icon

Dvojičky termín október- november.

mbavlsikova
30. aug 2011

Ahoj maminy dvojok, termín sa blíži, chcela by som pokecat o tehotenstve, poradit, a po porode pripadne aj spolocne stretnutia 😔 😕 ake vahy mate v 30tt deticiek? U mna jedna 1329 g a druha 1012 g menej plodovej vody, tak mam teraz trosku strach.

mbavlsikova
autor
5. jún 2012

@evusaa mliecko s rozkom? ako? urobim susene a do toho nadrolim rozko? Od kolkeho mesiaca sa to môze, neviem ci by sa moje nedrhli s tym rozkom.

dibik
5. jún 2012

@mbavlsikova ten rozok uz urcite mozes magdi... 🙂 ved lepok si uz pridavala, ci? takze uz sa moze aj chlebik (akurat, ze tam je problem, ako ho dat) ten rozok aj mna inspiroval. tiez to dakedy vyskusam. asi im normalne urobim mlieko a rozok v tom necham rozmocit... my uz sme skusali aj cestoviny 🙂 je to sranda, co uz pomaly tie deticky vsetko papaju. zatial sme nemali s nicim problem. dokonca aj kakame pekne. nase este doteraz vela grckaju po mliecku, stale nas trapi reflux, ale po prikrmoch je vsetko v poriadku. mlieko im davam na ranajky na olovrant a na druhu veceru.

evusaa
5. jún 2012

@mbavlsikova mne to kazala dr na pribranie, aj dospelaci najviac priberaju z peciva tak skusame 😉 ano urobim umele mliecko a natrham tam rozok ale moji sa tiez este drhnu kuskami ja zatial vsetko mixujem stale tak aj toto mixnem a je z toho taka mliecko rozkova kasa a pridavam par lyziciek ovocnej vyzivy tak im to viac chuti a viac zjedia a ja potrebujem aby zjedli co najviac vsetkeho. Rozok mozu odkedy mozu lepok, my sme zacali lepok po ukoncenom 7mom.

miaklaudia
5. jún 2012

Ahojte dievčatá náhodou som natrafila na túto tému 🙂, tiež mám dvojičky chlapca a dievčatko, máme pol roka, pôrodné váhy 2400 dievčatko a 2840 chlapec, narodené 27 t.,podarilo sa nám kojiť 3 mesiace + s umelým mliečkom,teraz už papáme bežné príkrmy vhodné veku, malí sú veľký jedáci mám pocit že iba celý deň papáme 🙂 ,ale váhovo je malá stále dosť pozadu aj keď si myslím že je to ešte v poriadku má 5 200gr., malý ten má už 7 500, ale od narodenia vypije stále o tých 30 ml viac.V noci spinkám s nimi sama, manžel vo vedľajšej izbe, niekedy máme lepšiu niekedy horšiu noc malá sa budí 2x na mliečko a viackrát jej len vypadne cumlík tak si ho vymrnčí 🙂 a malý 1-2krát,keď boli malinký,zvykli sa budiť hneď za sebou,teraz je to nezávislé od seba v hociktorú hodinu,ale po predošlej skúsenosti zo staršou dcérou,ktorá zvykla prerevať celú noc som šťastná že je to tak ako je 😀,cez deň som snimi tiež sama kedže manžel pracuje a staršie chodia do školy, ale zatiaľ to zvládame keď sú hore tak sa zabávame ako sa dá a spinkáme keď sme už unavení niekedy spolu niekedy je to na striedačku,lebo malá sa skôr prebudí...,som rada že som tu našla maminky, ktoré sa pasujú s rovnakými radosťami 🙂, tak ak vám to nebude vadiť občas tu nakuknem aby som videla ako postupujete a rastiete a všetkým vám prajem pevné nervy a veľa radostí 😵

mbavlsikova
autor
5. jún 2012

@evusaa aha, tak skusim, to im bude urcite chutit.
@miaklaudia ahoj, dakujeme, taktiez vela radosti, urcite radi privítame nove napady a rady

@dibik lepok uz sme dali, ved to su aj cestoviny, a chlebik davame tak ze im drzim kôrku a davam pozor aby sa nezadrhli. A s tym rozkom skusim, uz dnes dam na olovrant.
Baby a este by som potrebovala poradit, zacali sa nam zaparovat ritky, a to prebalujeme vzdy pred jedlo a samozrejme ked zistim ze sa pokakali tak hned. Vzdy ideme do umyvadla aj umyt. Zacalo sa nam to cca tyzden dozadu, dovtedy bez problemov. Skusali sme, aviril, rybaciu, nivea, hipp, zasyp, bepanthenol, olejcek, a nic, neviem ci im nejako zagresivneli stolice, ci ako.

