icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

oluska88
25. jan 2012

@petja tak to som vtedy riadne pribrala,po porode islo 12kg dole ale uz potom ked som znova otehotnela som mala na sebe zostatky.tak teraz to nebude take strasne.

siwinka1717
25. jan 2012

@danka483 dnes by síce podľa sľubov mačka mala ísť preč, ale vzhľadom to na akú dlhú cestu by mal ísť, keď ju pôjde odviezť , tak sa nikam nechystá...

danka483
25. jan 2012

@siwinka1717 no super, možno je s tou chovateľkou dohodnutý na nejaký neskorší termín dodania vašej zásielky 😉 držím ti palec nech sa to podarí.

siwinka1717
25. jan 2012

@danka483 tak teraz mi povedal, že už je neskoro.....doteraz si na to nespomenul a s chovateľkou nebol dohodnutý vôbec

danka483
25. jan 2012

@siwinka1717 ach aj s chlapom, čo ti poradím daj mu nejaké ultimátum u nás to zaberá 😒

hanus177
25. jan 2012

Tak ja som sa dnes zobudila s poriadnou nádchou, včera mi nebolo nič a dnes kýcham o 106 😖 😖 Malinké v brušku musí mať riadne rodeo 😝
Na obed som dala malú spinkať, ja som si dala paralen a teraz som sa zobudila. Som zvedavá, čo budem robiť v noci, počítať ovečky ma nebaví 😠
Ale aspoň už nemám zimnicu. Ráno idem do poradne, teším 😵

siwinka1717
25. jan 2012

@danka483 to u nás pri tých všetkých problémoch vôbec nezaberá, vraj ho vydieram malou.
Dnes mi prsahal je ten deň a že zbytočne som robila v nedeľu cirkusy! mne to fakt tak príde, že chce aby som s malou odišla

danka483
25. jan 2012

@siwinka1717 to ma mrzí ☹ ale vieš ako je to chlap, a oni sú trošku iný možno to tak ani nemyslí ako to nakoniec vypáli. Hlavu hore veď sám zistí že to nejde dokopy miminko a tá mrcha. Inak ja stále chodím po špičkách a nezapnem ani rádio čo mám pocit že ten náš leo-papúch je stále so mnou-hrabe mi z toho. 😅

veronika254
25. jan 2012

ajojte je normalne.... teda urcite to nieje nenormalne ale dost ma to soklo....skoro cele tehu som mala vypuceny pupok a dnes sa mi uplne vratil do povodneho stavu ....a zevraj sa to stava az po porode .....

martina77ba
25. jan 2012

@nejra ja budem na Antolskej, tak budeme na seba navzájom myslieť 🙂 Ja som sa presťahovala na gauč, pretože je tvrdší, tiež mám bolesti stehien, keď spím na boku, nočné spanie je na porazenie ☹

petja
25. jan 2012

Holky na spaní je super podložit se kojo polštářem,nebo aspoň vystlat menšími polštáři 😉

manila421
25. jan 2012

Ahojte, rada by som sa spytala, beriete si do porodnice 2-3 kosele tie materske a este aj daco ine na oblecenie? Myslim dake domace oblecenie , teplaky, mikinu, dake tricka, ci tie kosele buddu stacit na tie 4 dni? Asi to treba vsetko vetrat, tak nohavice asi nie, ci?

andryskam
25. jan 2012

@manila421 Tak já jsem z Karviné a budu tady taky rodit. Do porodnice si nesmíme brát svoje košile ani župan. Dostaneme erární 😉
Pokud si můžeš vzít svoje věci, tak ti určitě budou stačit 2 noční košile a župan. Domácí oblečení, které píšeš, bych si určitě nebrala 🙂

manila421
25. jan 2012

@andryskam Dakujem , aj som si myslela ze nic nebudem asi potrebovat...

andryskam
25. jan 2012

@manila421 Nic víc určitě potřebovat nebudeš 😉

oluska88
25. jan 2012

u nas v nemocnici musis mat vsetko okrem oblecka pre babatko.Pokial nemaju vela babatiek,tak ti daju.

cizu
25. jan 2012

Holky, jestli mate moznost vyuzit erarni prádlo, neváhejte! Muzete ho kdykoliv vymenit za ciste a je prakticke. Neni to sice zadny outfit, ale nenicite svoje od krve. Svoje si vemte max na dobu návštěv, at vam to sluší😉 Ja jsem v porodnici od soboty a vychazi to denne jedna kosile ( at uz spocene nebo zakrvacene)!

