2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@evulilik gratulujem, nie je nad to ked dostanes miesto po akom tuzis....
ja tiez urcite nebudem pocitat ani stresovat ked sa nepodari na prvy krat....V juni sa len prestaneme chranit a dej sa co sa ma... 😀 mozno az po nejakom pol roku neuspesneho snazenia zacnem riesit, ale vobec si nepripustam ze by sa nieco take mohlo stat....
Inač dnes piatok 13. som ja dostala potvrdené že mám super robotku ... a môj mm zmokol ako išiel do práce, hned pri vstupe sa šmykol.. zašpinil včera prané veci... vysypal obed a rozbil nový 500 Eurový telefon ktorý ešte musí zaplatiť na další mesiac poslednú splatku ... 😀 😅 😖
@katka.gzd no mas to pekne naplanovane ale ja by som si to určite takto neprogramovala....to je podla mna najhorsie co može byt.... 😉
@katrenka111 ale ved to nie je naprogramovanie........ja len nechcem otehotniet pocas najhorsieho stresu pocas skusok....to by nebol najlepsi start do zivota......potom uz mozem a kedy bude vtedy bude....neviem co je na tom programovanie.....a za dalsie ako sa to da prakticky "neprogramovat" ked ty musis vediet kedy chces vysadit antiku....ked si povies ze dnes tak si si to naprogramovala na dnes...ked si povies ze o pol roka je to presne to iste 😉
@katka.gzd asi sme sa zle pochopili 😒 no ja som tiež v takej situacii že koncim Bc. ale neriesim kedy to babo... ono to podla mna aj tak príde ked to ani necakas....
treba byt v klude a nemysliet na to...možes tomu dopomoct ale planovat určite nie je dobre....
v tvojom prípade je dobre to vysadenie ATK,mala by si co najskor 🙂 nech sa prečisti telo od takeho bordelu...
a potom už len davat pozor a po skuskach menej davat pozor,no niee 😀
@katrenka111 presne ako hovoris....;)
@katka.gzd u mna to je tiež tak že by som chcela po skonceni skoly...ale uvidime aka bude situacia a ako sa všetko vyvinie aj s prácou a podobne.... takže teraz mam taký stav že neriesim to,no ak by prislo tak budeme musiet zvladat....
@katrenka111 no veru..take neplanovaneee 😀
@katka.gzd sebe pisem tuk-tuk.... 🙂
@katrenka111 v pohode 😉
ja uz len chcem mat ten bakalarsky rocnik uspesne za sebou a potom uz......
@evulilik gratulujem ti k praci.nakoniec to super dopadlo 🙂 inak aj ja mam obchod a podnikanie, ale vtedy som ucto neznasala ale teraz ma to celkom chytilo..ja to mam take ze skola socialny smer, moja praca nieco uplne ine a ucto zase ine som zvedava pri akej praci nakoniec zakotvim 🙂
@red_kika keby ti nasi chlapi mali aspon kusok z toho ma manzel bets ze? to je u mna tak ze keby som mala 20 tak neriesim ale toho mojho muzicka som stretla az neskor tak teraz ma proste vek tlaci..do tridsiatky by som chcela stihnut aspon jedno 🙂
@bets no ja tiez verim ze sa mi to zide. a ked sa to poriadne naucim tak mozem robit aj pri dietati..teda taka je moja predstava ale co bude realita uvidim..a kde pracujes?
@katka.gzd dakujem za rady ohladom tych vitaminov. Takze zaciatkom roka zacnem s tou kyselinou listovou.
