icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

silente
16. okt 2011

@kokorunecka - jj, u prvního těhu mi dr. napsal na křeče v lýtkách taky magnézium a dobrý 🙂

kokorunecka
16. okt 2011

@silente Len či mi pomôže aj minerálka s obsahom magnézia, alebo či mám ísť kvôli tomu k dr.

bibi1711
16. okt 2011

@kokorunecka , ak mozem poradit, magnesia tazko pomoze, kup si sumive magnesium a jedenkrat denne si daj.

vrabciatko
16. okt 2011

@kokorunecka
Ahoj, myslím že si niekde spomínala, že si viac-menej rozhodnutá pre kočík zn Mutsy. Chcem sa spýtať aký aký typ a kde ho budeš kupovať (SR)? Čo sa týka rozmerov vaničiek sú dosť priestranné na zimu? Kočík vyzerá veľmi dobre na fotkách ale neviem, kde by sa dal vidieť naživo. Je to zatiaľ jeden z mojich favoritov ale mám o ňom málo informácii. Vieš poradiť? Ďakujem

kokorunecka
16. okt 2011

@bibi1711 Ďakujem, veď práve preto som sa pýtala.Lebo tak, ja som tú minerálku nikdy nepila, tak neviem či má nejaké účinky 😀 😀 Veď, zajtra nabehnem do lekárne, lebo u nás v dedine nedele nefungujú 😀
@vrabciatko Ahoj, No, ja by som chcela Transporter. Na Slovensku ho však určite kupovať nebudem, lebo sa mi hocikde viac oplatí len nie tu, čo ma teda mrzí..
Neviem odkiaľ si, ale ja som si ho bola pozrieť v Trnave v predajni Bambini...
Tak, pýtala som sa, že ako s dieťaťom cez zimu, či sa v pohode zmestí, keďže ja čakám prvé dieťa a nejako nemám prehľad... A bolo mi povedané, že nie je problém..
Tak myslím, že bez problémov by sa tam malo dieťa aj vo fusaku vmestiť. A mňa ešte zaujali aj nenafukovacie, bezdušové pneu...
Tak hádam to bude dobrá voľba, keď nie, budem si trieskať hlavu neskôr 😀

silente
16. okt 2011

@kokorunecka - no dr. mi předepsal nějaké silnější magnésium, ale i normální šumivý hořčík by stačil. Mi předepsal toto:
http://www.drmax-lekarna.cz/magnesium-250mg-pha...
(možná i kvůli úspoře, když je to na recept 🙂 )

kokorunecka
16. okt 2011

@silente Tak ja najskôr vyskúšam normálne dostupné magnezko a keby nepomohlo ani ťuk, tak jedine nabehnúť za dr. 😀

silente
16. okt 2011

@kokorunecka - přesně tak, volně prodejné je i to, jak mi dal na recept. Podle mě mi ho tehdy předepsal, abych měla pocit, že jsem dostala recept 😀 😀 😀

matulat
16. okt 2011

Ahojte, ako sa mate, v kolkom tyzdni tehotenstva ste??? Ja som v 21 tyzdni, je to moje prve tehotenstvo a tak je pre mna vsetko nove.Som doma na rizikovom od sameho zaciatku a uz sa dost nudim. uz by som najradsej drzala nas poklad v naruciii. Citam ze rozoberate kocik aky typ na zimu.... Ja som si uz kocik vybrala aj kupila ale pre istotu ho nemame doma. Stavila som na Inglesinu, velmi sa mi ten kocik pacil ale teraz by som potrebovala este jeden taky spratny do auto ked pojdem k lekarovi aby som na konstrukciu naklikla len vajicko a hotovo no aby som ho vedela neskor pouzit ako sportovy. Viete mi niekto poradit typ kocika.Dakujem velmi pekne Matula

kokorunecka
16. okt 2011

@silente Alebo, aby si mala pocit, že to je výsostná záležitosť a že to nemôže mať hocikto 😀

silente
16. okt 2011

@matulat - taky mi vadilo, že Inglesina nemá vajíčko přicvakávací na podvozek, ale v praxi mi to pak bylo úplně jedno, tak to ještě zvaž.

