2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@mata35, mas ciastocne pravdu, ale ani po 40tke zivot nekonci a cestovat a ine veci robit sa daju aj popri vacsich detoch
Ja som si napriklad vravela, ze kludne aj skor dieta ako v 25tke som mohla riesit....rodila som v 26. Najma ked citim teraz aj pri druhom tehu, ze uz je to tazsie co sa zdravotneho stavu tyka atd....
Deti su to najvacsie stastie, co moze babu postretnut, takze ked to zena tak citi, nech to neodklada 🙂
@tehula ja som len chcela kočkám povedať, že aby sa netrápili, aby to brali tak, že čo má byť, to bude. Ak nie hneď, tak neskôr, aby využili tento čas, ktorý sa už nikdy nevráti. Viem, vždy je to v živote tak, že chceme to, čo práve nemáme.
Aj to máš pravdu, že cestovanie nie je všetko, že to sa dá aj neskôr.
A ja som posledné dieťa rodila ako 36 ročná a úplne v pohode, pri prvom a druhom som mala dosť problémov, ale pri tomto zas nie, aj to dosť individuálne.
Ja si tiež myslím, že mať dieťa je úžasné, krásne.... nič to nenahradí, len som chcela, aby tú túžbu brali po psychickej stránke ľahšie. 😉
@veonka - tak moj manzel chce dieta uz od 26 rokov a teraz ma 31, ale poctivo cakal na to kedy budem chciet aj ja 😅
neviem presne ake ma pocity, ale radsej som sa ho na to nepytala az tak podrobne, kedze ja som nechcela tych 5 rokov vobec 😉 momentalne mam 27 a do 30 by som chcela stihnut aspon 1 babo... 😅
Prajem Vam holky vsetko dobre do noveho roka a tesim sa co nam prinesie rok 2011
Je pravda že bábo zmení celkový život a to nie iba ženy ale aj celej rodiny.. Prináša lasku radosť šťastie ale aj strach únávu a zvadu. Každá žienka ktorá sa rozhodne že po ňom túži musí vedieť že to vobec nie je ľahká úloha ... každa sa mnohokrat nazlosti, poplače si, zažije pocit bezmocnosti, ale ani jednej určite nebude chýbať úsmev. Usmev matky ked uvidí svoje dieťatko ako rastie učí sa nove veci , zdoláva prvé prekážky. Pre takýto usmev ktorý rozohreje vaše srdce a dušu tiež, sa oplatí vzdať sa nejedného filmu v kine...
@mata35 nevravím že nemáš pravdu, nie netreba sa nikam ponáhľať .. každý nech si ide vlastným tempom, lebo len žena vie v ktorej fáze života sa nachádza a či je pripravená na najťažšiu rolu javiska zvaného život. 😉
@yvetta - wau, tak to vydržal čakať dosť dlho. Vieš toto práve aj mňa dosť trápi, lebo u nás je to tak, že ja by som dieťa už veľmi chcela ale tiež nechcem naliehať na partnera, keď sa na to necíti a chcem aby to bolo spoločné rozhodnutie, aby mi niekedy v budúcnosti v kritických chvíľach nevyčítal, že to ja som chcela mať dieťa a tak podobne 🙂 ... bolo by najlepšie aby to bolo spoločné rozhodnutie, ale aj tak ma to trápi... lebo tak ja ho chcem hneď a už tiež nie som najmladšia, mám 27 a kto vie ako sa nám bude dariť v snažení a koľko nám to bude trvať, než budeme mať //? Mala som aj ja nejaké gyn. problémy, vraj myóm, teraz tam vraj už nie je, tak neviem kam zmizol (ak to je tak, tak chvalabohu) a na prehliadke vravel dr. že je všetko ok., lenže to človek predsa nikdy nevie ako to pôjde. Takže ide o to, že veď aj keď sa rozhodneme, že dieťa chceme, nebude tu hneď na druhý deň a kým sa podarí a narodí ešte veľa vody preteče... takže aspoň keby prijal tú myšlienku aby sme sa snažili a keď to príde tak to príde, to by bolo fajn.
Inak baby, my sme spolu s priateľom už 5 rokov, z toho asi štyri- štyri a pol roka fungujeme na prerušovanej súloži, tak mne to už aj vŕta v hlave, že prečo sa nám nikdy nepodarilo "nechtiac". Veď tá prerušovaná nie je až taká spoľahlivá a mnohých prekvapí, no a nás nie. Tak si vravím, či nebude ten problém zakopaný niekde inde, keď sa nám za tak dlhý čas ani náhodka nepritrafila. Máte s tým niektorá skúsenosti?
