icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

bambula1307
18. jan 2012

@mamilia juj Monika tak teba teda prehanaju. No nic, hadam to uz uspesne dobojujete. drzime silno palce, nech uz ste pekne vsetci spolu a v poriadku
@kohutovci drzim palce k hackovaniu,, nieje to tazke, ale ja mam knihu ...kde su popisane ocka a stlpiky.

tak matrac mame doma, no musela som ho schovat, bo zuzulka uz ho zabiehala...ze "to je moje"

petpop
18. jan 2012

@krakorka Aha, ..no ja nekde cetla, ze se bude rusit moznost vybrat si lekare k operaci, porodu apod. Ani jsem nevedela, ze takovy moznost je 😅 ...a je pak jasne, na jakych principech to funguje, ze.. To se pak opravdu neni cemu divit, ze lekari stale stavkuji a huci, ze chteji vic penez, ...kdyz vedi, ze lidi si radi priplati,.. 😝 Ja kdybych si teda mela priplatit, tak jedine soukromemu lekari, urcite ne statnimu, ktery za to svuj plat ma!

defs
18. jan 2012

Ahoj holky, přeji vám krásný den. Tak se sem konečně po dvou dnech dostávám. Jsem zjistila, že asi nestíhám dočíst, tak se ptám jen tak zrychleně .... jestli se zde odehrálo něco nového, máme nebo nemáme nové mimi ??? Maminky jsou všechny v pořádku?? Snad ano 🙂).
Jinak tady u nás vykukuje sluníčko, tak je hned veseleji.Kdyby nám dnes nedělali odečty tepla z radiátorů, tak asi půjdu na zdravotní procházku kolem našeho rybníčku... ale mám smolíka.... musím trčet doma.

petpop
18. jan 2012

@defs Ahoj, uz jsem si rikala, kde Te mame 🙂 Neboj, o nic jsi neprisla. Od porodu Nuny55 jsme jinak vsichni jeste vcelku. Teda pocitam, ze suzamen uz to ma taky za sebou, jen jeste nemela cas dat vedet 😉

ivce
18. jan 2012

@mamilia držím palce, ať to mimísek vyřeší za doktory a sám sevrychle rozhodne vykouknout na svět!

no s těma obálkama jste mě dostaly - samo jsem o tom slyšela, ale říkala jsme si, že spíš je to v případech, že třeba někdo si připlatí, aby se dostal dřív na řadu při operaci nebo já nevím co, samo s tím nesouhlasím, ale jak si pacienti naučili, tak to mají. Ovšem, abych podsunovala porodníkovi, aby mi jako nějak líp odrodil dítě nebo co? 😲 to mi fakt přijde ujetý. Manža po porodu dcery donesl pak doktorovi i porodní asistentce naši svatební slivovici - malá se narodila přesně na den na první výročí naší svatby, tak to bylo pro nás spíš takové symbolické a ne úplatek. S tím by teda přišel pozdě, když už bylo po akci 😀

jo a jinak dnes na monitoru v porodnici jak jsem předpokládala 😀 měla jsem vysoký tlak z těch nervů z manželových státnic, tak už mi chtěli dávat nějaké léky a že by si mě tam nechali, ale jsme si to vysvětlili a jsem zase doma 😀 😀 😀 a dobře to dopadlo, manže udělal 😀 stejně je teď v porodnici plno, že se to poslední týden fakt rozjelo 🙂

petja
18. jan 2012

@petpop A nuna už porodila?Nejsem v obraze 😕

ivce
18. jan 2012

@petja jj ta už má Ninku u sebe, tuším v sobotu 🙂

petpop
18. jan 2012

@petja Jj, jak pise ivce, Nuna rodila v sobotu. Bylo to necekane a hodne rychle 🙂 Jeden den pred ukoncenym 37mym tydnem 😉 A jsou obe v poradku, teda snad.. tady se nam Nuna jeste neozvala, ale na FB dala fotecky.

petpop
18. jan 2012

@ivce Tak gratulace manzelovi 😉 I Tobe, protoze jsi to prozivala s nim 🙂

petpop
18. jan 2012

@ivce Jeste k tem obalkam.. Taky mi prijde sympatictejsi se treba nejakou milou malickosti odvdecit po porodu, pokud ta pece byla opravdu dobra a chovani hezke.. Ale platit si predem (a nacerno) -me by teda i bylo trapne 😝

defs
18. jan 2012

@petpop Tak o o obálkování jsem tady taky nic neslyšela-teda v porodnictví, ale jinak to funguje, co se týče třeba výměny kloubů atd...kdy jsou dlouhé čekací lhůty, tovím, že taky funguje a né málo. Když na věc přijde, tady v ČR obálkování funguje asi všude, jak sleduji a to bohužel i v soudnictví, kdy by člověk řekl, že jde o pravdu, není to tak...... obálečky v mnoha případech dělají své.... hlavně v Praze !!!

