icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

usacek79
23. apr 2013

@meggie.sk ahaa, tak na 4+2 je to ok 😉 ja som myslela na to dnesne 5+0tt - to uz mas hadam aj 3000 😉

@zvedavasom no nadhera, je to valibuk 😵 ked budeme vsetky srdieckarky, tak uz to bude krajsia skupina 🙂

viviem
23. apr 2013

ahoj, ja tu zatial len citam diskusiu, tehu mam potvrdene z dvoch odberov krvi na hcg, na utz v 4tt bola len zvacsena sliznica, znova na utz idem vo stvrtok, mal by uz nieco vidiet, budem 5tt+3...od 5 dna od ovulacie som malinko spinila az do 18dpo...moj gyn ma znepokojoval, ze moze ist o mimomater. tehu, lebo spinit nesmiem podla neho a na utz nic nevidel 15dpo a 18dpo...vravela som, ze nemam ziadne tazkosti, len to spinenie na 1cm intimky za den a robil z toho tragediu...dokonca mi dal jeho dokumentaciu, ze ked budem mu volat na dalsi den o vysledky z druheho odberu na hcg a bude male, tak mam ist do nemocnice...ledva som odsoferovala domov v placi...nastastie na druhy den boli vysledky, zvysenie hcg v norme, tak uz len cakam na stvrtok na potvrdenie utz........inac myslim, ze to spinenie bolo tym, ze casto kojim, ale to gyn nebral do uvahy...verim, ze je vsetko ok🙂
@tigriatko ja kojim a stale dost casto cez den a neprestajne od narodenia v noci🙂

tigriatko
23. apr 2013

@viviem ahoj, mne pri minulom tehu velmi pomohlo toto forum, lebo tiez mam kus divneho gyndosa, co strasi,... ale baby ma uistovali, ze nic sa nedeje, vsetko je ok a dobre to dopadlo... niekedy doktori viac uskodia ako pomozu.... neboj sa, vsetko bude v poriadku...
aj ja kojim, raz v noci a okrem toho asi 3-4 krat.... kedy planujes prestat?

viviem
23. apr 2013

@tigriatko praveze ma moj gyn prekvapil tym vyjadrenim, lebo on fakt super aj ako clovek a velmi mi pomohol so zdravotnym stavom pred prvym tehu...asi nechcel, aby som sa zbytocne tesila, ale mna to vtedy psychicky zdeptalo...prvu ms po porode som dostala ked mal maly 7 a pol mes, maj 2012 a odvtedy som stale 2,3dni pred ms spinila aj po ms, to som nemala pred tehu nikdy, gyn povedal, ked som bola kvoli tomu, ze stale spinim, ze tym, ze mam nizku sliznicu, cize krvacanie z prieniku ciev a moj nazor, ze preto, lebo kojim, kvoli prolaktinu, lebo toto mam od porodu...teraz som tiez spinila, ale uz tyzden pred ms, uz som si davala aj vlozky, co som myslela, ze dostanem ms, lebo pred ms den som trocha viac spinila a potom sa to zmenilo na hnedy vytok, malinke mnozstvo, test som robila dva dni po meskani ms, vecer, fakt som bola v soku, lebo sme neplanovali a gyn povedal, ze moja maternica vyzera od porodu ako v prechode co maju zeny, tak sme si nedavali pozor a som tehu z jedneho sexiku🙂 a to ani nespominam reakciu mm....nastastie uz nespinim, ani nic ine ako pred tehu nepocitujem, tak som rada...v prvom tehu som nemala ziadne priznaky...a vy ste planovali dalsie miminko?...mas este mensieho drobca ako ja...🙂...prestat kojit? ja by prestala aj hned, ale akosi maly sa nechce vzdat...neviem najst na jeho tvrdohlavost fintu...a ty kedy planujes?

tiumen
23. apr 2013

pridávam sa do decembroviek 🙂 dnes sme boli u dr a sme 5tt5dní 🙂 kedy môžem mať cca termín,lebo podla ms mi to nesedí..

katiehotmess
23. apr 2013

Ahojte tehule, ako registrovaný člen som tu prvýkrát, ale čítavam už dlhšie. Veľmi rada by som sa pridala do témy nakoľko na Vianoce čakáme s mužom bábo. Mám ešte veľmi malú dušičku lebo začiatkom januára som samovoľne potratila v 7 týždni, ale babenko sme ani nevideli (kyret nebol nutný). Prvýkrát sa zadarilo na druhý cyklus po vysadení HAK a tentokrát hneď na prvýkrát ako sme sa rozhodli, že ide opäť do toho. Plodná teda zjavne som, ale neviem, či nie je nejaký problém v udržaní plodu resp. v genetike. Moja doktorka mi povedala, že to mohla byť len úplná náhoda, vyšetrenia mi samozrejme nerobili žiadne.
Teraz sa veľmi teším (snažím sa nepripúštať si, že by to nemalo dopadnúť inak ako prvé tehotenstvo), ale zároveň sa stále chodím kontrolovať na záchod. Potrat mi začal miernym špinením starou krvou a po pár hodinách prešiel do riadneho krvácania. Dufám, že všetky čo sme tu pekne donosíme zdravé bábätká 😉

andy09
23. apr 2013

@tigriatko jéééj super budete mať druhé gratulujem🙂 Neviem či si ma pamätáš z marcoviek ked ste čakali prvé, nám to vtedy nevyšlo ☹....a teraz konečne patrím do novembroviek 2013 🙂 Držím palce.

