Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@rossalinda fakty su dolezite, nie moj strach, co ak to budem potrebovat... U nas ci v cr to bolo? Pouzilo sa to len raz aj to nepomohlo, aspon tak to bolo v jednej reportazi, a ked to vedia skladovat zadarmo anonymne, na meno je to cena, ktora, nahodou??, na cent sedi so sumou co dostanes ako prispevok k narodeniu... Ja som pozrela vela cdciek, vela reportazi, clankov...nebol lekar, co by nenaznacil, ze to je viac menej zbytocne a drahe. Ale iste, strach robi vela. To je motto aj poistovni... Ale ked pomoze aj jednemu, tak to stoji za to. Len by to mohlo byt trochu realnejsie si myslim.
@vrabciatko přes net - aukro. Vyšel s poštovným na 285,- což se mi zdá hooodně dobrá cena a je úplně nový. Hodně jsem přemýšlela nad tím, jeslti ho koupit, nebo ne. Ale je fakt, že je to pohodlnější než pořád sundávat rukavice.
@vrabciatko mrkni třaba tady, rukávník vyjde na133,-+pošt., což se mi zdá OK http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=49408882&tab=0 je jich tam spousta, taky na ním uvažuju.
@amulienka Ja bych zase řekla, že ti nezávidím tu kyretáž. Prý je lepší, když to odejde samovolně, ale všechno, což byl naštěstí můj případ, jinak se stejně musí na dočištění. Výhoda byla taky to, že po samovolném se dokonce doporučuje otěhotnět co jak nejdříve znovu, říká se, že je pak děloha jako pohnojená 🙂 A u mě to platí na 100%. I když vidím, že ty jsi taky dlouho nečekala 😉
Každopádně - ano, bolelo to jako prase! A co ze mě vylezlo tady ani nebudu radši popisovat. Už tehdy to děloha musela sama "vypudit" takže vlastně stahy, bolest, že jsem omdlívala a nemohla se pohnout, zabral až kodein proti bolesti, a pak už to "vyšlo"....
Jinak holky, ja si prave chvili zdrimla, ale nemuzu ani dlouho lezet. Tak strasne me boli zada!! Ja vim, ze to je normal. Ale co s tiiiim??? To fakt musim jen trpet, neda se tomu nejak pomoct? Tabletky samozrejme nechci brat zadne.. A to uz jsem si vymenila zidli za gymnasticky balon.. Pripada mi, jako by se ten pupek rval vice a vice dopredu a "táhnul" za sebou i páteř 😒
@amulienka ahááááááá tak to joooo! Já jsem o tom ještě ani nepřemýšlela, ale asi to řešit nebudeme. Taky jsem někde četla, že se moc nepoužívá a v dalším případě i to, že ani doktoři moc neví...
@viknat ten rukávník měla kamarádka a říkala, že byla hloupá, že ho nepořídila hned. Je moc spokojená.
@petpop vyzkoušej ten gymnastický míč, mě pomohlo nahřátí zádíček ve sprše, ještě by mohla pomoct masář míčkem (pěnovým, tenisákem, ...) přiložit na záda a krouživým pohybem masírovat. Hlavně ne moc tlačit. Jo a ještě spát na boku, doporučuje se levý, nevím proč, ale já na jiném než levém neusnu 😀 Ty záda mě taky bolejí a mám pocit, že je to horší a horší...
@petpop Mozno by na chrbatik pomohlo dake cvicenie..ako macicka..napr. Na predporodnej priprave nam ukazovali zopar cvikov ako spravne posilovat chrbtove svalstvo. je normalne, ze tazke brusko taha krize dopredu, preto sa treba snazit ked stojis trosku ho tahat dozadu..neviem ako to napisat. ..aby to bolo jasnejsie. prote nenechat brusko aby sa moc tahalo dopredu.
@petrusew
na lavom boku je lepsie , vraj preto ze mimi netlaci na velku dutu zilu...co je zila kt. zasobuje krvou dolne koncatiny. preto mame aj opuchy..mimi tlaci na tuto zilu a obmedzuje prietok krvi.
Inak ja mam tiez pocit, ze pupocnikova krv je skor o biznise..a nie kazdy ma na to peniazky :((. My tiez nebudeme davat odoberat.
@rossalinda ja nemam zatial ciaru na bruchu ale pri prvom tehu som mala 🙂
@petpop ja neviem. Ja by som sa bala spontanny zase. Kyretaz necitis. Prisla som, uspali ma, 2 hodinky to sice bolelo, ale v pohode. Take silnejsie kramy. Ale ty si si presla vlastne porodom :( inac kym sa mi to nestalo ani som netusila ake to je caste a kolkym sa to deje. Len sa o tom mlci. Cim to je? Zijeme az v takom zhone?
