icon

Augustovky 2016

gulisko
27. dec 2015

Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹

20iffka
19. apr 2016

@kacko12 díky za rady 😉 som si tiež čítala, na čo si dávať pozor a som to riešila tak, že som si vypísala pár bodov v poradí podľa dôležitosti, tie posledné ak nebudú nič sa nestane ... jj je to dosť peniažkov, ale tak človek niekde minie, niekde vrazi, tak sa to dorovná 😉 a to musíme vyskúšať, ako sa zmestí... a ostatné veci máš už poriešené (výbavičku)?

mychaella
19. apr 2016

@20iffka aj mne sa to paci, a je super pocit ked mi niekto cudzi povie ake mam slusne vychovane deti, to ma clovek hned lepsiu naladu po zvysok dna 🙂
my sme tiez byvali najprv u nasich, povodny plan bol urobit si vrchne poschodie ale nejako sme sa nezhodli na vychove môjho syna tak sme sa odstahovali, najprv do podnajmu, tak narychlo a potom do svojho..izby sice maju ale aj tak su vsetky hracky vecne v obyvacke nanosene... 🙂
no co sa hraciek tyka, tak to som hadam ani nekupovala, toho sme podostavali milion...my len na narodeniny a vianoce kupujeme...na meniny nieco mensie. a aj tak kazdu chvilu posuvam nejake hracky kadekomu.
my mame velke umyvadlo, takze dlho som ju tam mohla kupat, myslim, ze mam aj nejake fotky v albume.
lehatko som povodne nemala kupene, ale svokra mi silou mocou chcela kupit ohradku alebo prenosnu postielku, tak som ju ukecala na alternativu, ze ked chce nieco kupovat nech kupi kreslo, mame to od fp do 18kg a vyuzivame ho prakticky doteraz, takze za mna dobra vec, syn ho vyuzil velmi ked bol maly, muselna mna vidiet ale mat svoj klud..dcera ho vyuziva doteraz, pozrie si v nom rozpravku spapa ranajky, ale ked bola babatko, tak tam nechcela byt, takze ked kreslo skor by som volila to co je do viac kil. a tie skladacie postielky no neviem, poznam baby co to maju ale ja som tomu nikdy nevenovala pozornost, ono asi cela vybavicka je o tom co mamicka chce a nutne ''potrebuje''. ja som typ co velmi neriesi a ak by sa stalo, ze ma napadne aha..toto by sa zislo tak v dnesnej dobe neni problem ist a kupit si, pripadne objednat a na druhy den to mam doma.

kacko12
19. apr 2016

@20iffka Hlavne treba mat ujasnene, co je pre teba najdolezitejsie pri vybere kocika. Od coho neupustis. A potom ostatne veci. Ani jeden kocik nie je absolutne dokonaly.
Ja mam vybavicku po syncekovi, on mal par dni dozadu 10 mesiacov 🙂 takze v Teutonke a Gessleine sa zatial vozi on, potom sa bude miminko. Miskovi kupime skejt a keby sa chcel aj on vozit v kociku, tak to poriesime asi surodeneckym kocikom. Neskor by sme chceli este tretie babo, no uz teraz sa s muzom smejeme, ze kym nam deti vyrastu, budeme mat obchod s pouzitymi kocikmi 😀
Ja sa tiez pridavam k tomu, co pisala mychaella o tom kresielku. Mame pozicane od kamosky od FP do 18 kg a je to super pomoc. Maly v nom kolkokrat aj zaspal. Neskor sme dostali od fi Zopa, tiez do 18 kg, no je tam dost velky rozdiel. Od FP je rozhodne kvalitnejsie, pevnejsie a aj trosku vacsie.
Ty budes mat asi prve babo, ze? Takze ty len riesis vybavicku 🙂

kacko12
19. apr 2016

@20iffka co uz mas kupene/zabezpecene?

