icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

markyzza
25. jan 2011

@ewelly : nee. Já už nebrala HA asi skoro 10let. 😅 No nebudu si nic namlouvat, ale každopádně si se smnou tělo pohrává. 😅 Uvidím, jestli se něco nepřidá, jinak to řešit nebudu a budeme se snažit dál.

felinka
25. jan 2011

@dandiela Ahoj Dandiela 🙂
Aj ja som tu nova... A u nas je to presne to iste, mame kocurika, ktory sa zacne dozadovat pozornosti pravidelne okolo piatej rano, takze to ranne budenie velmi dobre poznam.. A dnes to bolo presne 4.30, mame macky s rovnakym rezimom.. 😉
Ty uz si tehu, ci len snazite? Ked sme pri tych mackach, odvsadial pocuvam, ake je to nebezpecne, ked chce mat zena dieta a ma doma macku. 😒 Aky mas na to nazor? Resp. aj ostatne dievcata, hm?

dandiela
25. jan 2011

@felinka Mě dneska kočička vzbudila v 4:32 🙂 tak mě těší, že v tom nejsem sama... popravdě pak ten spánek stojí za prd, když už pak pořádně neusnu a před sedmou zvoní budík do práce... Ale co by člověk pro ty mazlíky neudělal 🙂 Jen jestli se na nás ty kočičáci nedomluvili 🙂 Slyšela jsem hodně názorů na to,že kočky mají jít z domu při snažení nebo novorozeným miminku,ale já bych to nikdy neudělala. Kočička je zdravá, očkovaná , na záchůdek chodí jenom ven - doma ani žádný nemá a když člověk často zametá tak ani s těma chlupama to není tak zlý. Asi je to věc názoru,ale já to vidím takhle. Já jsem vyrůstala mezi pejskama , kočičkama, andulkama a křečkama a dneska jsem málokdy nemocná a myslím,že díky tomu nemám žádný alergie ,nic. Máme za sebou první měsíc snažení, ale nevím jestli se tomu dá tak říct, protože bylo moc moc práce a na "tvoření" pak už nebylo moc času. Spíš to beru tak,že jsme si to tenhle měsíc vyzkoušeli jak se to vlastně dělá 😀 😀 A vy se snažíte? jak dlouho?

ewelly
25. jan 2011

@markyzza Tak buď si to vsugerováváš a nebo jsi vážně vyjimka 😉 .To druhé by bylo lepší co? 😀

ewelly
25. jan 2011

Já jsem zrovna ten případ,kdy jsem se zvířátek zbavila,bála jsem se,všude jsem četla o toxoplasmoze nebo jak se to píše a papoušci,že mají zase spoustu roztočů a malá mohla mít alergie i dědičné tak jsem to nechtěla riskovat.Papoušky jsem dala sousedům,kočku rodičům a pejsky na zahradu.Aspoň jsem měla hezky čisto a neměla jsem tolik práce dokud malá nezačala lézt a nezačala krámovat a dělat bordel 🙂
Papoušci jsou stále u sousedů,Kočka se loni ztratila,jednoho pejska jsem musela nechat utratit a toho druhýho máme doma,takže stejně od malička vyrůstá mezi zvířectvem a naštěstí zatím žádné alergie nebo tak něco(ťuk ťuk)

felinka
25. jan 2011

@dandiela Tak to ma tesi, ze v tom nie som sama, tiez mam budik do prace o siedmej 🙂 Ale niekedy ma to mrncanie za dverami tak stve, ze by som mu najradsej zalepila papulku.. Ale neda sa to, on sa totiz chce vzdy o takom case tulkat a hladkat, preto sa dozaduje pozornosti.. Vravim, ze mam aspon trening na miminko 😀 Inac je to zvlastne, ale odkedy tohto kocurika mame, aj manzelovi zacali tikat biologicke hodinky a stale viac sa zaciname tesit na miminko.. dovtedy sme to stale odkladali, ze mame este cas, ale odrazu je doma tvor, o ktoreho sa musime starat a akosi automaticky prisla tuzba mat aj malickeho ludskeho tvora 🙂 Tak som rada, ze prave kocur bol spustacom pre toto nase rozhodnutie...
My sa este len zacneme snazit, chceli by sme miminko niekedy na jar/v lete 2012, tak este pockame par mesiacov.
A tiez som toho nazoru, ked je o macicku postarane, odcervena, ockovana, zdrava, tak sa neni coho bat.. Hovori sa o toxoplazmoze - ta je v tehotenstve nebezpecna, ale nas kocur je bytovy, takze to nema kde chytit.. a ty ako hovoris, neprichadzas do styku s macacim WC, tak by to malo byt tiez ok. A tiez som vyrastala medzi zvieratkami, nevidim na tom nic zle, prave naopak..

