Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
tak holky, musím se pochlubit. Byla jsem u praktického lékaře, mám potvrzenou průkazku, zároveň jsem ještě stihla i EKG 😀 Tak teď už jenom zubař, ale k tomu se mi moc nechce 😖
@petra1303 a nemas problem s bullikom v at? tuna by som sa na daniach nedoplatila, keby sa mi nahodou podarilo prekonat byrokraticke prekazky a splnit vsetky tie ich testy.
aj nam by sa patrilo kupit nejaku novu sedacku, ja som uz aj bola obzerat pred casom, ale to co bolo pohodlne a pekne, kludne aj cez 3000 eur. to nie je nasa cenova kategoria. tak cakam az decka podrastu a kocur sa umudri. ale to cakam uz 8 rokov 🙄 a potom si kupime nieco poriadne, ale nie za tu cenu.
mne necakane zobrali maleho do skolky od septembra. aj mi ho najprv odmietli vziat do jasli, tak som zamestnavatela uhovorila na predlzenu matersku a o mesiac na to dosiel papier, ze predsa moze ist, ale rovno do skolky. ale do prace uz nejdem. potom male supnem v 9-10 mes do jasli a pojdem. ale sa mi nechce uz teraz.
babulky a nezavidim vam, co ste alergicky. ja mam stastie, ale to sa moze tiez zmenit, no moj manzel je poriadny, aj astmatik. a jemu sa to pokrizilo so vsetkym moznym, tak cim dalej, tym menej potravin, ovocia, pomaly aj zeleniny moze. a na jar je to s jeho astmou blbe. som zvedava, co deti..... clovek nikdy nevie. ale na kocura si zvykol 😀 aj na psa 😀
baby pouzivali ste niektora pri prvom dietku latkovky?? uvazujem totiz nad nimi a chcela by som nejake referencie 🙂
@funny zatial tu nemame problemi s nasim hafanom...musime si dat urobit preukaz specialny ale tak davame si nacas, lebo pre nasho psa to je zbytocna formalita kedze je mierumilovnejsia jak macka...tu ma vela ludi tzv. bojovnikov a nevidim v tom problem...len niektore bytove spolocnosti ti neschvalia byt ked tam chces mat take plemeno...no hlupaci mne na malu uz dva krat z nicoho nic zautocil pes jeden nieco ako jack russel ten na dlhych nohach to je tusim jack parson terier a kokrspaniel...takze asi tak jedine stastie mali ze ju nekusli lebo by som im tych psov rozniesla v zuboch 😀 vtedy zakrocila aj bulicka lebo pri utoku kokra bola tak ho odohnala od malej...a ozaj este na nu ked isla na odrazadle zautocil labrador s niecim mixnuty takze o bojovych plemenach by som vedela rozpravat svoje kedze toto je moj druhy pes bojovnik...s jednym som vyrastala to bola tiez macka a ked zomrela tak o som nad inym plemenom ani neuvazovala ...moj brat ma tiez bulicku a to je tiez anjel a ne pes... a tu sa plati na bojove plemeno na rok nejakych 90eur a to je vsetko...a ten preukaz vide nejakych 200eur ale to mas tusim navzdy...takze tak...a preco, ze ci nemam promlem s stafbulom? vies mame aj civavu takze ak ma vidia vencit stafbulku a civavu tak nemozu predsa povedat nic 😀 a hlavne ked civava sa im ide vesat na gate a stafbulka len stiahnute usi a kruti chvostom usmev od ucha k uchu no co ti povedia 😀
@adenka 😅 prepac ja si nemozem pomoct 😅 ked citam ze "moj mm" tak si vzdy hovorim dva krat moj moj muz lebo to je skratka .... alebo to mas akoze skratku moj manzel? ale namiesto treba n das m ??? a raz som si vsimla ze si povedala ze povedz tvojmu mm .... tak som si to citala ze tvojmu mojmu muzovi tak mi to vo vete vyznelo prapodivne 😅 ale nechcem tymto nejako urazit urcite mas k tomu dovody.... 🙂 len mna zaujima ako to teda myslis 🙂 v dobrom 🙂
No tak ja som to dnes oznamila zamestnavatelovi,nebol dvakrat nadseny este ked som mu povedala ze robim maximalne do Vianoc kedze u nas je vtedy TOP sezona,ale co uz 🙂 Bude si musiet zhanat rychle nahradu,snad sme kazdy nahraditelny 🙂
Ahoj babenky ...