20iffka
19. apr 2016

@mychaella tomu ver, že je to lepšie, moje neterky si tiež tak sestra vychovala, že kdekoľvek s nimi idem, vždy sa pozdravia, poďakujú a to sa mi páči... aj keď podľa mňa deti vždy robia to, čo rodičia, teda tvoje deti sú tvoj obraz (alebo ako kolegyna hovorí: "chodiaci billboard rodičov" ), takže ťa chválim 😉 my sme viac menej osobitne, máme byt, ale aj tak sme buď u našich alebo svokrovcov odkedy som doma PN (teda odkedy som tehotná), predtým sme v byte boli ale ten nám už bude maličký... s tými hračkami je to pravda, ani ja nejako neplánujem kupovať 😉 v albumoch sa ti hrabem 😉 rozkosníkov máš doma 😉 radosť pozerať 😉 normálne som sa nasmiala (taký smejovci 😉 ) pekná rodinka 😉 nad tým aj ja rozmýšlam, že kúpime a nemyslela som skladaciu postielku (tú nechceme- pre nás zbytočné), ale také lehátko s postielkou - multifunkčne kukni toto http://www.market24.sk/lehatka-hojdacky/tiny-lo... niečo také sa mi páči, lebo máme aj záhradu a to by bolo možno aj dobre, že keď zaspí, nemusím ho prenášať, aby sa nebudilo... čo povieš? ja mám rada také multifunkčne veci, nerada nakupujem, takže radšej si všeobecne kupujem veci čo majú viacej možností využitia 😀 a tiež ako si písala (sa stotožňujem), kúpim priebežne 😉

20iffka
19. apr 2016

@kacko12 ďakujem za rady 😉 no máš pravdu, už som si ujasnila... tak uvidim, čo ma ešte v obchode osloví (čo sa kočíka týka), človek nikdy nevie 🙂 jáááj tak to máš takého drobizga ešte doma 😉 no takže ak to lehátko tak do viac kíl (zapisujem do hlavy 😉 cenné rady) . a tak ja tak prakticky beriem veci vseobecne 😀 vysvetlím: mám dve neterky a sestra mi dávala postupne veci, takže mám plnú skrinu vecí 😀 niektoré baby ani nemali na sebe (tie balanie 5 dupaciek v rôznych farbách, tak im segra vždy len jedny dala a druhé, že na potom), a takýchto balení mala kopu aj nakupene atď. postielky máme klasické drevené, asi aj dve a u svokrovcov jednu (po ňom) a tie klasické postielky sa mi najviac pacia, drevene, nastavovať sa to dá, ako nové sú 😀 vaničku máme, ohrievače fliaš, deky, milion vecí, len to musím prebrať, lebo manžel sa už hnevá, že to čo mi nič nekúpime? 😀 ale bola som v meste v Bambine a tam som narazila na také balenia (dupačky, čiapočka, a košielka, či také čosi) a je to slovenská výroba a vraj si to mamičky veľmi chvália (predavačka má 3 deti, tak mi hovorila, že fakt kvalitne) tak som na skúšku zobrala 2 kusy (ale rôzne veľkosti) lebo viem, že dieťatko rýchlo rastie, tak aby nemal dvojo podobných a nejak extra nechcem nakupovať, ľúto by mi bolo tieto veci vyhodiť 😀 ja mám ešte odložené aj po sebe veci (také väčšie) na traky tepláky (mne sa to strašne páčilo) 😀 a už viete, čo budete mať, či dievčatko alebo chlapčeka?

mychaella
19. apr 2016

@20iffka ak sa ti paci a mas pre to vyuzitie, tak preco nie? nerada hovorim, ze co ano a co nie, lebo kazda mame ine predstavy a ine potreby, ale prekladanie babatka je asi najmenej, lahsie presunies kocik z bodu A do bodu B ako prenasat kreslo aj s bábätkom, a na kocik das sietku a tuto ked das sietku tak to bude mat babo asi rovno na tvaricke, alebo ho zjedia muchy 😅 takze vyuzitie skor do interieru.
teda spon moj nazor.
inak vybavicku som uz aj ja zacala riesit, vytriedila som veci co som mala doma, tam bolo par kusov a ostatne som si zacala pomaly sit...tak sa vytesujem. 56tku budem mat kompletnu, teda aspon podla môjho ''must have'' zoznamu. 😀 my budeme mat chlapceka a bude sa volat Kubko 😵