dandiela
25. jan 2011

@ewelly Vždyť říkám,že je to věc názoru. My máme doma zlatého retrývra a jednu kočičku a nikdy mě nenapadlo je dát pryč. Toxoplasmosu chtíš pouze z manipulace s jejich výkaly jinak se dá chytit i z jiných věcí než zrovna z kočky. Jsem na čistotu a pořádek poměrně pedant, ale tohle nějak nehrotím... 🙂 Jo akorát z těch chlupů občas kvetu 😎

felinka
25. jan 2011

Suhlasim, chlpy vedia potrapit, ked ich chces dostat z deky alebo oblecenia hlavne 🙂
Inac je to tak, poznam pripady, ked ludia toxoplazmu dostali zo zeleniny z trznice, ktora nebola dokonale umyta.. A vobec, bacily a kadejake potvory su vsade.. A maciaka mam az prilis rada, aby som ho dokazala dat prec. 🙂

dandiela
25. jan 2011

@felinka Tak ta naše potvůrka nechce hladit, ale jíst a pak pustit ven 🙂 Taky podle toho vypadá...je poněkud kurpulentnějších tvarů 😀 Bodeď by ne, když buď papká a nebo spí 🙂 Věř, že taky bych kolikrát nejraději kočičině zalepila tlamičku,ale ona když dlouho nevstávám začne škrábat na těsnění ve dveřích , to mě vyžene z postele okamžitě ...potvůrka je vyčůraná. Je to takovej tréning, to máš pravdu, si pak říkám že když mě bude pak to mimčo budit kolem páté,tak mě to ani nepřekvapí 🙂 Vy máte kocourka teprve chvilku? tak tý naší už je 5let, darovala jsem jí manželovi k druhým společně stráveným Vánocům. Jako odpůrce koček měl ohromnou radost 😀 Ale dneska by jí nedal ani za nic... To je hezký, že se tvůj manžel pocítil díky tomu, že by už chtěl do bytu přivést i jiný mláďátko než jen to zvířecí 🙂 U nás jsem tím kdo s mimčem přišel , já. Manžel měl v tomhle ohledu obavy z toho co bude a jak to bude ,ale od novýho roku je jako vyměněnej a i když opatrně, tak dává na sobě vidět že by to taky chtěl - o tom svědčí i to,že jsme od půlky ledna nechali všechno na přírodě. Dokonce jsem mu dneska říkala,že už mě bolí bříško že to dostanu a on se divil jak je to možný když jsme TO 😀 má z prvního manželství potomka který se jim povedl hned na poprvé, tak asi proto 😀 Proč to odkládáte? Já bych brala listopadový miminko... 🙂

dandiela
25. jan 2011

O chlupech na oblečení ani nemluv, mám hodně černýho oblečení a to hrozně chytá... spotřeba takových těch lepících válečků je opravdu velká 🙂

felinka
25. jan 2011

@dandiela Nas kocurik ma len pol roka.. A dostal sa k nam strasne zvlastnym sposobom - jedno septembrove rano som otvorila dvere na balkon a vo vedre tam spalo cierne maciatko. To bol sok!!! 😲 Tak sme si ho nechali 🙂 Je to presne ako hovoris, nas zacal v poslednej dobe skakat na klucku, ked mu dlhsie neotvarame dvere do spalne 😀 A to uz sa naozaj neda vydrzat.. Esteze manzel je typ, ktory vstava skoro, vacsinou sa mu ide venovat a mna necha este chvilu spat, myslim, ze je to dost vyhoda, ked bude miminko 😀 Treba trenovat aj muzov, nie? 😵
Mimco este odkladame, chceme, aby sa narodilo v niekedy v obdobi marec - september, navyse sa mi paci cislo 12 - 2012.. a manzel tento rok dokoncuje skolu, tak sme si to uz davnejsie dali ako metu - ked zostatnicuje, ideme na to 🙂 A povedala som si, ze si idem uzit naplno poslednych par mesiacov, kym necakame mimi.. Sport, kamosi, chodenie von, ved to poznas... Takto sa na to viac tesim. Viem, ze sa to neda planovat na presny mesiac, ale tak snad nam aspon ro rozpatie vyjde.. idealne niekdy na leto. 😎 Aj ja som letna, augustova, a tie narodeninove oslavy vonku nemaju chybu! 🙂

