icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mirka2010
3. jan 2013

@rebecca2006 dakujeme velmi pekne....no aj mna to napadlo, ze ma 6 chorobu, ale zatial nic, ani naznak vysypania...dr hovori, ze je to nejaky virus, ze je plna nemocnica malickych deti

kajkovajanka
3. jan 2013

@tamaska u nas to zvykneme robit tak, ze ked pride navsteva, tak povieme muzom, aby boli ticho pred Beki, neprihovarali sa jej, nesli k nej blizko. potom postupne jej zakyvu, usmeju sa na nu, ona si zvykne a potom je uz dobre. dokonca potom aj sama ide k nim. tak skuste takto, ci to nepomoze trosku..

mihouk
3. jan 2013

@mirka2010 Si uplne normalna mama, ze sa takto obavas. Mna vzdy prehana ked su chori, minule dokonca som soferovala a Maxim bol doma s tatinkom a mal 40teplotu a ja som sa v aute skoro pos... 😝 Samozrejme ze sa bojim krcov, ale tiez sa bojim zabalov, lebo kamoskin brat tak skoro zomrel, ze mu dali zle zabal. Naposledy ked mal Maxim teplotu, tak si len umyl ruky a uz ho triaslo, ale co ja robim, tak mu davam obklad na hlavicku a trochu ho utieram, nie studenu vodu, iba taku co hned ide z tocky, nejak to nenastavujem, iba pusitm vodu omocim a je to. Plac je tiez uplne v pohode, ja som vzdy uplne ako matoha, samozrejme ze nespim a stale mu len talcim teplomer do ucha a kontrolujem ho. Najhorsie to bolo, ked prisla Tilka a nevedela som sa rozdelit, lebo Maxim ma izbu na druhom poschodi, ale uz sme to vyriesili tak, ze ked mu je zle, tak spi so mnou a mm u neho v izbe. Ja len dufam ze dnes je to uz lepsie, musis byt poriadne vycerpana. ☹
My sme dnes mali ockovanie a Maxim to zvladom super, trochu plakal, ale teraz je v pohode, iba mi hovori, ze pichanie je zle. Snad nebude mat teplotu. A nechala som jej skontrolovat vyrazky co sa mu vyhadzali na zadku a povedala ze podla nej to mohla byt lahka forma kiahnov, ale mne sa o nezda, lebo Tilka nemala nic a on to ma iba hore na zadku a vobec t onevyzera ako kiahne. Asi nejaka reakcia na nieco.
@larosa Dakujem za napad, asi tej malej opici tiez urobim tutu suknicku na oslavu 😀

rebecca2006
3. jan 2013

@mirka2010 ja dávam pri takej teplote Diayepam, ja viem, že náorz sú rôzne, a podľa pdiatrických doporučení ak nie sú v anamnéze febrilné krče tak Diaepam netreba, ale ja radšej aj tak dávam.... Diaepam v níkej dávke je pre deti úplne bezpečný a raz za uhorský rok keď hop dostane, tak sa nič zlé nestane.... Dávku si ale nepamatám presne v takom veku, viem, že 2mg tbl, ale či polovicu alebo tretinku, musela bz som vpočítať odĹa SPC....Maťo bol pri horúčke vždz excitovaný, tak ho to aspoŇ ukľidnilo a bol si schopný pospať....Ja som inak vždz v strese, keď sú decká hoc len nachcípané, vždz som úplne na nervy... a to mám už dve deti,,, úplne ťa chápem.. a pri tých virosach je to o to horšie, čo človek totál nevie, čo tomu decku je, a nevie mu pomôcť proste na angínu sa dajú antibiotiká a do 24 hod leú dole teplot a eťa sa má viditeľne lepšie, a s virosou si musí organimus poradiť aj sám... Maťko mal v 18 mes mononukleosu, boli sme týždeň so 40 v nemocnici kým na to prišli, čo mu vlastne je, a ja som už skolabovala vzčerpania a stresov.. takže pre mňa neúlatí, že virosa sa rovná banalita... ael snáď máte len nejakú takú ľahučkú.. držkajte sa...

