icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mirka2010
15. jan 2013

@martinka8 tak drzkame palce, nech to mala vsetko dobre zvladne...my sme mali tretie ockovanie pred Vianocami, teplotu vysoku nemal ale za to zvysenu vyse tyzdna a hrcku na nozicke po tetanovke ma doteraz, sice taku malicku, ale je stale citelna...krasne sa vybuvkajte, hlavne nech ju nic nebolka...🙂

mirka2010
15. jan 2013

@mabel1981 vies MOnika, mozno je to uz aj tak lepsie, ze uz ma len jeden spanok denne, lebo nas ked si pospinka tak podvecer, tak naozaj chodi neskoro spinkat a potom aj rano dlho vyspava a tym padom je cely den taky posunuty...ale uvidime podla neho, ako si bude ten spanok ziadat sam...ak bude vymyslat, nedam ho a uvidime a skor ho dame spinkat...ak si ho vyziada ako dnes, tak urcite nech si pospinka...ale citala som ze vas maly byva aj hodinku a pol v noci hore??? co s nim robis tolky cas??? nas to mava tak raz za mesiac, mesiac a pol..a je to teda ako by to boli tri hodiny, strasne sa vtedy vlecie cas...no a oslavu podcitvo chystam...uz si robim presny plan na pohostenie, nakup si spravim vo stvrtok a urobim si aj jeden salat, mozno aj nieco ine este nachystam...uvidim ako budem stihat,...🙂

mirka2010
15. jan 2013

@mihouk jemine ten je kraaaaaaaaaaaaaaasny, aj ja chceeeeeeem...sice nie ruzoveho ale to bola skvela cena!!!! tu stoja podstatne viac, okolo 50-60 euro, ak si dobre pamatam...myslim ale ze aj Marosko by sa nom este bal sediet, ale casom by si asi zvykol...ale je kraaasny...ja si pamatam, ked som bola mala v meste bol jeden obchod s topankami, ktory sa volal konicek...a tam boli dva hojdacie koniky...vzdy to bol pre mna neskutocny zazitok tam ist a pohojdat sa na nich, doteraz si to pamatam, ako som to velmi prezivala a mamu tam vzdy tahala aby sme isli do konicka...a takto TIlka bude moct mat takeho konika doma...tak to je uzasne no nie??? 🙂 tak Tiluska si moc nepospi...a v noci prespi pekne??? fakt neviem kde tolko energie berie...Marosko mava taketo dni, ze zle spava, aj v noci potom zle,ale skor je to ojedinele, potom spinkava cez den urcite dokopy aj tri hodiny...Marosko dostane walker a odrazadlo v jednom od CARS, neviem ci som ti to uz pisala...nic viac mu kupovat nejdeme, bude mat este tu tortu, ktora je drahsia ako aj cele odrazadlo, takze myslim, ze to ma pekne...a tiez vyzdobu a take malickosti...tesim sa veru na tu oslavu 🙂

mabel1981
15. jan 2013

@mirka2010 Mirka, ja si dam hlavu ku jeho postielke a som pri nom a on sa bud posadi v postielke alebo sa prevaluje a ja trosku pri nom aj podriemkavam. Dneska mi napriklad poobede zaspinkal na prechadzke v kociku a to som ho ani nedala lezat, to mi zaspal po sediacky ... no a my Mirka ideme asi zase odlozit oslavu, lebo dneska mm zomrela starka, tak este neviem, ze kedy ide mat pohreb ☹ som z toho sokovana

mihouk
15. jan 2013

@mirka2010 Ja som toho konika neplanovala, ale na FB predavam veci po krpcoch a objavila som ho tam a je skoro nepouzivany. A aj tak ho uz Maxim zaspinil od cokolady 😝 Mala si ho vidiet, hral sa na mm telefone a hupal sa na koniku. Moj tato hovoril, ze Tilka pokial sa nenauci poriadne chodit, tak sa jej sediet na nom nebude pacit, kvoli rovnovahe ci co, ale v usich ma piskadlo a hrklaku, tak to sa jej paci. Inak spravny chlap sa ruzovej neboji 😀 , ja som jej dokoncila Tutu suknicku na oslavu a Maxim chce taku istu, on je moj maly gejo. 😀
S darcekmi mas pravdu, netreba im kupovat, aj tak dostanu od ostatnych kooopec veci, tak na co to silit, aj tak este nemaju paru co sa deje.
Inak ja ako mala som nemala rada hojdanie, vzdy mi prislo zle, asi preto mam deficit a ulietavam na konikovi.