@tehula tiež si myslím, že v istej chvíli života ženy je najväčším šťastím dieťa a nič nie je pre ňu krajšie, nič ju neurobí šťastnejšou než stať sa mamou. 🙂 Tak to ja dnes cítim a keď si predstavím že by som bola tehu tak som jak slniečko ...
@veonka to som sa aj ja zamýšľala, že ako to je možné, že sa nám neprtrafilo tiež to bolo aj 5 rokov, antikoncepciu som nebrala žiadnu, tiež len prerušovaná súlož a kde sa vzal tu sa vzal, bolo to na prvý pokus, kedy sme išli na plno, takže neboj nemáš žiaden problém, ja si hovorím, proste to asi tak malo byť, taká postupnosť..... Ale vtedy som bola veľmi netrpezlivá a nervozna z toho, že ja chcem a priateľ ešte nie, myslela som si, že mi uteká vlak... a ja ho nikdy nedobehnem. 😉
@mata35 - no ja som brala chvíľu (asi 5mesiacov) jeanine antikoncepciu, ale zakrátko na to mi zistili na maternici myóm a tak som ju zo dňa na deň prestala brať a odvtedy prerušujeme. Pamätám si ten deň, strašne som plakala, že nebudem môcť mať deti, báli sme sa toho. Asi sa vstrebal alebo čo sa s ním stalo, vraj tam už nie je, chvalabohu.
Už sa mi to zdá dlho na to aby sa nestala nejaká "nehoda" ale asi to priateľ ovláda dokonale.
Ja som tiež už nedočkavá a nervózna, hodiny tikajú... A ako si ho presvedčila, aby ste sa snažili naplno???
Mám pocit že už ani ten sex ma tak nemotivuje robiť, keď viem, že len "nacvičujeme bez nábojov" ☹
@veonka ahoooj. u nas to je take podobne... ja by som už aj priala, lebo som mala nejake dosť závažné problémy, proste nechodil mi menzes asi 7mesiacov ale už to vyzera na dobrej ceste, taktiež ma caka rizikove tehotenstvo koli trombofílii takže budem na injekciach a podobne.... nieže by som hned chcela babo,ale začína mi tá myslienka akosi vrtať v hlave 😉 priatel sa nejak nevyjadruje, myslím že nie je na to este pripravený... nechavam tomu volnost...
a s prerušovanou mi fungujeme 4roky a tiež sa nic este nestalo aj ked sa mohlo a par krat sme aj normal naplno a nic.... podla mna je doležite nemyslieť na to a nechat tomu volnosť.....
@veonka vieš, čo už ani neviem, len mi manžel teraz sem tam pripomenie, že som sa raz rozplakala, keď som zbadala jednu babu s bruchom, že ona bude mať bábo a ja nie.
Ja som mu to sem tam povedala, že čo tak vyskúšať baby, mali sme už aj svoj byt, aj školu mal skončenú, poznali sme sa 5 rokov, tak som ho akosi prehovorila, že sme to vyskúšali naplno a vyšlo to. A vtedy bola iná doba, baba po 25 už bola stará dievka, teraz je to chvala bohu posunuté. A teraz si sem tam poviem, bože aká som bola vtedy mladučká, a v pôrodnici som bola ako 24 ročná skoro 25 som mala a bola som tam jedna z najstarších prvorodičiek, ale to je dnes už minulosť.
