icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

katrenka111
20. aug 2010

no a co sa týka vitaminov ja už asi pol roka beriem Calibrum baby plan a kyselinu listovu...no ale ja nie koli tehu ale koli kyseline listovej a koli železu,kedže mam patalie s krvou tak mi to doporucila moja lekarka.... 🙂

mishuu
20. aug 2010

@katrenka111 nahoď nejakú sexi košieľku, načechraj trošku vlasy, postav sa pred drahého a zistíš 😉 😀

mishuu
20. aug 2010

@katrenka111 ja idem v septembri na preventívku na gyndu, tak poviem svojmu zlatému ujovi doktorovi svoje plány a som zvedavá aké rady mi dá 🙂

katrenka111
20. aug 2010

@mishuu hmm a co zistim??? ja to zvyknem robievat taketo akcie...ja zatial vobec nemyslím na to že by som mala otehotniet,prste si to len tak užívame 😀

katrenka111
20. aug 2010

@mishuu skus brat ten calibrum...urcite to len prospeje.... 😀

mishuu
20. aug 2010

@katrenka111
ani ja na to nemyslím, pretože beriem antikoncepciu zatiaľ... 😉
takže aj my si to užívame 😀 ale aj keď sa už budeme pokúšať tak
si to určite budeme tak isto užívať, nebudeme stresovať, že
to musí vyjsť 🙂 iste nejaký pocit, nádej - niečo tam bude, ale netreba to preháňať.

mishuu
20. aug 2010

@katrenka111
vieš čo ja som čítala dosť postrehov budúcich mamičiek, že im z toho bývalo zle a keď to prestali užívať tak to prešlo. Neviem, určite to neodsudzujem, ale dopujem sa antikoncepciou už vyše 6 rokov a myslím, že to môjmu telu dáva dostatočne zabrať. Asi budem len tú kyselinu listovú užívať, ale inak ja jem kvantá zeleniny a ovocia, mám rada rybky, mliečko, tak to hádam bude stačiť 😉

katkav
20. aug 2010

@mishuu vitaminy sa nesmu papat na prazdne brusko, lebo potom je cloveku zle

mishuu
20. aug 2010

@katkav to viem. Veď uvidím, či mi odporučí lekár, ale ja osobne to nepovažujem za nutnosť. Myslím, že všetky tie vitamínky sú v bežnej zdravej strave 🙂

katkav
20. aug 2010

@mishuu s tym suhlasim a vacsina lekarov asi tiez, strava ma byt zdrava, pestra a potom nie su nutne ziadne vitaminy. Asi len v tom prvom trimestri je dolezite pre babatko jest kyselinu listovu. Si myslim, ze ak sa mamicka o seba stara, tak sa babatko vyvija tak ako ma a ona sama tolko nepriberie.

mishuu
20. aug 2010

@katkav tak veru, súhlas 🙂

katrenka111
20. aug 2010

@mishuu no 6rokov je dost vela.... jedna moja znama brala 7rokov a už 3roky nevie otehotniet...nieco na tom asi bude predsa vsetko v tele je vyvolane umelo... ale je to individualne,niektore zeny napriklad otehotneli hned jak vysadili....
ale ja osobne si myslím že je to 1velke svinstvo!

katusica
20. aug 2010

Baby ako ste pisali o tej zdravej strave, myslite ze delena strava moze mat negativny vplyv pri snazeni? V podstate jem vsetko len nekombinujem urcite druhy potravin a hlavne jem strasne vela zeleniny. V tehotenstve s tym chcem urcite prestat ale dovtedy by som sa tak rada stravovala. Vyhovuje mi to ale hlavne problemy s travenim zmizli.
Neviete mi poradit?

katrenka111
20. aug 2010

@katusica neviem podla mna treba jest všetko s mierou,nejest mastne,sladkosti,nezdrave jedla a vela mliečnych výrobkov,ovocia,zeleniny...určite žiadne diety tomu neprospeju....

