a teraz som rada, ze sa viem v uctovnictve dobre orientovat, hoci neuctujem...
@red_kika u nas je to presne naopak, tolko mi moj muz obhryzal usi, ze on urcite chce este jedno. moja odpoved bola, ze fajn, ale potrebujeme vacsie byvanie a tak jedneho dna prisiel s tym, ze teda ideme stavat a ze to robi hlavne koli tomu, aby sme mali dalsie dieta... tolko o tom hovoril, ze ma tym normalne nakazil a zacinam sa tesit na to, ked vsetko vyjde co mame v plane.
co sa tyka stravy a vitaminov a pod, tak ja som zastancom toho, ze nic umele do tela, nebrala som ziadne vitaminy, mineraly, ziadne pripravky pre tehotne... skor som dbala na pestru a vyvazenu stravu - hlavne vela ovocia a zeleniny a dolezity je pitny rezim...
@yvetta no to ma mrzí som myslela že som to tu už písala.. ale to asi v inej témičke... no mala by som byť sekretárka riaditela automobilových opravovní ministerstva vnút ra SR... Mám tam už všetky podlkady...ako výpis z registra trestov.. vysvedčenia, preventívne prehliadky.. atd. No bolo mi povedané že mám dnes o deviatej zavolať ... lebo to ešte musí schváliť predstavenstvo a po schválení by bol nástup 2. sept.... ale pravdu povediac ..mám pocit že je to celé tak trochu pritiahnute za vlasy... prečo by malo predstavenstvo v Ba rozhodnuť či ma prímu tu v Košiciach... mám pocit už aj blby ..že ma ťahá za nos.... ☹ ale zas na druhom mieste.. prečo ma posielal všetko povybavovať...no dúfam že mi už dnes povie že čo a ako... potom Vám to aj napíšem ... hned ako sa upokojím bud od šťastia alebo od zúfalstva... 😲
No ja som tiež mala učto na škole... kedže obchod a podnikanie... a myslím že som v nom bola aj dobrá...ale robiť ho celý život by ma nebavilo...nemam na to trpezlivosť 😅 ja mám tiež pár kúskov detského oblečenia odložených čo sú po mne ... mamka odložila všetko ale ked sme to mynule vytiahly tak sme vyhodili takmer všetko... ale niečo je fakt peknučké tak odlkadám pre bábo... aspon raz ked nanho pozriem... abo moja mamka .. tak to bude taká nostalgia.. 😵 Prikladám foto 1 oblubeného kúsku. Blbé foto..kedže pri svetle bo u nás je hrozná tma akokeby bol večer.. tak leje...
@katusica ta kyselina listova sa odporuca uz aj ked sa snazis otehotniet....Rastova (mojho priatela) sestra (ma teraz 4mesacne babo) mi uz davala rady, ze ked v lete chceme zacat, aby som uz zaciatkom roka vysadila antikoncepciu a zacala jest tu kyselinu listovu aby sa telo dobre vycistilo a pripravilo na babatko....
no s timi chlapmi je to ozaj tazko, co si clovek nevydupe....a potom su stastni ze do toho isli....ako aj s nasim bytom...cele moj napad, moja akcia, moje vybavovanie lebo on sa bal vsetkeho...ist do hypoteky napr...(s tym ze budeme spolu byvat nebol problem lebo sme spolu byvali uz rok a pol predtym)...a teraz je rad, ze tolko co nas stal prenajom jednoizboveho bytu davame na splatku hypoteky uz NASHO trojizbaku....ale to som musela najskor vsetko nachystat, vybavit, obehat ja.....toto iste bude aj s babom... on miluje deti...ked ho vidim so sestrinym malym tak nie je pochyb, ze uz ozaj ma na to vek a ze by sam takeho chcel...na druhu stranu u neho prevazuje strach z obrovskej zodpovednosti co vlastne dieta prinesie...no viem, ze ked uz bude, ze sa z neho bude velmi tesit.....jeho sestra bola vlastne aj spustac u mna ze uz nevydrzim cakat....ked sme ich prisli pozriet do porodnice prvy krat, nieco sa vo mne uz uplne zlomilo....vsetko co ma drzalo v tom, ze este vydrz povolilo a odvtedy nechcem nic ine....a tiez sa musim velmi krotit aby som o nicom inom nehovorila..... 😵
@katka.gzd ahojky....no hej mala by si ATK vysadit lebo poznam vela bab,co dlho dlho nevedeli otehotniet po jej vysadeni a zas niektore hned...takže neviem...