kacko12
19. apr 2016

@20iffka Hej, hej, takeho krpceka mame doma 😅 Manzel nechce vediet co cakame, pri prvom sme tiez nevedeli. No mna to teraz laka vediet 🙂 vsak muz nemusi vediet... 😝 ale tak pocitovo to vidim znovu na chlapceka. Ty ocakavas, ze budete mat dievcatko? Nechcelo sa ukazat na sone?
Ja som mala tiez kopec veci pozicanych od svagrinej, teraz som vracala lebo oni cakaju koncom augusta. A od kamosky som dostala kopec veci. Akurat par dupaciek kupim. Hracky sme malemu kupili tri / z toho dve hryzatka 😀 / a ostatnu haldu hraciek sme dostali. To netreba kupovat, zbytocne vyhodene peniaze. Muzov mame asi podobnych, moj tiez somre, ze malemu nic nemozeme kupit lebo nas vzdy predbehnu babky 🙂
V Nemecku mame novu postielku, no doma u jednej babky po muzovi a u druhej babky este po nej, krasne, drevene a kvalitne.
Prebalovaci pult nemam a ani nepotrebujem. Ja by som ti odporucila kupit si nejaky spaci vak. Misko v nom najskor nechcel byt, no zvykol si. On je velky cestovatel po postielke, potom mu kde-tu trcala ruka, noha a vkuse sa na to budil a ja som 5-6 x v noci musela vstat a napravat ho. A to mimo jedenia. Teraz ma vak a zobudi sa len na papanie a konecne sa vyspim aj ja.

20iffka
19. apr 2016

@mychaella no veď jasné, že každej z nás sa niečo iné páči, ja sa segry veľa pýtam a potom takto na názory, lebo veľa mamičiek nakúpi kvantum vecí a aj tak to nevyužijú a potom ľutujú, a tak si tak utváram predstavu... tak kočík je najlepšia vec, to máš pravdu s muchami 😉 pekné meno 😉 a malá je Ema a druhý chlapisko sa volá Bojan? dobre som vyčítala? 😉 a ťa obdivujem, že šiješ 😉 pekná vec.... ja akurát píšem atestačnú prácu, chcem to do materskej stihnúť... ale už finišujem, tak hádam z toho čosi bude 😀 a ten zoznam máš aj oficiálny? či len tak pocitovo?

mychaella
19. apr 2016

@kacko12 ja by som nemohla nevediet, a keby som aj chcele nevediet tak obidvaja chalani ukazali take vejciska, ze to do oci bilo...a sono u dr je rovno predo mnou, takze by som to tak ci tak videla. krpana sa dlho zatajovala, ale instinktivne som trafila vsetky tri deti...som proste dobra 😀
a mena uz ste vyberali nejake?

20iffka
19. apr 2016

@kacko12 tak to je pravda, ty mu to povedať nemusíš 😉 ja by som nevydržala, všetko mužovi musím povedať, mňa to potom zožiera 😀 ja neviem, a je mi to jedno, keďže nemáme ešte bábatko, len nech je v poriadku (ja mám už vyše 20 rokov cukrovku, problémy so štítnou žľazou a s tým spojené veci, takže aj doktori ma strašili, nech to tehotenstvo neodkladám... a nám sa to podarilo na prvú šupu... takže my sa vytešujeme, že je všetko v poriadku a chodím často na kontroly kadejaké)... ale na sone sa nechcelo ukázať, to je tiež pravda 😀 tak moja neterka chodí po dráčiku a kuká čo by môjmu "mláďatku" kúpila 😀 minule autodráhu chcela 😀 sa smejem, keď mi to sestra rozpráva 😀 no veď to, babky dynamit 😀 všetko nakúpia ale nie je to zlé, aj tak časom budú deti chcieť ďalšie veci a už sa nedajú nosiť jeden po druhom, lebo tie nové veci toľko nevydržia ako kedysi ... jj to mi aj svokra minule hovorila, že je to dobrá vec, ak by som chcela... tak to plánujem kúpiť.... 🙂

20iffka
19. apr 2016

@mychaella
@kacko12
baby a čo hovoríte na tie šatky, čo sa v tom deti nosia? môj muž to videl u jednej kamošky, a sa mu to páčilo, tak som čítala kadečo o tom... niekto haní, niekto nie (tradične)... máte to vyskúšané?

mychaella
19. apr 2016

@20iffka ano dobre si citala, to moj muz vymyslel, Bojan vymyslel meno pre Emu a nasa Ema chce Kubka...ja ako matka nemam nejak pravo na vyber mena 😀 ale pacia sa mi vsetky, keby nie, tak sa ohradim 😀 inak Ema hned ako sme povedali, ze budeme mat babatko tak je to chlapcek, ked som v 12tt priniesla fotku zo sona tak hned zasa, jeej aky krasny chlapcek, to bude Kubko...nejak to hned vycitila, ze to bude chalan.
mna sitie strasne bavi, a take male veci su uplne tutu nunu 🙂
to das, ved ked nemas nic ine na starosti...okrem vybavicky.. 😀
zoznam je taky moj vlastny, ze co som vyuzila a co nie a podla pohodlnosti pre babatko...muz sa na mne smial ked som si to pisala na papier, ze jak prve keby som cakala... 😀

mychaella
19. apr 2016

@20iffka ja som mala, satkovala som, syn v tom nechcel byt, tak pri nom malo, ale dcera zasa stale, najprv bola v manduce, lebo to bolo rychlejsie ju pozapinat do toho a potom som sa vyzivala v satkovani. ale tiez zalezi od dietata..

