icon

Decembrovčiatka 2012

karinka2105
25. mar 2012

ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂

trinity333
6. aug 2012

@sjuzka83 no môj 18,3. takže ostáva ti 24,12 to si myslela že sa posunulo? nejak som nie v obraze už vieš pohlavie? 😎

l_e_n_o_c_k_a
6. aug 2012

@bonnie1 uff to je teda zvlastne, podla mna vam mal dat aspon foto na pamiatku... skus tam zajst a opytaj sa, a ked tak nech ti sono urobi nanovo samozrejme bez platenia... moj doki dava fotky aj videa z kazdej poradne... nechapem doktorov ktorí to nerobia rovnako 😝

anastacia242
6. aug 2012

@bonnie1 hmmmm tak teda, za tie peniazky mohol dat aj cdcko s foto a videom?? a ktory Dr.v Saci? neskusis tam zavolat a narovinu sa opytat? lebo ja som bola tiez sice nie v Saci, ale normalka za tie peniaze aj s cdckom foto+ video...

anastacia242
6. aug 2012

@dufa fiiiha, tak to teda kazdý ti triafa 24.12 ale tak mozno ten tyzden dopredu uz mozes porodit a do Vianoc uz budete domka....a ked nie, tak nevadi najvacsi darcek pod stromcek dostanes v porodnici....tolko vydrzis.. 😅 😉
@maruska.s tak uvidime, pekne meno,ale keby nebolo v decembri 😨 paci sa mi aj Matej...Max..Marko...

anastacia242
6. aug 2012

@lisian tak to je dilema asi viacerych z nas 🙂 vybrat spravny kociar...ja sa teda chcem vyhnut urcite tym polskym...pozdava sa mi znacka Peg Perego, Maxi Cosi,..tak uvidime..este to nechavam, tak a zatial tiez zbieram info od kazdeho ake maju skusenosti so svojimi kociarmi...

marcelka2012
6. aug 2012

@trinity333 ahoj, ja som čítala na bexu, že je dosť reklamovaná......tak neviem a celkovo sa mi viac páči dorjan. Termín máme na Mikuláša 🙂 a odkiaľ si? Ja som zo Žiliny, ale mám trošku obavu ísť rodiť práve sem.....

bonnie1
6. aug 2012

@l_e_n_o_c_k_a no vidis to..:(

@anastacia242 no dosedla ci ako sa vola.my sme tam prisli s manzelom skontroloval nam dieta vsetko je ok sme tam pozerali a tak cely stastny ze je zdrave a on zrazu vyskocil vela stastia a bol prec..a my s manzelom sme sa ani nestihli spametat a bolo po vsetkom..je mi do placu lebo ked som sa potom pytala sestricky tak bola velmi ,,prijemna,,ze sme mali hned pytat..je mi to tak luto:(

maruska.s
6. aug 2012

@anastacia242 tiez pekne mena...no uvidime, co vymyslime 😉 inak, mne sa tiez celkom paci peg perego kocik...ale my uz mame po malom, takze urcite nebudeme kupovat novy...

anastacia242
6. aug 2012

@bonnie1 tak on je ako Dr.dobry,len uz ma toho vela a mozno nemal cas utekal, tak mozno aj on zabudol, ale tak kludne tam zavolaj ak mas cislo a opytaj sa...ved moze sa stat vselico...

anastacia242
6. aug 2012

@bonnie1 tak som to mrkla na ich stranku tak morfologicky ti robil za 30eur a keby chces aj foto 3D 25eur a video 4D 65Eur takze oni to tam maju samostatne, to teda za dost vela penazi 😒 😒 😒 😒
http://www.nemocnicasaca.sk/lekarske-pracoviska...
Cenník ultrazvukových vyšetrení:

Prvotrimestrálny screening (PTS) 30 €
Genetický morfologický ultrazvuk 20 – 22 týždeň tehotnosti 30 €
Fetálny screening 28 – 32 týždeň tehotnosti 25 €
3D fotky (DVD nosič v cene) 25 €
4D video (DVD nosič v cene) 65
keby si chcela k dr.Hoppanovi na jazere urobi ti za 30eur 3D/4D foto s videom a mne to spojil s tym morfologickym sonom... lezala som tam cca 30min ...mam to na cd za 30eur..spolu

bonnie1
6. aug 2012

@anastacia242 tak musim povedat ze ako doktor a clovek je super velmi mily vsetko vysvetlil a tak len mi luto tej foto no...asi budem musiet ist este aj okolo 30 tyzdna a si dame zalezat aj na videu aj na fotke..chcem aby ma odrodil tak si ho nechcem pohnevat🙂)