dibik
5. jún 2012

@miaklaudia ty si s nimi v noci sama? 🙂 mna by asi slahlo, keby sme ich nemohli mat rozdelene a muz by nespal s jednou. len my sme to zhodnotili tak, ze on si chodi do roboty oddychnut 😀. a nemoze byt ani reci o tom, ze muz sa musi v noci vyspat, lebo chodi do roboty, kedze ja sa pri dvojkach fakt narobim viac 🙂.
krpci ti vazia celkom pekne 🙂 a to mali uz v 27 t. take vahy? ci si chcela napisat 37tt.?

dibik
5. jún 2012

@mbavlsikova aj nam sa to obcas stane, hlavne teraz po prikrmoch, ale je to len take jemne zacervenanie a po sudocreme to vzdy vymizne. ja nan nedam dopustit. pouzivame ho od zaciatku a zatial nebol ziadny vyraznejsi problem 🙂. skusala si aj ten? ale zase kazdemu dietatko urcite sadne nieco ine.

mbavlsikova
autor
5. jún 2012

@dibik tento este nie , ale je dalsi v poradi 😀 😀 😀

dibik
5. jún 2012

@mbavlsikova my sme doteraz ani nic ine neskusili, ale v porodnici nam dali tusim rybulku, alebo tak dako a lujza mala cervenu ritku uz tam, doma po sudocreme to hned vymizlo. potom daj vediet, ci zabral 🙂

evusaa
5. jún 2012

@mbavlsikova ano my tiez pouzivame sudocream ale raz sa stalo u chlapca ktory sa nonstop hybe ked bolo take to teplo ze mal okolo pipika vyrazticky cervene a ani sudocream nezabral az biolampa 1 den som posvietila a boli prec az som bola prekvapena.

miaklaudia
5. jún 2012

@dibik ano opravujem v 37 t.,tá situácia so spinkaním sa akosi sama vykľula,kedže sme prišli z nemocnice a nebola zložená ešte postieľka tak sme spali v manželskej a manžel aby sme mali viac miesta šiel vedľa 😒 a tak to už ostalo doteraz...a máš pravdu niekedy ma to dosť hnevá,ale kašlem už nato, lebo ani k starším dievčatám nevstával 😠 tak už neriešim, len sa teším 🙂

miaklaudia
5. jún 2012

@mbavlsikova ďakujem za privítanie, budem rada ak vám budem môcť aj ja poradiť v rámci svojich možností, čo poznáte všetky z vlastnej skúsenosti, že toho času je naozaj strááášne málo 🙂 🙂

anickao
5. jún 2012

@mbavlsikova toto s tym lezanim alebo sedenim pri nich ked sa hraju poznam :D najnovsie si pustam filmy :DDD oni su spokojne ze som tam a ja si kus odychnem pri filme...ale doma potom nic nestiham... ja som myslela ze deti na umelom mliecku tak vseobecne lepsie spia, dufam ze sa vam to v noci coskoro zlepsi... nase baby sice vstavaju na mliecko ale ja spim medzi nimi a len sa pretocim na jednu stranu potom na druhu kezde kojim a rano niekedy ani nepamatam kolkokrat som bola hore :DD ale myslim ze vacsinou 2krat
@dibik ja to mam so spanim cez den podobne ... vacsinou spia od pol hodky max. hodku a pol co je teda slusny vykon :D ale taky standard je ta pol hodka....a je to teda na nervy...a este k tomu ich aj uspavam ako lahnem si k nim a oni sa na mna navalia a rano zaspia skoro tak do 5 min. cez obed im to nikedy trva aj pol hodku az hod. ale aspon ze nic nemusim robit len ich sem tam pohladkat a tak...a tiez sa mi uz zacali plazit ale taky styl som este nevidela vizera to akokeby plavali kraula jednu ruku naprahne nohy podsunie pod brusko a hlavou do predu a potom do druhej strany...no sranda s nimi ja uz sa tesim ked sa budu vediet zahrat kus aj sami
@evusaa tak tebe ticho zavidim :DDDD ale jasne kazdy ma svoje ja-to papanie teda mate riadne dlhe a ja som si myslela ze 10 min. je vela s tym zase tiez mi nemame problem obidve su papkacky na vsetko radost pozerat a dokonca vedia pri tom hovorit ham ham zlate su :D a inac sikovne deticky mas ked sa ti uz stavaju naco cvicite tu vojtovu??? nase inac tiez posielaju koli tomu ze nevedia sediet ale mne sa zda ze maju este cas ci nie??? teda rozhodla som sa ze ak budu pri tom velmi revat a budu sa trapit kaslem na to....ideme nabuducu stredu prvykrat