Jinak jsem pro druhoče pořídila toto:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=49354511&tab=0
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=49193088&tab=0 (to v černo-oranžové kombinaci).
Přece jen první mimi bylo květnové, bylo tepleji 😀

martinamk
16. okt 2011

@vrabciatko
Ja jedine co beriem je tiez len rybi olej, lebo ryb jeme zial dost malo...a tie v konzeve asi nemaju v sebe uz ziadne dha. Ale uprednostnujem vitaminy prirodzenej strave 🙂 teraz sme nazbierali 150 kil jablk tak asi sa pustim aj do nejakej vyzivy 😉

martinamk
16. okt 2011

@mimma17 ja som nasla v DM klasicky rybi olej Omega 3, ten obsahuje aj DHA, to je zlozka ktora je dolezita pri vyvoji mozgu...alebo potom od tej istej firmy ako je Mamavit. Ti maju vyrobok (neviem ale ako sa presne vola) aj s cistym DHA

martinamk
16. okt 2011

@kokorunecka mozno trosku neskoro reagujem 🙂 len som chcela povedat ze ta reklama na NIveu aj mna dojima...ale strasne 😀

silente
16. okt 2011

Vřele doporučuju brát Pregnium (beru ho taky):
www.http://pregnium.cz/

murinacik
17. okt 2011

Ahoj!Pregnium som brala na začiatku,teraz mam Calibrum pre 2.a 3.trimester a pre dojčacie mamičky.Magnezium beriem už tiež a sem tam pijem aj mineralku magneziu,znama mi ju odporučil.Jej pomahala pri tvrdnuti bruška.

amouramour
17. okt 2011

ahojte, ja si davam len sumive magnezium...celkove nie som moc za umele vitaminy, tak jem hlavne hodne zdraveho ovocia, zeleninky🙂a ze z vitaminov sa rodia velke deticky🙂))...ja mam co sa tyka kocika velkeho favorita tento: http://www.kociky.sk/detske-kociare/hlboke-koci... rozhodnuti najst dobry hlboky s velkou vanickou, na trojkombinacie som pocula velmi rozporuplne nazory a ich sportove verzie su dost malicke...ale zas kazdemu ako vyhovuje🙂

silente
17. okt 2011

@amouramour - my máme trojkombinaci Inglesina Magnum a malou jsem v ní vozila v pohodě i na roce a půl, je fakt velká. Ale kdo chce mít víc kočárků, proč ne 🙂

kaby
17. okt 2011

@amouramour hm, skvely vyber kocika a vdaka za tip. Velmi tazko sa hladaju klasicke kociky s normalnymi kolesami a velkou vanickou. Mne osobne sa absolutne nepacia kociky s kolieskami, ktore sa tocia. X-krat som videla, ako sa mamicka trapila, co sa jej to pretacalo, hroza... No ako pises, kazdemu ako vyhovuje 🙂
Co sa vitaminov tyka, mne lekar povedal, ze pokial nie som vegetarianka a mam pestru stravu, absolutne nepotrebujem ziadne umele vitaminy, je v nich aj dost tazkych kovov a ako pises, rodia sa z nich obrovske deti.. Co sa magnezia tyka, sumive magnezium ci magnezia mineralka, nemaju terapeuticke ucinky. Pokial zene tvrdne brusko, mala by brat magneziove tablety 500mg, 2x denne. Mensia davka nema zmysel.... Telo vyuzije maximum, co je navyse vyluci, dietatku to neskodí.. (je to lekarsky nazor a myslim, ze mame jedneho a toho isteho lekara 🙂 )