@veonka - co sa tyka prerusovania tak vobec sa neboj ja som s manzelom 7 rokov a z toho 5 rokov tak fungujeme a ziadne baby tiez som mala strach, ze asi budem neplodna, ale manzel sa smeje, ze on je taky sikovny 😀 potom ma upokojila suseda, ktora tak bola s priatelom tiez 5 rokov a sa im podarilo asi do pol roka takze v poho 😅
ja som inak mala tiez gynekologicke problemy asi okolo 3 roky ma liecili, aby som vobec ovulovala 😖 😲 takze o tom mi hovor ...ja som, ale optimista takze verim, ze to bude OK 😅
@evulilik - krasne si to napisala 🙂
šťastný nový rok a hlavne plodný vám prajem všetkým 😀 😀 😀 Juj ja sa tak teším, konečne tabletky vysadené, mrcha prešla tak sa môžeme začať snažiť 😵 S tým volným časom popri deťoch to je pravda, ale pre čo žijeme ak nie pre tie zázraky,ktoré nás občas tak vyšťavia,že ani netušime ako sa dostavime do postele a už aj spíme 😅 Cestovať, nakupovať a všetko to ostatné sa dá i pri deťoch, mam to odskušane 😀 ale samozrejme ozaj záleží aj od povahy dieťatka. Ja netušim prečo ale odmalička som poháňana materinskymi citmi 😀 nikdy som s deťmi nechcela čakať do 30 -tky napriklad ako to planuju moje rovesničky, ktore si chcu vybudovať najprv karieru.. každy je iny.. každemu to vyhovuje inak a ešte k tomu aj nie každemu sa hned zadari.. Preto vám radím, že ak sa aj hned nezadarí, nezufajte, tehu aj tak pride ked to budete čo najmenej sledovať..aspon teda u mna to tak fungovalo 😉
@erika3011 No lenže v tejto ťažkej uponahlanej dobe sa chce asi každá žena najprv zapezpečiť ked chce aby dieťaťu nič nechýbalo.....
@evulilik Tak jasne že rodinka, na prvom mieste...lenže nie je to jednoduche... v prvom rade sa treba dobre zabezpečiť a potom mat dieťa, aj ked je to krute ale je to tak.....
A vy ako??? Už ste pokrocili nejak????
@katrenka111 to je pravda ... ved vlastne aj mi s manželíkom čakáme alebo planujeme snažilkovanie až na leto lebo veríme že sa nám ako tak podarí dozariadiť bytík... lebo ked už bude drobec... tak to už všetko bude iba pre maleho alebo malú...Odkladať snažilkovanie pre pohodlný život, cestovanie a zábavu... to nie je náš prípad ale zariadiť si hniezdočko to si myslím že je fakt potrebné.. aj máme také pokušenia že už 😀 ale nakoniec si povieme že ešte tých pár mesiacov nás nezabije... iba našu túžbu posilní 😉
@evulilik Tak to ani u nas tak nie je... ale vieš ked mate na krku uver, pozicku a neviem co este... tak neviem...neviem...
@katrenka111 no už obývačka ako tak je spalna ako tak je ale chodba ešte prázdna .. deckú zariadime aj popri drobcovi .. .. a take drobnosti čo nám chýbajú do tých dvoch izieb ... to sa dá zvládnuť.. dosť nám vypomáhajú jedny aj druhý rodičia , to je pravda aj ked od nich nepýtame...aj nám je dakedy až hlúpo od nich brať .. ale nekradneme takže by nám to šlo ešte pomalšie.... sme im veľmi vďačný... napr. aj teraz sme od svokrovcov dostali pod stromček plazmový televízor ... musím sa pochváliť : ,, uhlopriečka 107 cm " 😀 aj ked nam až taký velký netrebalo ledva nam vošiel do obývacej steny 😅
@evulilik tak vies ale zas nie každý rodičia si to možu dovoliť....takže možete byt stastní..... ved jasne, všetko sa naraz neda, postupne aj my sme tak boli...ale už mame vše zariadene už len balkonik zreparovať 🙂
@katrenka111 tak to mate tažke , mi sme našťastie byt nemuseli kupovať lebo som ho zdedila po babke... ale tiež sme rozmýšlali nad úverom aby to bolo všetko rýchlo zariadené.. ale nejaké peniažky sme mali zo svadby .. to sa porobili omietky a časť podlahy... + príspevky zo strany rodičov .. sem tam nejaká uspora z našej strany, fakt šetrime kde sa dá... a tak na drahé butiky som už aj zabudla... no a nejako sme si potom rozmysleli že sa zaväzovať nebudeme ale radšej postupne ale uznávam že keby nie rodičia .. tak jedine úver, lebo by sme to zariadovali aj 20 rokov... 😒