20iffka
19. apr 2016

@mychaella fíííha, netradičné meno 😉 u nás tiež manžel vyberal: Nina alebo Filip 🙂 mne sa veľa mien páči, on je náročnejší 😀 ja som dlho rozmýšľala aj nad menom Mia, ale tak padlo 😀 tak ja ti vôbec neviem, čo budem mať 😀 ani nejak pocitovo 😀 totálne nič.. len termín mám 20 augusta a Filipa je 23, tak by bolo lepšie, keby to baba bola 😀 lebo bude naraz oslavovať 🙂 to ak by sa ti chcelo a mala by si niekedy času na zvyš, tak by si mi to mohla poslať 😉 😀 a tak čo sa ti smeje, veď každé bábatko si zaslúži pozornosť ako keby bolo prvé 😉 plánovali ste 3 detičky? No uvidíme, čo ten náš chrústik bude chcieť, či šatku, alebo čo 🙂

kacko12
19. apr 2016

@mychaella Ja som pri prvom bola na 100 percent presvedcena, ze je to chlapcek, preto sme dievcenske mena ani neriesili. Teraz si tiez myslim, ze to bude chlapcek, muz je cely nadseny 😅 ale tretie by uz chcel dievcatko, ze kebyze nie je, uz by aj sklamany bol 🙂 teraz mame dievcenske vybrate Kristina a chlapcenske nevieme zatial. Mne sa tiez paci Kubko alebo Matus, Martin. Uvidime.
A vy?
20iffka Tiez si myslim, ze mu netreba vsetko vesat na nos 😝 Neboj sa, vsetko bude v poriadku. Spoluziacka z vysky si pichala od 5 tich rokov inzulin a krasne zdrave dvojicky ma 🙂
Jaaj to je zlate, ked chcu baby pre babo nakupovat 🙂 'Horsie' ked moj muz chcel nakupovat este ked len krpcek bol v brusku a rovno vrtulnik, auticko na ovladanie, autodrahu, vlaciky... asi si chcel on obohatit zbierku svojich hraciek 😀

Na ostatne odpisem vecer, ideme von, konecne neprsi, tak sa majte zatial 😉

20iffka
19. apr 2016

@kacko12 ty si dobrá, keď si vedela 😉 ale veľa mien je pekných, len mužovi to už nevyhovorím, už sa s tým stotožnil 😀 ja viem, nejak to neriešim, doma som, do práce nechodím, snažím sa ako viem a hotovo... treba myslieť pozitívne 😀 tak tatino sa chcel zahrať a si mu to odoprela 😀 hehe.. môj ujo tak dcére autodráhu kúpil a on sa s ňou hral celé Vianoce 😀 hehe

mychaella
19. apr 2016

@20iffka jej my mame neterku Ninku 🙂 aj mne sa paci vela mien..ale mi to ulahcili a vybrali mena za mna 😠 ja som si inak pedtym vôbec nerobila nijaky zoznam, len som nakupila a hotovo, to len teraz ma tak napadlo. lebo pri prvom som nakupila aj blbosti ako napr. male rifle, co som vôbec nevyuzila 😅 tak teraz chcem tak prakticky 🙂 muz chcel 2 deti, no ja som vzdy chcela mat 3 deti, v prevedeni chlapec, chlapec a dievca, ale ked sme mali druhu Emu, a mala som obidva komplikovane porody, tak som samu seba snazila presvedcit, ze takto je to ok...ale asi nebolo... 😅 proste som potrebovala este toho chalana.. 😀 dufam, len ze porod bude ok a neumrem do tretice 🤐
@kacko12 aj Matus, a Matko su pekne mena..
inak ti chlapi su asi vsetci na jedno kopyto, nas tiez hracky kupuje tak, aby sa aj on pohral .. 😀

@20iffka jaj a ten zoznam ti napisem ked budem mat chvilku...ale nebudes sa smiat.. 😠 ked budem mat toho viac, tak si asi spravim aj album s vecickami co som sila Kubovi 😀