rebecca2006
3. jan 2013

konečne mám chvíľu, že napíšem, ako válčime doma....Maťko začal znova trucovať, strašne sa už doma nudí, najradšej b som ho šupla do škôlk, skúsim sa poradiť s deckárom, či aspoŇ od marca b nemohol, bo mu už nestíham vmášľať aktivit, taký velkáč neá čo robiť doma.... Estreka je taká predsedníčka ried, strašne tvrdohlavá, a len chodiť a chodiť- za jednu ruku- tak mám kríže v háji. Už urobila aj pár krokov sama, ale ešte len náhodou, a potom cap na zadok.. máme trea strašné noci, čojavi?em, či kvôli bom alebo je z nej prsníková yávisláčka, už b som ju aj omal odstavila, dnes som kúpila Sunar complex 3. Odstavujete už niektorá?
Inak v ásade nové nič, len v kusse dokolečka, Očkovanie máme na pondelo, tak dúfam,že budeme draví dovted, už b som to nerada odkladala.... Cmuk a držkajte sa všetky

larosa
3. jan 2013

@tamaska dnes to tam muž kúpil 🙂 takú peknú jednoduchú 😀

larosa
3. jan 2013

@kajkovajanka muž dnes kúpil v kauflande, mne sa nikam nechcelo a chcela som nejaké zaručené tipy, kam ho poslať 😀

larosa
3. jan 2013

@mihouk ja som chcela najprv tutu, ale nemala som doma nijaký tyl, len organzu a tá sa strapká strašne, tak som radšej volila tú, pôvodne mala byť takáto- https://www.modrykonik.sk/fotoblog/bibisikulka/...

larosa
3. jan 2013

@kajkovajanka jaaaj a ďakujem 🙂 áno, vlastná tvorba, teda body som kúpila 😀

larosa
3. jan 2013

@rebecca2006 my sme odstavení od augusta, bolo to skôr trápenie...dokrmovala som od apríla už- najprv Hipp, potom sme prešli na mlieko z DM a popritom aj kravské a teraz pije už len kravské, asi mesiac...

larosa
3. jan 2013

žienky nápad pre tie, ktorým deťúrence obhrýzajú postieľku

mihouk
3. jan 2013

@larosa Tak toto si nemala, ja uz mam rok sijaci stroj v krabici a mm sa hneva ze som ho este nepouzila, ale toto ma dostalo. Keby som len bola taka zrucna, ale musim sa do toho pustit!!!! Neda sa tomu celemu albumu odolat. Este mi skus poradit, ty ako skusena maminka, kde zozeniem nejake hodinky navyse, lebo moj den je hnusne kratky 😝 😝 😝 😝 Normalne idem do mesta a kupim nejake latky, to bude mm kukat ako puk 😀
@rebecca2006 Takze to mate doma rovnake ako my. Ja sa neviem dockat pondelka, ked pojde Maxim do skolky, lebo po 3 tyzdnoch ho mam akurat, uz mu chybaju kamosi a zmena. Ale vcera som napriklad bola iba s nim v obchode a tak bolo dobre, som si uvedomila, ako mi chyba byt iba s nim ☹ ☹ ☹

martinka8
3. jan 2013

@larosa TAK S TOU SVIECKO SOM NESTIHLA 🙂 pardon, ale uz si si poradila. Krasne oblecko sikulka, a prajem peknu oslavu zajtra, nech Vam to dopadne super. Aj postielkova ochrana super, ale my uz pstielku nemame vobec. Uz sme ju rozlozili 🙂

@mirka2010 drzte sa, myslim na Vas nech je Maroskovi co najskor lepsie, a ake ma vysoke horucky? Stale ma teplotky?

mabel1981
3. jan 2013

Dievcata, prajem Vam vsetko dobre do Noveho roku, vela zdravia, stastia, lasky, aby nas tie nase lasky pocuvali 😉 🙂

mabel1981
3. jan 2013

@mirka2010 ahoj Mirka, my sme silvestrovali u svokrovcov. Citam, ze Marosko ma vysoke teploty, to mi je strasne luuto chudatenko malickee, dufam, ze mu to rychlo prejde, z coho to asi chudacik moze mat, to ti verim, ze uz musis byt z toho vsetkeho vycerpana, Vianoce, Silvester, babka a teraz tieto Maroskove horucky, drzkaj sa budem na teba mysliet. Nas maly uz tyzden soplikuje, a dneska ked sme ho isli ulozit na poobedne spanie tak sa mi strasne pogrckal na rukach, neviem ze z coho to moze byt, mozno to bude aj s tymi hlienikmi co ma v hrdielku.

