Decembrovčiatka 2012
ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂
@anastacia242 no aj my asi 🙂 kazdy naokolo hovori, ze to vyzera na chlapa 🙂 a ja to tak od zaciatku nejak citim, tak uvidime. Nakupom aj ja sem tam podlahnem, ale nie je to take hrozne. Kopu veci sme zdedili po synovcovi (vacsinou modre) a nieco po neteri a este aj sesternica slubila nejake veci, tak to nejak neprehanam a uvidime, kym bude mini, nam tolko veci netreba a nakupovat pojdeme neskor. Tiez este necitim ziadne pohyby, teda aspon sa mi nezda, ze by to boli pohyby. Aj ked v utorok som zacitila taky poriadny kop, ale neviem, ci to bol naozaj kop, lebo to bolo dost vysoko. Mate uz vybrate aj mena?
@sasena12 Ahoj, aj ja som v 21.tt 🙂
@katharrina no my ani nemame po kom dedit, nieco som dostala od svagriny, ale to skor na doma bude mat drobec a nove chcem nakupit na vonku a k lekarom..nech sme pekni 🙂
no ja som teraz dost nachladena a v noci, ked som kaslala sa mi zdalo, ze ma tak poriadne asi 3xkopol mala som na brusku rucku, tak som to normalne citila 🙂 dufam, ze sa mi to nesnivalo 🙂
Meno pre chlapca je dalsia dilema ako vyber kociara 🙂
neviem, ale pre dievca mam vela mien co by sa mi pacilo napr. Ema, Ela, Nina, Stella, Lea,.... no pre chlapca neviem a mm nechce aby bolo po nom..🙂
@anastacia242 To su presne mena, co sa pacia aj mne pre dievcatko. 🙂 Az na tu Emu, tak sa volam ja 😀 , teda nie ze by sa mi nepacilo, ale je velmi oblubene teraz.
@katharrina moj pocit bol na dievca, ale asi iba tyzden a potom som zacala mat pocit na chlapca, jak uz mi kazdy vravel svoje nazory..aj mne vraveli, ze som opeknela a ze to vyzera na chlapca a dr.to potvrdil, a pocity mas ake? ze chlapec? uvidis co to nakoniec bude...
@nevestienka Som v 18t. No ja mam 34 a priatel o 20 viac 😎 Zatial su nastastie vsetky vysledky ok, ani sa osobne nejako nestrachujem, ale radsej chcem mat kompletne vysetrenie, obavam sa, ze u nas mi taky ultrazvuk neurobia. Ved to ze niekedy tie testy pomozu a niekedy zbytocne stresuju.
@nevestienka Jasne, ze bude vsetko v poriadku, treba mysliet pozitivne a verit tomu. Krasne, kolko radosti dokazu vycarit dve ciarky, ze?🙂 No ja som si tiez musela prelestit okuliare, ked som videla 2 😀 , aj test som si isla kupit druhy, taky menej citlivy, ze ci ten prvy nebol pokazeny 😀 Dovtedy som si robila srandu z priatela, ked bolo treba nieco tazke robit, ze nemozem, ze som tehotna, no aj som bola 🙂
@anastacia242 no my nastastie mame, aspon tie mini veci vyuzijeme, niektore su uplne nove nenosene, tak to je super, akurat ze vsetky deti po ktorych dedime sa narodili na jar alebo v lete a tak je aj to oblecenie, takze na zimu budeme este par tych prvych veciciek dokupovat, ako body s dlhym rukavom a overal, ciapocky a pod. Inak byvame blizko velkeho nakupneho centra, tak keby nieco odbehneme 🙂
Kocik uz mame aj objednany, to dilema u nas nebola, len s menami je to kadejake, kedze uz mame aj dost deti v rodine, tak nemozme vsetko a chceli by sme tiez meno, ktore je ok aj na sk aj v at, kedze chceme zostat tu. Ja sa tiez citim na chlapca a tiez som vraj opeknela 😀 Elu by sa aj nam pacila, ale mame uz Emu, tak to uz bude asi moc a po sebe isto nie, aj ked sa mi moje meno velmi paci 🙂
@dufa ved mas pekne meno, no v poslednej dobe je castejsie pouzivane...ale tak to postupne viacere mena su v kazdej dobe viacmenej oblubene teraz bolo obdobie Emy 🙂
@katharrina a kociar aky ste vybrali ? nejaka univ.farba aby bolo vhodne aj pre dievca a pre chlapca?, daj tip 🙂
baby ved my uz mame polovicu tehu za sebou, ked si to tak vezmete, to teeeda zbehlo co??? 🙂 viacmenej kazda je cca 18-21tt a tehu trva 40tt 🙂 🙂
@anastacia242 hnedo cierny, mam v albume, z toho typu mas len par farieb na vyber, co bolo super, aspon sme nevymyslali a nemuseli dlho rozmyslat 🙂
@dufa no krása 🙂 práve minulý týžden som dostala zápal močových ciest. Bolo to dosť nepríjemné, som mala dosť veľký strach. Ale už je to v poriadku. Lekári mi hovorili, že je to normálne u tehotných žien. A že keď to mám teraz, tak je predpoklad, že sa to možno zopakuje ešte v tehotenstve. Museli mi nasadiť antibiotiká. Tak gynekolog nebol z toho nadšený.