20iffka
19. apr 2016

@mychaella mne sa páčia mená, ktoré sa volajú tak ako sa pokrstia, keď máš Emu, tak sa volá Ema a je to aj tak pekné, nie je tvrdé, ako niektoré mená 😉 takže chválim výber... tak si to osud zariadil 😉 a neboj nič, všetko bude ako má 😉 ja si vždy poviem, keď to zvládajú ženy okolo, tak nie som o nič horšia a zvládnem to aj ja 😉 a neboj, smiať sa nebudem 😉 ono je to praktické podľa mňa, ja som si hľadala na nete také, že koľko kusov a akú veľkosť čoho na začiatok (aby zbytočne mamičky nenakúpili kvantum vecí) a tak sa asi toho budem držať ako základu... takže mne by to len pomohlo 😉 a budem ti vďačná. no to som zvedavá na ten album 😉 to si teda popozerám, sa mi páčia také origoš veci, nie také čo všetci majú 😉

siskurka
19. apr 2016

@nika_17 neviem ako sa tam vola, musim sa opytat segry a dam vediet. no mne sa ten segrin nepaci potah, ale inak som s nim velmi bola spokojna. len segrina mal nema este ani rok, ked sa moje narodi, takze by som si po nej ani nemohla vziat este 🙂

kacko12
20. apr 2016

Vcera som uz nestihla napisat, malemu sa tlaci ocny zub, tak sme si uzili krasnu noc...
My nemame satku, kupili sme nosic, ale trosku neskoro. Maly uz bol dost tazky na to len tak ho zrazu nosit, ja som uz bola tehotna, tak ho len muz chvilu nosil. Ja by som sa pri tej satke asi bala aby si babo moc nezvyklo na mna a potom nebudem vediet nic urobit, ani same nezaspi. Maly od narodenia zaspava sam v postielke bez uspavaciek na rukach. To je na nezaplatenie.
20iffka mne sa tiez pacia mena Filip a Nina. No muz je tiez narocnejsi a toto nemoze byt preto lebo jeho kamarat ma dceru, co sa tak vola, iny syna, susedia maju take meno, kolega v praci... potom zrazu vytiahne ze my sme mali taku spoluziacku a bola taka sprosta, take meno nemozeme dat 😀 tak vyberaj potom. Mne sa paci aj Karolina, Dasa alebo Laura, no muz je akosi proti 😖

20iffka
20. apr 2016

@kacko12 tak máš doma teraz veselo 😉 ja tiež neviem, nejak v mojom okolí tieto šatky nepoužívajú, skôr mi to také príde, že ak je dieťa moc zvyknuté na mamu a tá nič nevie spraviť, tak vtedy by som to riešila, čiže tak, aby som sa vyhla tomu, čo si ty písala, ale ktovie... No mne sa tiež Karolína páčila 😀 manžel razantne odmietol :D a Maximilián, aj keď tu sa mi páči, keď je len Maxo 😀 ale tiež sme presne toto riešili, kto sa tak volá, atď. takže som to nechala na ňom a uvidíme s čím ešte príde, lebo chalanské do rezervy potrebujeme (keďže Filipa je 23. augusta) aby to nemal v jeden deň 😀

kacko12
20. apr 2016

@20iffka Hej, hej, mame veselo 🙂 Cez den sa to da, lebo sa zahra, no v noci je to tazsie. No co uz, musime vydrzat vsetci traja, resp. styria 😅
No uz pocujem mojho muza ako by povedal na Maxa ze meno pre psa 😀 Takze tvoj musi dalej vymyslat. A co by chcel, chlapcek al. dievcatko? Alebo mu je to jedno? A ty?

mychaella
20. apr 2016

@20iffka dik, mne v podstate nevadia mena, ktore sa daju povedat inak, ale nepaci sa mi ked uz sa moc komolia, napr. Karolina a Karolinka je velmi pekne ale uz Kajka, a Kajuska sa mi nepaci, alebo Kristina a Kristinka je pekne a Kika, Kikuska sa mi tiez uz nepaci, alebo nasi susedia maju Mareka a hovoria mu Majko..to je dost odveci, mohli mu dat hned meno Mario a bolo by.
Zvladnut zvladnen, toho sa nebolim, ja deti zvladam vela... 🙂 pre mna je to skor zabava jak starost.. 😀
ja len trochu panikarim co sa zdravotnej stranky tyka..ale tak hadam bude dobre..aj muz mi dost pomaha, takze to dame.. 🙂
ja som len tak z hlavy napisala, , akze toto je moj minimalny zaklad na zaciatok, vo v.56-68.
opalovacky v.56 3-4ks, pyzamko 56,62,68 po 5ks, body kr.v.56. 2-3ks, body dr. 56 3ks 62,68 po 5-6ks,
tepláky 56,62,68 po 3ks, teplakovy overal 56,62,68 po 2ks, ciapky po 2ks, minkinky 56 1x 62,68 po2x, ponozk po 4 pary, pancusky po 3 kusy, teply overal na zimu a taky teplejsi kabatik, ale to budem riesit az ked bude krpec na svete podla velkosti.
a neviem to je len oblecko, osusky mam po detoch, este zavinku si musim kupit novu, moje stare uz nemam.