1234lubka
3. jan 2013

@mirka2010 nooo to som len tak tisko dufala ze sa bude krotit nuz nestalo sa...vlastne som chcela ist len koli mame vies aby mala nejaku podporu a na maleho sa velmi tesila....ten ked ju vidi tak to ho nic nezaujima len baba baba :D malinky sa ma velmi dobre 🙂 dnes som mu pozerala do pusiny ked sa smejkal a veru tam hore v dasienku taka mala dierocka sa objavuje 🙂))) teraz to uz nznasa velmi dobre ani nedama nurofen ani gelik na dasienko len mu davam hryzkat jablcko cez den, velmi mu to pomaha 🙂 a v noci celkom fajn...ked ho ulozim spinka...raz dva krat pomrnci do hodinky prvej a potom ked uz tvrdo zaspi tak spinka do tej tretej a ptoom sa uz viacej budi ale nieje to take strasne....dnes o stvrtej ku nemu isiel tatik a bol namiesto mna s nim hore hodinu a pol :P potom maly spinkal do siedmej....to som sla ku nemu ja urobila mu mliecko a o pol osmej mi zaspal na rukach...ta som si s nim lazkala do postele a spinkali sme do pol desiatej 🙂))) bola u nas sesternica naobed s malou Petronelkou ta ma rok a pol a maly ked ju vidi tak tak pisti od radosti ze az :D sa salili salili o stvrt na odkvecol ako lata :D a dnes vecer ako som ho isla prebalit a obliest do pyzamka som ho posadila na nocnicek a som mu ukazovala aby tlacil :D si ma mala vidiet :D a maly zacal po mne opakovat a krasne sa prvykrat vykakal do nocnika!!! som bola najhrdejsia maminka na svete ked som ho zvihla a tam nakakane a mlacka 🙂)))) budem ho davat kazdy vecer a potom budem pridavat j castejsie do dna mozno sa nauci kto vie 🙂))) predtym vobec nechcel sediet na nocniku...plakal a dnes akosi sa mu pacilo 🙂)) vy ako stale mate len dva zubenky? nskusas davat na nocnicek?

1234lubka
3. jan 2013

Dievcence davate uz niektora deticky na nocnik? ci uz nebodaj sa niektore pytaju same? ja sa musim pochvalit ze sa mi martinko dnes prvykrat vykakal do nocnika, som ho tam vecer posadila a ukazovala mu aby tlacil :D a on zacal opakovat a krasne sa vykakal a vypiskal 🙂 no bola som najstatsnejsia mamina na svete 🙂 budem to skusat kazdy vecer 🙂 Inak stale varite detom extra? ja uz mam toho dost maly skoro nic nezje ale lked vidi ze jem ja z taniera tak chce tiez, oddnes prechadzan na nasu stravu len dosolovat akorenit si bude kazdy sam a hotovo...vcera sme na obedik papali zemlovku 🙂

larosa
3. jan 2013

@mihouk no môj deň má tiež málo hodín 😝 pomaly sa učím, že ak niečo nestihnem, tak sa na to vykašlem bez toho, aby ma porazilo alebo, aby som vybuchla...a snažím sa urobiť naprv to čo ma baví a čo sa mi nechce sa snažím naložiť na muža- riady 😀

1234lubka
3. jan 2013

@mirka2010 inac Marosko ma uz dlho teploty? vysoke? okolo 40? nebude to siestka? moj matulik bol taky chory v lete..ani som nezila celu noc bol pri mne, vtedy som bola stastna ze som ho este kojila...v kuse plakal horuci bol ako uhlik normalne horel chudatko moje, lekara vravela ze len vyroza....trvalo to tri noci a potom sa mi rano tak vyhadzal akoby mal osypky...potom uz teplotu nemal ale zacervenanie zmizlo asi za dva dni..