defs
18. jan 2012

@petpop na suzamen taky myslím, jak je na tom s mimouškama. Jinak děkuji za info. 🙂

defs
18. jan 2012

@ivce gratuluji ke státnicím 🙂

petpop
18. jan 2012

@defs Suzamen psala naposledy pred tydnem, ze mela kontrolu, a ze bud do tydne porodi, nebo pujde vyvolavat.. Takze tak jako tak uz se tam neco urcite deje 🙂

defs
18. jan 2012

@petpop Tak snad jsou všichni vpořádku 😉 .

loretana
18. jan 2012

@defs jeee, tak to jsme na tom stejně, taky musím být doma kvůli odečtům tepla🙂
dnes se mi tak natahuje kůže v podbřišku, že mám pocit, že mi fakt doslova praská🙂 nevím, třeba jde mimčo dolů, ale mažu snad každou půl hodinu:(

viknat
18. jan 2012

Ahoj všichni 🙂 Já jsem teda od nikoho konkrétního neslyšela ohledně obálek. Samozřejmě se o tom mluví, ale to je všude, ale že by někdo v mém okolí dával obálku nebo ji po něm Dr. vyžadovali, to slyším opravdu poprvé. A to jsem holky rodila v Praze.
Jinak na matrice jsme dopadli dobře, druhé jméno nám schválí (ale musely se o tom poradit 3 matriky 😀 😀 😀 )
Včera jsem si zrovna i vyjednala dětského lékaře pro prcka a koupila Yal gel, tak už konečně můžu připravovat i tašku do porodky - no jsem ostuda, ještě ji nemám připravenou...
Jo nevím, jestli to tu někdo psal, ale kdo rád kupuje ty "lepší" Tesco plenky, jsou ode dneška v aukci 2+1 zdarma, 164,- Kč za balení.

defs
18. jan 2012

@loretana ahoooj, tak doufám, že to bude brzo odečtený mají tam od 14-16 hod tak uvidíme. Taky mě svědí pupík, ale nahoře, dole už to snad ani víc nejde... no vlastně celý břicho je už KO po těch třech mimoušcích co už jsem odnosila. Prostě je to daný geneticky a nikdo mě o ničem jiným nepřesvědčí, tak jsem mazala jak o život jak u syna tak u dcery a i u téhle, ale prostě břicho popraskaný je. Moje mamka je taky popraskaná. Většinou je to tak, když mají holky tu tmavou čáru přes pupík, tak nepopraskají a my co ji nemáme.... máme bohužel strie. Ale neřeš to, co by jsme měly z krásnýho bříška, kdyby jsme neměly ty naše zlatíčka a to je mnohem víc 🙂 🙂 🙂 . Takže strie už neřeším a když to vemu tak i chlapa mám novýho,kterej mě má rád i se striema, navíc mu v nich teď nosím i jeho poklad 😉

krakorka
18. jan 2012

tak na mě zas padá nějaká únava a odpoledne mi nějako neutíká

já čáru nemám a břicho mám popraskané jen u pupíku,při prvním těhu mi to tam prasklo ale pak to nebylo skoro vůbec vidět a teď se mi to jako rozprasklo ještě víc,ale doufám,že to pak také nebude tolik vidět a to ničím nemažu,ale asi budu muset teď ko konci začít neboť mám na břiše nějakou suchou kůži 😒

@viknat tak to je fajn,že jste se jménem dopadli dobře a že ho schválí. 😉

furi2012
18. jan 2012

@defs to si vystihla, strie nevadia, moj ma tiez lubi aj so striami (ja ich mam na zadku a stehnach ako pamiatku na pubertu, prilis rychlo som vyrastla). ja si z tych mojich robim srandu, ze ked chcem prejst cez cestu, tak nemusim hladat prechod, staci ked odhalim stehno a tam je takaaa zebra ze az 🙂

loretana
18. jan 2012

@defs máš pravdu, to nejcennější je v bříšku a snažím se to taky brát tak, že je to daň za to, že darujeme život.... byla jsem na kožním s mateř. znaménkem a mimo jiné jsem se dr ptala na ty strie a říkala, že je to právě dědičné, že s tím nic nenadělám a ještě řekla, že je dobře, že jsem mazala, že by to taky mohlo být rapidně horší... takže fakt mažu, i když už asi nic nezachráním, jen si říkám, že kdybych to nedělala, mohlo by to být ještě horší.... A jakou máš zkušenost, za jak dlouho vyblednou?
A je to tak, manžel mi to taky říká pořád dokola, že mu to vůbec nevadí, ať si s tím hlavu nelámu, jsem mu za to fakt vděčná, jde spíš o mě, ale já se s tím nějak poperu, myslím, že nejsnáz mi to půjde, až budu mít Ondráška v náručí🙂🙂