A aj vitaminiky,kup si calibrum baby plan,alebo femibion.... určite je to dobreee....
Niekedy to musi byt asi tak že žena musi chlapa nakopnut....lenže ako na to hmmm???Muži maju vždy na všetko cas....
@katrenka111 hej presne.....on si absolutne neuvedomuje ze uz ma 31....furt ako keby mal 25....tak sa mu to snazim jemne pripominat, ze uz ma na to pomaly vek...on sa zasa mne cuduje ze kam sa ponahlam pri mojich 23,,,no ja som sa preto aj v 20ke uz zamestnala a nezostala som na dennom studiu pretoze som chcela mat skor nejake zazemie aby som mohla mat skor veci po ktorych tuzim....a kedysi davno som si stanovila ze dieta mozem mat az ked budem mat milujuceho partnera, vlastny byt, auto a titul,,,milujuceho partnera mam...vdaka tomu ze pracujem uz mam aj bytik aj auticko....no a ten titul......ach jaj...no ten si dorobim uz na materskej a hotovo...🙂 3 zo 4 je dobre skore nie? 😀 a ti chlapi by chceli vsetko naraz...aj cestovat a uzivat si..aj zakladat rodinu a stavat dom....no bohuzial si treba utriedit priority,,,,ja ich utriedene mam odjakziva... a on ma rok na to aby si ich utriedil tiez... ale myslim ze je na najlepsej ceste...a babo jeho sestry k tomu velmi pomaha.... 😀
a k tym vitaminkom....to calibrum asi tiez ano....nevies ako dlho pred snazenim ho treba brat?
@katka.gzd ten calibrum baby plan minimalne 3mesiace... ja ho berem tiež ale ja zas koli tej kyseline listovej a železu,lebo mam problemy s krvou... ☹
No tak sikulka....taka mlada a už ma tolko veci...klobuk dole fakt....
Musis mat fakt dobru pracu....
@katrenka111 neboj, krv sa da ustrazit,,,ak teda nejde o velmi zlu zrazanlivost...vsetko co by ti mohlo chybat sa da dodat v dnesnej dobe, coz je super.....
a dakujem za pochvalu....no moja mamina to tak nevnima 😀 ja som vzdy bola taka ze len sa cim skor postavit na vlastne nohy a nebyt zavisla od rodicov ani financne ani inak....moju maminu to vzdy mrzelo...nikdy sme nemali vela penazi, ale stale mi prizvukovala, ze by ma rada podporovala....no moja povaha nepusti a tak som po mature hned vypadla na rok do UK aby som si zarobila, nabrala skusenosti, naucila sa jazyk...to ma dost prebudilo...doslova...kazdy vravi ze tam odislo decko a vratil sa dospelak (pochopitelne ked som zrazu musela pre seba zaobstarat aj najzakladnejsie veci lebo nic nevyslo podla planu a na zaciatku som nemala ani pracu a ubytovanie len na 2 tyzdne....bolo "veselo")..no a potom nejak samo prislo ze som z denneho studia "usla" do prace lebo mi chybalo byt financne nezavisla ako v Londyne...a nemenila by som nikdy....k bytiku dopomohla kriza kedze ceny klesli...a nemohlo to prist pre mna s priatelom v lepsom case...stale krutim hlavou ako sa mi to cele samo pekne nacasovalo a upratalo...asi to tak malo byt....
@katka.gzd tak to mas stastie,ja take nemam... ☹ som smoliarka....
nikdy nic nevide...
No a mam trombofiliu,dost zavažnu mutaciu takže budem musiet byt na injekciach a tak v tehotenstve.....
A kolko ste spolu s tvojim??? aj ste manželia alebo???
