Decembrovčiatka 2012
ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂
@lisian ties som kukala tie zoznamy vybavicky a niektore veci mi tam pridu zbytocne, ale na ten teplomer do vody som sa pytala kolegin a povedali, ze je to dobra vec, ze rukou sa to neda dobre odhadnut. Zatial mam nakupene len oblecenie a flasky. Postielku a kocik ties nevieme, ale fakt niektore obchody maju dlhu dodaciu letotu, tak uz je aj nacase 🙂
@nufini ale tak postielku to kupim toho sa nebojim vobec,,,na tej mi az tak nezalezi, nemusi byt extra trendova, hlavne nech vyzera ako ma a kupim nejaky dobry matrac. mne sa pacia tradicne veci a teraz tie postielky najnovsia moda,,,su take ee pre mna. inak neviete ake su tie ikeove? prebalovaci pult uz mam a co ine by som este objednavala? kocik ma priviedol az sem k vam, takze ho riesim 😀 a oblecko, flasky to kupim bez cakania 🙂 len keby som vedela ake 😀
@lisian ja co som pozerala postielky, tak najlacnejsia ja ta z Ikey za myslim 25 eur. Kamoska ju videla nazivo a hovorila, ze vyzera normalne a celkom je aj pevna, len jedna strana sa neda spustit, su tam napevno. My sme s manzelom rozmyslali prave, ze ked dieta v nej bude skakat, aby aj nieco vydrzala tak do toho asi zainvestujeme viac aj do toho matraca.
Prebalovaci pult nemam, nemam ho ani kde dat, kupim si len tu podlozku. A mas uz aj niake kociky vyhliadnute? ja som ich kukala uz asi milion 🙂 Pohlavie babatka este neviete, alebo sa nechate prekvapit? 🙂
@nufini ved ja tiez nechcem nejaku slabu, nekvalitnu postielku, ale myslela som skor, ze ak by mi niekto ponukol aj starsiu, trebars aj po bratovych malych (a to uz maju 18 rokov), tak by mi to nevadilo, lebo viem, ze su resp. boli velmi kvalitne a paci sa mi len prerobit stare do novsich saticiek 🙂 ale matrac chcem novy a kvalitny.
kociky...tak to som z nich jelen,,,neviem si vybrat hlavne ci 3kolka alebo 4kolka. aaaaaaaach jo. ty chces aky? my budeme mat chlapceka 🙂
@anastacia242 ja som sa na to dlho odhodlavala, len ta vybavicka do postielky trva vyroba aj mesiac. ked to pride tak to bude akurat 🙂 no postielku som vybrala takuto: http://www.detska-vybavicka.sk/drevene-postielk... vybavicka do postielky: http://www.detska-vybavicka.sk/13-dielna-suprav... a kocik mi ucaroval na prvy pohlad, objednala som ten sedy: http://www.kindercentrum.sk/product/cam-dinamic...
kamosky mamicky mi hovorili aby som si to objednala skorej, aby som si to nenechavala na poslednu chvilu. kamoske trvala dodavka kocika dva mesiace. uz si myslela ze jej nestihne do porodu prist. ten cas tak rychlo bezi len nedavno som si nasla na testiku // a uz nakupujem vybavicku pre drobceka 🙂 ani sa nenazdam a uz ho budem mat v naruci. inak aj ja som teraz tak naraz pribrala nejakych 4-5 kil ale dovtedy nic ani kilo. az som sa zlakla ci to je normalne ze vobec nepriberam ale lekar povedal aby som sa nebala, ze to dobehnem 😀
@lisian to ano, staci prelakovat a je to 🙂 A okrem toho aj tak ked sa tam da dokola to hniezdo, nebesa a tak podobne, tak ani nebude pomaly vidno postielku 🙂 a aky matrac je kvalitny?