kajkovajanka
15. jan 2013

@matul to som pocula aj ja. pri druhom ockovani sme panadol ani nedavali, len som sledovala, ze ako sa pohybuje teplota. a kojila som vela, a ze to pomaha trochu znizit teplotu. ale teraz pri tretom doktorka povedala, ze ako prideme, mam jej dat panadol. dala som , teplota jej vyskocila potom o par hodin. a podvecer som jej dala zvona, ale len polovicnu davku. a vecer este raz plna davka, lebo mala cez 38. ... a ano, viem o tom, ze takto telo reaguje a snazi sa vysporiadat a tlemnie je nedobre.

kajkovajanka
15. jan 2013

@mabel1981 och, to je zle 😒 . ja by som to asi nezvladla, to by si musel odnosit manzel 😝 ..ale aj nam sa Beki v noci budi. casto a viackrat. velmi zriedkave su noci, ked spi cele. ale to je potom rano skor hore...

kajkovajanka
16. jan 2013

@mirka2010 dakujeme 🙂 , je to mala smieska 😀 , ale zlatucka 🙂 . makovnik ochutnala na vianoce, ale len kusok a velmi jej nechutil, dvakrat hryzla a koniec. ale vcera jak sa napraskala 😀 , to bolo prvykrat. asi tak vyse polovicu toho kuska zjedla. my keby sme dali Beki este podvecer pospat na chvilku, pojde aj okolo polnoci. uz len kedby pri najhorsom spala od stvrtej do pol piatej, s tym,ze by sme ju zobuduli, tak by sla okolo jedenastej. a to sme uz obaja hotovi 😝 . ale neboj, Marosko si to coskoro upravi na jeden spanok. co uz, velke su tie nase drobce 😀

kajkovajanka
16. jan 2013

@mihouk ciiiii, krasny konik 😵 , ani sa nedivim Maximovi, ze sa na nom hojda 😀

martinka8
16. jan 2013

@matul jasne ze to nevezmem zle 🙂 Ja to aj tak robim, okrem nocneho spanku. Niesom si ista v noci kolko ma teplotku a nechcem to riskovat, tiez ju nechcem budit a merat, ked spinka. Cez den netlmim teplotku do tych 38,5 ako si pisala, teda nad 38 ked ma uz jej dam nieco. Ale vecer pred tym nez ide spinkat ak ma okolo 37,5 tak dam, lebo mam strach. Kamoska teraz cez Vianoce dala maleho spat s 38C a maly sa zobudil s krcami, (ma rok a pol) volali zachranku ta mu namerala 40,2C bol v nemocnici tyzden :( Od vtedy mam vacsi strach ako pred tym :(

larosa
16. jan 2013

@martinka8 @matul @kajkovajanka mne zas hovorila Dr. a aj som čítala, že po očkovaní nedávať nič čo obsahuje paracetamol- panadol, paralen- lebo to znižuje reakciu na očkovanie a nevytvoria sa dostatočne protilátky alebo tak nejako, že vtedy radšej nurofen....inak pre nás má nurofen lepší účinok ako panadol....po očkovaní sme ešte nemali žiadnu reakciu, ale keď jej išli zuby, tak som jej dala nurofen aj keď nemala vysokú teplotu- od bolesti...a aj my máme všetko spolu, pneumokoky sú u nás na prvom mieste, dievčatá mali pernamentne zápaly uší zo sopľov, hlavne Tonka... 😝

matul
16. jan 2013

@larosa nurofen je analgetikum, cize od bolesti a panadol je tusim kombinovany, aj analg. aj antipyretiku (proti horucke, resp. na jej znizenie), no treba pozorne citat a pytat sa Dr, oni lekari casto trepnu, ze dat preventivne a to ja neuznavam a ano, ked podas liek, tak potom branis prirodzenej reakcii organizmu...

Kati, Tebe sa nedivim, ze si dala pneumokoky, u Teba to ma vyznam, ked mas 2 starsie, ale u nasich deti sa mi to videlo ako zbytocnost a to mi potvrdila aj Dr a povedala, ze ked dam v inej ockovacej scheme, tiez ju to ochrani ked pojde do skolky... takze tak 🙂 moznosti su, len sa treba informovat a studovat.

martinka8
16. jan 2013

@larosa @matul dakujeme za info dievcata, aj ked uz je trochu neskoro. 🙂 Lili spinkala od siedmej do siedmaj, asi s troma kojeniami 🙂 A rano je v pohode, teplotku uz nemame, ani nozky niesu opuchnute. Akurat je mrzutejsia a unavenejsia. Uz o pol jedenastej som ju ulozila, resp. zaspala pri vareni v manduce :D Tak uz spinka.