lisian
7. aug 2012

@sjuzka83 prave som ho pozrela a ten je krasny 🙂 priznavam, ze som peg perego ani nezvazovala, neviem preco. Mala som po precitani vsetkeho mozneho vybaty Jane, ale stacila jedna navsteva kamenneho obchodu s evidentne silno skusenou predavackou (zaroven majitelkou) a isla som odtial znova tam kde som bola na zaciatku. Jane ma vraj malu vanicku, maly sportiak a plytku striesku. Ona jednoznacne odporuca vraj Tako Captiva Mohican. ale ked ja som tie polske tiez moc nechcela, ale vysvetlovala mi, ze nie vsetky polske vyrobky su zle, ze robia aj kvalitne, len si treba dobre vybrat, ze tato znacka je velmi kvalitna, ze jej muz je konstrukter a vzdy to vsetko popozera aj po stranke kvality a ona prakticnosti.
no domotana som uz ako taky motak. a co zaujimave ste zistili o tom vasom vybere?

lisian
7. aug 2012

@anastacia242 maxi cosi ma vraj tiez velmi plytku striesku, ze ked susniak lezi, tak mu malo cloni a v sportiaku skoro vobec, ze si zeny dokupuju potom slnecniky.
inak nemohli by byt proste len tri znacky, ktore by boli super vsetky a odlisovali by sa tak mozno kolieskami alebo farbou? 😀

anastacia242
7. aug 2012

@lisian tak to by bolo super vybrat z 3 znaciek 🙂 🙂 a priklanas sa k 3kolke alebo radsej 4kolke? , ja by som chcela radsej 4kolku, neviem tie 3kolky mi pripadaju take nestabilne a aj dlhe tym, ze to predne koliesko dost vytrca vpredu, sa mi to velmi nepaci.......

lisian
7. aug 2012

@anastacia242 a teraz si nasla dalsi moj problem 😀 😀 😀 3kolka ci 4kolka 😀 😀 😀 naozaj neviem. mala som stale ze 3kolka, ale ta v tej predajni mi hovorila, ze mala aj to aj to pri detoch a ze sa jej zda 4kolka lepsia, lepsie sa jej s nou manevrovalo a lepsie sa jej vraj tlacila, tak ja neviem. mne tie trojky boli sympaticke dizajnovo, ale ak by mali byt horsie na pozivanie, tak sa priklonim k inemu rieseniu, ale ako to zistit, ze? 😀 😀 😀 ked som kocikovala komoskinu trojku, tak sa mi to zdalo v pohode.....aaaaaaaaaaaaaaaale kedze som skutocne extremne nerozhodny clovek, tak mam megavelky problem 😀 😀 😀
inak teraz som si vsimla, ze mas termin 12.12. a cakas chlapceka.....aj my 😵

anastacia242
7. aug 2012

@lisian tak gratulujem 🙂 tp 12.12. a k chlapcekovi 🙂
mne sa celkom pacil nazivo Maxi Cosi elea, travel set, skusala som ho je lahky, myslim,ze aj vanicka sa da priputat v aute, maju ho u nas v Kike..ale tu striesku ma ozaj taku plytku,ale tak mozno by sa tam dala dokupit dopredu nejaka clona co vyzera ako silt...alebo rozmyslam aj nad dizajnovkou Stokke, je tu forum na MK, tak citam, co tam baby pisu 🙂 ako su spokojne atd....neviem..ale ja jednoznacne 4kolku...

lisian
7. aug 2012

@anastacia242 mne sa stokke vobec nepaci, pripomina mi to kancelarsku stolicku a ked sa ti zda trojkolka nestabilna, tak stokke sa ti zda stabilne? ja tej jednej nohe teda neverim 😒

anastacia242
7. aug 2012

@lisian tak prave preto citam to forum, ale baby tvrdia, ze je stabilne predsa ma 4kolieska, a 3kolku mala kamoska na zahrade a zafukal vietor a skoro sa jej maly prevratil, mozno este s nim nemala tolko skusenosti a zle ho zabrzdila alebo co, ale tak predsa clovek si zvyka na novy kociar, neovladas ho hned, kde co kedy zaaretovat...a u 4kolky to nieje si myslim take narocne.. tak zato ma odradza 3kolka...aaaha myslis konstrukciu, ze je ako na stracej nozke 🙂 alebo mrkni mutsy kociar ten je podobny a stabilita je podstatna na kolieskach... tazko sa rozhodovat ja sama neviem, aky vyberiem, ja len rozmyslam a studujem a citam 🙂 🙂

alien2603
7. aug 2012

Ahojte, rada by som sa spytala, ci mate niektora podobne pocity, kedze mame podobne TP...Som v 23 tt a obcas mavam take mierne bolesti v podbrusku (nie uplne ale podobne ako menstruacne), k tomu sa mi stava, ze mi zacina castejsie tvrdnut brusko (ako keby sa babo vytlacalo na vnutronu stenu brucha)...dokonca mam pocit, ze sa mi to vacsinou stava pri plnom mechure- teda aj ked napr. lezim na gauci- ked idem na WC, tak mi to potom prejde... Neviem, do akej miery by som sa mala obavat. Mam zajst skor za svojou lekarkou, ked na poradnu idem az o dva tyzdne?