andykruspe67
23. apr 2013

Baby chcem sa vas spytatm ked som bola u dr, (5+6 tt) mala som hcg v krvi vyse 30000, myslite ze to mozu byt dvojicky, ja dufam ze nie 🙂 diki

angie2601
23. apr 2013

@andykruspe67 fúha....zaujímavé číslo...ja som mala iba 1219 😉

usacek79
23. apr 2013

@tiumen vitaj 😵 no citam, ze ma babo 1,02cm - ale nemyslis nahodou gestacny vacok..? to by skor sedelo, lebo babo takeho rozmeru je az zaciatkom 8tyzdna (niekde okolo 7+0 az 7+2tt 😉

@andykruspe67 ejha, no je to veru riadna palka 😀 a nemohla si skor otehu? nemohla si mat skor ovulaciu..? inak neviem neviem, ci nebudu dve 😀 to cislo, co pise @angie2601 je take bezne na jedno babo, nie 30tisic 😉 ale no tak co uz, zmaknete aj dve 😵 no inak na utz by uz malo byt vsetko jasne, kedy ides?

bokroska
23. apr 2013

Baby,vy riesite hodnoty hcg a ja som este ani na krv nebola,idem az za dva tyzdne ked bude prva poradna.ale ta hodnota 30000 je dost,tak asi budeme mat medzi sebou maminu s dvojcatkami.aj som bola zvedava,ci sa najde aj tu dvojita mamina 😀

drahomira123
23. apr 2013

@bokroska no aj u nás to tak vypadá...som bola na ultrazvuku a že tam byju dve srdiečka ...tak paráda...doma 5 mesačné tak to budu ako trojčatá... 😀 😀 😀

povuma
23. apr 2013

@usacek79 prosím ta, ty si lekárka? lebo ak nie, mala by si byt, ty tu sypeš informácie ako z rukáva, ja len čumím, ja teda viem rozmery plodu pri narodení, to je tak všetko 😀 ...nejaké hcg mi teda nič nevraví, mám doštudovat? je to pre mna podstaná informácia? 😅 😅 ja síce už dieta mám, ale chvalabohu sme pred desiatim rokmi nemali internet, tak sme nič nevedeli a neviem, či to kolkokrát nebolo lepšie 😵 aspon sme nestresovali 🙂
zajtra by som mala mat výsledky z krvi, a íst pre tehotenskú knižku, moc sa mi nechce, moj lekár je fajn, taký starší pán, je taký pohodový, len tá jeho sestrička...to je jeden otras 😖 😖 😖 stres, chaos panika...a dve modriny mám po odbere krvi, lebo sa mi až na druhý krat trafila do žily 😖 😖 😖
špinenie mi už prestalo, chvalabohu 🙂

usacek79
23. apr 2013

@povuma 😀 no som gynekolog-amater 😀 😀 ale nie, len clovek po styroch potratoch si nastuduje mozne aj nemozne, mam doma uz taku kniznicu tehotensku, ze az 😅 ale aj na nete kadejake odborne studie co som ponachadzala, aj v anglictine, aby som sa potom mohla natahovat s mojim gynekologom - lekari zo mna byvaju tradicne na prasky 😀 a ja som vseobecne take psycho, ze vzdy, ked sa ma nieco tyka (a je uplne jedno, ci to je choroba, ale rekonstrukcia bytu alebo barsco..), tak si o tom nastudujem kvanta informacii, aj moj muz je zo mna na prasky 😀
ale v skutocnosti to vobec nie su podstatne informacie, nemusis nic dostudovat 😉 podstatne je, aby babo rastlo a bolo zdrave, ziadne cisla a tabulky nic neznamenaju v tomto zmysle 🙂
a ty si teraz kolky tyzden? ked uz ti idu davat tehu knizku, to zvacsa az niekedy v 10-12tt davaju, vzhladom k neradostnym statistikam 😕

usacek79
23. apr 2013

a inak sa tak vopred vseobecne osadenstvu ospravedlnujem za tu "premudrelost", niekedy si tak uvedomim, ake to musi byt otravne 😅 tak keby nieco, nenapadne mi naznacte, ze si mam dat studenu sprchu 😀
a este dodatok, neverte vsetkemu, co hovorim 😀 urcite si netrufam tvrdit, ze vsetko co sem pisem, je pismo svate 😅

bokroska
23. apr 2013

@drahomira123 aspon z nich bude kamosi uz odmalicka 🙂 sice zaciatok asi bude poriadny zaberak,ale ked podrastu bude uz fajn.aj moj bratranec tak mal,syn nemal este ani 1,5 roka a narodili sa im dvojcata.teraz su z dospelaci a su nerozlucny-vsetci traja.

