icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

tunylyk
30. jan 2013

ahojte dodatocne vsetkym januarovciatkam k prvemu rocku vsetko najlepsie zelame 😉 my sme ten nas oslavili v pondelok,no oslava bola cely vikend na svadbe 😉 zopar aktualnych fotociek mojho drobca

kajkovajanka
30. jan 2013

@tunylyk jeej 😵 , zlatucky drobcek 😵

kajkovajanka
30. jan 2013

@martinka8 mame sa celkom dobre 🙂 , hoci v noci zacala Beki tiez zurovat 😝 , minulu noc bola hore od 3,41 do 5,00 a dnes dokopy asi 4 krat 😝 . a manzel spi inde, lebo je chory, taze super, som na to sama 😒 . a skola sa mi skoncila len relativne 😀 . vcera tu bola sestra, pisala som diplomovku 😀 . od 11.2. mam prax (ked nebudu mat chripkove), chcela by som do dvoch tyzdnov to skoncit. a potom rychlo diplomovka zase, lebo v marci mam este jeden zapocet a to aspon take dva tyzdne mi na treba. a potom doklepnut diplomovku a statniceeeeeee 😀 . a potom bude jul 😝 . hruza, ked si predstavim, ze len podla tychto terminov viem, ako ide cas a ze sa nezastavim do leta 😝 😝 😝 . a inak, tie vase stolicky, to je sila 😀 . nam vcera akurat vykukol siedmy zubok, horna dvojka. a Mati, co robis s Lili cely den? iste, varis, idete do obchodu a potom? lebo (je to smiesne), ale ja nie som zvyknuta byt s Beki uplne cely den a neviem, co s nou mam robit 😖 😀

mirka2010
30. jan 2013

@mihouk aleeeee, urcite to bolo len take chvilkove...a neodmieta ta...chudatenko je ubolkana, tak to urcite bolo preto..uvidis, rada si tvoje mliecko da...🙂 Maroskovi idu naraz teraz 4 zuby a neviem, ale mne sa zda ze jeden ocny vidim ze uz je poriadne biely...lenze malemu sa pozriet do ust, tak to je hotove umenie...vobec ma nechce pustit sa pozriet...ja som dala na noc viburcol, po dlllllllllhej dobe a myslim, ze noc bola pokojnejsia 🙂

mirka2010
30. jan 2013

@larosa jaaaj, tak jasne, to viem, ty si ucitelka na I.stupni 🙂 ja mam 5-13, tak ma zaujimalo, ze keby si mala nejaku aprobaciu tak kde si si dorabala anj a za akych podmienok...no a uz mas pracu napisanu??? aku mas temu?

mihouk
30. jan 2013

@mirka2010 Je mi ich tak luto ked im tie zuby robia tolko bolesti. Tilka bola v noci dost nepokojna a zobudila sa uz o 7mej, ale videla si na nej ze sa jej zatvaraju ocka. Tak som jej dala paralen a po ranajkach zaspinkala na 2 hodiny. Teraz vyzera v pohode, akurat obhryza pizzove korky, robi jej to dobre na dasienka, aj tak vela toho papat nechce 😀
A ake ma Marosko hovienka??? Lebo ked sa Tilke talcia zuby, tak ma take skysnute hovienka a to musime prebalovat do minuty, lebo inak ma cerveny zadok a to reve este viac. Uz aby mala vsetky tie zubky vonku a bol by pokoj. 😒