ja som kukala kociky tak okolo 300 eur Baby-merc, dorjan, peg-perego, ale ties sa neviem rozhodnut. Citam furt recenzie, ale zatial som sa len rozhodla, ze to bude 4-kolka 🙂 aj my cakame chlapkeca, a v ktorom si tyzdni? 🙂
@mery7 to bude pekna postielka, tiez taka klasika skor,,,take sa mi pacia 🙂 a inak vela som zachytila informacii o tom, ze tie zaclonocky a ozdobky latkove nad postielkou su zbytocne, az zle lebo vraj udrzuju prach a pod. no a teraz som sa vo svojej knizke, ktora je uuuuzasna a ktoru vytvorila skupina odbornikov ako lekari a pod docitala, ze prave ten baldachyn vytvara babatku prijemne prostredie, ktore mu pripomina casy v brusku, ze ho to ukludnuje a hlavne ked je vraj v belasej a ruzovej kombinacii,,,,ale tak to uz snad nebudeme prehanat 😀 takze nieco na tom bude. odobrujem 😀
@nufini mne sa aj nabytok praci prerabany zo stareho a pripadne kombinovat s novymi kuskami,,,,to su mnamky 🙂
matrac este neviem, ale rozpravala som sa s kamaratkou, ktora uz dlhe roky robi s matracmi, predava ich aj ich vyrabaju a ze podla nej je uplna hovadina vraj ten z kokosoveho vlakna (ako sa hocikde docitas) lebo ze to je velmi tvrdy matrac na tvrdy povrch do postielky. vraj zalezi aj aky tam je spodok, ci pevny alebo rosty atd......takze podla postielky potom matrac, ale ze ona by poradila normalny klasicky ale dvojity.
teraz som ale zmetena,,,,,peg perego za 300€? to si kde videla? daj mi stranku 😀 lebo ja som tento tyzden riesila len tuto znacku a su pomerne velmi drahe okolo 700-800€. ked ja s tymi kolieskami neviem,,,,teraz ma najblizsia kamoska babatko a ma trojku a nevie si ju vynachvalit, ze sa s nou hrozne dobre manevruje, vraj ked tlacila nejakym kamaratkam stvorky tak to je narocnejsie, ze toto ide skoro same. proste ze je velmi dobre ovladatelny....tak neviem.
v ktorom som tyzdni? tak termin mame 12.12. ale naposledy mi povedal, ze to vyzera na tretieho uz skor....podla predchadzajuceho prepoctu by som mala byt 23tt, ale podla poslednej poradne som pobehla trosku vraj 😀 takze ja ti uz ani neviem....ale povedzme ze ten 23tt 😉
@lisian ano, ten peg-perego je drahsi ( u nas tak 500-600eur) ale maju aj za 300, len tam sa mi nelubia koliecka. Ja som kukala tu http://www.kociky.sk/znacka/peg-perego-kocik-au...
mne kamaratka hovorila, ze s tou trojkou sa ledva napcha do vytahu, lebo to predne koleso obcas trochu zavadza. No vsak este uvidim, tie kosiky musim vidiet nazivo, inak sa nerozhodnem 🙂
tak to si skoro rovnako ako ja. Aj mne ten termin stale upravuju, a uz celkom rada by som si vypocitala, kedy uz pojdem na matersku 🙂
@nufini mne sa paci PP ten gt3 2012 vo farbe denim...naaaadherny. ale nenasla som, ci sa da otacat sportak do oboch smerov. ak sa rozhodnem pre nejaky drahsi, tak pojdeme pozriet do polska. ved tam je vsetko co maju aj tu u nas lacnejsie, aj to co sa v polsku nevyraba.....neviem preco ale zvacsa to tak je. mame ist na vikend do tatier, tak tam hned vybehneme ked budeme kusok odtial, inak byvame daleko na taky nakup 😀 .
co sa tyka vytahu, tak to ma netrapi, byvame na prizemi 😀 ale verim, ze ini si na to musia dat bacha.
mna sa kazdy pyta, kedy idem na matersku a ja vzdy pozeram na nich, ze odkial to mam vediet? 😀 😀 😀
@mery7 Cam Dinamico to bol ako prvy v poradi, ktory som chcela, ale ma odhovorili aj svagrina aj pani v predajni, ked som ho bola nazivo pozriet, ze vraj sa rozvŕzgaju casom, maju vela casti plastovych...tak my este uvidime, ale je kraaasny, naozaj aj mne sa velmi páči 😉 😉 😉
ja som nasla postielku taku co sa da dat az do 8poloh-vysiek a jedna strana sa da dat uplne dole, a prisun ut k posteli manzelskej alebo casom ako postel pre dieta sa da pouzit cca 80eur tak asi tu vezmem...