dibik
5. jún 2012

@anickao ze nevedia sediet???? ani nase nesedia, teda ja neviem, ja ich sediet nedavam, pockam, ked zacnu sedkat same tak, ze sa same aj posadia. a nasa pediatricka nas pochvalila a vcera sme boli na kontrole na rehabilitacii. ze vraj je vsetko ako ma byt a robia to, co maju v ich veku robit. oni aj sedia chvilu, ked obcas skusim, ale hned ich dam aj dole. podla mna to nie je spravne davat deticky sedkat, ked na to este same neprisli, ako sa maju posadit. ale zase viem, ze niektore maminky to robia, to je zase ich nazor 🙂.
a myslim, ze niektore deti sa posadia az v 10 mesiacoch, dokonca neskor, lebo to by mali zacat robit z lozenia, takze tvoje maju este kopec casu.
a pri vojtovke asi budu plakat... ono my mame jeden zakladny cvik a ten uz necvicim asi tri mesiace. uz to bolo nemozne. tak sa vrteli, ze som ich uz nevedela udrzat. mne sa vidi, ze tu vojtovku doktori ordinuju nejako casto a pre vsetkych... kedysi sa vobec taketo veci neriesili a uz vobec sa neriesili vojtovkou. u nas to bolo ine, kedze mali hlavicky do stran a po dvoch mesiacoch intenzivneho cvicenia sa to aj upravilo...
vojtovka je super, ale v pripadoch, ked je to opodstatnene.

evusaa
5. jún 2012

@anickao zacali sme presne ako dibik kvoli tomu ze natacali hlavku viac na jednu stranu to sa ale upravilo hned no a teraz uz to len natahuju kvoli tomu ze su predcasnici ze kym sa budu pretacat, potom zas kym plazit teraz zas lozit.... my to pripade ze si robotu nahravaju vsade kde chodim kazdy cvici vojtovku ci predcasne narodene ci v termine vsetci maju problem a treba cvicit 😠 urcite to trochu pomoze ale zas prehanat netreba. Moji tiez nesedia a to maju 8 mesiacov, plazili a teraz sa rovno stavaju 😎 lozenie a sedenie ich zatial este nechytilo, vsetko ma svoj cas podla mna a kazde babo je ine, ale zial lekari maju svoje tabulky.... No do 6 mesiacov sa dalo pekne cvicit ale potom uz vobec nie to ich uz do tej pozadovanej polohy len tak lahko nedas a neudrzis lebo maju silu a hybu sa ale tak mozno vam daju nejake ine cviky ked ste uz velkaci 😉 ale co pocuvam su to stale tie iste 3 cviky.

dibik
5. jún 2012

@evusaa inak u nas to iste... najprv kvoli hlavicke, minule vymyslala primarka, ze davaju ruky do pasticiek, slabe trupy... teraz uz ale nehovorila nic, len ze lujzicke este vidno uklon a s laurou uz cvicit nemusime. ono je to tak, potvrdila nam to fyzioterapeutka na plavani, ze im tie vykony preplaca poistovna, tak sa snazia....
a s vojtovkou je to veeeeeeeelmi prehnane v dnesnej dobe. nase babiky si zatial len veselo cuvaju dozadu, odrazaju sa rukami (niekedy im to ide riadne rychlo), pretacaju sa jedna radost, ale dopredu to este nejde. aj ked laura uz obcas nahodi ten pohyb ze sa kus odtlaci dopredu, ale vedome na to este neprisla 🙂.

evusaa
5. jún 2012

@dibik presne tak, vsetko pride a vsetko ma svoj cas 😉 uzime si kym nechodia potom sa nezastavime

mbavlsikova
autor
6. jún 2012

@dibik Dani a tu krupicovu kasu, si robila z obycajnym mliekom? ci tie sunarky si myslela.

dibik
6. jún 2012

@mbavlsikova no my to striedame, robim bud ovsenu (z ovsenych vlociek), instantne (kupovane, mame viac druhov) a krupicovu robim z ich mlieka. uvarim si krupicu vo vede a ked vychladne na teplotu vhodnu na pridavanie UM, tak ho tam supnem podla toho, kolko som predtym davala na krupicu vody. a teraz som zacala davat aj kustilincok masla. zatial fakt len taky kusok, ze vraj sa uz moze... viac sa bojim davat 🙂

mbavlsikova
autor
6. jún 2012

@dibik dikes, tak skusime. A sudocrem zabera, uz sa hoja rituse male. 😀 😀 😀

dibik
6. jún 2012

@mbavlsikova to som rada, ze zabral. u nas ma teraz lujzicka cervenu ritku kusok... bude to zo stravy, ale neviem, o to moze byt.. bud brokolica alebo hrasok... ale po sudocreme je vzdy dobre, len ked ju pokakanu prebalujem, tak je ritka zacervenala.