@katrenka111 fiha, tak taku ani nepoznam, esteze je v dnesnej dobe medicina na takej urovni ze aj napriek tomu mozes mat v pohode svoje krasne zdrave babatko...aj ked cesta k nemu bude tazsia....
a nehovor ze si smoliarka, na kazdeho dojde...a urcite to nemas v zivote az take zle....zle by to bolo keby si nemala strechu nad hlavou alebo s kym splodit to na co sa uz vsetky tesime...alebo to nemoct splodit z viacerych dovodov....bud stastna ze mozes....aj to je velke stastia.....
my budeme s Rastom spolu 3.decembra 3 roky.....uz od zaciatku vztahu spolu prakticky byvame kedze sme spolu zacali chodit ako spolubyvajuci na byte este s jednym kamaratom a ani nie o dalsie 4 mesiace sme uz byvali sami v jednoizbaku...manzelia este niesme...ale ako sa vravi.. hypoteka zviaze ludi lepsie ako sobas 😀 brali sme si ju napoly...no snad sa dockam aspon zasnub kym zacneme so snazenim 😵 jemu vsetky dolesite veci trvaju dlho kym sa k nim dokope...no snad ked uz planuje babtko tak sa konecne vyjadri....lenze ma este dlhy rok cas a ako ho poznam, ak to aj v plane ma, necha si to na poslednu chvilu....(no mne by snad ani nevadilo sa vydavat az potom....len prakticky by to bolo na prd...s priezvyskom a tak...) no ved uvidime....
@katka.gzd no same zdravotne problemy sa nakopili v poslednom období co sa týka tej krvi...
My sme spolu 4roky,rok spolu bývame,zasnuby,svadba,dieta...to tiež nejak ten moj neriesi....jednoducho on hovorí...že nic neplanuje co príde príde aj co sa týka babatka....co ma tiež trosku stve... 😠
takže tak... no hrozne s tými mužmi 😉
uvidime co bude...mna zas stve praca a tak tiež este externe studujem,konecne posledny rok takže bude toho dost....
ale aj na mna idu tie materinske pudy nejak v poslednom období... 😀
@katrenka111 tak ti velmi drzim palce aby sa to zlepsilo.....v praci uz vydrz...s titulom v kapse sa ti bude lepsie hladat lepsie miesto...ja mam tiez chut s tym seknut ale kym nemam dorobenu skolu...musim vydrzat...
a s tymi planmi...ja som to tomu mojmu prakticky oznamila ze o rok chcem babatko...najskor si myslel ze si robim srandu, no zacala som o tom rozpravat vzdy ked bola prilezitost....az pochopil ze to vazne myslim, sadli sme si na to, povedal ze vlastne preco nie a ze buduci rok je este daleko....odvtedy to nechavam tak, ale stale mu to sem tam pripomeniem a nadhodim ze uz sa neviem dockat....aby sa s tou myslienkou naozaj stihol zmierit (u neho to naozaj inak nejde...keby som zacala az o rok tak sa nedockam)....a tiez som mu povedala ze dufam, ze sa dovtedy podla toho zariadi (cim som myslela svadbu) no a jeho reakcie na to vsetko nikdy niesu negativne, ale nechava ma v neistote stale...vzdy sa len usmeje , prikyvne...ja fakt neviem co ma za lubom....
@katka.gzd tak to presne ako ten moj...to isteee 😉
Ale zas ja to tiež nejak neplanujem... možno by som chcela a možno si poviem že este nieee.... tak tiež som sa priklonila k tomu že to neplanujem...nechcem tak že no a teraz mame všetko tak možme mat dieta...podla mna neplanovane to je najlepsie....
A ty užívas ATK,nechces vysadit???vtedy je vysia šanca ze by si mohla otehotniet napr.pri prerusovanom styku hmmm 😀
hehe, nie, plan je taky ze po bakalarskych statniciach zaciname...."nehodu" nechcem. 😉 niekedy januar, februar prestanem uzivat antiku, budeme pouzivat ie prostriedky prosti otehotneniu a potom v lete v Juni prestaneme pouzivat aj to a uvidime ci sa zadari....ja dufam, ze sa zadari hned....Rasto povedal, ze keby sa aj nehoda stala, ze by sa tomu vobec nebranil, ale ja som si to naplanovala takto....snad sa to takto podari..

@lili_a_mimi no u nas je to tak, ze my tiez byvame mimo od rodicov nasi su v Kosiciach a my v Prahe ...takze to budeme mat tazke s detmi, ale dufam,ze to nejako zvladneme 😅