Inak ja som antiku vysadila uz v januari a ako ste baby pisali o "nehode" tak ja by som stastna keby sa pritrafila. A urcite aj moj manzelik len o tom este nevie 😀
@katka.gzd ale pozor zas chlap ked nechce dieta tak je velmi opatrný,takže nevieeem 😎
heh, kolko uz bolo takych opatrnych otcami ;)
@katka.gzd ale niee ja som to myslela na srandu. 🙂 aj on sam povedal ze keby sa nahodou podarilo teraz tak bude rad...ale akoze naplno zacneme buduci rok. to zase aby som nieco take chcela spravit za jeho chrbtom ze mu zatajim ze nemam aniku tak taka nie som. ale to s tymi opatrnymi otcami to mas pravdu 😀
Ahojte 🙂 3dni som tu nebola a pomaly nestiham citat, tak krasne ste sa tu rozpisali 😀
Vidim, ze mate krasne plany. Ja som si to tiez tak pekne naplanovala pri prvom babatku... a ako to dopadlo? Chcela som majove babo, tak som si to vyratala na taky koniec augusta. Vo februari som vysadila antiku, nech si telo oddychne. 😉 Koncom maja som mala totalne stresy - tazka atestacna skuska, na ktoru som sa ucila popri robote 2mesiace a potom este 2tyzdne brala na to dovolenku. Dopovala som sa kavou a tak... a... 2 dni pred skuskou som zistila, ze mi mrcha meska 1tyzden... viete si predstavit, ako som sa potom mohla sustredit na ucenie... 😕 😵 😨 Vobec som s tym neratala, ze na prvy sup otehotniem - ale nahoda je svina. Raz sme si nedali pozor, ze aj tak sa to na prvykrat nepdari a bolo to 😀 A namiesto majoveho babatka mame doma krasne a zdrave januarove babatko 😀 😀 😀
Takze ak sa bojite, aby sa nahodov babatku od stresu nic nestalo, tak vas z vlasnej skusenosti chcem ukludnit, nebojte sa, to malicke stvorenie vydrzi ooooovela viac, nez si viete predstavit. (podotykam este, ze skoro cele tehotenstvosom mala stresujuce - kvoli robote)
@lili_a_mimi tak to je super, je malo bab ktorym to vide takto na prvy krat 🙂 budem drzat palceky aby Vám to aj pri druhom vyslo takto 🙂
Moj manzel mi tiez povedal ze nam to urcite vide na prvy krat, no som zvedava ako dopadnu jeho vypocty. Nechame sa prekvapit. Ale treba mysliet pozitivne 🙂
Ahote babuľky,pridávam sa k vám ak môžem.Napíšem Vám kúsok môjho príbehu,snáď nájdem aj vo vás psychickú oporu,teším sa, že pokecáme spoznáme sa.
S tehulkovaním som si plánoval,že začne tento rok-najpr som to nechcela,môj už manžel strašne chcel.ja som chcela až bud. rok. tento rok sme sa v máji vzali a akosi to na mna prišlo.Možno hodiny,možno len skrz práce.Nenávidím svoju prácu a tak som si myslela,že ved otehotniem dám sa na PN a všetko bude ok. v januári som vysadila antikoncepciu a začala som mávať veľmi dlhé cykly.čo som si neuvedomovala -až do dnes. Možno že aj kvôli tomu,že ked som bola u lekára-povedal mi že je všetko ok-ked mi robil ultrazvuk.len až dnes si vlastne uvedomujem,že mi povedal že mám v poriadku,vajcovody,maternicu atd.nič o mojom cykle sa nezmienil. celú dobu až do dnes sme sa snažilkovali.pokaždé ked mi meškala,som si myslela-že tam snád najdem nejakú fazulku a testy negatívne. neskôr už som si dve čiaročky začala domýšlat. dnes po prečítaní jednoho článku som si vlastne uvedomila dlžku svojho cyklu a taktiež to,že pri takom cykle nemôžem mať asi ovu. a možno si to len namýšlam,bo jediné na čo myslím je to ako sa bojím,že babatko mat nebudem.že čo ak budem neplodná,čo ak potratím,stále nejaké čo ak... dnes som sa rozhodla,že zatra pôjdem k lekárovi vyzistit situáciu. Mrška mi tento mesiac taktiež mešká,už 10.den a test negatívny príznaky žiadne. Držte mi palečky prosím a dúfam,že si budem písať až do bud.roka a potom každá jedna z nás napíše,aké si našla krásne dve čiaročky. Snád si niekto prečíta môj príbeh a napíš mi 🙂
@simonika173 ahojky
neboj to vsetko dobre dopadne. Ked si niesi ista chod urcite k lekarovi on ti povie co a ako. A neboj dve ciarocky pockaju kazdu z nas a budeme sa tu spolu vytesovat 🙂
Inak ja som tiez vysadila antiku v januari, zacala som viac riesit cykly a ovu a zapisovat. ale cykly kazdy mesiac inak, ovu necitim niekedy si pripadam ako nenormalna 🙂
@simonika173 neboj Simi, vsetko bude OK, v dnesnej dobe sa da pomoct skoro kazdemu pripadu a kedze pises ze vsetko mas zdrave, mozno postaci hormonikmi pomoct tomu cyklu, podporit ovulaciu.....samozrejme ti najlepsie povie vystudovany lekar, ale ja verim, ze bude vsetko v poriadku, len budes potrebovat asi malicko pomoct....to nie je zatial ziadna tragedia a musis sa drzat hlavne aj v psychickej pohode....uz velakrat sa stalo, ze sa ludia velmi velmi snazili a az ked to vzdali a zmierili sa so situaciou, zrazu to prislo same....a ty sa zatial ani nemas s cim zmierovat tak hlavu hore 😉 este nas tu vsetky aj predbehnes a budeme sa s tebou tesit na zvacsujuce sa brusko 🙂 velmi drzim palceky
@katka.gzd - ja odpadnem 🙂 to bolo také pekné. jeeeej 😅 , bodaj by si mala pravdu. dám vám vedieť ako som dopadla. som bola asi naivná,ked som si myslela,že to pôjde hned.ale nemyslíš si,že to je nespavodlivé? niekto kto nechce má hned...
