Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@danka483 dnes by síce podľa sľubov mačka mala ísť preč, ale vzhľadom to na akú dlhú cestu by mal ísť, keď ju pôjde odviezť , tak sa nikam nechystá...
@siwinka1717 no super, možno je s tou chovateľkou dohodnutý na nejaký neskorší termín dodania vašej zásielky 😉 držím ti palec nech sa to podarí.
@danka483 tak teraz mi povedal, že už je neskoro.....doteraz si na to nespomenul a s chovateľkou nebol dohodnutý vôbec
@siwinka1717 ach aj s chlapom, čo ti poradím daj mu nejaké ultimátum u nás to zaberá 😒
Tak ja som sa dnes zobudila s poriadnou nádchou, včera mi nebolo nič a dnes kýcham o 106 😖 😖 Malinké v brušku musí mať riadne rodeo 😝
Na obed som dala malú spinkať, ja som si dala paralen a teraz som sa zobudila. Som zvedavá, čo budem robiť v noci, počítať ovečky ma nebaví 😠
Ale aspoň už nemám zimnicu. Ráno idem do poradne, teším 😵
@danka483 to u nás pri tých všetkých problémoch vôbec nezaberá, vraj ho vydieram malou.
Dnes mi prsahal je ten deň a že zbytočne som robila v nedeľu cirkusy! mne to fakt tak príde, že chce aby som s malou odišla
@siwinka1717 to ma mrzí ☹ ale vieš ako je to chlap, a oni sú trošku iný možno to tak ani nemyslí ako to nakoniec vypáli. Hlavu hore veď sám zistí že to nejde dokopy miminko a tá mrcha. Inak ja stále chodím po špičkách a nezapnem ani rádio čo mám pocit že ten náš leo-papúch je stále so mnou-hrabe mi z toho. 😅
ajojte je normalne.... teda urcite to nieje nenormalne ale dost ma to soklo....skoro cele tehu som mala vypuceny pupok a dnes sa mi uplne vratil do povodneho stavu ....a zevraj sa to stava az po porode .....
@nejra ja budem na Antolskej, tak budeme na seba navzájom myslieť 🙂 Ja som sa presťahovala na gauč, pretože je tvrdší, tiež mám bolesti stehien, keď spím na boku, nočné spanie je na porazenie ☹
Holky na spaní je super podložit se kojo polštářem,nebo aspoň vystlat menšími polštáři 😉
Ahojte, rada by som sa spytala, beriete si do porodnice 2-3 kosele tie materske a este aj daco ine na oblecenie? Myslim dake domace oblecenie , teplaky, mikinu, dake tricka, ci tie kosele buddu stacit na tie 4 dni? Asi to treba vsetko vetrat, tak nohavice asi nie, ci?
u nas v nemocnici musis mat vsetko okrem oblecka pre babatko.Pokial nemaju vela babatiek,tak ti daju.
Holky, jestli mate moznost vyuzit erarni prádlo, neváhejte! Muzete ho kdykoliv vymenit za ciste a je prakticke. Neni to sice zadny outfit, ale nenicite svoje od krve. Svoje si vemte max na dobu návštěv, at vam to sluší😉 Ja jsem v porodnici od soboty a vychazi to denne jedna kosile ( at uz spocene nebo zakrvacene)!
@cizu diky vyridila jsem pozdravy holkam na cervnu, jedno mimco z druhy rundy uz je od srpna na svete no a ja jsem druha v poradi, pak tam mame jeste 3 tehule ale to je az kveten/cerven
Aj u nás v pôrodnici, dávajú všetko oblečenie pre bábo aj pre maminy. Aj keď nosím veľkosť 36 párkrát sa mi dostala košeľa 56 😀 vypadala som ako snehuliak. Ale niekedy som si ju musela prezliekať aj 2 krát denne, a to so svojimi košieľkami by bol problém.
Mám na výber dve pôrodnice: v jednej mám bábo pri sebe len na krmenie, kúpanie a prebaľovanie je na sestričkách, v druhej sa o malé komplet starajú maminy.
