icon

Decembrovčiatka 2012

karinka2105
25. mar 2012

ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂

bubulik22
18. jún 2012

@zabiak
ahoj tak to si presne ako ja 🙂), môžete baby aj mňa pridať do súkromnej skupiny, ďakujem.

bubulik22
18. jún 2012

Baby máte skúsenosti so svrbením v tehotenstve, príšerne ma niekedy svrbí celé telo. Zvýšený bilirubín nemám, robili mi testy a lekár mi povedal že asi to bude hormónmi, niekedy sa ale na svrbenie zobudím aj cez noc. je to normálne?

dolla
18. jún 2012

@zabiak vitaj..

mirkaaaa81
19. jún 2012

@dufa ahoj,tak to sme na tom rovnako, my mame tiež termin 24.12.

dufa
19. jún 2012

🙂 Ahoj, tak to sa tesim, ze v tom nie som sama a gratulujem. Verim, ze to stihneme skor, alebo vydrzime do Silvestra 🙂 Kde budes "vianocovat" u vas v NR, alebo sa chystas rodit inam?

dufa
19. jún 2012

@mirkaaaa81 emoticon Ahoj, tak to sa tesim, ze v tom nie som sama a gratulujem. Verim, ze to stihneme skor, alebo vydrzime do Silvestra emoticon Kde budes "vianocovat" u vas v NR, alebo sa chystas rodit inam?

mirkaaaa81
19. jún 2012

@dufa ďakujem a podobne aj ja gratulujem tebe 🙂 aj ja dúfam, že to stihneme skôr, lebo predstava stráviť vianoce v nemocnici ma veľmi neláka, ale hlavne, aby všetko dobre dopadlo, kedy bude vtedy bude....inak ešte som veľmi nerozmýšlala kde budem rodiť, ale pravdepodobne v NR. A ty?

dufa
19. jún 2012

@mirkaaaa81 Ved prave, to mali byt nase prve Vianoce v novom dom 🙂 Tak uvidime. Ja si dam asi zakrutovu jazdu do Stiavnice (teda ak sneh nanapadne) namiesto epiduralky 🙂 Ked ma priatel povozi cez tie zakruty, bude mi uz vsetko jedno 🙂

ajka1989
19. jún 2012

Ahojte, pridávam sa k decembrovčatkám mám termín 2.12.
neviete niektorá poradiť niečo na nízky tlak??nikdy som s tlakom nemala problémy až teraz v tehotenstve 😒

mirkaaaa81
19. jún 2012

@dufa jeeej tak aj toto mame spolocne, lebo tieto Vianoce aj my budeme uz novom... 🙂 a ake super by bolo keby sme uz traja 🙂

ludka77
19. jún 2012

Ahojte ak chcete ísť do súkromnej musíte napísať st2

dufa
19. jún 2012

@mirkaaaa81 🙂 Super, takze do noveho roka po novom- s novym byvanickom aj potomkom 🙂 Uz musime aj vianocnych darcekov viac nakupit 😉

bubulik22
19. jún 2012

Caute baby, dnes som bola na NT ultrazvuku a trochu som znepokojena vysledkami. Cely ten papier je v anglictine a tieto odborne nazvy mi nic nehovoria. NT bolo 2,5mm co je vraj na hranici, srdiecko bolo krasne pocut, nasal bone ako je pisane je v norme, ale nevedel namerat facial angle-co netusim co je a ani ductus venosus nevedel zamerat co tiez neviem co je, vraj sa mu male nechcelo natocit tak aby mohol zamerat aj tieto hodnoty. Takysko nerozumiem co je background risk a adjusted risk - kde su hodnoty tiez absolutne odlisne. Napr. pri Trisomy 13(Pataus syndrom) je back.risk 1:5495 adj pri a.risk je 1:90 co je pekny rozdiel. Vysledky z krvi mi nehovoril a ani nie su naznacene na tom screeningu. Podla utv by som mala byt 12+4 a babo meria 65,6mm co je vraj normal. Mate s tym niektora skusenosti, lebo lekar mi povedal ze teraz nevie zhodnotit kompletny test kedze merania neboli viditelne a objednal ma o tyzden vraj to skusime znovu lebo nevidel co vidiet chcel. Myslite ze je to o.k. som z toho dost vyplasena i ked vidiet toho drobca ako vykopava nozickami a rucickami bolo uzasne, moc sa mu nepacilo ked mi doktor stuchal po bruchu. Boli ste uz na tomto utv?
Dakujem za akelkovek infosky.

dolla
19. jún 2012
szdan
20. jún 2012

@bubulik22 Ja som bola v 13.tt ny morfologickom ultrazvuku a mala som hodnoty dosť podobné tým Vašim. Akurát NT sme mali len 0,9 mm. Jednu hodnutu mi tiež nevedel strašne dlho namerať, až ma pálilo už brucho z toho ultrazvuku, ale nakoniec nameral. Vôbec sa ničoho neboj, o týždeň ti urobí ultrazvuk znova a všetko bude určite ok. To že máš nejaké hraničné hodnoty nemusí znamenať absolútne nič. A hlavne sa pýtaj svojho lekára...na to tam je

dolla
20. jún 2012

@mirreckall ahoj.. tak dnes som bola u doktora.. vraj je vsetko ok.. a pýtala som sa na tu dovolenku.. turecko nam neodporucal.. vraj tie tlaky.. atd. atd. ze vraj pozna vela zien aj matiek ktore boli a v pohode sa vratili.. ale pozna aj zeny kt. zacali na dovolenke krvacat a potratili..
asi uprednostnime dovolenku autom do chorvatska.. prinajhorsom ked sa nieco stane tak za par hodin sme doma.. nie?

