Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@rebecca2006 si velmi zlata ze si mi to takto podrovne rozpisala...ale ako som to citala tak sa ma az strach zmocnoval...ze presne tak podobne sa to u nas vyvija....on ked bol malicky tak vstaval jeden krat a spal do deviatej rano...pred 2 tyzdnami, dve nocne budenia aj kojenie, proste si ma vyzaduje...a posledne tri noci...no comment...tato posledna to bol extrem...kazdu hodinu hore od pol deviatej, nervozny, len plakal, mrvil sa, aj sa nacickal, aj sa pomojkal ale tym ze som chora, som si k sebe nemohla dat, takze velmi tazke...a okolo polnoci som uz nevladala, dala som viburcol cipok, poznam ich, su perfektne a spinkal do piatej, napapkal sa a vstal o osmej...ale kazdu noc predsa cipky nemozem davat? dnes som kupuli UM, proste zacnem skusat co sa da...vsak uvidime....ak je to o tom, ze ma potrebuje, tak ja si ho budem laskat...ale neviem ako budeme takto postupovat dalej...hmmm
@jankaja ale nieee...myslim, ze ked jej das vyzivu, to by ju nemalo prehnat...nasemu vyzivu davam do kase aby to mal sladsie a tiez s nejakou chutou, kedze ta 3zrnna je vyslovene bez chuti...takze do jogurtu to urcite nemoze vadit...no motivujes ma, aby som to skusila uz aj ja....dnes som vsak kupila UM, lebo uz tie noci nezvladam...vyskusam mu do neho urobit kasicku Lipovu na dobru noc, tak uvidime, ci mu bude chutit...
@mabel1981 ahojky, tak to sa urcite tesiiiiiis, ze ti hovori mama...nas maly mi to tiez hovori, ale skor povie mamamama, nie len same o sebe mama....a tato to este nehrozi, aj ked moj mm robi presne to iste co tvoj...no moja, som chora, priserne kaslem, mna az vazy v zadu na hlave bolia, co sa v noci idem zadusit...volala som dnes dr ze co by mi na to mohla dat...a samozrejme ze nic, ked kojim...takze sa budem len trapit...no co uz
@mihouk 😀 😀 😀 😀 ty si podarena...ze koleso pre skreckov...noooo, pomohlo by veru, viem si predstavit...ja som velmi vycerpana, lebo naozaj musim fungovat..uz aj nieco pracovne riesim...a teraz co som chora a absolutne nevyspata, takze je to tazke, naozaj....a ako vam teda bolo??? Maximko uz vie sklonovat???
@jankaja perfektne 😀 . u nas je oblubeny "ja som motyl malicky..." a "panááčik, panááčik, ide k malej Bekči panáčik" - to spievam a Beki sa stale usmieva 🙂
@martinka8 jeej Mati , dzive fotky 🙂 a dokonca som tam dvakrat 😀 😀 .. a Lili smieska 😀
@mirka2010 chuuudatko moje, tak si takto ochorela, no to ma moc mrzi, je to strasne ked je niekto s rodicov chori a to uz nehovorim ked je chori drobec. Mirka ako tak citam, ze sa v noci dost trapite s malym Maroskom, inac aj my mame take dost krute noci a sme na UM a davam aj kasu a neustale sa Filipko budi a potom strasne dlho trva kym zaspinka, aj by spinkal, ale sa mu akosi nedari zaspat sa tak ztrhava, u nas su to asi zuby, lebo uz sa mu vcera prerezali aj obidve horne jednotky aj mu natieram dasienka aj tak je nervozny, no budeme to musiet len vydrzat 😉
@mirka2010 uvidíš. Robíš to dobre, Viburcol podľa mňa môžeš v pohode tak týždeň- dva dávať, ono moja skúsenosť je, že potom akoby už nefungoval.... Ale chamomilla sa môže dávať dlhodobo, len sa presne v lekárni opýtaj,koľko CH- myslí,. že 15CH je na akútzne stavy a pri dlhodobom podávaní 5CH? Ale ja mám z toho furt koktejl- tak sa opýtaj v lekárni, najlepšie takej, ktorá sa homeo venuje, alebo priamo u lekára homeopata. UM skús, prípadne niektoré z tých sýtiacich kašičiek. A ak je to emočné, tak môžeš skúsiť tú knižkovú metódu, len treba pevné nervy, no, ja ich nemám., a mám čo som chcela, sznček ako 3R sám nezaspí, v oci spí s MM a budí sa.... Takže ja nie som dobrý spánkový pedagóg 🙂 Ale nemusí ťa oblievať studený pot, ono sa to dá vydržať, najhoršľie pri prvom dieťati je, že človek má pocit, že to tak bude vždy... Nebude...Maroško má 8 mesiacov, s dojčením ak nebudeš vládať, tak môžeš prestať, ak sa citovo upína na prsníky, tak vám prechod na UM pomôže. Ja som odstavila v 13M- ale začala som hneď po roku, len na 1x sa nám to nepodarilo. Tak sa držte, a vydrž, viem, aké to je hrozné, ke´d sa človek v noci nevyspí, ale neboj, bude lepšie...