@katrenka111 teším sa s tebou .. že už mate hotovo, kedy ja tak povie ,,božinku"... s tým balkonom si nelám hlavu .. šak to je už najmenej.... 😉
@katrenka111 Ale bábo si nepotrpí na luxuse, na tom si potrpia iba nároční rodičia, ktorí chcú mať všetko tip-top a to v tejto dobe nejde ..ide to len u boháčikov. Podla mna hlavne je poskytnúť bábu domov, aby malo kde vyrastať ..ak je vlastný zariadený domov a sú peniažky na výbavičku tak je to ok, ostatné príde časom 😉 ..u mna je ozaj rodinka na prvom mieste a nie moje pohodlie.. chcela som tým povedať len to, že niektore ženy si preto odkladaju materstvo ...no su aj také, ktorým sa ťažko sporí tak to je pochopitelne.. ako vravim, prvorade je mať vlastny domov 😉
@evulilik máme toho asi viac spoločneho, aj ja som mala šťastie v tom,že som zdedila trojizbovy bytik.. takže nemame problem kde byť s drobcami...obyvačka, kuchyna a spalna sú už hotove, časom planujem prerabku chodby, kupelky a tretej izby.. všetko pomaličky, to hlavne je hotove teraz mam ine priority 😅 😉
@erika3011 No inak by ste možno hovorili kebyže musíte splacat každy mesiac dost vysoke palky na uvery a podobne.... Inak mate pravdu, aj u mna je rodinka na prvom mieste.... aj ja by som už chcela...len mam aj strach ako by to všetko dopadlo... A moj drahý zatial o dietati ani pocut, takže zatial iba plany ostavaju.... 😖
Katka s uvermi a inymi zadlženosťami je to ozaj ťažke 😔 to ti dávam za pravdu.. ja som naražala na take situacie ked ženu uprednostnuju svoje pohodlie..aby mali všetko...uplne všetko..a potom až dieťatko.Nebojkaj, aj tvojho mužíka to isto chytí, asi ho "brzdia" tie uvery 😒 Neviem aky mate uver, isto hra ulohu to,že ak sa dostaneš na matersku sam to nepotiahne 😒
@erika3011 No tiež nechapem take zeny...ze najprv kariera všetko tip-top a ked už maju všetko, bud nemaju partnera alebo nevedia otehotniet.... to tiež neschvalujem.....
ano presne tak.. a mne to aj bolo take zvlaštne, ked som malu porodila mala som 21 a bola som najmladšia na izbe "čakateliek" ...vtedy som sa zase ja stretla s nepochopenim,že prečo tak skoro, že isto sa len pritrafilo.. no figu borovu 🙄 Každy si svoj život riadi podla svojich možností a túžob 😉
tak u nas nas brzdi hypoteka, ale hlavne to, ze ja som nemala take materinske city..... 😉 podla mna prachy boli aj budu 😀 😀
ahojte, môžem sa k vám pridať?? 🙂
@erika3011 No len co už ked priatel nechce ani svadbu ani dieta.... už ma to zacina stvať....keby aspon do buducna myslel s tým a plny mal nejaké....
@erika3011 No len co už ked priatel nechce ani svadbu ani dieta.... už ma to zacina stvať....keby aspon do buducna myslel s tým a plany mal nejaké....

Kočky, prečítala som si pár príspevkov, ako veľmi túžite po bábätku. A tým čítaním som sa vrátila asi o 14 rokov dozadu, keď som mala 24 r. a táááák strašne som túžila po dieťatku, ako vy teraz. Môj priateľ to tak necítil, ale ja som si to akosi vynútila. A mala som to šťastie, že som na Vianoce už tú mrchu nedostala, a o 9 mesiacov sa nám narodil syn. Teraz už mám tri deti, ale niekedy si hovorím, baby neponáhľajte sa, všetko má svoj čas, cestujte, trávte čas s priateľom, vychutnávajte si to ticho, ten kľud, čo teraz môžete mať, lebo keď príde bábo (áno je to úžasné, mať dieťa, to nehovorím) už budete vo všetkom obmedzení, nie v zlom, ale je to proste tak. Skúste ísť na prechádzky, do kina, do divadla, na dovolenku.... lebo potom, už napríklad do kina nepôjdete (alebo pôjdete, ak budete mať nablízku babičku), ale už to nebude v takom bezstarostnom kľude. Mne napríklad, keď varuje mama malého a ja som niekde vybehnutá a zazvoní mi mobil, a vidím, že volá ona, hneď ako prvé ma napadne, čo sa stalo, sú deti v poriadku? A stále sa len ponáhľam, buď niekde, alebo odniekiaľ. Držím Vám palce.
Dúfam, že sa na mňa za toto mudrovanie nenahneváte, len som Vám to chcela napísať.