@anastacia242 no aj mna odhovarala predavacka na jednej predajni ked som ho bola pozerat a odporucila mi concord, ze ten je lepsi a dlhsie vydzri. kamoska ma ten concord co mi odporucala predavacka a ma 5 mesacneho chlapceka a uz jej dost vrzga a je velmi malicky. za ten cam som si pisala s jednou mamickou co uz kocikuje a ze je velmi spokojna, ze urcite by nemenila. a ked som si aj citala fora tak mamicky ho chvalili. len na slovensku sa velmi nepredavaju a ludia ho nepoznaju. ale CAM je kvalitna znacka. je pravda ze ten isty kocik len v prevedeni 3 kolieska sa mi zdal velmi nestabilny aj co sa konstrukcie tykalo ale prevedenie 4 kolieska sa mi paci viac. aj sa lepsie ovladal. a niekoho odradza aj cena. ma velku vanicku aj sportovu cast. velka hlboka vanicka to bolo prve na co som pozerala 🙂 aby tam babatko nebolo natlacene. aj ja som pozerala najskor taku postielku, ze ju potom vyuzijem ako postel ked bude dieta vacsia len sa mi zdala velmi velka a ze zaberie vela miesta. mne tuto odporucila segra ona si ju tiez kupila. a ten suflik je len plus ked budem porebovat priestor navyse 🙂 a este k tomu kociku nasla som podobne kociky ako to cam napr. http://www.vasekociky.sk/vasekociky/eshop/1-1-K... alebo http://www.najnakup.sk/Porovnaj_kociky_BABY-SMI... ale ked som si citala fora od mamiciek tak pisali ze nejsu s nimi vemli spokojne. a ze by ho uz nekupili. a vacsina kocikov ma dost plastovych casti. a ten cam ma odlahcenu hlinikovy konstrukciu. ono kazdej mamicke sa paci a sedi nieco ine 🙂
@lisian ja som chcela taku klasiku postielku a ten suflik je len plus ked tam budem chciet nieco odlozit pre drobca 🙂 ono si povies ze ten baldachyn nepotrebujes ale ked mas babo v jednej izbe kde je telka a nechces aby ho rusilo svetlo tak to len zatiahnes. ja som si schvalne vybrala latkovy pretoze su aj take ako zaclona, ze su priehladne. tiez som pocula ze je to pre babatko lepsie ze tam ma pocit bezpecia pretoze nevnima velky priestok okolo seba. pocula som pripad ze novorodeniatko plakalo a ze zabralo ked sa zviazalo tuhsie do perinky. a vtedy sa upokojilo a odvodnili to ako ze mu to pripomenulo stav ako u maminky v brusku kde bolo malo miesta a kde sa citilo bezpecne 🙂 ked mi bude ten baldachyn zavadzat tak ho dam dole a budem mat len tak. ja som najskor chcela vybavicku bez baldachynu ale ked som to preratala tak tam bol minimalny rozdiel v cene. no uvidime ci ho budem pouzivat alebo nie 😀
@mery7 tak som to nasla tu postielku a dokonca to uz je vo full vybave aj so supravou do postielky, tak neni to zla cena... http://www.predeticky.com/detail.php?zbozi=4066857
a tu je len postielka http://www.predeticky.com/detail.php?zbozi=4066851
to pozeram,ze je to mini postielka 90x40cm ta pripojitelna k posteli... 😀 , lebo normalne maju cca 120x60
@mery7
@anastacia242 tak mi nejaku postielku poradte 😅
@lisian aj mne poradte 🙂 mne sa pacila ta, ale je asi dost mala 90*40 :/ tak cakam co mi kto na nu odpise, mozno by stacila, ale ty ked mas miesto, budes mat normalne detsku izbicku?, tak by som kupovala 120*60 su este aj 140*90...
