icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

lili_a_mimi
19. aug 2010

@katkav tak to ano, ten cas leti neskutocne rychlo... A ani ja som si to takto nepredstavovala s tym kojenim, no mala mi uz zacala odmietat prsniky okolo 6 mesiaca a doteraz som to tahala len tak tak hlavn v noci ☹

katkav
19. aug 2010

aha tak to ano, to by som aj ja prestala..ja som citala take horor story, ze ked budem mat menzes, babatko nebude chciet papat mliecko a je to velka blbost...ked mu zacali rast zubky, tak parkrat skusil, co to so mnou spravi, ked si kusne, ale inak uprednostnuje mliecko pred akoukolvek inou stravou...nehovorim, ze nechce papat ine, ale ked ma smad alebo ma vidi, tak si na mliecko hned spomenie. Ja ho budem potom musiet nejak oducit na buduci rok, aj ked mi to asi bude luto, lebo rada kojim, mozno sa odstavi sam. Inak neviem si to predstavit ake to bude mat doma potom dvoch drobcov, ved zatial mi dava dost zabrat aj tento jeden, uz chodi a vsetko vytahuje zo skrin, zo suflikov, tak cely den rozhadzuje a ja chodim za nim a upratujem 😉 ale je to zlate, uz rozprava svojim jazykom.
Baby, co chcete zacat v januari, uz by ste pomaly mali asi zacat papat aj kyselinu listovu 😉

katka.gzd
19. aug 2010

@lili_a_mimi nesmut ved ti krasne vydrzala...to najdolezitejsie obdobie ste odkojili...a teraz prikrmiky cajicky...sem tam maminkino mliecko na prilepsenie....ved to je super

mishuu
19. aug 2010

@katusica neviem sa dočkať 😅

mishuu
19. aug 2010

@katkav
na čo je vlastne tá kyselina listová a kde a v akej forme to zoženiem?
predpokladám, že v lekárňach, však?

mishuu
19. aug 2010

kamarát google 😎 kyselina listová naštudovaná 😉

katkav
19. aug 2010

@mishuu hej, v lekarni si vypytaj, lebo sa ma zacat papat uz 3 mesiace dopredu, viem, ze su to styri, ale tak ten mesiac neuskodi. Je to dolezite pre spravny vyvoj babatka, hlavne v prvom trimestri, urcite je tu o tom popisanych kopu tem, aj na nete o tom najdes kopu informacii. Takze prve tri mesiace sa ma papat tiez, su to tabletky, ona sa nachadza aj v listovej zelenine, v zelenine, ale tych 400 mg tusim, co je odporucane nedokazes za normalnych okolnosti zjest, to som niekde citala, ze by si musela denne zjest neviem kolko vela ruzickoveho kelu 😀 dokonca som citala, ze to moze jest aj manzel na podporu tvorby spermii, ale tam sa tusim odporuca aj zinok. Hlavne bude asi sa nestresovat a velmi sa na to nesustredit, aby to prislo co najskor, lebo vsetky kamaratky, co sa velmi snazili mali problem, trvalo im dlhsie otehotniet, ale v momente ked sa zacali sustredit na nieco ine, tak tam boli krasne dve //. Treba si uzivat milovanie a potom bude aj babatko na ceste.

lili_a_mimi
19. aug 2010

@mishuu ta kyseina listova sa da aj kpit, no da sa dat aj predpisat lekarom. tie volnopredajne su o dost slabsie ako tie na predpis. Ja som uzivala tie na recept a len 1x kazde 2dni 😉 porad sa s lekarom, no vychadza to o dost lacnejsie 😎

mishuu
19. aug 2010

@katkav
Katka ďakujem za info. Plne s tebou súhlasím, netreba príliš plánovať a neustále na to myslieť. My máme ešte dosť času pred sebou, antik. vysadím až koncom tohto roka / začiatkom budúceho a potom sa uvidí 🙂
Roboty kopec, takže ani nebude čas na to myslieť veľmi. Momentálne mám však také radostné obdobie, teším sa na to tak si len zisťujem takéto vecičky o ktorých som ani netušila, predsa len bude to "poprvé" 😀
A páči sa mi tvoja posledná veta 😝

mishuu
19. aug 2010

@lili_a_mimi
ďakujem za info lili 🙂

katkav
19. aug 2010

@mishuu 😀 no tak neda sa milovat tak ako to robila Monika v priateloch, ze skakala na Chandlera, ze akurat ovulujem, rychlo podme na to...tak to podla mna urcite na just potom nejde. Je lepsie si to milovanie aj trosku uzit, ved ked potom clovek otehotniet dvakrat sa mu do toho potom nechce...ja som bola na zaciatku tehotenstva hrozne unavena.
Lili, vidis, to som nevedela, ze sa to da kupit aj na predpis, kazdy den sa clovek nauci nieco nove 😉

mishuu
19. aug 2010

@katkav

Katka super príklad, rehocem sa pri tej predstave 😀
nie, nie takto to nerobíme hehe 😉

katkav
19. aug 2010

pozeram, ze pisem ako tarzan...ked potom clovek otehotniet 😀 asi preto, ze sa s malym jasim a pritom aj rychlo sem tam pisem...no ideme papat kasicku 😉

katrenka111
19. aug 2010

@katkav no este zatial nie...este mam nejake planiky do buduceho roka a tak,tažky rok ma caka,bakalar a tak takže tak...este casu dost...ale tak co už by sa dalo robiť keby sa pritrafilo....museli by sme sa zmierit s tým....
ale zaujímave je ze už od pondelka ma pobolieva brucho a kríže... 🙂

katrenka111
19. aug 2010

@katka.gzd no Kati aj mna to caka buduci rok...fuuu ja na to ani nemyslím,lebo by som sa zblaznila....tolko praxe bude treba..ucenia...som zvedava ako to spojim so vsetkým ☹
A co studujes ak sa možem opýtať???

