icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petpop
14. jan 2012

@kokorunecka Jsme šťastné ženy 😵 Už to všechno dojímá i mě samotnou 😀 Musím mu dát pořádného hubana, až dneska příjde z práce 😉 🙂

@6mia6 Aha, tak doufam, ze na to nezapomenu, protoze tohle mi opravdu nikdo nepovedel, slysim o tom poprve.. Diky za info 😉

kokorunecka
14. jan 2012

@petpop Ja by som tak veľmi už chcela byť s ním (a jasné, že aj s Ferkom), doma... Váľať sa v posteli a proste len tak byť spolu..
Tiež som ešte nepostrehla, že takto zavinúť maternicu.. Veď maternica sa prirodzene zavinuje sama hneď po pôrode a umocňuje sa to akurát tak dojčením.. To tomu veľmi napomáha..

loretana
14. jan 2012

@bambula1307 ještě jednu díky, je mi jasné, že na místě stejně nebudu vědět, jak na to, ale aspoň že to vím🙂 snad natrefím na šikovnou porod. aistentku....

kohutovci
14. jan 2012

@kokorunecka ja som uz o tom pocula.. vraj niekde dokonca davaju na brucho 5kg vrecko s pieskom ako zavazie.. ale je lepsie ked si ho tlacis rukou..
nato aby sa brusko vratilo co najskor do povodneho stavu a neovisalao pomaha spavat na bruchu a mat pod nim este vankusik aby tlacil..

kokorunecka
14. jan 2012

@kohutovci To viem, že spávať na bruchu a tak.. Ale hento fakt novinka 😀
Ja sa radšej skôr spoľahnem na ten zoštíhľujúci pás 😀

petpop
14. jan 2012

@kokorunecka @kohutovci Tak ja nevedela ani o tom spani na brichu. Ale na to se kazdopadne i tak strasne tesim. Spavala jsem tak celou dobu pred tehu a chybi mi to 🙂

kokorunecka
14. jan 2012

@petpop Ja tiež 😀 Inak som nikdy nevedela zaspať 😀

kohutovci
14. jan 2012

@petpop @kokorunecka ja sa tiez tesim na spanie na bruchu.. ale ked tak budem mat naliate prsia mliekom..no neviem neviem ci budem moct lezat na nich 😖 uz teraz mi zavadzaju a este v nich nic nieje 😀

veronika9686
14. jan 2012

@petpop no asi,ze viac rodit nebudes,to asi tesne po porode povie kazda 😀 😀 😀

veronika9686
14. jan 2012

@kokorunecka uz sa asi nevie toho drobca dockat ako ten moj,vcera sa ma spytal : a kedy ides do porodnice?

vrabciatko
14. jan 2012

ja som sa po prvom pôrode hneď ako to bolo možné stiahla na tesno do veľkej plienkovej osúšky, vtedy sa o sťahovacích pásoch moc nechyrovalo. A malo to niečo do seba z pôrodnice som odchádzala v rifloch, ktoré som nosila pred tehu. A po pôrode už na stole sa mi na brucho zvalila taká riadna sestrička, tak že mi aj oči vytlačilo 😀

bambula1307
14. jan 2012

@kessinka no vidis , ale ja som skusala nadych nosom..no nemam taky tah. nam prizvukovali, ze bud nosom,alebo ustami, ze nie kombinovane 🙂

furi2012
14. jan 2012

spanie na bruchu bude aj pre mna uplne vykupenie. aj ked ktovie... uvidime, mozno sa mi to nebude ziadat a ostanem spavat na boku. hadam sa nebudem musiet vypodlozit, ked uz nebudem mat brusko tak neviem co na to povie pomylena rovnovaha 🙂

bambula1307
14. jan 2012

@petpop presne ako pise 6mia6

@kohutovci my kokosovy mame a maximalne spokojni sme, mala na nom v pohode spinka... 😉

krakorka
14. jan 2012

Ahojky,my jsme tu měli dnes naše.Taťka pomáhal manžovi v lese nakládat dřevo.Večer jsme upekli ty ptáčky a fakt to funguje,protožee dnes byli krásně měkké a dobré 😀
Jinak jsem večer ten můj divnej pocit zaspala,ale dnes mě celý den bolí nad zadkem a koleno-invalida hadr!A jsem nějaká unavená.Už mě to nějak zmáhá ale přitom bych chtěla ještě těch 14dní vydržet.Mamka mi říkala,že jí přijde,že mám to břicho níž,tak uvidíme.
😅

bambula1307
14. jan 2012

@loretana no hadam ti PA povie ako dychat, nam vraveli, ze vsetko nam povedia. Ale fakt je , ze mne pri prvom nikto nic nepovedal 😒 ...moc na mna ani nepozerali, len ked som uz uz citila ze treba tlacit, poslala som za nimi manzela. Ani tu ruku na brucho som nedala..bo som nevedela . No a potom na izbe mi lekarka povedala, ze som si netlacila brucho a tak ma potlacila, ze som hviezdy videla a tolko zo mna vyslo 😒 ..takze ja doporucujem trosku tlacit rukou..je to lepsie. Oni aj injekcie davaju na zavinovanie maternice.

