Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@larosa krasne torticky 😎 🙂 krasna princezna so zlatou hviezdou 🙂 , to kde sa jej taka podarila?
@martinka8 ale podľa mňa si v pohode. Pokiaľ zvládaš sa s tým vyrovnať ez podpory, tak super. Myslím, že dlhodoé ranie liekov nič nerieši. Len ja som si to veľmi zanedbala, vlastne som sa na výške pri príprave na štátnice preučila a prestala som spať a už som si myslela, že sa scvoknem...A keďže som dr, tak som sa zľakla, či nemám náhodou nejakú depresieu aleo čo... tak preto som s tým šla. chvíľu som sa venovala aj kadejakým relaxačným technikám, autogénnemu trénongu, joge a tď, ale teraz na to nie je čas ani priestor- a až tak mi to nepomáhalo. Pschychoterapia tiež nič moc, povrtali sa mi v súkromí, popitvali minulosť, destvo, vzťahy a nič. Naposledy mi doktorka povedala, že som úplne v oriadku, ale že mám tú zdedenú spánkovú poruchu, že proste spánok je moja achilovka a že sa s tým musím ymieriť, že proste to u mňa nikdy neude také, že ľahnem a spím.. Ja som si strašne moc sľuovala, že v tehu to bude OK, tak ako píšeš, ženy sú furt unavené, spia celý deň- a ja som spala max 2 hoďka,y zaspávala som úplne vynervovaná o 3-4 ráno. najhoršľie že, že v noci nemám do čoho "pichnúť", manžel na mňa hučí, že čo nespím, nechcem pobudiť decká, tak sa bojím zasvietiť svetlo, tak len ležím a myslím na somariny.....Druhého tehu som sa strašne bála, ale to som spala trochu lepšie....Tak dobrú noc 😀
@larosa krásne krásne klrásne!!! Preboiha kedy to stíhaš????
@jankaja ahoj my mame asi taky casovy harmonogram, ze rano okolo 8.00h mliecko potom medzi 10.30 az 11.00h davam neake ovocie alebo vyzivu, potom ideme spinkat a okolo 13.30h davame vareny obedik, zase ideme spinkat cca. 16.00h ked sa zobudi davam kasu, alebo jogurt a vecer davame pred spanim okolo 20.00h mliecko, a samozrejme okrem tohoto harmonogramu popapa aj kadeco ine, este mu dam rano po mliecku chlebik alebo rozok, ked my s mm nieco jeme tak aj jemu zase musime dat, takze asi tak 🙂 a kedy mate vy oslavu 1. rocka?
@1234lubka Filipko mi zatial vsetko popapa, i ked teraz je takyto poprechladany a v piatok mi vracal, tak len vtedy nechel papat, no ale to je pochopitelne, chudacik z tych hlienov, tak vracal, ze som sa nalakala, lebo este aj z nosteka mu islo, som volala az na pohotovost :( a dnes sme boli u dr tak uz to ma na prieduskach a ma aj hrdielko zapalene.
@mirka2010 ahoj Mirka, som rada, ze teploty uz nemate, chvalabohu si sa musela riadne trapit a chudacik Marosko, no my teploty nemame, ale v piatok mi zase tak zvracal, ze mu to islo az nostekom a som ho musela 2 krat prezliekat aj seba som sa priserne nalakala, ze co sa deje potom som volala aj na pohotovost, ze ci to moze byt s tym ze je poprechladany a ma hlieny, a dneska som s nim bola u dr nech ho popocuva, tak ze to ma uz zlezene na prieduskach a este ma aj hrdielko zapalene, predpisala nam antibiotika, ale ja si myslym, ze ked nema teplotu je ich zbytocne davat, co povies?... a som citala, ze Marosko je teraz neaky nervoznejsi, ja neviem ci to je obdobie take ale aj Filipko niekedy tak zuri, ze ani ho prebalit nemozem, az amok revu dostane a vcera to bolo hrozne, len na mne nalepeny alebo na mm. ked sme si ho nezobrali, tak spustil plac, mozno je to aj tou chorobou, zubkami, no neviem
Dievcata, chcela by som jednu radu, dnes som bola s malym u dr a predpisala mu antibiotika, ma zapalene hrdielko, sopliky uz ma pomenej ale hlieny mu stiekli uz do hrdielka a ma to na prieduskach, ale teplotu nemame, myslite ze by som mu mala dat antibiotika, lebo ja si myslim, ze su zbytocne, ked nemame teploty. Pytala, som sa aj dr ci su potrebne ATB, tak mi vravi, ze uz aj minule mal zapalene hrdielko a mal to iste, tak ze koli tomu. Dakujem vam velmi pekne za rady 😉
@mabel1981 ahoj, my sme mali rovnaky problem...sopliky stecene na priedusky a bez atb najprv...sadlo mu to uz az tak, ze mi piskal...takze potom uz boli atb nutne...vtedy som lutovala, ze sme atb nenasadili uz skor, a nemusel mi piskat...budil sa mi potom v noci kazdu chvilu...sama zvaz...uvidis