katusica
20. aug 2010

@silvi2 ja asi zacnem s tou kyselinou listovou a uvidim co to spravi. snazit sa rok je dost dlha doba ja si to neviem ani predstavit. A este co ma najviac vytaca ze hocijaka otehotnie ani nevie ako, porodi a potom ho ani nechce ale nema problem. A zase zena ktora tuzi po babatku ma problemy. je to strasne nespravodlive

katusica
20. aug 2010

@katrenka111 dakujem za radu..ono to nieje dieta jem v podstate vsetko. ale je pravda ze som z toho dost schudla ale snazim sa teraz dve tri kilecka pribrat.

mishuu
20. aug 2010

@katrenka111 no zdravé to určite nie je, pretože to nie je telu prirodzené. Ale pre mňa to bolo najvhodnejšie riešenie
aj kvôli úprave problémov s menzesom... len dúfam, že všetko bude OK a že nebudú problémy. Ale nebudem sa teraz zbytočne strachovať 🤐 , už to dlho brať nebudem a každá sme iná. 🙂

mishuu
20. aug 2010

@katusica podľa mňa delená strava je zdravý princíp stravovania, ty v podstate papáš všetko, len to kombinuješ vo vhodnom čase a vhodné potraviny spolu, takže podľa mňa je to fajn a nemusíš sa ničoho báť 🙂

katrenka111
20. aug 2010

@katusica tak priberaj a hlavne zdravo ži a vysledok sa možno dostaví 🙂

katusica
20. aug 2010

@mishuu dakujem ani nevies ako si ma potesila 🙂 jem tak hlavne kvoli traveniu, jedina moja nerest je fajcenie. ale uz od bud utorka prestavam..tak drzte palce nech vydrzim

silvi2
20. aug 2010

@katusica tak s otehotnenim teraz nemaju problem asi len "nastrocne",ale tak je pravda,ze niektore zeny nie su vdacne za svoje deti,nestaraju sa o ne ,ci nebodaj im ublizuju ci uz psychycky alebo fyzicky 😠 😠 ... a vy sa uz ako dlho snazite ? ci este ste ani nezacali ? 😲

katrenka111
20. aug 2010

@katusica ja si tiež sem-tam zapalim,ale tiež chcem prestat....je to zbytocne...no uvidime ci aj ja vydržím...

katusica
20. aug 2010

@silvi2 no ved to ked pocujem ako hnusne sa matky dokazu spravat k svojim detom je to pre mna nepochopitelne. My sa este nesnazime, nejako jar leto bud rok chceme zacat..ale antikoncepciu som vysadila uz v januari, po siestich rokoch som si povedala ze staci.

katusica
20. aug 2010

@katrenka111 no ked je to len sem tam tak to je pohodka. to ani nemoze byt na tom zavislost, to urcite zmaknes..len ja krabicku denne a to je hruza

katrenka111
20. aug 2010

@katusica no ja tak 2-3/deň..niekedy viac a niekedy celý den aj 2,3dni vobec....

katka.gzd
20. aug 2010

@katusica ahoj, s tym fajcenim je najlepsie prestat uz teraz...predsalen kym telo vyluci vsetky jedy....a vzdy plati ze cim skor prestat tym lepsie ;)

katrenka111
20. aug 2010

@katka.gzd tak to veru ano...je to humus a hlupy zlozvyk 😝

silvi2
20. aug 2010

@katusica vseliaki ludia tu medzi nami ziju a my ich mozme povazovat za priatelov a pritom opak je pravdou,ale to je zivot ... musime sa na niecom ucit,aj ked je to niekedy krute.... no ja som tiez uzivala 6 rokov,tak snad sa vam bude viac darit 😉

katusica
20. aug 2010

@katrenka111 a myslis ze by si to bez nich vydrzala?

katka.gzd
20. aug 2010

ono ja tiez niesom nevinna...ja som prestala 2 a pol roka dozadu.....a sice som potom pribrala trosku 😀 ale citim sa lepsie....lepsie vlasy, lepsie zuby, ziadne krvacave dasna a anie nehovorim o tom smrade co sa mi siril z obleceni a vlasov....uz nikde znova nezacat!