silente
17. okt 2011

@kaby - krásné hluboké dělá Inglesina taky, mrkni:
http://www.bambinomio.cz/inglesina_web/
Nejsem obchodní zástupce Inglesiny! 😀 😀 😀

amouramour
17. okt 2011

@kaby dakujem🙂a tabletky magneziove mam aj ja🙂ale neberiem ich kym netreba a to magnezium si tak psychologicky davam, ze akoze na bolavu hlavu🙂

martinamk
17. okt 2011

@kaby to iste povedala doktorka aj mne...ze kym netreba tak vitaminy nikomu neoporuca, ze predsa len najlepsie su v prirodzenej forme 🙂 ale to magnezium si kupim, ani nie kvoli tvrdnutiu bruska, lebo to sa mi este nestalo (teda mozno som len nezaregistrovala 😝 ) ale hlavne kvoli krcom co mavam v noci v nohach a cez den v rukach.

silente
17. okt 2011

Já užívám Femibion 400 a Pregnium. Hledala jsem dlouho vhodné a ne jen hromadu nepotřebné chemie.

nikolet_89
17. okt 2011

@elisisse tak ti drzim palce daj potom vediet co to bude...a odkial vlastne si ?

elisisse
17. okt 2011

ahooj jasné dám vedieť, ja som zo záhoria konkrétne z Malaciek. Poznáš??

kokorunecka
17. okt 2011

Ahojte 🙂 Tak, dnes som konečne dovolala lekárke na 3D/4D ultrazvuk a tak som sa hneď aj objednala 🙂
O týždeň v pondelok sa pôjdem potešiť pohľadom na moje malinké bábeno 🙂
Už teraz sa neviem dočkať, tak hádam sa nič nepokazí 🙂
A dnes som kúpila šumivé magnézium, tak budem čakať na zázrak 😀
A ozaj, asi po akom dlhom čase sa dostavia účinky? 😅 Len som si ho kúpila už chcem výsledky 😅

mimma17
17. okt 2011

@martinamk prosim ta napis mi presne ako sa vola ten rybi olej a len v dm sa da kupit a kolko stoji dakujem..

loretana
17. okt 2011

Ahoj holky, stávalo se vám, že se mimi v bříško mlelo a cítily jste pohyby ( já hlavně večer, když jdu spát) pravidelně, a pak třeba byly dny, kdy nic nebo skoro nic? nemůže to věstit něco špatného?

elisisse
17. okt 2011

@kokorunecka ahoooj... sa teším s tebou lebo aj ja som sa práve objednala na 3D ultrazvuk v pondelok sa konečne dozviem či to bude dievčatko či chlapček. a konečne ho uvidím, som ho už dlho nevidela... 🙂 jaj tak sa teším 🙂

viknat
17. okt 2011

Ahoj, tak zítra jdu k Dr., tak jsem zvědavá, jestli se nám potvrdí chlapeček. Předtím se mimoušek nechtěl pořádně ukázat, tak snad si dá teď říct.
@matulat Já mám Inglesina Magnum, který je vč. nacvakávacího vajíčka na podvozek. Jeden z důvodů koupě byla taky ta nacvakávací autosedačka.
popis s fotem je např. tady: http://www.detskydum.cz/detail/inglesina-magnum...
@loretana Já myslím, že je to v poho. Zpočátku, když mimi začínalo kopat, jsem taky cítila pohyby spíše když jsem odpočívala, nebo když jsem se na to vyloženě soustředila a byla jsem opravdu v klidu, někdy vůbec. Při práci třeba za celý den nic. Teď už teda kope pořádně a kdykoliv během dne, že občas se až leknu 😀
Při prvním těhu jsem taky stresovala, když holky delší dobu nekopaly, ale měla jsem hodně rizikové těhotenství, tak jsem to prožívala jinak. Teď už se na to tak nesoustředím a spíš si užívám třeba výběrem věciček do výbavičky 😉 Zatím se teda spíš jenom kochám, ale až se mi potvrdí pohlaví, tak to budou nákupy 😀