teraz som nepísala, lebo sama neviem na čom sme. Boli sme dnes u iného gynekológa a nepotešil nás. Mali by sme byť 10+6 ale veľkosťou sme v 6 tt. Tak zajtra na krv a vo štvrtok ku inej gynekologičke. Ale nikomu sa to nepozdáva. A odlučujeme sa. Tak sa s Vami lúčim a všetkým prajem pekné tehotenstvo a zdravučké bábätka.
@kaculiatko88 moja to mi je luto, je este nejaka sanca, ze bude vsetko ok? 😔
@lubikaf tak to budeme vedieť až v piatok
@kaculiatko88 to je mi moc líto. I tak v pátek budu držet palečky aby to bylo v pořádku!
@monicka23 zavidim ti,ze uz to mas za sebou,ja to stale odkladam,ale budem musiet pred sefkou s pravdou von...zajtra ked mi dobre dopadne ultrazvuk,tak to uz pri najblizsej moznej prilezitosti poviem
@kaculiatko88 to mi je velmi luto,ze mate taketo starosti,drzim palce na piatok
tie postele su uzasne 🙂 je fajn ze clovek ma hned zpratane ziadne kazdy den potahovat roztahovaciu sedacku a tahat odniekial paplony fakt dobre riesenie 🙂
no za tyzden idem do poradne tak sa tesim uvidim mrnuska 🙂 dostanem fotecku lebo pan doktor vzdy dava ked posiela do poistovne na potvrdenie ci co..... tak sa tesim .....a potom az o mesiac 😝
@kaculiatko88 To je mi moc líto, že máte takové trápení. V pátek na Vás budu myslet a třeba vše dobře dopadne 😉
@monicka23 Závidím, že už to máš za sebou. Já to budu muset zaměstnavateli říct ve čtvrtek po poradně. Jenže kvůli práci budu muset jít na rizikáč, takže mu vlastně řeknu, že do neděle mám dovolenou a potom nepřijdu na 3 roky. Doufám, že ho neodvezou, protože je v práci nedostatek lidí a většinou všechno nováčci, co nemůžou dělat vše 🙄
@kaculiatko88 aj mne je luto, cim si prechadzate 😔
@kaculiatko88 och.... to je mi tak veľmi ľúto... 😔 😢 myslím na teba...
@errilo ahoj, nie som si teraz istá, ale zdá sa mi, že testy na AFP (alfafetoproteiny) sa robia až okolo 16.-20. týždňa, či? tam ide zistenie, že ich nadmerný počet môže signalizovať nejaké neurologické poruchy plodu a potom či je potrebná aj amniocentéza a podobne.
o alfa testoch som nepočula. ale to môže byť klasický rozbor krvi asi - biochemický alebo krvný obraz? možno niekto s lekárskym vzdelaním by nám to vedel vysvetliť lepšie...
a nemyslím, že treba na to špeciálnu žiadanku... teda, aspoň mne to spravili bez žiadanky, ako bežné vyšetrenie z odobratej krvi myslím... (pri prvorodenej) a teraz to dúfam tiež tak spravia (zmenila som lekára, tak snáď robí svoju prácu dobre)
inak, alergička som aj ja (prach a roztoče a podľa krémov aj harmanček a kamilky. naposledných testoch mi vyšli aj nejaé pele a púpavy - ale to som ani vonku nepostrehla. skôr kvitnúca lipa mi vadi). ale už sa neliečim viac ako 12 rokov. odkedy som prestala brať tie kvapky a injekcie, tak nemám žiadne výrazné problémy - jarné, letné a jesenné zapchaté nosy už nepoznám, aj chorá som menej. po lúkach som sa nerada túlala vtedy, a teraz mi to nevadí, jedine starým a zaprášeným chatám a páperovým perinám sa vyhýbam a je to fajn.