@mirka2010 Jaj u nasich bolo fajn, hlavne som nemusela varit. Trochu mi bolo luto, ze som nemohla chodit von po veceroch, ako som to robila ked som tam kedysi davno byvala, ale bol dobre. Maxim zacal ovela viac hovorit, vety zacinal anglicky a dokoncoval slovensky. Ked sme boli na vinobrani, tak som mu musela napisat na ruku moje tel. cislo, lebo by mu aj tak nik nerozumel. Sklonovat nesklonuje, ale vazne mu to velmi pomohlo a ked v pondelok isiel do skolky, tak som ich varovala, ze mu nemusia rozumiet a ta mala potvorka normalne prepla na anglictinu a bolo, vraj iba ked si hovoril sam pre seba, tak mu nerozumeli. Koncom novembra planujeme ist znova, asi tento rok budem dost lietat sem a tam.
A ty ako, dufam ze dnes uz lepsie 🙂
baby, ako teraz dávate spať detičky? Dva spánky? Kedy dopoludnia akedy opoludní. Ja totálne neviem, ako to mám vyšpekulovať, teraz som ju dala o 9,30, ale popoludní chodíme pre Maťka o 15,00 najneskôr, doteraz som ju dala tak 13,00 spať, najneskôr o 14,OO a ak sa nedospala, tak som ju zobudila, ale tento týždeň mi ani raz do 2 poobede nezaspala- az zalomila otom v koíku, ale včera sraaašne fučalo, tak nezaspala ani tak až o piatej, nervavá že až.....ďakujem!
Inak, Esti sa rýpe do lozenia, ale sa hodí dopred, padne na brucho a reve ako pavián, ako veľryba na suchu 😀 Je tučnučká, tak sa nevládze prehodiť....
@rebecca2006 moja chodi od 2 mesiacov stale tak isto akurat ze uz len dva krat.doobeda oklo 11 nakolko stavame o 9 a potom poobede .zalezi kolko spi dobeda. 🙂
@rebecca2006 my vstávame okolo siedmej (ak sa zobudí skôr, do siedmej sa tvárim, že je noc, t.j. máme v izbe tmu, nerozprávam, nevstávam, Natálka sa moce v postieľke,ale je kľudná). Potom dávam spať okolo 9,30 hod. Spí do cca. 10,30 až 11,00. Potom o 13,00 obedujeme a o 13,30 ukladám znovu spať. Potom už nespí (mimoriadne sa stalo, že keď veľmi krátko poobede spala, tak ešte zalomila na prechádzke, ale fakt zriedkavo), na noc ukladáme okolo 19,30 - 19,45. Natálka zasa tuším uvažuje, že by začala štvornožkovať, nielen sa plaziť, ale zatiaľ sa jej darí len hojdať sa na 4 dopredu a dozadu, alebo uvoľniť v polohe na 4 pravú ruku a mávať ňou 😀
@mimuska2 kedy chodí Sophie večer spať, že ti vydrží spať do deviatej? Natálka spala včera výnimočne do ôsmej a som mala totál pocit, že aká dovolenka 😀
@mabel1981 asi ano...nic ine nam neostava...tato noc tuk, tuk, tuk konecne normalna...len to moje kaslanie...to je nieco priserne...ja uz neviem co so sebou...dr mi povedala ze na to nic nemozem ked kojim...tak som si urobila cibulovy sirup, uvidime ci mi aspon to pomoze...teda dufam, ze ano 🙂 ja som na noc vcera dala Lipovu kasu na dobru noc od Nestle, zarobila som to do UM od Babylove a mali sme len jedno nocne kojenie...po dllllllhej dobe...len dokedy??? netusim...takze vy uz mate prerezane aj jednotky??? jeeeeej...no my este stale nic 🙂🙂🙂
@rebecca2006 ahojky, moj maly chodi spat teraz o jedenastej do takej pol jednej, jednej...potom o stvrtej, ale ten spanok ma vacsinou vonka, kde je moc rusno, takze pospi max tristvrte hodinku aj to som rada...ak je v postielke tak prespi aj hodinu a pol...ale tym padom sa nam posunie vecerny spanok...ukladame ho na pol deviatu...skusali sme uz aj skor ale zatial sa nam to nedari...