katkav
19. aug 2010

@katrenka111 fuha, tak dufam, ze Ti to vyjde podla Tvojho priania...ja som tiez otehotnela v predposlednom rocniku a diplomovku pisala pri malom babatku, takze viem, co to je, je to dost namahave. Budem drzat palce, nech to babatko este trosku pocka 😉 vies ako to byva, vacsinou to pride, ked to necakas a mas uplne ine plany, ale snad to bude len predmenstruacny syndrom 🙂

katrenka111
19. aug 2010

@katkav no to dufam aj ja..pockam do soboty,ked nedorazí v nedelu skusim este testnut a buduci týžden slapem na gyndu....

katkav
19. aug 2010

@katrenka111 budem Ti drzat palce, aby dosli Rusi, alebo tam bola iba jedna ciarka, mozno je to stres a prechladnutie 😉

katka.gzd
19. aug 2010

@katrenka111 no tak budeme bojovat spolu, sa tu budeme povzbudzovat do ucenia a pisania bakalarky 🙂 ja som na UK, FSEV, Socialna a pracovna psychologia....fuska to ti teda poviem...externe...a pracujem na plny uvazok....a ty? kam chodis? ja by som snad aj prijala otehotniet uz teraz a pisat diplomovku uz pri trosku vacsom babatku...ale dam si to radsej ako odmenu za uspesneho bakalara....uz som pisala ze by som nechcela byt tehotna pocas najvascieho sresu....vraj to babatkam neprospieva.......

lili_a_mimi
19. aug 2010

@mishuu mozno si o tom nevedela kvoli tomu, ze sa to nevola "kyselina listova" ale "acidum folicum" 😉
A na muzicka je najlepsie ist zenskymi zbranami a nie odbornymi info 😀 Mam oskusane 😉 Ked poviem - "milacik, dnes mam asi ovulaciu, ideme na to?", tak ten sex je o nicom, lebo sa snazi "sustredit"..., no ked mu nepoviem nic, len sa pekne upravim, pritulim, prip. si dam aj nieco sexi, hned sa chalan cini viac 😀 😀 😀

lili_a_mimi
19. aug 2010

@katka.gzd babatku to prospeje/neprospeje do takej miery, ako mu to ty dovolis 😉 Ak si povies, ze ten stres jej neuskodi, tak to bude vsetko OK, no ale ked sa budes len stale kontrolovat a sledovat, ci kope viac alebo menej, tak to mozno moze matdopad na babo - mozno bude jedno z tych aktivnejsich babatiek 🙂

katkav
19. aug 2010

ja som zase pocula, ze je nebezpecny velky stres na zaciatku tehotenstva, lebo potom maju deticky cukrovku 😉 takze po otehotneni sa snazit, co najviac oddychovat 😉 nohy hore a nechat sa rozmaznavat 😀

katrenka111
19. aug 2010

@katka.gzd no takt to teda hej.... bude to makačka,no veru stres nie je dobrý priatel alebo keby prislo babenko tak jedine v kludiku bez stresu jak bude bude,proste asi to tak neprežívat ale jak ja seba poznam tak určite by som stresovala jak diva 😀 No ja tiež externe, UCM - fyzioterapia....makacka ☹

katrenka111
19. aug 2010

@katkav hmm,keby sa to dalo v takomto životnom tempe a stýle.... 😒

katrenka111
19. aug 2010

@katkav e,ee stres teraz nemam už od jula,taka pohodicka a prechladnuta niesom vobec...ale mam nejake problemy s krvou ale to už doživotne,takže netusim....

katkav
19. aug 2010

@katrenka111 a chranite sa teraz nejako? je tam ta moznost, ze by si bola tehu? 18 dni je dost a robila si si iba jeden test aj ten nie rano? ja by som ich uz ocikala aj 5 za ten cas 😉 neboli ste niekde na dovolenke, ze by sa Ti posunul cyklus? inak mavas pravidelne?

katusica
19. aug 2010

Baby ja by som mala tiez statnicovat ako tehulka, teda ak vsetko vide ako si planujeme ale verim ze sa to da zvladnut. Stres si netreba pripustat, kolko bab to zvladlo zvladneme aj my.

katusica
19. aug 2010

@katrenka111 aj kolegyna chodila na ucm fyzioterapiu, tento rok skoncila bakalara. Ked budes potrebovat nejake infosky ozvi sa. a teraz tiez pracuju na babatku

silvi2
19. aug 2010

caute kocky,my sa snazime uz rok o dietatko a zatial bezvysledne 😠

katka.gzd
19. aug 2010

@silvi2 ahoj, a davali ste sa uz aj nejako vysetrit ci tomu davas este volny priebeh? rok nie je take strasne ked vezmes ze niekomu posramotia cyklus aj ovulku aj vsetko tabletky...mozno sa ti telo estelen spamatava....ci uz viete co a jak???