čo sa týka lekárov, mňa čaká už len môj doktor na štítnu žľazu. ož to nemôžem dlhšie odkladať... ale lieky vraj doteraz neboli potrebné, tak verím, že mi ani žiadne nenardinuje...
a ešte vybaviť zubára a očnú.
a zamestnávateľa (o tom sa mi dnes aj snívalo, brrr)
@kaculiatko88 Joooj to mi moooc moooc luto čím si prechadzate , V piatok budem na teba mysliet a drzat palceky nech to dobre dopadne .
Ahoj holky,
zdravim po tydnu na chalupe.
@saaska poslala jsem ti udaje do tabulky do IP tak doufam ze me jeste pridas 🙂
Dneska byla velka kontrola, UTZ se stanovenim terminu (nemam zadny podle MS protoze jsem zadnou od porodu nestihla) takze muj spocitany na Valentyna se posouva na 1.2., jen mi to nejde zmenit v profilu, nejak mi to hlasi chybu.
Mame i fotecku 🙂 ultrazvuk trval asi pul hodiny protoze mimco tezce nespolupracovalo a vubec se nechtelo otocit aby doktorka zmerila NT. Ale me se to libilo, mavalo nozkama, ruckama, uz je to takovy maly mimozemstanek 6,3cm 🙂 Vsechno v poradku.
Odber byl asi 5 zkumavek, trefila se napodruhe, nemam skoro zadny zily nahore takze modriny jak blazen, ja taky u toho delam sceny takze divadlo na pul hodiny, to uz se mi libilo min. Bylo to na lacno, byla tam ta glukoza. Jinak kvasinky mam stale, asi uz se jich nezbavim nebo co, hlavne z tech cipku je mi slusne spatne, kdyz je neberu tak nevolnosti ujdou, kdyz je beru tak to je masakr. Tak jsem zas dostala nejaky jiny tak uvidime jestli uz konecne zaberou. MM uz se taky prelecil tak snad uz to jsou posledni, porad z toho nemam dobry pocit kvuli mimcu.
Priste budou tripply takze zas odbery, uz ted mam z toho nervy....
@hejdita fuha, az si ma zaskocila... my sme si to nejak tak zauzivali ako skratku na manzela este v augustovkach a ja uz to mam take naucene ze to davam automaticky... a nikdy som sa nad tym nezamyslala ze preco je to tak 😅 ... no hadam ta to nebude nejak velmi mylit, neviem ci si odvyknem, ale skusim 😅
@kaculiatko88 je mi velmi luto co sa vam deje.. drzim palce nech je vsetko ok....
@slunce_veruna krasna fotecka 🙂 ... inak mne uz robila utz cez brusko, co som bola dost prekvapena, lebo pri prvom mi robila vaginalny utz az do 20tt... ale povedala ze takto lepsie uvidi.... tebe robila ako? teda ked pises ze ho nevedela zmerat..
ahojte tehulky, rada by som sa k Vam tiez pridala. Zatial to u mna vyzera na termin 18. februar. Bude to nase druhe babo. O dva tyzdne ma tiez cakaju prve krvne testy a ultrazvuk na prelome trimestrov, tak velmi dufam ze vsetko bude ok 🙂

@petra1303 ano ta vyklopna skrina je super... moj mm je celkom zrucny v tychto veciach, aj roldor nam robil sam.. len jemu to trvaaaaa.... ale tam budeme musiet v tom nasom bytiku nieco vymysliet