slunce_veruna
25. jan 2012

@cizu diky vyridila jsem pozdravy holkam na cervnu, jedno mimco z druhy rundy uz je od srpna na svete no a ja jsem druha v poradi, pak tam mame jeste 3 tehule ale to je az kveten/cerven

hanus177
25. jan 2012

Aj u nás v pôrodnici, dávajú všetko oblečenie pre bábo aj pre maminy. Aj keď nosím veľkosť 36 párkrát sa mi dostala košeľa 56 😀 vypadala som ako snehuliak. Ale niekedy som si ju musela prezliekať aj 2 krát denne, a to so svojimi košieľkami by bol problém.
Mám na výber dve pôrodnice: v jednej mám bábo pri sebe len na krmenie, kúpanie a prebaľovanie je na sestričkách, v druhej sa o malé komplet starajú maminy.
V prvom tehu som malú nemala stále pri sebe a celkom som bola vďačná, po príchode domov som bola oddýchnutá a vyspatá. Takže potom som si ten kolotoč okolo mimina dobehla. 🙂

bianca2
25. jan 2012

ahojte baby. ja som teraz stravila 2 dni v nemocnici a dala som sa prepustit na vlastnu ziadost. spoznala som nemocnicu tak viem co ma caka, no nie je to u nas v Roznave nic extra...bola som tam lebo mi vysli horsie ozvy na monitore - ale bola som rano nalacno a nasmedno co mi nik nepovedal. potom ma skontorloval primar na USG ze hranicne mnozstvo plodovej vody a slabsie prietoky placenty tak ze ma hospitalizuju a urobia mi zatazovy test s oxytocinom. v pondelok ma hospitalizovali, vecer urobili ozvy - vyslo ok fyziologicke. rano mi urobili ozvy - opat ok tak som sa pytala izboveho lekara ci musim na ten test, on ze podla neho netreba z estaci ked ma budu tyzdne monitorovat. tak som sa dala prepustit lebo na ozvy mozem dochadzat. aj ke dprimar tvrdil z etreba urobit ten zatazovy test. ale to je vlastne vyvolavanie porodu 2 jednotky oxy namiesto 10 a to som nechcela ist do rizika ze to moze skoncit nie prirodzenym porodom - aj cisarskym a takto este pra tyzdnov pred terminom (13.2.). sla som vsak do Sace k ich primarovi na vysetrenie a tem mi povedal - kontorloa oziev - ok, kontorla podla USG - babatko ma 2811 g a vobe cnie je hypotroficke ako tvrdi moja lekarka. plodova voda v norme. prietoky - citujem - vynikajuce. ziadny dovod na hospitaalizaciu. krcok pekne uzavrety, predcasny porod nehrozi, babatko hlavkou dole a povedal ze idealne babatko. no tak si urobte uzaver - 4 lekari, 4 nazory a 2 dni stresu kvoli ich technickym zazrakom....som rada ze som doma.

hanus177
25. jan 2012

@bianca2 ja idem ráno na prietoky, takže ako som pochopila mám sa pred tým najesť?

jancag
25. jan 2012

@bianca2 fuuha...toto je na nervy...ze niekedy ti lekari robia katastrofu z nicoho...a clovek je pak na nervy...no nemali to nase mamy lepsie...ked neboli ziadne usg ani nic podobne..

kessinka
25. jan 2012

@hanus177 áno, mne vraveli že sa treba najesť, že drobček je potom aktívnejší 🙂 aby monitor nemuseli opakovať, keby sa nehýbal 🙂

kessinka
25. jan 2012

@hanus177 ech, teraz si uvedomujem že píšeš prietoky, nie ctg ... prepáč za mýlenie, čo sa týka prietokov nemám info 🤐

paja83
26. jan 2012

@bianca2 Tak to je celkem drsné, koukám, že někteří doktoři to dobře prožívají. Chápu Tě po těchto výsledkách, že ses rozhodla jít domů🙂

bianca2
26. jan 2012

@hanus177 treba sa najest pred CTG monitorom. prietoky sa robia na ultrazvuku tu nemam info. ale radsej sa najedz a poriadne napi 🙂 aby so bola v pohode a mala dobre vysledky. mne povedali ze hranicne mnozstvo plodovej vody moze byt ze som par dni menej pila (bola som predtym chora tak asi preto). @jancag urcite, ja som proti tymto vsetkym vysetreniam a som za prirodzeny porod bolo pre mna dost takze akceptovat primarovu realitu z Roznavy ze mi urobia zatazovy test co je vlastne slabsie vyvolanie porodu a ked nedopadne dobre tak to skonci cisarskym. no preco by to mali robit v nejakom 38-tz. a vidis primar z Kosic zo Sace povedal ze idelany stav babatka.@paja83 co som tam lezala s babami na izbe a dalsia izba vedla, tak kazdu takto vystresovali. no ja neviem o co im ide ale kazdu len strasia.

oluska88
26. jan 2012

tak konecne doma z vysetrenia.vsetko v poriadku a malinka vazi cca 3050g.krasne rastieme.a teraz uz kazdy tyzden na poradnu.

veronika.86
26. jan 2012

Ahoj baby, ja mam termin 7.2. a uz cakame kazdym dnom 🙂 taska je zbalena ,izbicka pripravena a ja pri kazdych bolestiach dufam ze uz neustanu..a oni mrchy vzdy ustupia 😒 ,na poslednej poradni sa ma lekar pytal na vahu a povedala som mu, ze som (samozrejme bez vlastnej vole) kilo za posledny tyzden schudla a on sa usmial aj so sestrickou,ze tak to uz je naozaj blizko..mate s tym niektora skusenosti?zvyknu vam lekari na poradni prezradit ich nazor,kolko sa babatko este v brusku zdrzi? 😉

oluska88
26. jan 2012

@veronika.86 mne minule vravel,ze mozem o tyzden aj dva porodit skor.ale ze ked to vydrzim do konca,tak bude rad.

veronika.86
26. jan 2012

@oluska88 a na zaklade coho tak usudil? vysetrenia?ultrazvuku?