@anastacia242 praveze nemam, my mame maly bytik a postielka bude vedla manzelskej a to este ani neviem ako tam urobim miesto 😖 .....no ale vidim, ze sa mam este vela co ucit,,,,tam su aj rozne velkosti? 😕
@lisian tak to sme na tom spalnovymi rozmermi asi rovnako tiez neviem ako to tam popchame a to by mi trebalo este aspon nejaku skrinu alebo komodu...na vecicky pre maleho, tak zato by som chcela vediet mozno, ak staci do 2.5roka ta 90cm, tak by mi aj stacila a potom uz snad aj kupime vacsi byt alebo dom 🙂
@marcelka2012 ahoj, tak ešte nevieme, čo to bude. V stredu však ideme na ultrazvuk, tak sa tešíme, že sa to dozvieme.
@lisian
@anastacia242
mne sa zda ta postielka malicka. mensiu ako 120x60 by som asi nekupovala. ja mam tiez malo miesta a potrebujem tam dat este komodku. ale bola som pozerat v ikea a tam mali taketo malinke postielky a zdala sa mi hrozne malinka a neprakticka ked bude dieta vacsie. neviete ako rychlo vam bude drobcek rast. a aby mu nebola ta postielka rychlo mala 🙂 ale v ikea som nasla taku sikovnu komodku, bola vyssia a bola uzka. celkom sa mi pacila a mala hlboke sufliky. a preto som si vybrala postielku so suflikom ze aj tam mozem dat vecicky 🙂 tych postielok je hrozne vela. pozerala som na nete aj v obchodoch ale na kazdej sa mi nieco nepacilo. bud sa nedal polohovat matrac alebo sa nedali vytiahnut predne tycky. je dost dolezite to polohovanie pretoze ked bude dieta uz vacsie a bude stat tak aby s postielky neuslo 🙂 lebo nasla som postielku aj spolu s takym stolikom ale zasa tam bola kratka spacia cast.
no baby a este dalsia otazka mate na postielke aj spúšťaciu bočnicu?? a vyberatelne priecky cca 2-3 tie tycky na boku postielky? ze ked je dieta vacsie vie samo vyliezt.... co je praktickejsie lebo nasla som:
tato ma vyberatelne tyčky http://shop.babetkovo.sk/index.php/nabytok-do-d...
tato ma polohov bocnicu- co znamena ze sa z jednej strany da znizit bok, ked vyberate dietatko z postielky http://shop.babetkovo.sk/index.php/nabytok-do-d...
@lisisan vidim ze ty mas tu s odnim,tyckami, ale asi ani to neni zle posuvna bocnica ked je dieta vacsie dam to nizsie a lahsie ho vyberiem z postielky, tak sa neviem rozhodnut, lebo tie tycky zas aby to dieta nezneuzivalo ze bude utekat z postielky ked nebude chciet spat 🙂
@anastacia242
@mery7 baby toto sa mi paci 😀 vy ste hadzete uz vybrate linky a ja si to len pozeram a nemusim absolvovat prehliadku celeho toho mnozstva stranok 😀 som svinucha, ospravedlnujem sa.....ale zaroven vdacna 😀 😀 😀 .
ja by som chcela aby sa dal polohovat matrac, teda aby sa dal dat nizsie, ked bude dieta vacsie, aby sa dala stahovat bocna strana a uplne ideal by bol keby mala nejaky suflik ulozny....kedze mame maly byt, tak ma potesi kazdy ulozny priestor. ale vyberatelne tycky nechcem.
a ikea ma nieco take? pojdem mrknut asi,,,,chystam sa buduci tyzden do BA pokukat nejake tehotenske veci, lebo sa do nicoho nezmestim, resp. nohavice nejake........lebo sa nam akosik schladzuje 😖
tato nie je dobra? http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/9011...
len nema ten ulozny priestor
@lisian pekna, aj ma tu bocnicu ze sa da dat dole, ale ma len 2polohy matraca vacsinou maju 3...za tu cenu..a ulozny box si pod nu vies dat hocijaky dopasovat, nemusis mat ten origos suflik...ved su aj plastove take pod postel boxy..