lisian
7. aug 2012

@anastacia242 ja neviem mne to pride ako velke imidzovky hlavne. nejak logicky si myslim, ze to nemoze mat rovnaku stabilitu ako klasicka konstrukcia. ja neviem.....
rano tu napisala jedna kocka ten peg perego, tak studujem ten teraz 😀 je pekny, ale nie je toho o nom vela. a ten tako myslis, ze je zly? lebo tie nove 2012 su velmi pekne a co mi tam s nim predvadzala,,,,zasla som co ten kocik vsetko ma....len to polsko ma odradza,,,mam predsudky, nemusi byt zly za to ze je polsky

@alien2603 uz pred niekolkymi tyzdnami mi zacalo to iste, velky stres a utekala som lekarovi, lebo sme mali pred dovolenkou (myslim to tuhnutie na niektorych miestach alebo spodok) ale ukludnil ma, ze na sone je vsetko ok. potom som bola na poradni u svojho gynekologa, hovorila som mu to, lebo sa to opakovalo a s usmevom mi povedal, ze to sa tam krpec prevaluje a opiera sa o stenu maternice a napina ju tym, ze je to uplne bezne. taktiez mi povedal, ze maternica moze mat ako sval akoby pripravne kontrakcie, ale nesmie to byt extremne caste, vobec nie bolestive a dlhe, ale to co som mu popisala ja je vraj ten jeho pohyb, ze to tuhnutie je sposobene hlavne tym, ze sa ti napinaju brusne svaly pri jeho taneckoch brusnych 😀 a casom som si to odsledovala a viem to uz pekne dopredu povedat, ze teraz sa mi vyduje brusko. vcera mi normalne skakalo aj, sme sa s manzikom rehotali,,,,fesacik bude asi sportovec po tatovi 🙂 tie bolesti menstruacne nemavam uz, ale mavala som ich dlho a casto a dost silne. na toto ti neviem odpovedat. ale stale si myslim, ze radsej sa spytat lekara a byt pokojna ako sa len ciastocne chlacholit na internete. zavolaj mu alebo tam behni a spytaj sa. z celeho je najhorsie stresovanie sa. poznam to.......uz bolo tolko roznych stresov a strachov 😀 aj lekar mi to povedal, ze keby cokolvek tak mam dobehnut, ze nemozeme vediet odpovede ked nemame medicinu 😉 aj ked si to popravde casto myslime 😀

anastacia242
7. aug 2012

@lisian veru tolko je tych kociarov, ze kym vyberiem ten podla mna spravny asi dovtedy zosediviem :DDD neodsudzujem tie polske, maju ich aj moje kamosky a chvalia si ich /Bexa, Colleto,Camarelo.../ aj ked maju nejake tie negativa casom na nich najdu...jednej sa dost rozhrkala konstrukcia, kedze jej maly bez toho, aby ho kolisala v kociari nezaspi..., ale mne sa niektore zdaju dost take mohutne masivne a kedze chcem mat lahku konstrukciu dobre skladnu do auta, tak sa mi vyber zuzuje...ale najdu sa aj pekne a lahke a su polske 🙂 pozerala som ten pegperego gt3 2012, ale mna neoslovil..je to 3kolka 🙂 kukla som aj Tako Mohican tak nevyzera zle...pisu, ze je odlahceny a podla rozmerov vanicky 79cm celkom v pohode na zimu velkost a vaha 11kg je tiez ok...