V prvom tehu som malú nemala stále pri sebe a celkom som bola vďačná, po príchode domov som bola oddýchnutá a vyspatá. Takže potom som si ten kolotoč okolo mimina dobehla. 🙂
ahojte baby. ja som teraz stravila 2 dni v nemocnici a dala som sa prepustit na vlastnu ziadost. spoznala som nemocnicu tak viem co ma caka, no nie je to u nas v Roznave nic extra...bola som tam lebo mi vysli horsie ozvy na monitore - ale bola som rano nalacno a nasmedno co mi nik nepovedal. potom ma skontorloval primar na USG ze hranicne mnozstvo plodovej vody a slabsie prietoky placenty tak ze ma hospitalizuju a urobia mi zatazovy test s oxytocinom. v pondelok ma hospitalizovali, vecer urobili ozvy - vyslo ok fyziologicke. rano mi urobili ozvy - opat ok tak som sa pytala izboveho lekara ci musim na ten test, on ze podla neho netreba z estaci ked ma budu tyzdne monitorovat. tak som sa dala prepustit lebo na ozvy mozem dochadzat. aj ke dprimar tvrdil z etreba urobit ten zatazovy test. ale to je vlastne vyvolavanie porodu 2 jednotky oxy namiesto 10 a to som nechcela ist do rizika ze to moze skoncit nie prirodzenym porodom - aj cisarskym a takto este pra tyzdnov pred terminom (13.2.). sla som vsak do Sace k ich primarovi na vysetrenie a tem mi povedal - kontorloa oziev - ok, kontorla podla USG - babatko ma 2811 g a vobe cnie je hypotroficke ako tvrdi moja lekarka. plodova voda v norme. prietoky - citujem - vynikajuce. ziadny dovod na hospitaalizaciu. krcok pekne uzavrety, predcasny porod nehrozi, babatko hlavkou dole a povedal ze idealne babatko. no tak si urobte uzaver - 4 lekari, 4 nazory a 2 dni stresu kvoli ich technickym zazrakom....som rada ze som doma.
@hanus177 treba sa najest pred CTG monitorom. prietoky sa robia na ultrazvuku tu nemam info. ale radsej sa najedz a poriadne napi 🙂 aby so bola v pohode a mala dobre vysledky. mne povedali ze hranicne mnozstvo plodovej vody moze byt ze som par dni menej pila (bola som predtym chora tak asi preto). @jancag urcite, ja som proti tymto vsetkym vysetreniam a som za prirodzeny porod bolo pre mna dost takze akceptovat primarovu realitu z Roznavy ze mi urobia zatazovy test co je vlastne slabsie vyvolanie porodu a ked nedopadne dobre tak to skonci cisarskym. no preco by to mali robit v nejakom 38-tz. a vidis primar z Kosic zo Sace povedal ze idelany stav babatka.@paja83 co som tam lezala s babami na izbe a dalsia izba vedla, tak kazdu takto vystresovali. no ja neviem o co im ide ale kazdu len strasia.
tak konecne doma z vysetrenia.vsetko v poriadku a malinka vazi cca 3050g.krasne rastieme.a teraz uz kazdy tyzden na poradnu.
Ahoj baby, ja mam termin 7.2. a uz cakame kazdym dnom 🙂 taska je zbalena ,izbicka pripravena a ja pri kazdych bolestiach dufam ze uz neustanu..a oni mrchy vzdy ustupia 😒 ,na poslednej poradni sa ma lekar pytal na vahu a povedala som mu, ze som (samozrejme bez vlastnej vole) kilo za posledny tyzden schudla a on sa usmial aj so sestrickou,ze tak to uz je naozaj blizko..mate s tym niektora skusenosti?zvyknu vam lekari na poradni prezradit ich nazor,kolko sa babatko este v brusku zdrzi? 😉
@veronika.86 mne minule vravel,ze mozem o tyzden aj dva porodit skor.ale ze ked to vydrzim do konca,tak bude rad.
@oluska88 a na zaklade coho tak usudil? vysetrenia?ultrazvuku?

@petja tak to som vtedy riadne pribrala,po porode islo 12kg dole ale uz potom ked som znova otehotnela som mala na sebe zostatky.tak teraz to nebude take strasne.