1234lubka
3. jan 2013

@tamaska ved ani jemu to nevadilo 🙂 az teraz no uvidime 🙂

mabel1981
3. jan 2013

@1234lubka ahoj ja uz tiez davam maleho na nocnicek, uz to bude asi mesiac 😉 dva tyzdne mi pekne kakaval do nocnicka aj cikal a teraz sa mu obcas podari nalozit aj do plienky 🙂 tiez som bola na neho taka pysna, ked sa prvy krat vykakal a vycikal. Ja malemu stale varim extra, napodiv mu to stale este chuti. My sme tiez mali v lete 6 chorobu no bola to hruuza, ako ty pises, 3 dni vysoke horucky a potom bol 3 dni vysipany chudatenko moje male, som to hrozne prezivala.

mihouk
3. jan 2013

@larosa Ja som to tiez skusila a skoncila som s umyvackou riadu a ja ju musim nakladat a vykladat 😝 Ako mam rada svoje deticky, tak niekedy mi ide vazne na naervy, ze mi musia so vsetkym asistovat a ked nahodou nic nerobim, tak po mne aspon lozia. Dnes som si lahla na mm, za sekundu bol na nas Maxim a o minutku prisla Tilka a zacala vrieskat, ze aj ona chce. Viem ze sa to ukludni, ked zacen buduci tyzden skolka, ale po 3 tyzdnoch a to este so mnou spi aj Maxim, mam akurat tak dost. Ale vyzera to tak ze k nam cez vikend pridu kamosi, tak bude zmena. Huraaaaaa 😀 😀 😀 😀 😀

mirka2010
3. jan 2013

@mihouk no vies, ja som si dnes aj poplakala a ked sme isli od dr, tak Marosko zase mal ten tupy pohlad, skoro som to za tym volantom nezvladla..lebo mamina pri nom sedela a hned zacala s nim triast, tak sme sazlakli...ale uz bol taky ospaly, tak vari to mal len z toho, ze chcel spinkat...ale poviem ti, mna to tak psychicky vycerpalo, ze ja som bola uplne odpisana, lebo ten pohlad mal hned rano, ked mu stupala tak rychlo ta teplota a skoro som sa doma sama zblaznila...proste taky strach ako o vlastne dieta, to je nieco neskutocne...este ze bola pri mne mamina, ta ma aj ukludnila, aj vela pomohla...my zabaly nedavame, lebo viem ze je to nebezpecne, presne tak ako ty pises, len som ho potierala vlhkou utierkou po telicku a na cielko na chvilku obklad...vcera letny kupel, ale tak plakal, ze sme to radsej nechali tak...tak vam drzime palce, nech Maxim nema ziadnu reakciu po ockovani...a to s tymi kiahnami...ja neviem, tiez si myslim, ze by to malo asi iny priebeh..

mirka2010
3. jan 2013

@rebecca2006 ahojky, tak aj ja verim, ze to uz prejde, lebo presne ako pises, ja uz som tak psychicky z toho vycerpana, proste neskutocne sa o maleho bojim..hlavne dnes rano, ked mal ten tupy pohlad zase...a potom na ceste domov od dr, mama s nim az triasla...tak ja som uplne, ale uplne hotova...uz som si dnes aj poplakala, lebo taky bol vriaci rano, zobudili sme sa bez teploty a do hodiny 39, uplne sklene ocka, taky uplackany, ach laska moja,tak mi ho bolo luto, ta bezmocnost, proste priserne!!!!! ja len verim, ze to uz polavi, dr vravela ze 4 dni a malo by to prejst, dnes je 4 tak uz sa len modlim nech to prejde...lebo presne ako pises, viroza sice znie tak banalne, ale je to riadna pliaga...ten diazepan mi dr kazala dat nad 38,5, tak minulu noc keby som ho mala by som uz dala, ale teraz isiel spinkat s 37,9, tak naozaj tuk, tuk, tuk, ze mu nepojde hore...lebo z tych krcov mam normalne paniku....ty si ho davala presne pri akej teplote?