martinka8
30. jan 2013

@kajkovajanka mas to vesele no, ale v lete uz bude parada. A chystas sa od septembra potom aj pracovat? ci si este rok oddychnes???? A co sa tyka dna... co ja viem hehe. Ja som dost vymyselnik, takze sa snazim stale nam nieco vymysliet. Hlavne neobsedim doma viac ako dva dni v tyzdni, to sa uz idem osalit aj ja. V pondelky chodime do stonozky cvicit, to nam zaberie cele dopoludni, lebo este aj po cviceni tak ostavame a hrame sa. V piatky plavat 🙂 no a potom stale nieco. Vcera tu bola cely den kamoska s malym (9mesacnym) tak to je hned veselsie. My chodime na navstevy k inym mamickam (kamoskam), je to tak lepsie, lebo s niekym aspon clovek pokeca, nie len zvuky zvierat a podobne :D Preto som ti hovorila, ze ked ti skonci skola (aspon ciastocne) a budes sa nudit ozvi sa, budem rada ak s Beki pridete.
A ked som doma sama cely den, ako pises, ideme na nakup, varime, obedujeme,.... to je co robit na cele dopoludnie vacsinou, medzi tym nejake spievankovo, upratovanie... pranie a tak. Okolo dvanastej ide spinkat, vstane okolo druhej napapka sa a okolo tretej sa vytrepeme vonku, ked je dobre pocasie tak aj do takej pol piatej piatej a potom nam uz prichadza tatik, a je veselsie. A vonku striedame, niekedy ideme na peso, niekedy s kocikom, ked ideme s kocikom, aj tak ju musim vyberat, trochu pochodi, trochu sa povozi.... a tak 🙂
A ked je skaredo a nemozme ist von, alebo len na chvilu, tak sa hrame, nosi mi knizky, strasne rada cita knizky, .... spivankovo... 🙂

jankaja
30. jan 2013

@kajkovajanka no tak jasné, ale je povinnosťou učiteľa podľa mňa, aby sledoval, čo je nové v tom jeho predmete, napr. taký zemepis. Ja doteraz neviem o Rusku dokopy nič, pretože keď sme sa to na základke učili, akurát sa rozpadol Sovietsky zväz a učiteľka ho viac-menej vynechala.
Ale v matematike asi nič nové neobjavia, a ak áno, určite sa to nebude vyučovať na základných školách 😉
Okrem toho veľa tých vecí podľa mňa je postavených vyslovene tak, len aby boli, o kvalite a prínose pre učiteľa sa dá pochybovať. Napr. moja mama robí 30 rokov v Spojenej škole (predtým Osobitná škola), posledných vyše 15 tam riaditeľuje a musela chodiť na nejaké semináre (trvalo to asi pol roka), ktoré viedla nejaká pani teoretička, čo bola od reality vzdialená asi 8 svetelných rokov.

1234lubka
30. jan 2013

@mirka2010 noo torta bola mnamka fakt sa korpus skvelo upiekol dovolim si povedat ze dokonale :p len sa mi zle prekrojoval lebo nemame dostatocne dlhy noz ale nevadi aj tak celkom dobre som to odkrojila...len som ti lentilky mohla trochu inac poukladat som sastrasne bala ze ich nebudem mat dost aj ci budem mat dost plnky....no nabuduce budem presne vediet 🙂 ano vcera sme mali rocik a zacali sme chodkat 🙂 taky je zlatulinky ked s tymi nozickami prepleta 🙂

1234lubka
30. jan 2013

@mirka2010 noo to hej..len tak si vyjst na dvor, sadnut na hojdacku....malemu napustit bazenik nech sa clapkja...maminka by sa poopalovala...vecer pogrilovat....noo ved tu mozem prist kedykolvek🙂 a v sarisi mam svokru....ak by mi ten dvor az tak chybal 🙂

larosa
30. jan 2013

@kajkovajanka mám I.stupeň a predškolskú pedagogiku, inak sa dá dorobiť aj nejaký predmet navyše, robia si hlavne výchovy, ale na tie máme aprobáciu aj na II.st aj tak...ja som si chcela urobiť slovenčinu alebo matiku- najprv som totiž začala na UPJŠ matematiku-geografiu, ale bola som lenivá chodiť na denné 😀 ale tak bola tá možnosť na AJ, tak som šla na to, ale o ničom to bolo 😝