@rebecca2006 si zlata...naozaj, dakujem...moc mi to pomaha taketo povzdbudenie....neviem, nervy na to, aby som ho nechala vyplakat nemam a hlavne moj mm sa musi vyspat do prace, inak nie je schopny normalneho fungovania a ja by som to nevydrzala ho nechat plackat, to by mi srdce puklo...tato noc na pocudovanie uplne skvela, az na moj priserny kasel...ale maly spinkal krasne, tuk, tuk, tuk...uz som pisala vyssie, ze lipova kasa od nestle zarobena v um,ale vela jej aj tak nezjedol...lebo jemu to nechutiiiiii...ale asi ho to troska viac nasytilo...lebo potom este papkal aj mm a naozaj zobudila sa na kojenie az o stvrtej, kdezeeeee taketo kojenie za posledny mesiac a pol ja nepoznam...no uvidime ako bude dalsia noc...som sama zvedava
@mihouk tak super, ze to Maximkovi pomohlo...je to naozaj dolezite aby aj rodnu rec svojich rodicov ovladal...aj ked bude to asi velmi tazke...ja som naozaj stale velmi prekvapena z tej Zorky z Belgicka...ked volame cez skype, to je uplne tak ako keby bola tu...na nej nepocut ani len naznak, ze by bola z Belgicka...neviem cim to...asi tym, ze ona je zatial u opatrovatelky, mensi kolektiv a ked pojde do skolky, skoly asi sa to zakonite zmeni...neviem...no mne je stale rovnako...kaslem tak, ze ma vsetko uz z toho boli...strasne sa bojim o maleho aby to odomna nedostal...a fungujem naozaj tak ako keby mi ani nic nebolo...kedze ina moznost nie je....
@mirka2010 mne na suchý kašeľ vždy zabral bioparox, je to len lokálne antibiotikum, brala som ho aj v tehotenstve, kamoška farmaceutka mi tiež hovorila, že je lokálne, neuškodí...ten by Ti mohla predpísať aj lekárka, ale dá aj voľne kúpiť v lekárni...
@mirka2010 Juj to je blbe ze sa ti to nelepsi, davas si aj nejake zabaly, alebo nieco??? Ja nenavidim ked som chora a musim fungovat normalne, lebo vacsinou ochorie aj manzel a on vtedy ide od deti, no parada!!! Inak niekto mi hovoril, ze deti do roka mi sa od mamy nakazit nemali a ani mamy od nich, neviem ci je to pravda, ale robi ma to kludnou 😉
Chcem sa opytat, kolko ti Marosko papa, lebo ja davam Tilke napriklad na obed porciu velku ako trosku viac polovicka poharika od detskej vyzivy. Zatial jej to staci, tak chcem porovnat. A davas mu aj kukuricne chrumky???