hanus177
18. jan 2012

Ahojte baby, bola som na predlženom víkende u rodičov 😀 až mi je smutno, že už je po ňom 😖 ale už pomaličky začínam prať vecičky a plienky pre bábo, inak by som tam ešte ostala... to rozmaznávanie od maminky je na nezaplatenie 😎
teraz som už pri svokrovcoch 😝 takže "realita" vitaj... rozoberali ste tu svokry, no tá moja ešte ujde.... ale svokor.. 🤐
Baby Dr. mi pri poslednej poradni oznámila, že mám pruh na genitáliach..... nemá niektorá s tým skúsenosti, alebo nejaké podrobnejšie info.... Ďik

petpop
18. jan 2012

Jestli je to pravda, to nevim, ale za sebe muzu potvrdit, ze caru pres pupek mam paradni, a strie nemam.
Ale!! v puberte jsem hodne nabrala a pak shodila, a strie se udelaly, a mam je od te doby doted. Ne moc, ale semtam neco na bocich.. A druha vec, ptala jsem se mamci, ktera v tehu nabrala fakt hodne, s brachou i semnou,a strie nikdy nemela, takze si myslim ze je to fakt genetikou a kuzi..
Jo ale jinak mazu, ale to mazu i jako netehotna, protoze mam hodne suchou kuzi.

vrabciatko
18. jan 2012

ahojte žienky, ja dnes behám hore dole po schodoch, ale malý ignorant stále nič. Tak to asi vzdám a nechám to naňho. Tie z vás ktoré berú manžela k pôrodu, čo máte preňho okrem šľapiek zbalené? 😉

petpop
18. jan 2012

Ja se priznam, ze mam ted spis depky z toho, ze jak jsem pres tehu moc nenabrala, a vetsinu teda do briska. .....vsimla jsem si v poslednich dnech ze mi paradne narostl zadek!!! 😕 😀
A z ceho jeste muzu nervovat, ze moje uz tak mala prsa se nalijou mlekem, ..a jak pak budou vypadat, az se vrati do normalu 😝 ...ale beru to jako "male veci".. Prdolinek mi za to stoji, a planuju deti vic, takze bych musela byt pernamentne ve stresu jeste asi polovinu zivota 😀

kessinka
18. jan 2012

@vrabciatko nám na prednáške vraveli, že je dobré ak bude mať ešte niečo na pitie a hlavne nejaké občerstenie - ideálny je vraj hroznový cukor 🙂 inak neviem čo takého by ešte mal mať...asi foťák aby mohol drobčeka zvečniť 🙂

martinamk
18. jan 2012

Ahojte Maminky 🙂 no sa priznam ze som vas dost zanedbavala a uz si ma asi ani nepamatate 😝 ale sledujem poctivo co je nove a vidim ze prve deticky su uz na svete. Ja som dnes po poradni a stale to vyzera tak, ze malinkej sa nechce von, takze budem rodit asi medzi poslednymi 😉 viem ze je este skoro, ale v 37 tyzdni ma uz 3200 gramikov a brucho uz mam kazdym dnom vacsie a vacsie 😕 no a strie...tie sa mi pomaly kazdym dnom zvacsuju, no ale co uz ked babulko rastie ako z vody. Nu idem sa pokusit precitat 10 stranok dozadu, nech mam prehlad 😀

kokorunecka
18. jan 2012

Žienky moje som späť na skok 🙂
Takže... Svokra odbavená, aj keď sa mi zasa ušla prednáška o tom ako je strašne nevhodné mať v byte psa a že prečo sme sa ho už dávno nezbavili...
Potom si ju môj miláčik pekne odviedol, lebo mi prišiel ešte aj tatino so starým tatkom...
Po nich som išla na monitor-lebo celý deň nemali skôr čas 😀 A dnes kupodivu strašne pokojný bol.
Až sa mi zdalo, že bábo je na tom zle, lebo krivka bola nízko a len občas, keď sa náhodou pohlo, tak snáď len o riadok vyššie vyskočila...
A teraz čakám, kedy príde drahý druhý raz a sám, bez mamičky 🙂

kokorunecka
18. jan 2012

A ešte... Jak som ležala na monitore, tak si z ošetrovne pán primár bral tašku od pacientky...
No bohvie čo v nej bolo... Ale určite nie málo... 😖

loretana
18. jan 2012

@petpop asi je to pravda, už nějak nevěřím na to, když vidím všechny ty modelky a celebrity vyfocené po porodu v prádle, že tak opravdu vypadají... určitě jsou i takové šťastné maminky, které vypadají za pár měsíců jako před těhu bez známek změny, ale asi jich bude menšina.... prostě ten "ideál krásy", který je nám dennodenně vnucovám přes média funguje i v tomhle.... ale co, fakt nemá cenu trápit se tím, co nejde změnit, tak si to neustále opakuji, když mě přepadne depka:(