dolla
20. jún 2012

@verka9 mne to doktor vôbec neodporucal.. dnes som u neho bola.. a hovoril skôr o dovolenke po SR alebo resp. dovolenka autom... ze to môzeme byt skôr doma.. vysledky mam tiez OK..

mirreckall
20. jún 2012

@dolla tak super 🙂 ved aj chorvatsko je krasne a aj na slovensku su krasne miesta... heh a niekedy ta dovolenka dokonca vyjde drahsie ako pri mori :D

ludka77
20. jún 2012

@bubulik22 my sme mali NT 2.00 čo sa mi oproti iným v téme videlo veľa ale potom som niekde čítala že hraničné je 3 a aj to sa nejak sčítava s výsledkami krvi.

bubulik22
20. jún 2012

@szdan
Dúfam, som si povedala že stresovať sa neoplatí, to nič nezmení. Pýtala som sa či mám byt znepokojená a jediné čo z neho vypadlo bolo že mi teraz nevie nič povedať lebo čo chcel to nevidel, dôsledkom toho že bábo sa neotočilo a že ostatné je na hranici normy ale vraj v norme. Tákže z tohto vyjadrenia mi ostalo trochu naprd lebo je to také neurčité, ale už to neriešim, ako to je tak to je, navyše ten skrining ešte nemusí nič dokazovať, len určuje riziko. Ale ďakujem za povzbudivé slová určite pomohli.

radka333
21. jún 2012

ahoj maminy! môžem sa pridať k vám do skupiny? my čakáme 9.decembra. Bude to naše tretie bábo a nikdy som nemala odvahu pridať sa do spoločnej skupiny. a ešte sa chcem spýtať, dnes mi povedal doktor, že mám nízko položenú placentu, nie je moc skoro na také uzávery? máte to ešte niektorá?

szdan
21. jún 2012

@radka333 nie je to nič neobvyklé, máva to dosť žien. Väčšine sa placenta počas tehotentva "povytiahne". Ak by sa tak nestalo, hrozí ti cisársky rez. Ale ty si len v cca 16.tt, takže sa vôbec neboj, určite sa to dá do poriadku. Lekári pri takejto diagnóze doporučujú pokoj, obmedziť fyzickú námahu a obmedziť alebo i vynechať sex.

radka333
21. jún 2012

No to presne mi nakázal plus pridal magnézium- tvrdne mi bruško, len neviem ako mám ležať pri mojich dvoch malých deťoch- čistá utópia 🙂

radka333
21. jún 2012

Chystáte sa niektorá rodiť aj v Žiline alebo okolí? akosi začínam rozmýšľať aj nad dulou, riešite už niekto takéto veci?

katusinka
21. jún 2012

ahojte pripajam sa tiez sa mi moj pokladik narodi v decembri 🙂 sa neviem dockat

dulkagabulka
21. jún 2012

@bubulik22
práve nedávno som čítala nový článoček ,vlastne dva, o tom, čo ta trápi...snad ti pomože

http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

atomica87
22. jún 2012

konecne som objavila aj december 🙂 , my cakame male na silvestra, takze ak si da nacas mozno som v zlej skupine :D a mozno nie...

bubulik22
22. jún 2012

@atomica87
hehe podobne, nám to vyrátali na 30.12.2012 tak som zvedavá kedy sa rozhodne 🙂

bubulik22
22. jún 2012

@dulkagabulka
Juj no ten druhý som čítala už v minulosti a veru niečo na tom bude. V d nešnej dobe si od začiatku pre nich pacient a pritom si tehotná, nie chorá. Verím tomu že prirodzený pôrod je tu veľká neznáma, už len fakt že ti nedajú na výber a musíš rodiť v jednej polohe je zarážajúci. V nemocnici si to snažia predovšetkýn uľahčiť sebe a až potom pozerajú na rodiacu matku a dieťa. Najprv ťa k smrti vyľakajú a potom sa divia že sme až histerické. Ale ďakujem celkom zaujímavý článok. Už som sa akosi ukľudnila a tento ultrazvuk beriem s veľkou rezervou keďže neboli urobené merania bez ktorých výsledok len ťažko môže byť objektívny a aj keby to nebolo podľa ich predstáv budem veľmi zvažovať nakoľko tomu utv veriť a nakoľko dať na svôj inštinkt.

dulkagabulka
22. jún 2012

@bubulik22
na pozitivnu motivaciu ti odporučam prečitat porodne pribehy na
www.zenskekruhy.sk

nájdeš ich v záložke tehuľky- porodné príbehy
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribehy

😀 😀 😀