@simonika173 no urcite hned ako budes vediet co a ako tak sa musis pochvalit.....no a k tej spravodlivosti...co je dnes spravodlive? by vedela rozpravat moja kolegyna po vela neuspesnych umelych oplodneniach, problemoch vo vztahu atd....a teraz ma nadherneho chlapceka....a na nicom inom uz nezalezi... skutocne nevesaj hlavu...vsetko bude fajn.....jasne ze si nikto nepripusta moznost ze by sa to nemalo podarit a tak to ma byt....no ked sa to stane, treba sa tomu postavit a robit co je v tvojich silach....sa snad nevzdas bez boja, nie? 😉
@simonika173 samozrejme chod k lekarovi, ale podla tych, co dlhsie brali HAK, tak niektore mali problem sa dlhsie dostat do normalneho cyklu, napr. moja sestra pocas vysadenia HAK ani nemala menstruaciu (manzelova sestra detto). takze to chce asi cas, kym sa s tym organizmus trochu vysporiada.
@simonika173 tak co? bola si u toho lekara? ako si pochodila?
Ahojte, pridam sa aj ja ak mozem.
My uz jednu slecnu doma mame, no chceli by sme samozrejme aj druhe dieta. Ja by som najradsej chcela opat junove, pripadne jarne dietatko, nech si opat krasne uzijem MD v letnom obdobi.
Povodne sme chceli dalsie dieta skusat buduci rok, no mna nejak pochytila silna tuzba zacat uz tento rok a nemat velky vekovy rozdiel medzi detmi. Mozno je to aj tym, ze v praci som uz opat nie zrovna spokojna, ale aj tym, ze dcerka rastie ako z vody a viem, ze surodenec pre nu bude super kamarat.
No ale kedze som tak trochu vypocitava, tak pokusat sa budeme asi len teraz do jesene, pretoze ozaj nechcem velmi jednak rodit az na jesen (s bruskom to bolo aj v maji uz tazke v tych teplach) a nechcela by som ani zimne dieta velmi, lebo je to trosku narocnejsie na vsetko
Ak sa nam nepodari tento rok, tak to odlozime az o dalsi a opat budeme skusat...
Prve dieta sa nam podarilo asi na prvy sup. ale tak boli sme na svadobnej ceste a to je hned ine ako behat do prace a stihat este rocne babo popritom.
Mala som teraz nejake zdravotne problemy, tak este beriem hormony, ale potom uz pocitam, ze opat budem mat cyklus v poriadku a o mesiac budeme moct zacat.
@simonika173 - no mne po vysadeni HAK asi cca rok vobec nechodila menstruacia, ale teraz po roku sa mi to upravilo tak asi v tom vyhrava cas, ale ja som uz nechcela brat dalsie lieky a chcela som tomu nechat volny priebeh, aby sa telo same spamatalo 😉
@tehula - vitaj a ake hormony beries ja beriem Duphaston, lebo mam tiez trosku problem, ale aspon, ze mam ovulaciu 🙂

No babenky mám to potvrdené nastupujem 1. septembra ... veľmi sa teším už som si začínala myslieť že ma ťahá za nos... 😵 som moc moc šťastná 😵 Mimo toho aj ja si myslím že netreba moc planovať radšej nechať volný priebeh... ja budem akurát tak planovať májovčatko.. ale ak nevíde... nevadí... nechám to na náhodu... vôbec niesom taký maniak že by som si počítala plodné a neplodné dni (nič proti tým ktorí to robia - ja len to zatial nepotrebujem). Nechám to na náhodu.. alebo osud ... ale aj tak by som chcela májove bábo.. 😉 😀