larosa
16. jan 2013

@matul @martinka8 ja osobne nemám veľmi potuchy o liekoch- myslela som, že aj nurofen je od teploty, nebolo to náhodou aj v reklame? prešli sme na nurofen, lepšie zaberá, zatiaľ ho mala dostala pri larygytíde od bolesti- kázali nám na pohotovosti...
nikdy som nebola veľmi chorá- podľa mamy a zdrav.karty som nemala ani kiahne 😀 deťom najčastejšie dáva lieky mm, lebo ja zabudnem po 2-3dňoch...no som v tomto hrozná 😀 naposledy som bola u svojej obdodnej pred 2rokmi po potvrdenie do roboty a chorá som bola asi pred 3rokmi, také kašle liečim len homeosirupom, takže všetky info mám len z počutia 🙂 od Dr. alebo kámošiek...
inak ja som chcela dať Ami zaočkovať aj proti kiahňam, lebo Tonka mala pásový opar a to bol des, povedali, že to dostane len ten, kto už prekonal kiahne...bojím sa, že by to mohla mať ešte niektorá, lebo to bolo strašné, naša Tonka máva len také desné choroby a sem-tam nejaký kašeľ a soplík....zo zápalu uší jej už aj ochrnula polovica tváre 😝

larosa
16. jan 2013

@martinka8 inak super, že už bez opuchu a teploty 🙂 pozdravujeme bábiku 😵

tamaska
16. jan 2013

@martinka8 super že ste to tak ľahko prešli, nás stihli zaočkovať ešte v starom roku a tiež bez teplôt a opuchu, ale bála som sa lebo sme šli na sivestra mimo KE aby sme nehorúčkovali tam - ano našťastie nič 🙂
@larosa @matul a detský nurofen /brufen / je tiež kombinácia je to analgetikum, antipyretikum,antiflogistikum - tlmí bolesť, má protizápalové činky a znižuje zvýšenú teplotu - aj u nás osvedčený 🙂 síce iba raz keď sa nám predieral zub

kajkovajanka
16. jan 2013

@larosa aj my sa chystame na ockovaie proti kiahniam. manzel mal kniahne aj na jazyku, a to asi ked mal 5-6 rokov, ze bolo to desne. kedy to takymto sposobom chytila Beki este teraz, kym je mala, asi sa zosali a bude mat jazvy , na cely zivot... a toto ma presvedcilo. povodne som nechcela ockovat proti kiahniam, lebo ja som to presla v pohode, asi v tretom rocniku na zakladke.. (a velkemu dietatu viac-menej vysvetlis, ze neskrab sa, lebo si to zhorsis. ale malemu nie 😝 )

matul
16. jan 2013

@kajkovajanka ja by som neockovala proti kiahnam napriklad. Lebo ako iste vies, tym chorobe nezabranis. A najlepsia imunita je ziskana z toho, ked ochorenie prekonas. Ale tak je to na Tebe, asi sama vies najlepsie, kde ich mala Beki ma sancu chytit... ale prajem, aby ste to nikde nechytili, prijemne to rozhodne nie je, tak ako ziadna ina choroba :-/

@martinka8 Mati, manduca je ten nosic, co ju v nom nosis na cvicenie? Podoba sa dost na ten moj ergo carrier, ci?

larosa
16. jan 2013

@matul nezabráni sa? myslela som, že ak zaočkujeme tak kiahne nedostane....

martinka8
16. jan 2013

@matul ano nosic je to: http://www.nosime.sk/kategoria300-manduca my sa nosime velmi casto a dost vela 🙂 Kedze ona to ma rada a chce byt stale so mnou, ked chcem nieco aj spravit doma, casto nemam na vyber. A momentalne mame obdobie ze sa skoro stale v manduce aj uspavame (aj vecerny spanok) sama si to vypyta 🙂 Odpoji sa od prsnika, pretoci sa dva tri krat, vidi ze jej neide zaspat, posadi sa a ukazuje na nosic 🙂 a cela stastna ked vidi ze si ho zapinam 🙂 zaspi do 5 minut 🙂

matul
16. jan 2013

@martinka8 aha, no to je skoro presne to iste co ergo nosic... Ale nepochopim, ako dokazes nosit malu a aj nieco doma spravit, napr. uz som ju skusala nosit, ked varim a to sa furt len krutila, vsetko chcela vidiet, vsetko chcela osahat... My sa doma nenosime, len vonku, ale raz som ju nosila aj doma, ked sa zle citila, vtedy je to fajn. Ako si transportovala nosic do UK? V checknutej batozine, ci v lietadlovej?