@anastacia242 pozeram prave teraz, aj tu na bazare co maju.......dost ich tam je peknych, len ja nechcem matrac od niekoho a pod veci....tak neviem. nejde mi ani tak o peniaze, ale v principe si myslim, ze postielka len konstrukcia by nemala vadit uz aj pouzita, ci ano? a mam v plane angazovat svokru do prace....usit baldachyn a tie cacky okolo 😀
@lisian tiez som pozerala aj na bazare postielky, ale sa bojim ci uz po jednom dietati cca po 1,5roku-2r. nebude nejak rozkývaná, oskrabana, okusana od dieťaťa.. a niektore pytaju za pouzite od 50eur tak to si radsej kupim novu...postielku... a predsa ked chceme druhe babo kupim novu a odlozim aj pre druhe...a ked tak jasne, ze matrac kupuj nový 🙂 daj link a kuknem ked ta nejaka zaujme na bazariku 🙂
@anastacia242 presne takto som premyslala aj ja, ze na jednej strane ak je kvalitna, tak by sa rozhekat nemala este po niekom, ale na druhej strane, ja by som tiez chcela este jedno babusiatko a to uz asi fakt radsej kupim novu. a mas pravdu, za niektore su tam tie ceny dost vysoke v porovnani s tym kolko stoja nove, lenze to asi aj preto, ze tie baby to predavaju aj s matracom a ostatnymi serepetickami a to je mne zbytocne, lebo ja nechcem po nikom tieto veci, to by som vyhodila akurat tak. to mi pride trosku nechutne.
na nejake som pisala, tak uvidim co odpisu a dam ti link potom na konkretnu 🙂 . mne by sa strasne pacila biela a tym ako som ich zacala pozerat, tak som dospela k nazoru dalsiemu, ze asi chcem aby mala priehladne mriezkami vsetky strany, lebo niektore maju len dve bocne a prednu a zadnu zasa pevnu. na ktorej stranke maju najlepsie ceny?
teraz mi akurat kolegyna povedala, ze mi da prebalovaci pult taky uplne jednoduchy z ikey. asi si ho vezmem, lebo je malicky a vacsi by som fakt nikam nedala http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/2004...

@dufa nuz priznavam, ze ten vekovy priemer u vas je vyssi,,,,aaaaaaaaaaale ved aj kaja got s tym problem nema, tak preco by ste mali mat vy 😀 😀 😀 v amerike je to uplne bezne, uz vam len chyba aby ste boli nejake celebrity a pasovalo by to ako rit na serbel 😀 . hej u nas to bolo dost komplikovane, boli sme na IVF. ale vysledok je rovnake stastie ako pre vsetky ostatne 😵 . este stale si to neuvedomujem po tom case, ze naozaj to je pravda a naozaj som tehotna. doteraz som len pozerala na vsetky ostatne, ktore si otehotnievali ako na rozkaz so slzami v ociach. nuz ale nadelil konecne niekto aj nam tohto bojovnicka nasho krasneho. ako sme boli na tom 3D, tak som si to baby prvykrat uvedomila, ze fakt je tam, mam tam dietatko, lebo uz vyzera ako clovek, pozerala som tam na tu obrazovku s uplne stuhnutym usmevom a uzasom, ze to vazne? 😀 krasny pocit,,,naozaj.
@anastacia242 babulky ale ked ja ani neviem co mam nakupovat......vy viete? nechcem zbytocnosti, ale to co potrebujem ani neviem ze co. citala som nejake zakladne vybavicky pre babatko, ale kopa z toho mi pridu hovadiny, ako teplomer do vody, alebo prehravac hudby 😀 . chcem kupit fakt len to co budem naozaj potrebovat a to aj z dovodu, ze mame malicky bytik, len dvojizbak a sme tam strasne natlaceni a ja ani neviem kam dame postielku nie to este nejaky prebalovci pult. nemam ani kam dat tie vecicky pre malickeho.......na jar chceme zacat stavat dom, takze uz vacsi byt je hlupost riesit.
mne dala kamaratka kolisku (teda pozicala) ktoru ma este svoju ked ona bola malicka, je kraaaasna. len ju trosku obrusime a pretrieme novym naterom. mne sa strasne pacia taketo stare veci 🙂 a postielku neviem 😒