larosa
30. jan 2013

@mirka2010 áááále ešte nemám 😖 dorábam praktickú časť, zajtra musím odovzdať a tému mám motivácia na hodinách AJ na I.st ZŠ, no myslela som, že jaká super téma, ale o ničom, hlavne, že za celý rok som nenapísala ani riadok ☹ inak ak by som ešte niekedy chcela dorobiť aprobáciu, tak si to urobím klasicky na univerzite, lebo tie super projekty z ministerstva sú na prd, pravá ruka nevie čo robí ľavá....
@jankaja pozdrav mamku, učiť som začala v januári 2000, ale tak desné ako je to posledné 2-3 roky, to ešte nebolo :-P čím ďalej horšie deti, hlavne sprostejšie- a ja v posledných rokoch pravidelne cigošov z osád, takže materská mi teraz dosť prospela 😀

larosa
30. jan 2013

@jankaja jaaaj a špecky sú totálne smiešne....to je dessss nejaký sprostí kancelársky šašovia chcú nariadiť čo a ako má bať, začleniť tieo deti medzi normálne, hlavne milujem, keď sa píše, že rómske a nerómske deti, nevadí, že my sme slováci :-/

mabel1981
30. jan 2013

@mirka2010 ahoj Mirka no co boli ste v tom centre? mohli by sme dohodnut ten termin.

jankaja
31. jan 2013

@larosa hej, majú to tam veselé, mama sa niekedy až za hlavu chytá... ja podrobnosti neviem, toľko sa o jej práci nebavíme, vždy mi len tak sem-tam povie pár perličiek... no ale hotový blázinec niekedy 😒
A čo sa týka tých rómskych a nerómskych detí, práve v tejto téme bola tá pani teoretička na míle vzdialená od reality... najlepšie na tom je, že sa jej tam zídu ľudia, z ktorých má každý vyše 20 rokov praxe a ona im ide rozprávať bludy a teórie... a skutočnosť je niekde úúúúplne inde. A títo ľudia z praxe si ju potom chodia každý týždeň vypočuť, lebo šak kredity 😖

mirka2010
31. jan 2013

@mihouk ahojky, no mi luto, hovor...aku sme my mali prisernu noc, to bolo strasne...mne bolo Maroska tak´priserne plackal, bolkali ho dasienka, nemohol spinkat, tak som tiez dala paralen, nechcela som ho trapit...lenze od siestej rana uz nemohol poriadne dychat, lebo sa mu pustil este aj soplik, takze chudatenko moje, je uplne o nicom, len na mne zaveseny, ma aj zvysenu teplotu a idem teraz odmerat znova, lebo sa mi zda ze mu to stuplo...ach, ani mesiac nepresiel a uz zase...mojinko malicke...a dnes je konecne aj pekne vonka, tak neviem ci budem moct ist s nim von...ach jaaaaaj ( hovienka ma vzdy riedke ked mu idu zubky, smradok rovnaky 🙂

mirka2010
31. jan 2013

@1234lubka tak srdecne blahozela malemu aj k prvemu rociku, to je samozrejme to naj, ale aj k tomu ze zacal chodit...velka gratulacia...je to nadherne veru, ked tou malou ritkou pobehuje po dome, vsak? ja sa stale nedokazem na maleho vynadivat...🙂 ta torta bola isto mnamka velka...a co je najdolezitejsie, ze si ju urobila ty sama...🙂 na druhy rocik zase pre zmenu urobim torticku pre Maroska ja sama, mozno sa dovtedy troska zlepsim 🙂

mirka2010
31. jan 2013

@larosa to mas uplnu pravdu, vsetky moje kolegyne z I.stupna na to nadavaju...ani neviem ako som teraz doma, ze ci to uz maju dorobene, alebo v akom su stadiu...no ale aspon budes mat nieco navyse a urcite aj lepsi plat 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mirka2010
31. jan 2013