tututu
25. jan 2011

Ahojte babeny, mala som kyret 31.12.a dnes je 25.1. a ja mám MRCHU, nie je taká silná ako som si myslela že asi bude - no veď ešte len začala, tak uvidíme...........
Potom nacupitám k endokrinologičke aby som bola OK, potom k ženskému na sonko.... počkáme ešte jednu mršku a manžel sa bude musieť posnažiť, ja mu k tomu dopomôžem, lebo táááááák strašne chcem mimi aj malá, ááááááááááách dúfam, že sa dočkám ešte niekedy, a neprídem skôr do prechodu preboha..... 😀 😀 😀
Veľa snaženia a dúfam, že tento rok nám to všetkým výjde 🙂

dandiela
25. jan 2011

Takže on si našel vás.... to je krásný.... 🙂 Můj manžel spí jak zabitej , takže každé ráno vstávám já... on snad za celou dobu vstal jednou nebo dvakrát 🙂 ale zase abych mu nekřivdila, tak on má náročnou práci takže je lepší když se pořádně vyspí a pak se to odrazí na práci v kladnym slova smyslu. Podniká. Aha...tak to je dost důvodů... my máme baráček, oba dobrou práci, celkově ok a tak jsme si říkali že už by bylo na čase zaplnit volný pokoj 🙂 Já jsem teda narozená v Prosinci - 28. a to je dost hrozný, všichni mi vyčůraně jako malý dávali dárky k vánocům s odůvodněním že to je i k narozeninám ,ale zajímaví je že ségry dostávaly stejně dárků a to narozeniny neměly 😀 Ale tel listopad by se mi zdál ideální. Manžel je listopadovej a tak by to měli hezky u sebe a navíc v létě bych ještě neměla tak velký břicho 🙂 Jó kéž by to šlo takhle naplánovat...to bych brala ... 🙂

felinka
25. jan 2011

To by bolo skvele, povedat si, chcem v juli a islo by to 🙂
My mame bytik, ale malicky, tento rok sa chystame prerabat domcek, v ktorom byva mamina s babkou, chceme si tam spravit samostatny bytik pre nas aj s izbou pre mimi, tak aj to je dovod, chceme malicke priniest uz az do noveho. A navyse sa nam pacia same zimne mena, vianoce, meniny a este aj narodeniny naraz v zime a potom cely rok nic, to by som nechcela 😅 No uvidime.. hlavne aby sa to potom podarilo a bolo to zdrave!!!

dandiela
25. jan 2011

No jo..to by bylo pohodlíčko... člověk by se nestresoval..... 🙂 Já mám svátek v září a narozeniny v prosinci a nikdy mě nenapadlo že zbytek roku nic nemám 😀 Pro budoucího potomka bych ale chtěla svátek někdy mezi rokem aby to neměl pohromadě. To máš pravdu... Samozřejmě že je nejduležitější aby mimčo bylo zdravý a je jedno v jakém ročním období příjde na svět ,ale tohle jsou takový ty rozmary začátečnic 🙂

raza
25. jan 2011

ahojte, tak ja som práve prišla po nekonečnej porade domov z práce a už som to nevydržala a testla sa: a zasa nič.. už ma z toho asi porazí ☹
ja už fakt neviem, že prečo to nejde.. veď už sa snažíme od septembra..bojím sa najhoršieho, po prvom neúspešnom tehotenstve mi diagnostikovali istú chorobu, ale posledné výsledky boli ok, tak neviem..
a vy ako dnes?
ewelly - to je zvláštne, že si mala ducha a nakoniec nič, ja som myslela, že keď tam raz je, tak to vyšlo. nemôže to znamenať, že si tehu, len máš aj tak mrchu? moja sestra mala mrchu prvé 3 mesiace tehotenstva..

dandiela
25. jan 2011

@raza Ahoj, a ty máš zpoždění? Ještě nad tím nelámej hůl...třeba jsi prostě měla ovu později a tak ještě nejsou ty hodnoty tak vysoký aby se to ukázalo na testu... Nepřemýšlej skepticky nad chorobou... mě doktorka taky straší jak nám mimčo nepůjde počít zrovna dvakrát rychle ,ale nemyslím na to.... naopak, věřím že to půjde , tak věř i ty 😉

raza
25. jan 2011

@dandiela vďaka za povzbudenie 😉 ja mám dnes 23DC, viem, že je to ešte teoreticky skoro...
inak, prvé tehu mi ukázalo práve na 23DC, ale teraz mám aj taký pocit, ako by som mala dostať mrchu.. ☹
ozaj, ovulácia môže byť každý mesiac inak?? mám 27, VŠ, ale niekedy si prídem ako blbec, že neovládam základné veci... 😀

anjelicek27
25. jan 2011

@raza Ahoj, ano ovulacia moze byt aj nepravidelne, a dokonca mozu byt aj cykly bez Ovu. K tomu prispieva vela faktorov (stres, choroba, hormony a pod). Skus si dat urobit hormonalny profil od gyn (je to krvnym testom). Robi sa asi 2-3 krat pocas cyklu, gyn ti poradi kedy presne. Netrap sa, ze by si neovladala "zakladne veci". Radcej vediet menej,ako by si sa mala trapit nad kazdou malickostou. Menej je niekedy viac.