@mirka2010 http://www.boiron.sk/lieky_kasel.html, vyskusaj, je to homopatikum 🙂
Ja som mala zapalene hrdlo, asi pred polrokom a paradne mi pomohlo (iny druh, take tabletky na hrdlo)
A inac aj mne Lili dnes prekvapivo dobre spala, vstala o tretej na jedno papanie a potom spala do siedmej. To sa u nas hadam este ani nestalo :D. Tiez spime PRISERNE 🙂
@zuzulienkaaaa dakujem za radu, ked mne bioparox este nikdy nezabral...mozno aj moja lenivost, ze som nebola trpezliva, ale mne je tak neprijemny...no neviem, ak bude uz velmi zle, asi siahnem aj po nom...naozaj dakujem za typ 🙂
@mihouk nooo, tak dufam, ze to je pravda s tym ze by nemal ochoriet...velmi by som si to vycitala...ale ja neviem ako ho od seba izolovat...ved to sa neda!!! on chce byt stale pri mne...dotykat sa ma...a este mam aj herpes, takze si vies predstavit ako sa asi citim, ked nemozem okolo neho nic...je to strasneeeee!!!!! nas maly vcera zjedol plnu taku flasticku...teda skoro...viem to presne, lebo sme boli mimo a mal kupovane papanie a pojedol skoro vsetko...je to pre neho akurat davka., ze do pietej potom neje skoro nic, pije cajik, alebo dam nejake ovocie...ale ked mu davam kasicku, tak tej zje aj viac veru!!! a kukuricne chrumky mame, ale zatial nie su moc oblubene!
@martinka8 dakujem, tento sirup uz mam pomaly aj cely vypity...to bolo prve co mi mm doniesol z lekarne...voooooobec mi nepomaha...takze si zlata...aj ja som samozrejme ako prve isla po homeopatikach, ale na tento kasel, z ktoreho ma uz dusi asi mi nezaberu...uvidime ako dalej....takze nocku ste mali tiez dobru??? hned lepsia nalada, vsak?
@mirka2010 - špnem ti sem odpoveď z nejakej poradne ohľadom liečby kašľa pri dojčení.
Určite môžeš Stodal- ale toje homeo, mne nepomáha ani fň, kalciový sirup, Hedelix.
Prepozriem ti pre istotu príbaláky Stoptusiinu- tuto uvádzajú že môžeš, ale pre itotu a hodím ti odpoveď. Ja som Stoptussin počas dojčenia brala, snažila som sa čo najmenej, ale inak to nešlo.
....
áno, Hedelix si môžete dať. Rovnako ako bežné prípravky používané pri prechladnutí, napr. Ibalgin, Paralen a pod.Vo všeobecnosti počas dojčenia, ak je to potrebné, môžete užívať lieky, ktoré sa bežne užívajú pri prechladnutí, bolesti hrdla, vrátane sprejov do nosa, hrdla, prípadne potrebných antibiotík predpísaných lekárom. Pri niektorých liekoch proti kašlu je lepšie vyhnúť sa pseudoefedrínom, pretože môžu niekedy znížiť tvorbu mlieka, ale pre bábätko taktiež nepredstavujú problém. Ako najvhodnejšie sa z toho dôvodu môžu javiť antitusiká nekodeínového typu (ako napríklad Stoptussin, Robitussin, Tussin, Sinecod, Paxeladine).
@mirka2010 no- príbalák uvádza, že na užívanie počas dojčnia mulsia byť závažné dôvody. Väčšinou antitusiká nekodeínového typu uvádzajú, že je možné brať, Maroško je už väčší, aj papá, nielen pije mliečko, takže podľa mňa keď si dáš na noc aspoN aby si zaspala, nič sa nestane.
Ja som brala. Ale ak budeš mať zlý oit, daj si Hedelix, to je prírodný z brečtanu, alebo nejaké Mullerove sirupy, poradia ti v lekárni.
Keď prejde kašeľ do vykašliavania, Mucosolvan môžeš.
Tak rýchle uzdravenie

@mirka2010 Ale to mam mrzi ze si chora, u nas je chory tatinko, takze ziadna pomoc z jeho strany nehrozi a tak by sa hodila. Odkedy sme doma, tak Maxim sa zacal budit v noci, lebo u nasich sme spali vsetci spolu a nejak sa mu zapacilo, tak ma v noci zhana. Najlepsie by bolo aby tam isiel mm, ale teraz je nepouzitelny, snad cez vikend. Tilka je potvora unavena a nie a nie spat, takze neskor bude pohroma a k tomu este prsi, takze ani vyhliadka na vychadzku nehrozi. Fuj co za den, niekedy rozmyslam nad takym kolesom pre skreckov, nech sa Maxim vybeha 😝 😝 😝