lisian
7. aug 2012

@anastacia242 ja sa pojdem na ten peg perego spytat tu do tej predajne u nas, kde je ta vesmirna predavacka, ze co mi povie....isto mi povie na supu vsetko zle alebo dobre 😀 a mozno zostanem tiez pri tom taku. uz by som rada aj ine riesila ako kocik. ved nic nemam,,,,nic len netrpezliveho otecka 😀
inak ten tako bol neskutocny na zimu,,,,,poodopinala tam par gombikov a vnutro zababusila, ze by ani tatranska zima na ten kocik nestacila 😀

dufa
7. aug 2012

@anastacia242 Strasny problem s tymi kocikmi, hlavne pre nas nerozhodnych 😀, nejako ich je vela druhov 😎 . Ja tiez poskulujem po znacke Tako, typ asi Laret 😒 , neviem preco su mi kociky tejto znacky sympaticke, no ved uvidim, mozno po navsteve obchodu zmenim nazor 😀 Inak skoda, ze nie si zblizsia, mala by som pre tvojho tanecnika tanecnicku, tiez sa lubi natriasat 😀

lisian
7. aug 2012

@dufa co sa tyka kociku Tako Laret, tak ten mi v tom obchode poradila tiez. vraj Captiva a Laret podla nej teraz na trhu najlepsie, ked to ma hodnotit ako matka. a videla si Laret ten bodkovany? chutny ze? 🙂

dufa
7. aug 2012

@lisian 🙂 Mileny je velmi, len neviem, ci by mi potom drahy chcel kocikat 😀 On nelubi kvietky a ine cackanice, vies co som sa natrapila, kym som vymyslela nejaku kombinaciu obkladaciek do kupelne s minimom kvietkov 😀 Mne sa tiez pacia najviac Captiva a Laret, pripadaju mi take mohutnejsie a vacsie teda aspon na obrazku, co ja na zimu a na dedinu potrebujem 🙂 Dufam, ze ich budu mat v predajni vystavene. Ja uz neriesim, ci je polsky, ci aky, aj tak sa vsetky kociky vyrabaju v Cine, alebo Polsku 🙂 Ja som sa stretla viac s pozitivnymi ohlasmi na tieto kociky ako negativnymi. Uvidim, zbrojim sa na nakup o nejaky mesiac.
No neviem, ak aj ten tvoj poklad rad tancuje, mozeme im potom dohodnut rande 😀 Anastacia spominala, ze jej drobcek v brusku burlivo poskakuje a moja kozicka je na tom podobne 😀

anastacia242
7. aug 2012

@dufa to asi @lisian ma v brusku tanecnika 🙂 ...moj sa iba tak sem tam trosku pretaca, este zatial mam slabe pohyby ...alebo je lenivko a iba spinka 🙂

alien2603
7. aug 2012

@lisian Dakujem pekne za prispevok 🙂 Ono, mne je tazko rozlisit, ci ide o pohyby malickej, ktora sa tlaci na stenu maternice a tym vznika tlak a brusko tvrdne...alebo ci sa maternica nejako samovolne stahuje a tym pripravuje na porod a teda dochadza k TOMU tvrdnutiu bruska... No uvidime, ak by sa to zhorsovalo, pojdem skor..., ak nie tam pockam tie dva tyzdne a potom sa na poradni spytam... Dik este raz 🙂

lisian
7. aug 2012

@dufa pripustam ze ja by som tiez tie bodky nekupila lebo pre chlapca sa mi to nehodi a za chvilu by ma to preslo. to si mozu kupit tie baby, co trpia zberatelskou kocikovou vasnou ako som si tu vsimla, ze maju aj 15 kocikov 😀 tako som povodne vobec ale vobec nezvazovala, ale ked mi ho tam predviedla, tak som bola milo prekvapena ako dobre vyzeral a co vsetko ten kocik ma v sebe ukryte a co v tej cene vsetko je. no ale ked zabila tu cenu, tak sa mi zrenicky rozsirili 😀 😀 😀
a ano to moj susnik robil vcera tanecne predstavenie 😀 doteraz som to nemala take silne, ale vcera mi fakt na niektorych miestach obcas vyskocilo brusko 😀 strasne mi to prislo vtipne. zajtra ideme na 3D, tak sa mu pozriem na zubok co tam vystraja 😀
@anastacia242

dufa
7. aug 2012

@anastacia242 😀 to je tak, ked citam popri praci, sem-tam sa mi to popletie 😀

anastacia242
7. aug 2012

@lisian no ja sa skor priklanam k jednofarebnym, mne sa tie bodky, kvietky nepacia, hruuuza, ked to vidim hned viem, ze ide o polsky kociar.. 🙂
ja som bola pred tyzdnom na 3d taky malinky, tvaricku, nostek mame foto aj video, ale potom sa schoval niekde sa zaboril do placenty, tak uz sme ho nerusili, teraz mam v stvrtok poradnu tak mi dr.vravel, ze mozme mrknut a ked bude dobre otoceny, tak mi este da na 3d a cdcko par zaberov 🙂
@dufa no pekne fajna praca 🙂 🙂 v pohode, mozno aj moj zacne tancovat neskor, on len sem tam kopne /4-5x na lavej strane ma nozky tak citim asi ako sa prevali alebo otoci a spinka dalej 🙂