@bambula1307 aha, díky za vysvětlení. Já jsem to někde četla, ale nevěděla jsem už proč 🙂
@rossalinda čáru nemám, ale zjistila jsem, že jsem měla pupeční kýlu, normálně mi vylezla jizvička na pupíku. Ten mi teda začal vystupovat hodně 🙂
@viknat - můj manžel se mnou těhotněl v prvním těhu 😀
@rossalinda - zatím tu čáru nemám, ale u prvního se mi taky udělala asi až měsíc před porodem 🙂
@petrusew - jj, rukávník na kočárek jsem taky koupila, bylo vždy nepohodlné si pořád oblékat a svlékat rukavice 😀 Vyšel mě tuším na 280 Kč, kupovala jsem u spuntik.cz
Cviky pro těhotné:
http://ocviceni.fitweb.cz/cviky-pro-tehotne-a12...
@petrusew @bambula1307
Diky za tipy. Taky mi pomáhá záda nahřívat. A ještě týden, dva zpátky mi dělalo hodně dobře, ležet rovně na zádech, a pomáhalo to taky, teď už ne ☹ V noci se převalit z boku na bok je za trest 🙂 Jinak na míči si poskakuju u TV a před notebookem, ale necítím, že by mi to něco dávalo ☹ Asi je to i tím, že jsem byla před těhu dost hubená, a problémy se zády mám od malička, dalo se čekat, že to bude zápřah na tělo..
Ale je to fakt maso! @silente díky za cviky, vyzkouším 🙂
Jo a jinak - můj chlap je semnou těhotný taky, i když on už asi rok 😀 Má pupek jak v 9 měsíci,a dělám si z něj srandu, že je jak slon, ti jsou těhotní 2 roky.
A @rossalinda: Čaru prý mám, já ji nevidím, ale říkají mi jiní, že tam je 😀 Každopádně není moc tmavá, si myslím 🙂
@petpop neboj,prezili ine,prezijeme aj my 😀
@nikolet_89 krasne meno,my budeme mat bud Tamaru alebo Nikolasa
@rossalinda ja mam asi tu ciaru ja neviem, okolo pupka mam take chlpky dokola, su cierne. ale pupok sa mi uz naduva dost, ale este sa nevyduva. ja tu oblast volam Telefon pre mimi, tadial vraj pocuje najlepsie.
@veronika9686 Nic jineho uz nam ani nezbyva 😀
@amulienka Ja ty holky chapu, dokud to clovek nezazije, vidi to jinak. Ja byla poprve to same. Vedeli to vsichni hned, babicky a dedeckove uz dostali boticky-capacky.........a pak plesk..... Podruhe jsem cekala do 3mesice.
...A ted bych samozrejme doporucila kazde, pockat se vsim nadsenim min.do toho 12tt.
Můžu se zeptat, možná už tu tohle téma bylo, ale ..máte už výbavičku? 🙂
U mě zatím jen oblečení, a odkládám penízky na kočárek a nábytek (postýlka apod.) Jinak jeste postupne dokoupim vanicku, atd. A chuvicku-monitor dechu uz mam na ceste 🙂
@silente Přesně i můj manžel v prvním těhu. Břuch mu rostl stejnou rychlostí jako mně. Ale teď se drží, pravidelně posiluje a omezuje se v jídle. Až si říkám, že vedle něj za chvíli budu vypadat jako mamut 😀 😀 😀
Čáru já tedy zatím nemám, ale co není, může být 😉
@petpop Na záda mi pomohla taková ta masážní kulička. Je jakoby z pevné, tvrdší gumy a ma takové ostýnky, jako ježek (ale ne ostré). Když už mi je nejhůř, tak mi manža promasíruje záda (no spíš je to na prokrvení) a trochu se mi uleví. Já na záda taky trpím odjakživa. Z mých původních necelých 50 kg už mám skoro 58 a všechno mám jen v břichu, tak je to na páteř pořádná zátěž.
@vrabciatko zvazujem uz mi aj MM povedal ze ideme do toho a teraz som dostala info ze v rrakusku sa da kupiť lacnejsie neaka sxhranka ci co tak idem surfovať a hladať
kocky ...pozorne citajte a pomozte Maminky , tehulky verim ze sa Vas vela najde Ktora ste za schvalenie DNP- dobrovolne nemocenske poistenie spiisujem peticiu k parlamentu prosim pomozte ak mate zaujem staci cele meno, adresa, cislo obcianskeho preukazu ide to k parlamentu mozte zapojit rodinu , kamosky manzela priatela ..pomoze to naaam maminkam

@rossalinda veď to tie prachy, ja som tiež pri malej zaváhala... ☹ a teraz to nezvažuješ?