Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
ahojtee Ziemky ..hlasim sa vam naspet z nemocky ... taaak este stale v 2v1 ....
pustili mna vdaka tomu ze mam doma dcerku ....
oooch krute obdobie mam ... pri dcerke pri takychto bolestiach som uz lezala na porodnej sale a teraz este nic.... oooch ale ze ma vytrapi tento nas drobcek....:(
Inac mala so mtam zle odozvy babetka.... a tak mi dali vyvolavacku ... ze ako bude reagovat babenko a tak mi hrozil cisarak...((
ale ze sa to upokojilo .. no mozno z toho v den porodu bude ten cisarak... uvidime..
Ako sa mi mate ..maminky...???
@krakorka
@viknat mňam🙂🙂🙂
holky, máte obě moc hezký ozbrázky🙂 Já právě přemýšlela nad tím, že to taky namaluji, ale časem budeme pokojíček měnit, navíc bychom chtěli druhé mimi, takže to bude další přesun nábytku, takže se mi na pevno na zeď nic malovat nechce a chtěla jsem koupit obrázek, plakát, prostě něco, co se dá pak sundat a přenést....
a ty šablony vypadají jak? jsou velké jako pak konečný obrázek na zdi? teď mě totiž napadá, že bych si koupila šablonu a tu vybarvila a zarámovala, myslíte, že je to reálné?
@loretana Ono se to právě dá snadno přebarvit, protože to jsou tyhle barvy přímo na zeď. Kdyby to byly nějaké umělé, tak to by asi nešlo a prosvítalo. Já sama jsem jeden obrázek trochu pokazila, tak jsem to po zaschnutí přemalovala podkladovou barvou, co máme všude na zdi a není to vůbec vidět. My do tohohle pokojíčku taky budeme stěhovat mimi a holky půjdou do většího, takže třeba Vílu Amálku taky plánuju přemalovat na něco klukovskýho 😀
Jinak kdo je šikovný, může malovat třeba podle knížky a velikost si upravit, jak potřebuje. Pro ty, kdo si netroufají, jsou vhodné ty předlohy. Je to vlastně vystřižený obrys obrázku v reálné velikost na papíru (něco jako balící), to se jednoduše přichytí na zeď izolepou, obkreslí tužkou, pak doplníš ty vnitřní tahy a když se ti to líbí, tak to obtáhneš fixou, aby to mělo viditelné kontury. Pak to klasicky vymaluješ barvičkama a znovu obtáhneš kontury fixou a je to 😉
@kokorunecka ja sa snazim jej to vysvetlovat, ze potom ked uz bude s nami babo mozno pre nu didik nebude...no zatial sa somnou hada, ze bude. tak uvidime ako to bude v reale..ci bude muzika. uz jej davam aj do flasky ... 😒
Ja tiez teraz nemam opuchy. pri prvom tehu som mala hrozneee, tak asi ta uz nepustia, ked mas opuchy. Ale lepsie asi takto.
holky ono to zas taková sláva není,já si vždy musim vybrat něco hóóódně jednoduchýho aby to šlo a to si steně nejdřív namaluju miliionkrát na papír,takže tak.Ale díky za pochvaly.
@mamilia jejda jejda,tak to sis asi dost ,,užila,,!! 😅 Třeba už to nebude dlouho trvat a ,,boj,,bude dobojván! 😉
Já jsem se teď nějak nepohodla s dlouhletou kamarádkou,už od 18ti tuží po mimi a loni párkrát potratila a do toho jsem otěhhotněla já a ona to asi nějaak nemůže unést,tak semnou moc nekomunikuje a teď to nějak vyvrcholilo,je mi to dost líto. ☹ Mám nějak po náladě.Ach jo.
@mavanka ano ja som sa snazila aspon trosku to kojenie obmedzit, no nedari sa mi to. Ked si to vynucuje, aj ma to obcas viac bolelo. Pokial sa bude dat chcela by som kojit obe..ale to este neviem ci sa podari. Niekde som citala, ze zo zaciatku nieje dost mliecka a par mesiacov trva kym sa to upravi. Ale tak uvidime..co bude.
@bambula1307 Len jej prosto dávaj už len fľašu a nepomôže si.. Aj keď sa na hlavu postaví, či o zem treskne...
To vydržíš 🙂
Ale mohli by ma nachvíľu domov dať 😀 Nekaz mi ilúúúzie 😀
@bambula1307 Bambula, ja som niekde citala ze jedna mamina to vyriesila trosku klamstvom, a sice natrela si prsia cesnekom a vysvetlila babu ze sa to jednoducho pokazilo a ze mliecko uz takto nebude. a ono to zabralo, drzimpalce!
@mamilia No tak se hlavně drž a co nejdýl vydrž... i když koukám, že termín už máš za pár dní, tak vše určitě dopadne dobře 🙂
@krakorka Oj, to je smutný. Třeba se to urovná, až mimi kamarádka uvidí. Ono to musí být asi hodně těžký, toužit po miminku a nedařit se mimi donosit ☹
Holky, nemáte některá zkušenosti s šátkem na nošení? Přemýšlím o Vatanai... ale nejdřív bych chtěla slyšet nějaké pro nebo proti. Je to za něj docela pálka, tak abych nevyhodila tolik peněz jen tak.
ahojte, hlasis a dalsia buduca mamina. cchela soms a spytat ci planuje iektora z vas pouzit gel dianatal. som o tom nieco citala a je to kontroverzne, ale vacsina mam co ho pouzili si chvalili, tak sa chcem opytat ci mate s tym nejake skusenosti, alebo planujete vyuzit pri vasom porode.