solinkarka
25. jan 2011

Ahojte..je tu nieco nove?? 🙂

raza
25. jan 2011

@anjelicek27 ďakujem 🙂

ewelly
25. jan 2011

@dandiela Jasně,že je to věc názoru,jen jsem byla vyplašená a hlavně měla jsem těch zvířat na malej byt trochu moc-dva papoušci,dva psi a jedna kočka-malá ZOO 😀.A moje kočka chodila na kočkolit do koupelny a každé ráno jsem musela uklízet hovínka a zvracela jsem-ranní nevolnosti mi dávaly zabrat 😀 A hlavně jsem se jich nezbavila jako nějaká zvířecí macecha 😉 .A stejně máme pejska doma a na zahradu už ho zřejmě nedam 😉

Jo a jinak dneska o něco viditelnější duch odpoledne,tak možnáááá 😉

raza
25. jan 2011

@ewelly ááá, tak to je super 😉

sara2515
25. jan 2011

Ahojte, tak ja som dnes mala dostat a zatial nic,ale netesim sa zbytocne,pretoze to by mala-nemala by byt prva menstruacia po 5 rokoch od vysadenia HA. Takze uvidime,ked nepride tak sa pozajtra testnem...
No vobec netusim na com som,pretoze som zacala brat antikoncepciu kvoli mojej nepravidelnej,8 dnovej a velmi bolestivej menstruacii,ked som brala tabletky tak som mala len 3 dni a uplne slabulinke,BEZBOLESTNE a dostala som presne nacas na 28 den rano o 10:00 😉 ale teraz ziadne naznaky zatial,tak uvidime 🙂

ewelly
25. jan 2011

@sara2515 tak držím palce 😉

@raza No zatím to nestojí ani za řeč 😀,tak doufám,že nastanou nějaký změny,ale už jsem z toho nervozní,páč 36Dc a taková slabota!!!Ale aspoň jsem toho ducha neviděla dnes sama 😀

veronika002
25. jan 2011

@sara2515 ahoj, no ja som takto trávila tiež jeden mesiac teraz v januári.... Spravila som si test a nič, tak nakoniec som dala vaňu a červené víno a ráno už bola mrcha TUUU.... Ale my ešte tento mesiac nemôžeme, takže sa teším na február 😀 😀 😀

sara2515
25. jan 2011

🙂 no uvidime dufam,ze nepride vobec 🙂 no prsia su divne,naliate a bolia v podbrusku sem tam boli,vecer som hladna..... a niekedy som hladna ale je mi zaroven aj blbo na zaludku,no jsa uz fakt neviem a este si spominam,ze som mala jeden den asi pred 2 tyzdnami z nicoho nic teplotu,aj ked som si ju nemerala,lebo som bola v praci,ale ja sa poznam ked mam teplotu,svietia mi oci 😝 ale nic ma nebolelo ani hrdlo,bolo mi to divne...
V kazdom pripade sa potom tesim na februar 😀 ak by to vyslo vo februari tak by bolo baby novembrove ako ja 🙂

alllena
26. jan 2011

ahojTe, som nova "snazilka" mala som dve mimomaternicove teho, a teraz ma pravdepodobne caka prefuk . ale vo stvrtok idem k zenskej, tak budem mudrejsia, mozno ak vsetko klapne, tak budem uz v marci tehulka , alee az taky optimista nie som , ale na jednom osobnom rozhovore so zenskym doktorom, to vyznelo slubne, vravel ze hned po zakroku sa mozem pokusat o teho a ze v najhorsom pripade je tu umele oplodnenie, vravel to vsetko tak lahko, ze normalne tomu verim, ze hned po zakroku sa to podari kto ma podobne skusenosti?

mysti
26. jan 2011

Ahojte baby, tak ako sa dnes mate? Napadlo nam kopec snehu, vonku to je ako na Vianoce, krásne 😀 asi postavim stromcek 😕 ale som sa rano "vyrobila" kym som v tomto snehu prisla do roboty...
Ziadne nove tehu tu nemame? 😵

betty26
26. jan 2011

😉 dobré ráno
@alllena vitaj budem držat palce 😉
@mysti ahoj aj u nás napadlo veľa snehu ale my to nemáme daleko k sebe .Ja čakám /nečakám mrchu v piatok 🙂