bokroska
23. apr 2013

@usacek79 esteze ta mame,aspon vieme kam mame ist po informacie keby nieco... 😀

povuma
23. apr 2013

@usacek79 ale aká premudrelost, ja to obdivujem, a presne- vieme na koho sa obrátit...teda o prestavbe bytu si aj ja naštudujem kadečo, ale o tehotenstve som neštudovala až tak, ale teraz sa budem venovat študiu dojčenia, kedže pri prvom sa mi dojčit podarilo len krátko, nemala som dost info a po prvých problemoch som to vzdala, tak teraz som si povedala, že budem nadupaná informáciami, aby ma nič nezaskočilo 😎
ja by som mala byt v nejakom 8týždni a tiež ma prekvapilo, ked sestrička povedal po odbere krvi, že mám príst o týžden na prehliadku a pre knižku 😕

emode
23. apr 2013

@drahomira123 super, gratulujeme 🙂

povuma
23. apr 2013

@drahomira123 super, gratulujem,i ked ja si dvojičky neprosím 😅 😅 , mne stačí jedno a prosím si dievčatko 😎 😎 ale som si istá, že to bude pipoň zasa... 🙄 😵 😵 😵 😵

usacek79
23. apr 2013

@povuma no tak ak si mala bezproblemove tehu a aj teraz mas ukazkove hodnoty a miery, tak si lekar moze povedat, ze ti tu knizku moze smelo dat 😉 mne ju daju snad v 38tyzdni 😀 no o dojceni su tiez litanie popisane, ale na to odporucam kontaktovat @dulkagabulka ona ma urcite v rukave rozne laktacne esa 😉

inak k tym dvojickam - veru aj ja som rada, ze mam "len" jednu fazulu, kedze moja babka je z dvojiciek, trochu sa toho vzdy obavam 😅 a ja mam nakupene len pre jedno 😀 a tiez pevne verim v dievcatkoooo 🙂

jaj, a dakujem za mile slova 😵

danteska
23. apr 2013

@usacek79 dobra rada sa vzdy zide,takze ziadna premudrelost 🙂
@drahomira123 uf dvojicky..nooo ale tak je to urcite dvojita radost aj starost..budes mat co robit ale ked ti pomoze manzel a babky tak to urcite zvladnes..
ja idem zajtra k mudr tak som zvedava,vsetky ste uz boli skoro len ja som posledna 😝 dufam ze bude vsetko v poriadku..

dulkagabulka
24. apr 2013

@povuma @usacek79
jeej baby, hovorite, že druhe kolo 😀 ??
jasne,že poradim

andykruspe67
24. apr 2013

@usacek79 ahoj, no ja len dufam, ze som zle pocula, bola som na ult a podla ult to bolo 5+6, po dlhsom hladani jedno nasiel aj srdiecko bilo, kazal mi prist o 10 dni, to uz budeme vidiet viac, a ked som volala o vysledky krvi tak sestrucka hovorila, ze to vyzera velmi dobre ohladom toho hcg, 🙂 skor otehotniet som nemohla, kedze som bola na krvi este 27.3 pred Velkou nocou a len tak zo srandy som si dala aj hcg zistit ci nahodou a este ho nenamerali, posledny menzes som mala 1.3. . no uvidime bud. pondelok, 🙂

emode
24. apr 2013

@danteska neboj, všetko bude ok 😅

tiumen
24. apr 2013

@usacek79 tu mám foto 😀 je to tam : 1,02cm, 5w5d 😕

angie2601
24. apr 2013

ja som bola na ultrazvuku včera a naša fazuľka merala 9 mm...a že som v 5. tt + 2 deň....

lada750
24. apr 2013

tehulky chcem sa spitat dokedy vas popichovalo alebo pobolievalo v podbrusku?

nezabuddka
24. apr 2013

ahojte chcem sa ku Vam pridat, hoci nemam tehotenstvo potvrdene od lekara, ale testik uz vysiel na II. Tym padom ani termin este neviem ale pravdepodobne december. Ideme sa stahovat do ineho mesta, tak chcem ist k lekarovi uz tam (so svojim starym som nebola spokojna a chcela som ho zmenit, tak k nemu ani nechcem ist ). 😝 .

usacek79
24. apr 2013

@dulkagabulka sice nechapem "druhe kolo", ale tesim sa na tvoje obcasne nakukunutia - vzdy su podnetne 😉