2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
evulilik ďakujem za privítanie 😅
som rada, že som medzi Vami baby. Ako tak čítam Vaše skúsenosti a postrehy, tak bude rozumné vysadiť tú antik. skôr aby si telo oddýchlo a upravil sa cyklus podľa prírody 😉
No a potom budúcu jar... 😅
😉
Ahojte, dakujem za privitanie.
No beriem momentalne Norethirsteron, lebo sme povodne planovali to babatko az o rok a tak som sa chcela vratit po nastupe menstruacie k HAK. Zial, hormony mi po porode a kojeni asi uplne zosaleli a HAK, ktoru som pred tehu brala, mi totalne nesadla. Mala som kopec neziaducich ucinkov, ale najhorsie bolo, ze som masivne krvacala sustavne. Tak po 15dnoch som sa vybrala na gynekologiu a oni mi nasadili tieto hormony na zastavenie krvacania.
Vraj po dobrati (to bude na konci tohto tyzdna) by som mala potom dostat normalnu menstruaciu a potom to uz hadam bude dobre. Tak mi drzte palce.
Mne je v podstate jedno, ake pohlavie bude mat druhe dieta, muz by chcel skor chlapca, ja zas mozno kludne opat dievcatko, lebo mam po malej koooooopeeeec krasnych dievcenskych veciciek, ale tak ak bude chlap, tak budem tiez velmi stastna.
Uvidim, ci sa zadari, predsa toho casu na seba a plodenie mame menej ako pred prvym dietatom😀
Tehula - držím palce 🙂
@mishuu Ahojky
ja som sice nebrala Laurinu ale Triregol ale brala som to asi sest rokov v kuse. Ked som sa gyna pytala ze ci treba nejaku prestavku tak mi povedal ze to netreba. Ked sme s manzelom dohodli ze buduci skusime pracovat na babatku som sa rozhodla ze ju vysadim uz teraz. Predsalen po tolkych rokoch sa telo potrebuje ocistit. Ked som brala antiku mala som menzes pravidelny ale teraz sa mi to stale meni. O mesiac idem na prehliadku tak dufam ze mi povie ze vsetko je OK 🙂
Ahojky,
ďakujem za info.
Ja tiež beriem anti. už pekných pár rokov cca. 6 určite a lekár mi povedal pred rokom to isté, že prestávku netreba.
Aj keď ja som mala pocit, že telo by si mohlo oddýchnuť...no neviem.
Rozhodla som sa, že koncom tohto roka vysadím, nech sa telo "spamätá" s tým, že si budeme dávať aspoň 6 mesiacov pozor. Preto plánujem nechať tomu voľný priebeh na jar 2011 😎
Ja tiež odkedy beriem anti. tak mi nebýva zle - predtým mi bývalo hrozne a mala som menzes silný, teraz taká pohodička.
Ja si myslím, že sa ti to určite upraví, neboj 🙂
Bud. mesiac idem na preventívku a chcem doktorovi povedať svoj "plán" 😀 uvidíme aké rady mi dá...
nech ti dobre dopadne prehliadka 🙂
baby, ja som pred tehu brala tiez HAK a dost dlho v kuse. mala som DIane35, co je asi najsilnejsia HAK. Po vysadeni (asi 5mes pred planovanym otehotnenim) som nemala menzes ani bolestovejsi, ani silnejsi, plet sa vyrazne nezhorsila, to skor az ked som otehotnela, akurat mi uplne prsia zmizli, a este dost som pochudla, ze mi svadobne saty padali 😀
Vsetko sa zas samozrejme po porode pomenilo. Menzes mam riadne bolestivy a silno krvacam, ale je este pravidelnejsi ako pred tehu. Plet je super, aj vlasy....
to je super, no ja som fakt veľmi zvedavá čo to so mnou porobí, ale to chudnutie sa mi pozdáva. Je pravda, že ja som pred začatím užívania antik. mávala váhu 53-54 kg a po začatí som pribrala, teraz som bez obmedzovania papania stále tak na 60 kg, keď sa posnažím dietovať trošku a cvičiť tak mávam tak 57 kg...ach jo, nech je už zima 😉
No baby... ja som si tiež povedala že na buduci rok by bolo fajn už nad niečím spekulovat.....ale to nikdy neviete kedy Vas to môže prekvapiť 🙂 ja mam teraz stres už meskam 3týžden a co ak nahodou??? no asi by som sa zblaznila....tak necakane 😀
@katrenka111 cize tebe meska MS uz 3tyzdne? A test si si robila?