@viknat Krásné malůvky, já malovala na zeď než se narodila dcerka Křemýlka a Vochomůrky - měli jsme i krtečka, ale když jsme malovali na zeleno, tak jsme ho přemalovali a nechali tam jen křemýláka a Vochomůráka. + tam teď máme samolepky Medvídka Pů a jeho kamarády, motýlky a berušky. 🙂 Ale já teda měla koupené papírové předlohy a jen jsem to obkreslovala, malovat neumím.
@mamilia jéj, že tebe to miminko tak trápí, snad bude brzo lépe už 🙂
My byli u kamarádky na kávě, teď krmím malou a pak půjdu taky něco pojíst.
Holky, Vy jste tak sikovny. Ja to vyresila tak, ze jsem koupila detske samolepky a ty jsem nalepila nad postylku a zaroven nad prebalovaci pult. Ty samolepky jdou snadno sundat a to bez omitky, takze to je super🙂
A latkove plínky k prebalovani vubec nemam. Jen ty jednorazove Pampers premium care.
@lily2012 k tomu gelu mi rikala moje PA, ze to je na dve veci, ze to je klasickej gel, ktery se pouziva pri ultrazvuku - jenom tomu nejaky chytrak dal nazev a uctuje si za to takovy prachy 🙂
@bambula1307 mně omezování taky moc nešlo, já to měla navíc o to horší, že jsem si dceru už jako miminko naučila tak usínat a jinak to neuměla, takže ve chvíli, kdy jsem vybojovala první usnutí "bez", tak už jsem to nechtěla pustit.... teda polevila jsem, když marodila a nechala ještě jedno kojení v polospánku nad ránem... no a pak to utla.... s tím, že není a že to bolí...a šlo to... ještě nějakou dobu si občas vzpomněla, ale nic hrozného... a jsem ráda, že jsem to udělala a zpětně se mi zdá jako sci-fi, že jsem to vydržela tak dlouho... byla jenom o trošku starší, než Tvoje dcera.... držím pěsti, ať to klapne podle tvých představ 🙂
@viknat hej hej vytrapi m drobcek....:(
tak snad nie dlho ...
@kokorunecka no je to s tom mojou malou tazke. Ale spolieham sa, ze tych par dni co budem v porodnici, tiez pomoze 🙂 a mozno ju to prejde.
Jooj verim ti, Kristinka, ze ti je smutno ☹ nic sa neda robit..musis vydrzkat. Mozno ani nebude treba dlho cakat, ved hadam ti zajtra povedia viac.. Musis manzelovi povedat nech chodi casto na navstevy 😉
To s tvojou mamkou je troska smutne..ale co sa da robit...ty sa tomu iste vyvarujes a budete malinku lubit obaja a aj jej to dokazovat 😉 😉
Ale sa nam to tu pekne rozbieha s tymi detickami, ved polovica z nich bude januarova 😉.
U mna zatial ziadne priznaky, trosku mi tvrdne brusko..ale to nic moc nieje.
A take krasne obrazky mate na stenach..taky krtko by aj u mojej malej zabodoval. No ja by som asi skor tie samolepky.ako vlastnu tvorbu. Vymodelovat dokazem...ale kreslit moc ne 😒
Nechcte si daka prilepsit? 😉 ..ze by ste mi prisli namalovat 😀 😀 😀 😀
My ideme zajtra s mm na pohovor otecko pri porode..nech si osviezi pamat a zapamata si co a ako bude. tiez pojdem cvicit.
V utorok prvy x na monitor a objednat na prvu poradnu. Tak som zvedava ci este tento tyzden mi daju.
@mamilia juuj mysleli sme na vas dievcata , tak hadam ta uz trapit mala nebude...niekedy je to tazke. Niektore mm]aminky si pre babtko tolko vytrpia..aby ho vobec donosili a niektore aj na bruchu mozu skakt.. Ja napriek mojmu vysiemu veku som zatial nemala ziadny problem. tuk tuk. No noje dve kamosky potratili hned na zaciatku. ☹ je to smutne..a tazke.
Tak sa drzkajte este chvilocku
@lily2012 hehe, tak cesnak ma nenapadol..ale rozmyslala som nad bobom..ze to mamu boli 🙂 ..no mzno to skusim
ahojte,od ktoreho tyzdna sa chodi na porodnicu na poradne? 🙂
@bambula1307 🙂 dakujem ti ...nooo prvy tehu sa dalo ..boli komlikacie ale nie az taketo... potom som mala jeden missed. :( a teraz toto tehu brrrr.... aach od 26 tyz..bolesti trapemnia ..accch ..ale uz sme vsetkyx ku koncu tak to je dobre znamenie...🙂))
@mavanka no obcas sa mi rano ju presvedcit , ze rychlo uvarime kasicku a nedame didik..ale nie vzdy to akceptuje..obcas reve hrozne. No vacsinou som tvrda a nepovolim.
Tiez tak zaspavala na didiku, teraz jej len dam trosku pred spanim..horsie ze v noci sa zobdi a ked jej nedam..tak zobudi cely dom ☹ ☹ ☹
@silvia10131 podla mojich inf. od 36, ale niektore dievcata pisali, ze od 38..tak neviem
@kokorunecka no konecne nieco k veci nie? a este aj usetris 🙂 tak ti budem tsko zavidiet ze uz to budes mat za sebou, ale hlavne to ze uvis svoje babenko 🙂

@mell
ty máš aké látkové plienky? 🙂