bambula1307
14. jan 2012

@kokorunecka no ten tvoj je zlaty 😉 sa velmi tesi na babatko..to citit. Super, bo niekotri su skor vystraseni 🙂 ..niet sa co divit aj ja som bola pri prvom. Teraz to hadam bude lepsie 🙂 ...len aby to nase doma moc nevrestalo. Bo tak sa hadze o zem...ze chce didik..marne jej vysvetlujem, ze musime aj na babtko mysliet 😒

loretana
14. jan 2012

@bambula1307 aha, takže tlačit na břicho hned po porodu? a pak se snažit ležet na břichu? tak to si musím zapsat do hlavy, abych na to nezapomněla🙂
@krakorka jeeee, myslíš španělský ptáčky, ty bych si tak dala, hned teď jak na ně pomyslím🙂🙂🙂

kokorunecka
14. jan 2012

@kohutovci No, teraz nad tým tak premýšľam, že kam odmontujem mliečne banky... 😖
😅
@bambula1307 Vidíš, možno preto je taká odmietavá k bábu, lebo kvôli nemu nemôže ešte cucať....

Len tak pre zaujímavosť. Moja mama najmladšieho brata dojčila takmer do troch rokov 😀

kokorunecka
14. jan 2012

Inak baby... Pýtala som sa sestričky, že čo a ako to so mnou vyzerá, že či ma teda pustia domov alebo nie.
A povedala mi, že nevyzerá to na prepustenie domov, lebo, že síce bábätko je v poriadku, ale monitor už druhý deň zaznamenáva zvýšenú frekvenciu toho tvrdnutia bruška.. A že preto mi aj znovu zvýšili dávku na udržanie tvrdnutia pod kontrolou.
Takže to vidím tak, že asi vážne najskôr poputujem o poschodie vyššie.

xxx.klarka
14. jan 2012

@kokorunecka Takže asi vážně půjdeš jen o patro výše. 🙂

My byli dneska u jedné paní co prodávala pleny po synovi za dobrou kačku, tak jsme je vzali, pak jsme navštívili babičku. A teď jsem si zadělala na doporučení kamarádky na donutky 😅 tak jsem zvědavá jak se mi povedou.

krakorka
14. jan 2012

@loretana ano ano španělský ptáčc u nás dnes byli a fakt byli dobrý!! 🙂

@kokorunecka drže se!!A když ne,tak hold se na vás maličká už podívá,nic horšího se stát nemůže 🙂 A bude po všech problémech 😉

Mě zas v břiše nějako píchá.Tak nevim co tam mimušenko vyvádí.A jak jsme se tuhle tady bavili o těhu výtoku,tak dnes toho teda bylo nějako hodně!😒

bambula1307
14. jan 2012

@kokorunecka no ved to, koli tomu iste ziarli, a este to len bude..juj uz sa teraz bojim. 😒 . Mozno budem mat dost mliecka aj pre nu..ale tak uznaj dam jej rano, poobede ked ide spinkat poobede, vecer a v noci sa 2x budi..sak to je vela. keby chcela 2x tak to je ok ,ale ona by aj 10x chcela a to uz vsetko papa.
Tak sa ju snazim pripravit na to, ze mozno pre nu neostane, ked pride babatko.

Juuuj, tak tie kontrakcie ti silneju , ale aspon si pod dohladom, hadam vedia co robia. 🙂

kokorunecka
14. jan 2012

@xxx.klarka No, som zvedavá čo zadelí dr. na vizite...
@krakorka 😀 Žeby sa až tak veľmi na nás tešila? 😀
A to mi ešte aj včera začali puchnúť nohy 😀 Ani papuče som si nemohla obuť 😀

kokorunecka
14. jan 2012

@bambula1307 Už minule som premýšľala, že ako to takému dieťatku vysvetliť... Ale veď, vek má už pekný na to, aby pochopila, že mliečko jednoducho bude už len z hrnčeka.... Či?
😀 Aj ja dúfam, že vedia čo činia 😀

eniciatko
14. jan 2012

@6mia6 to jsem taky ještě neslyšela....dobře vědět 🙂

krakorka
14. jan 2012

@kokorunecka no bylo by lepší,kdyby si tam ještě pár dní počkala,ale třeba je to fakt zvědavka zvědavá 😀 jé tak oteklé nohy to musí být pěkně nepříjemný 😒 Mě tuhle v noci otekly prsty a rukách až jsem musela sundávat prstýnky jak mi to bylo nepříjemné.

viknat
14. jan 2012

@krakorka Španělský ptáčky? Tý bláho, normálně mi teče slina....nezbyly nějaký? 😀 😀 😀 😀 😀

kokorunecka
14. jan 2012

@krakorka Keby reagovala na tie lieky.. 😀 Len to má tuším celkovo v paži 😀
Ja som nikdy v živote nemala napuchnuté.. Až včera.. Kokos, všetko tuším budem mať takto ku koncu 😀
S tými rukami to ti verím.. Ja už asi dva mesiace nemôžem nosiť prstienky.. 😀

loretana
14. jan 2012

@viknat
@krakorka moje řeč, taky bych si je hned dala🙂 a vy jste je dělali včera, tak to musely být krásně odleželý, MŇAM🙂🙂🙂