@kacko12
@20iffka co sa toho nosenia tyka trosku s kacko nesuhlasim, aky nosic ste kupili, lebo nosic je do 18kg a dieta tam ani neni citit, potom su klokanky ktore su pre deti uplne nevhodne a aj pre mamicku. neni to o tom, ze dieta si zvykne, ale aj dieta ma svoje potreby a niektore proste potrebuju citit mamu a byt pri nej, ako napr, moja krpata, ale vôbec neni rozmaznana ani nic podobne skor si mzslim, ze ked som jej dala tu istotu co potrebovala ako babatko nabrala doveru a je celkom sebavedomy jedinec, neni na mne nejak naviazana ani nic. a napr moj syn sa nosit nikdy nechcel, bol rad ked na mna videl a aj v posteli zaspal a spal vzdy pekne sam, cize to je tiez o dietati a o tom ako sa rodic postavy k jeho potrebam. samozrejme, ze ked dieta pekne zaspi v postielke a rodicovi to tak vyhovuje tak neni dovod to dieta na seba vesat.

20iffka
20. apr 2016

@kacko12 vydržíte 😉 teploty nemá? to mi presne môj povedal 😀 že meno pre psa 😀 hehe... Jemu to je jedno 😉 len sa smeje, keď sa malému prihováram, že Nina a on, že nerob to, čo ak to bude chalan a ja, že tak bude Nino 😀 neviem no... ale podľa mňa, každý chlap po prvom túži po chlapcovi (resp. ak je prvé dievča tak potom), niektorí to tak vedia prežívať 😀

20iffka
20. apr 2016

@mychaella ďakujem, tak pomôže mi to, lebo tam sú aj veľkosti... to cca dokedy máš rozpočítané? do zimy? či? lebo mi to tak vyšlo cca. A teda ty, zo svojich skúseností najviac odporúčaš šatkovanie?

kacko12
20. apr 2016

@mychaella Priznam sa, ze ja som nemala nastudovane ci satku, klokanku alebo co. Boli sme v obchode, mali s 50 perc. zlavou a muz ze kupme, vsak maly dostal peniaze ked mal meniny. Nosic ma pevny chrbatik a opierku hlavicky a vpredu je to take tenke aby babo citilo 'nositela'. No vyuzili sme ho len parkrat.
S tou satkou som vyjadrila len domnienku, ze sa bojim aby si na to babo prilis nezvyklo. Nemam s tym skusenosti, takze neviem povedat ci je to dobre alebo nie.

kacko12
20. apr 2016

@20iffka Teraz nema teplotu, ale ked mal vyjst prvy, tak mal aj horucky. To robil moj muz pri prvom, nevedeli sme co bude, no stale mu hovoril Misko a moj syncek 😵

mychaella
20. apr 2016

@20iffka hej tak priblizne do pol roka, ale ako som pisala, je to taky zaklad, lebo ked budem mat grckave babo, tak budem potrebovat nejake body a tak, ale to budem riesit az priebezne ak to bude treba, perieme casto a mame aj susicku, takze si myslim, ze to bude ok, nemam rada preplnene skrine, radsej mam menej veci, kludne aj drahsich, ktore poriadne vynosime.
v noseni je v principe jedno ci satka ci nosic, to co sa ti viac paci alebo je pohodlnejsie, ale klokanky su nevhodne z ergonomického hladiska, niekto to tu mal v albume ale neviem to najst, este to pozriem a supnem link, inak su tu aj temy o noseni aj skupina...

@kacko12 Misko je tiez pekne meno, ja som navrhovala teraz Miska ale nepreslo mi to, ale kedze ja som Michaela, tak mi to az tak nevadi.

20iffka
20. apr 2016

@kacko12 tak len nech sa drží 😉 zubadlo z neho bude 🙂 a muž si ho privolal 😉 čarodejník 😀