anickao
24. aug 2012

@dibik
@evusaa
@mbavlsikova
@miaklaudia
cawte baby chcela by som sa s vami poradit, pomaly uvazujeme o kupe autosedaciek tych 9-18 alebo 36 kg neviem nie sme rozhodnuti. AKo riesite cestovanie sedite medzi detmi? zatial mame vajicka a nakolko sa medzi nich zmestim tak som medzi nimi ale ked kupime nieco vacsie neviem ci sa zmestim a ako vlastne ulozim deti, Inac neviem ci by nevyvadzali deti keby som tam nebola tak neviem...neviete poradit nejaku aj dobru znacku?? dakujem za kazdy tip a zlepsovak :D

dibik
24. aug 2012

@anickao Ahoj, my sme teraz kupovali z druhej roky Maxi Cosi Tobi 9-18 kg, zatial sme ich ale este nevyskusali, ale mala som na ne dobre referencie, aj som na ne nasla same chvaly na nete, tak hadam budu dobre 🙂. Ja medzi detmi v aute nesedavam, lebo tak vyvadzali este viac, ako ked som bola vpredu... proste, ked ma vidia, tak sa stale stveraju za mnou.... Ale oni vo vajickach vydrzia byt kludne tak max. 15 minut, takze ja si od novych autosedaciek slubujem viac kludu v aute, kedze deti budu otocene dopredu a budu vsetko vidiet.

betina1984
24. aug 2012

@anickao
http://www.autosedacky24.sk/autosedacky-caretero/
Ja mam tie prve dve, este sme ich neskusali. Ja mam teraz jedno vajicko vpredu a vzadu podsedak, vajicko a ja. Pak budu dve sedacky a podsedak v prostriedku vzadu a ja v predu

anickao
24. aug 2012

@dibik no ja to poznam nase su najlepsie v aute ked spia :D teraz je aj dost teplo a ked sa potia tak im je tam neprijemne.... inac tie maxi cosi vyzeraju super ale fajne ze ich mate od ruky ...cenovo su dost drahe...ja si slubujem od novych autosedaciek presne to iste ze ich cesta kus zabavi a bude fajn...snad si zvyknu ze tam nie som a budu ma vidiet vpredu

anickao
24. aug 2012

@betina1984 vas je o jedneho viac :D a jednej dvojicke nevadi ze ta nevidi? ja neviem ci to len nase su take zamnaukane :D

betina1984
24. aug 2012

@anickao este im to tak nepride. Ved je vpredu manzel, vidi jeho a ja sa k nej naklanam tiez.

dibik
24. aug 2012

@anickao ze zamnaukane 😀 dobry vyraz 😀 to by si mala vidiet nase... stale len nalepene na mne, zato nemozem sediet medzi nimi, lebo to po chvili len ruky vystieraju a chcu ist ku mne a nechcu sediet.... a to mam aj doma vacsinou 😀 stale len za mamou, tak sa im schovavam.
inak dnes sme prvykrat vyskusali tie autosedacky v akcii a musim povedat, ze urcite velka spokojnost... zdali sa mi dost pohodlne a baby v nich boli celkom spokojne. Laura za 20 minut ani nemukla a Lujza zacala somrat az po 15 minutach, takze parada 😀

mbavlsikova
autor
24. aug 2012

@anickao ja zatial neviem, mame ani nie 8 kil, tak som to neriesila, ale tiez uz by som bola radsej keby boli dopredu, ja ked idem s nimi sama tak pustim jemne melodie a mrnkám im tak je to dobre, ked je vzadu s nimi babina tak to je hrozna cesta, urevane, jedovite, no a ked som ja vzadu tak sa to este da, lebo sa snazim si ich nevsimat. Takze som Ti moc neporadila, ale ked sa pre nejake rozhodnes budem rada ak das vediet ci si s nimi spokojna. 😀 😀 😀

evusaa
27. aug 2012

@anickao ahoj my zatial stale pouzivame sedacko vanicky z kocika su do 10 kg a drobci nemaju ani 8 kg tak su im dobre, mam ich vzadu vedla seba jedno sedadlo je predsunute trochu dopredu aby som na nich dobre videla a ja sedim na tretom sedadle v zadu s nimi a zabavame sa ak nespia 😉 a ako dalsiu sedacku mame vyhladnute 9-36
http://www.mall.sk/autosedacky-9-36kg/britax-ev...
su dost drahe ale kvalitne a bezpecne a budu uz no neviem si predstavit kedy moje dvojky budu mat 36kg hihihi