Každá mamička chce vedieť, či je dieťatko v poriadku.
No ten môj muž si to neuvedomoval ešte tak dva týždne dozadu, Ale keď mi začalo v poslednej dobre rýchlo rásť bruško a je to viditeľné, tak to je už o niečom inom. Snaží sa mi pomáhať, som zvedavá ak oto bude ďalej pokračovať toto jeho snaženie 🙂))) je to veľmi pekné byť obskakovaná raz za čas.
@katharrina aaaaha hej videla som, pekny je, len mne vadi, ze ma 2rucky golfove a nie jednu celu a vcera som bola v predajni s kociarmi mi vraveli, ze do snehu ma male kolieska a zle sa manipuluje...tak zato ako som pisala, ze clovek si tazko vybere, lebo uz aj ked si nejaky na nete vyberiem stale potom ma niekto odradi.....tak vy uz aspon mate o starost menej....
@anastacia242 no vies kazdy ma nejake pre a proti, nemyslim, ze existuje dokonaly kocik 🙂 mne sa tento typ velmi paci a mam ho aj odksusany, sice starsiu verziu, ale bol v pohode, preto som hned vedela, ze aj ja budem taky chciet. Male kolieska? No byvame v meste, tu nejak snehu nie je, aj ked je to taka chaba vyhovorka, ale mne staci 😀 nakoniec, ked bude veeeeela snehu, kupime sanky 🙂 a koli rucke ma odhovarali skoro v kazdom obchode,a le tak ako som uz pisala mam odskusane a viem, ze mnoho veci nie je pravda ako tvrdili.
@katharrina super, takze tiez zaciatok decembra? a pohlavie uz viete?
@sasena12 ano a nie, teda nechceme vediet 🙂 nechame sa prekvapit a vy?
Kocky u nas fiči meno Liliana.. Strasne vela sa ich v nasom okoli teraz narodilo.. Aj mne sa pacilo, ale teraz by to uz bolo otrepane..
baby ste už niektorá objednaná na 3D morfologický ultrazvuk? Najlepšie je vraj ísť cca v 21. až 22. týždni, ale veľa báb píše, že boli až v 25.-26. týždni. Tak neviem, či mám vyzisťovať už kontakty na centrá bo objednanie v BA trvá vraj mesiac až dva, tak by bol teoreticky najvyšší čas...
baby nájde sa tu niektorá ktorá bude rodiť v Bojniciach a má termín na začiatku decembra?? Máte niekto skúsenosti s pred pôrodnou prípravou, alebo sa jej chcete zúčastniť...???
@szdan ahoj no ja uz som objed. na 30.7 tak to uz budem cca 22tt k mojmu dr.co chodim aj na poradnu...v KE 🙂
@katharrina no som zvedava dokedy vydrzite, ze prekvapko, ja som chcela hned vediet co budeme mat 😀
@szdan ja som si o tom tiez zistovala.. V Nr to stoji 45€ a robia to v Medicinskom centre aj 3D aj 4D.. Najvhodnejsie je ist cca v 25 tt lebo vtedy stoja zabery za to.. O videu ani hovorit teda nemusim.. 🙂 ze vtedy ma babatko krasne vytvorenu tvaricku..atd. Video trva 45 min. A zaberov dostanes okolo 15.. Tak mi povedali..
Jaj.. A zabudla som este, v medicinskom sa na termin caka asi 3 tyzdne.. Tak sa treba objednat v predstihu..
@sasena12 No ved, to by vyzeralo, keby sa nam rovnake pacili, to by sme vsetky tlacili rovnaky kocik 😀 Akoze ja len stale vymyslam, nemam velmi rada, kombinaciu s ciernou, ale keby iny nebol, nenahnevala by som sa ani takemu 🙂 Ale chvalia a odporucaju ich, takze asi to nebude zla volba
@nevestienka Tak s tym zapalom je to velice neprijemne, to ti nezavidim☹ Snad ti ho poriadne preliecili a budes mat uz naveky pokoj, aby si sa mohla v klude nechat obskakovat. Ono je to asi take tazko uveritelne, aj mne to dlho dochadzalo, ze budem mamou.Aj mne sa to rozmaznavanie paci 😵 , nemusim tolko varit, lebo mi tie vone mi nerobia dobre, drahy uvari, mozem si pospinkat, este si ma pekne ulozi a pozakryva 🙂 Som zvedava, co bude, ked sa budeme ledva gulat. Hadam si na to zvyknu a vydrzi im to cely zivot 😀
@anastacia242 Ved prave, tazko si zvykam, ze ked niekto zakrici Ema, nemysli mna 🙂 Lebo volakedy som poznala len 3 Emy -ja, mama a starka 🙂

@dufa no mna zatial nikto nestrašil z genetickými poruchami, ale jedna známa mala zlé výsledky a postrašili ju, že dieťa má poruchu. Bola z toho strašne vyplašená a vystrašená asi mesiac a pol. no a nakoniec je všetko v najlepšom poriadku a to ani nemá 26 rôčkov.