mirka2010
3. jan 2013

@martinka8 ahojky, stale ma teplotu, dnes sme ju dokazali lepsie zrazat, tak verim, ze to uz postupne prejde....dakujeme ze na nas myslite 🙂

mihouk
3. jan 2013

@mirka2010 Bubuliak maly, este stale ma take teploty???? Uz som dufala ze mu to prejde. Uplne viem cim prechadzas a uprimne ti maminu zavidim, lebo moj mm nechape preco tak stresujem (on je zdravotna sestra), ja som toto mala pri kazdom Maximovom zube, preto ich tak nenavidim. Maxim je zatial v pohode, ma trochu teplotu, ale netipujem nic ine, aj tak stale nepocuva. 😉
@1234lubka My este na nocnik nedavame, davali sme Maxima, hned ako vedel sediet, vzdy rano sme ho sadli, on si cital maminu a pritom sa vykakal. Prvy krat sme boli taky hrdi, ze sme to skoro odfotili 😝 , ale potom sa mu zmenil rytmus a uz sme ho na nocnik nedostali, ale Tilka ma celkom on zaujem, tak asi na narodky jeden dostane, lebo Maxim jej ten svoj nechce pozicat. Varit, varim oddelene, ale niekedy jej uz dam aj z nasho, solim uplne minimalne. A niekedy mi to pride uplne zbytocne, hlavne ked vidim ze to co jej navarim nechce, ale potom zje blato z topanky, alebo sa pusti do Maximovej krupicovej kase s cokoladou, alebo kradne mu rovno jedlo z taniera...

mirka2010
3. jan 2013

@mabel1981 ahoj MOnika, no chytil virozu...boli sme na jednej navsteve s babkou a mali tam 5 deti, ktore kazde jedno kaslalo...a tym ze Marosko bol aj po ockovani, oslabena imunita, tak to chytil..ale vies, oni vedeli ze prideme s malym dietatom, neupozornili nas na to, az ked sme tam boli, som sa opytala, ze co to deti tolko kaslu a oni, ze su take prechorene...ja nechapem takychto ludi, naozaj nie!!!!!! verim, ze to uz prejde...lebo je to 4 den, uz je to dlho...a naozaj stale vysoke...teraz zaspaval s 37,9 a to mal pred tym 4 hodiny paralen sirup...ach, moje chudatenko zlate...tak aj vam nech sopliky prejdu...grckal asi naozaj z tych hlienov, to bude urcite tym...takze Silvester sa vam podaril?

mirka2010
3. jan 2013

@1234lubka tak velka gratulacia k nocniku...my nedavame este, Marosko na nom tak place, ze som v tom opatrna, aby si to neznechutil, pockam na spravny moment, mozno na podobny ako ty...skusim mu ho nejako viac ukazovat a robit pri tom opicky, mozno to zaberie...ale az ked vyzdravie, lebo teraz chudatenko moje nema o nic zaujem...len je na mne zaveseny, musim byt non stop pri nom...40 tky nemal, lebo som mu to stihla zrazit, ale keby som nestihla, mal by ich urcite...neviem, ci to nie je 6choroba, dr zatial tvrdi ze je to viroza, vsetky potrebne vysetrenia nam urobila, ale ze je toho teraz vela, ze plna nemocnica deticiek a aj vela dospelych chorych...take obdobie to je tato zima!!!! takze idete nocnikovat dalej??? inak aky mate nocnik?? ja som kupila ten hraci

martinka8
3. jan 2013

Moje rocne slniecko 🙂

mirka2010
3. jan 2013

@mihouk nooo, aj ja som verila, ze to polavi...budem sa modlit, nech to uz prejde a zajtra to uz nebude mat...lebo ako som pisala, je to priserneeeeee....no a to ze mam blizko maminu, veru, to je skvele, to je pravda...som za to velmi vdacna...lebo moja mama je okrem toho ze je moja mama aj moja vyborna priatelka, takze spolocne stravene dni su pre nas takym relaxom ( teda mimo takych narocnych dnich ako su tieto ) a dnes mi pomohla neskutocne, aj navarila, je uplen bezproblemova, vsetko si najde bez toho aby sa nieco opytala, maly ju uplne zboznuje, vie mu venovat krasne cas a aj ho rozvijat a ked maleho ulozime, tak ma pomasirkuje, poskrabka...🙂 ale ty si zase pre svoju vzacnejsia??? ako s nou vychadzas???