@kajkovajanka neviem, na silvestra ju strážili kočky kým som varila 🙂 a ani ony dve nevedia 😀 vraj... no čo ti poviem 🙂 a nechceš z tej poťahovky? ti predám, bo neviem čo s ňou budem robiť 😀
@rebecca2006 ďakujem 🙂 dá sa, čo nestíham neriešim 🙂 a mám menej stresu 🙂 občas pomôže mm ...občas.... a chodím spať väčšinou o 1-2v noci, tak doženiem, všade kľud a nikto neotravuje 😀
inak dala by som vám @martinka8 @rebecca2006 kus z môjho spánku, ja by som prespala aj koniec sveta 😀 a furt som taká spavá, vstať v noci k malej je pre mňa des 😝
@mabel1981 ďakujeme 😵 my sme mali tiež sople a zozačiatku sme len odsávali s vystriekavali vincentkou, pred vianocami sme skončili na pohotovosti s laryngytídou, ale dostali sme len ditiaden a furt odsávať a potom jej to stieklo na priedušky a dala jej niečo na vykašliavanie, ale atb nie...ty musíš rozhodnúť, ja sa v tom veľmi nevyznám, nebývam často chorá a ani som nikdy nebola chorľavá, tak mám problém s dávkovaním liekov- zabúdam na ne, tak deťom dáva lieky najčastejšie mm 🙂
@larosa My dvaja slovensky, Maxim na nas mix s viac slovencinou, ked sa hra sam tak iba anglicky, rovnako aj v skolke. Tipujem ze s Tilkou budu medzi sebou hovorit anglicky. Nevie velmi sklonovat, preto rozmyslame ze pojdeme na par tyzdnov do slovenskej skolky, nech sa to na neho nalepi a potom v skole ho doucia anglictinu. Minule leto bol na nas super pohlad, Maxim hovoril na nas anglicky a my odpovedame slovensky, ako u truhlikov 😉
@wisinka Tvoj manzel je nemec??? Ak ano a rozumie slovensky, tak rovnako ako u nas, ak nerozumie, tak zabava. Ty budes Enyu ucit slovensky (teda ak chces), tato nemecky a ona ked bude vacsia a pripadne bude mat surodenca, tak svoju dvojjazicnost bude vyuzivat pre svoje potesenie a tatovu nevyhodu. Kamoskine male (on anglican, ona slovenka) pytali sa tatinka, ci si mozu dat koalcik a vsetko okrem kolaciku povedali anglicky, takze tato dovolil a ani nevedel co 😝
@mihouk ano on je nemec, tvoj je anglican? ci slovak? lebo chapem, ze sa rozpravate s detmi slovensky. moj vela rozumie, niekedy az viac ako chcem 🙂 a s Enyou kecam iba (vacsinou) slovensky. niekedy sa neda, ak sme anpr. u svokry. ja sa tesim
@larosa ja malej este nedavam mlieko, len mala jogurt, ale ziadnu reakciu. tak mozno by taku vanilkovu plnku zvladla. dik
na moje narodky som piekla dnes tuto: ale tam je cokoladova
@wisinka On je slovak, takze to je jednoduche. Ale ked sme vonku s niekym, tak hovorime na neho anglicky a nie tak davno mal obdobie, ze nechcel aby sme na neho hovorili anglicky. Maxim je tatar, ked chcem aby mi povedal co bolo v skolke, tak musim na naeho anglicky, lebo slovensky mi povie ze sa hral a hotovo. 🙂
Ja tiez uz rozmyslam nad tortou a plnka bude biela cokolada, je velmi jednoducha a dobre sa s nou robi a potihnuta marcipanom. Nerobim si velku hlavu ci to moze, dnes vylyzovala Maximov tanier s kecupom. Ked na nu clovek pozera, tak si mysli ze jej nedavame jest.
@larosa @wisinka to hocijaka plnka sa da dat do takej potiahnutej torty?
a Julka, ja som rozmyslala nad plnkou: lekvar a zlaty klas (bez masla). a mozno by som tam dala kusky ovocia do toho. (to by sa tak dalo urobit tu tortu? v zivote som takto nerobila a nechcem to pokazit, kedze to budem robit asi den pred oslavou 😀)
a Kati, ked sa definitivne odhodlam, tak by som to aj brala (vcera vecer mi to napadlo, ze sa ta opytam 😀).. kolko by mi asi bolo treba, keby som chcela urobit toho motyla (teda kuh na polovicu a obe polky obalit + dajake telo motyla?) a ako sa to farbi? ci uz to je farebne?
baby, prepacte tieto smiesne otazky, ale to je fakt uplne nova vec 😀 😀 ja som to doteraz iba obdivovala vo vykladoch a na fotkach, ze by som ja nieco take mohla urobit, to mi ani nenapadlo 😀
@mimuska2 @mabel1981 @rebecca2006 @mihouk ďakujeme 🙂

@jankub to hej 🙂 boli skôr tak na pozretie, keďže každý bol prežratý od Vianoc a nechceli sa veľmi napchávať 😀