matul
16. jan 2013

@larosa nie, ockovanie nezabrani, aby clovek dostal to ochorenie, len pomoze zmiernit priebeh, ak by dotycny na tu chorobu ochorel. Lenze, to nikdy dopredu nevieme, ako zareaguje nase telo, alebo telo nasich deti. Ale je dokazane, ze niektore choroby je lepsie prekonat, ako sa proti nim zaockovat.

galosha
16. jan 2013

Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať a hlavne uistiť 🙂 že v tom nie som sama 🙂 mám tiež januárovčiatko 2012, ktoré mi doteraz spinkalo krásne celú noc, zaspávala sama. ale teraz už asi tretí týždeň, sa mi v noci po polnoci vždy zobudí, postaví sa v postielke, začne mrnčať, plakať, a bud to urovná cumeľ v tom lepšom prípade, alebo držanie za ruku alebo spinkanie s nami vo velkej posteli. vždy je to ale každopádne zdĺhavé. o samotnom uspávaní ani nehovorím, to musím fakt lahnut vedla nej alebo za ruku, akonáhle ma nevidí tak hrúúúza des. nechcem vyzerať ako hysterická mamina, nerobí mi problém ju uspávať, ani nič podobné, len sa potrebujem uistiť ako to u nás mamín býva 🙂 že to nie je nič mimoriadne 🙂 a že či to teda máte podobné u Vašich ročných drobcov 🙂 ďakujem krásne a pekný deň

wisinka
16. jan 2013

@larosa mne doktorka povedala, ze tam je uz len 20% ze tie kiahne dostane. ale ockovat sa da az od 15. mesiaca. ja som prekonala kiahne v 25tke a moj brat ich mal teraz v 28cke. Enya ich ale nedostala.

mimuska2
16. jan 2013

@mirka2010
@jankaja no je to tazke stale vaham.snad uz bude dobre.
pondelnajsia poradna dopadla tak ze mame 11540g a 79,5cm.stopercentne chodi sami bez problemov,hovorime mama tata baba co to je a pod.ukazujeme tuk tuk boze boze aka velka budem ako sa mam,a ano nie.dam papa pusu a sevus.snad som nic nezabudla 😀

martinka8
16. jan 2013

@matul na sebe som ho mala, kedze aj malu som mala vacsinou v nom, nikto si to nejako nevsimal 🙂 a v lietadle som v nom malu uspala, takze bol potrebny.

katun
16. jan 2013

@galosha ahoj, mame doma to iste, ale vacsinou tak o stvrtej rano 😉

kajkovajanka
16. jan 2013

@galosha aj nasa mala sa v noci budi. vacsinou zvykne tak hodinu, hodinu a pol po tom, ako zaspi. vtedy jej este dame "neskoru" veceru, mliecko. a uspavame ju (nosime ju na rukach, alebo ked sme velmi unaveni a dlho to trva, tak ju hojdame vo vajicku). a tiez sa zvykne budit aj v priebehu noci. niekedy to urovna cumel (v tom najlepsom pripade 😀 ), niekedy ju nosim na rukach. 5-10 minut je ok, potom to uz prebera manzel, lebo stracam silu a nervy. a stalo sa nam tiez uz zopar krat, ze stala v postielke, alebo sedela. velmi zriedkavo prespi celu noc, resp. len tak pomrnci, ze ju rychlo stihneme uspat. a stalo sa nam uz par krat aj take, ze sme boli hore celkom dlhsie a mala bola akoby rano vstala vyspata... ale myslim, ze @mabel1981 zvyknu byt v noci hore aj hodinu a pol 😝 (pokial sa nemylim)

matul
16. jan 2013

@martinka8 a ako mala vydrzala cestu v lietadle? Predsa len, 3h do Pesti asi prespala, ale co potom na letisku a v lietadle, co robila?

mirka2010
16. jan 2013

@mabel1981 ach moja,tak to mi je neskutocne luto, to je velmi nerpijemne...ach, taka neskutocne smutna udalost v rodine...takze to naozaj musite oslavu odlozit, ach...no ale co ine sa da robit...
dnes maly zaspal az o stvrt na jednu,lebo presne ako sme si vcera pisali, tak tuot noc sme mali taku, ze bol hodinu a pol hore...ani za svet spinkat, ci uz v postielke, ci uz pri mne, nechcelo sa mu proste buvkat...potom som ho nakojila a o chvilocku zaspal, ale to bolo presne po hodine a pol...samozrejme, rano si to potreboval dobehnut a spal do stvrt na desat...tak to tak dlho nespal ani nepamatam...jasne, ze obedny spanok sa tak posunul, ze potom ten druhy uz ani nemal a teraz som ho dala spinkat o osmej, tak uvidime ako si pospinka v noci...