@tehula no presne 18dní,test som robila v nedelu ale nie z 1ranneho mocu a bola len 1ciarka,takže asi niesom....este cakam do konca týždna a ked nepríde utekam k doktorke...
ahojte baby, mozem sa pridat? my by sme tiez chceli zacat v 2011 zrejme nejak po lete az, chcem predtym este trosku schudnut po porode, lebo tie kila, co mam mi vadia, sice je pravda, ze som bola macata este pred tehotenstvom a kila, co som pribrala (6 kg) pocas tehotenstva som uz dala dole. Dnes ma Tomasko presne rok, nemozem tomu uverit, ze to tak rychlo ubehlo, tak este rok kojenia a zdraveho stravovania, pockam kym sa mi organy poposuvaju spat na svoje miesto (citim ako sa mi posuvaju creva 😀) a mozeme sa do toho pustit.
@katrenka111, ak si netestovala z ranneho mocu, tak ten vysledok moze byt skresleny, lebo HCG je koncentrovane najviac v prvom rannom moci, lebo ak celu noc necikas, tak je ho tam viac. Druhy moc a dalsi uz nemusi ukazat dobry vysledok, lebo je riedeny, ak sa napriklad rano napijes 😉 drzim palce, nech to pride a ak nie, tak to pride nabuduce.
@katkav no v noci som bola asi 2krat pišat,takže neviem...ved uvidime no že co bude....
@mishuu ja som sa tiez pytala lekarky, ze kolko treba pockat po vysadeni HAK, aj som si o tom precitala plno clankov, no nazory su rozne. No, chcela som pockat tak 4-6mesicov, nech sa mi znormalizuje cyklus a tak, no po 2mesiacoch som si povedala, ze aj tak sa nam to nepodari na prvy sup a skusili sme to "na ostro" a... o mesiac som mala na teste 2 ciarkz 😎 Ale vsetko prebiehalo OK, ziadne neziaduce ucinky a tak.
A este som sa niekde (uz ani nieviem kde) docitala, ze niekedy sa HAK pouziva secialne na upravu cyklu a navodenie ovulacie a po dobrati 3mesacnej davky sa hned pokusa otehotniet a ze su s tym velmi dobre skusenosti... tak si myslim, ze by to tak nedavali, ak by to bolo pre babo skodlive 😉
katrenka111 a uz by si chcela, aby bol vysledok pozitivny? ci by to bolo priskoro? vies ako to je, clovek mieni pan Boh meni 😉 my sme tiez tak otehotneli...vsetkym v nasom okoli to trvalo tak pol roka a viac, kym otehotneli a my sme hned na prvy sup a to sme zacali s tym, ze vsak uz mozeme zacat, kym sa zadari to bude akurat 😉
to, ze sa predpisuje antikoncepcia parom, ktorym nejde otehotniet som citala aj ja...vraj hned po vysadeni mozete zacat skusat, je vyssia sanca, ze sa zadari. 😉
@katkav my sme na tom boli uplne rovnako ako vy 😀
@lili_a_mimi a kedy chcete zacat s druhym, uz od zaciatku roku 2011? som zvedava, ci vyjde aj to druhe hned na prvy sup 😉
aj ja som akurát včera veľa študovala na nete podobné články a dočítala som sa presne ako píšeš, takže som tomu celkom rada, nebude treba tak dllllho čakať 😉
ach jaj, dnes som si pozerala harmonogram studia na moj bakalarsky rocnik....ach jaj....to bude "vesele" boze uz nech to je za mnou, nech je uz buduce leto a nech uz zarabam na vytuzenu odmenu 🙂
Babenky ked vas tu tak citam tak sa strasne tesim na 2011...uz nech je to tu 🙂 a hupsneme vsetky do snazenia 🙂
@katkav no chceli by sme sa snazit asi uz od januara. No teraz som prestala kojit a vysadila som HAK (Azaliu, ktora sa uziva pocas kojenia) a rozmyslam, ze uz ani nezacnem ziadnu brat... Nema to zmysel... Teraz aby som uzivala nejake 3mesiace a potom zas 2-3 mesiace pauza na znormalizaciu cylku... tak na to sa uz asi nedam... radsej budeme opatrnejsi 😉 a ked sa podari skor, tak to bude skor 😀
@lili_a_mimi no ja este kojit chcem, kym si maly nevymysli, ze uz nie a my zacneme asi az po lete, lebo si chceme dopriat nejaku dovolenku a trebars aj tam zacat s nacvikom robenia Tomaskovho surodenca. 😉 vsak uvidime ako rychlo sa zadari, je pravda, ze o 4 mesiace su tu Vianoce a hned je tu Novy rok...zbehne to ako voda.

Ahojte kočky 🙂
My s priateľom plánujeme bábätko tiež budúci rok. Ja užívam hormonálnu antikoncepciu Laurina a chcem ju vysadiť budúcu jar a snáď sa potom podarí, dúfam, že všetko bude OK 🙂
Veľmi sa už tešíme, najradšej by som ju vysadila už teraz, ale kvôli práci ešte chceme trošku počkať, tak budúcu jar ideme na vec 😎
Baby ak máte niektorá skúsenosť s Laurinou a vysadením - následným otehotnením a podobne môžete ma poinformovať? Krásne ďakujem...
😀