@mabel1981 ahoj MOnika, ano vcera sme boli..bolo uplne super, lebo neboli tam zo zaciatku ziadne deti, led dvaja chlapci a my s kamoskou a jej dcerkou, takze parada...potom sa to zacalo plnit, ale naozaj sme sa tam vyhrali...urcite to stretko uz spachame...len Marosko ma teraz teplotu z tych zubov tak zase musime pockat...ach, jaaaaj

larosa
31. jan 2013

@mirka2010 len plat ma pri tom drží a tie sprosté kredity....som bola lenivá si spraviť 1.kvalifikačnú a teraz by som aj robila, ale na ňu potrebujem kredity, tak už to dajako dokopem 😀

kajkovajanka
31. jan 2013

baby, mam otazku: co sa da dat malej proti bolesti na zubky? pouzivate nieco? my mame zatial len panadol a ked som uz zufala, tak vtedy jej dam (ale len polovicnu davku..) a este mame gel, ale ten je podla mna akurat tak na nic 😀

emamichaela
31. jan 2013

@kajkovajanka tie gely sme vyskusali 3 a je to na prd. Ked jej isla prva stolicka, tak bola strasne ubolena a uz som nevedela co, ani panadol nezaberal, tak som jej natrela dasno becherovkou a zaspala a bolo dobre 🙂

1234lubka
31. jan 2013

@mirka2010 ved aj ja..tak zlatunko si chodenka 🙂 nebooj zvladnes urcite napodiv to nebolo vobec tazke....tu toru upiect 🙂 fakt najhorsie boli lentilky :DD

mabel1981
31. jan 2013

@mirka2010 jooj Mirka to mi je luto, ze Marosko ma zase teplotu, ach tie zuby nestastne, aj nas Filipko byva niekedy taky nervoznejsi aj tie noci nebyvaju bohvieake, ale zuby zatial nejdu nove, cakam kedy mu vykukne stolicka ma to tam take biele, ale ani si nechce dat pozerat moc do pusy, tak uvidime. Dajte teda vediet ked vam bude lepsie, hlavne nech vam tie horucky a bolesti rychlo prejdu.

mabel1981
31. jan 2013

@1234lubka ozaj a gratulujem malemu k prvemu rocku 😉

mirka2010
31. jan 2013

@larosa ach, ten plat...no dalo by sa o tom vela pisat, ja by som I. kvalifikacnu mohla robit len niekedy teraz, to sa moze po 5 rokoch praxe, vsak? no ja som rozmyslala aj nad malym doktoratom, ach, ale ako mne sa nechce ucit na skusky...takze neviem, straaaaaaaaaaaasne som po vyske zlenivela 😠 😠 😠 😠 😠 😠

mirka2010
31. jan 2013

@kajkovajanka ahojky, tak aj vas trapia zubky??? Dnes Marosko mal cely den 38,5, takze my uz sme na Nurofene a ked strasne plackal vcera v noci, tak som dala paralen...to mi odporucila dr, gel na zubky moc nepomaha, takze my teraz bohuzial ficime na tomto...mala ma aj teplotky?

mirka2010
31. jan 2013

@emamichaela tak toto ma tak uzasne pobavilo, ze som to musela aj mm precitat🙂 to si naozaj malej natrela dasienka becherovkou??? si bohova, sa mi to neskutocne rata 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mirka2010
31. jan 2013

@1234lubka no krasnucke to je...a mam pocit zrazu ze taky plnohodnotny cloviecik vedla mna chodi...proste to moje babo sa tymto nejako zmenilo...na velkaca mojho milovaneho 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 neskutocne som na neho pysna...🙂

mirka2010
31. jan 2013

@mabel1981 no Monika mi hovor, je to strasne....cely den sa chudatenko moje trapil...ubolkany, tulkal sa mi celym dnikom, uvidime aka bude noc...takze ty cakas malemu na stolicku?? inak Maroskovi pozriet do pusinky tak to je hotove umenie...vobec si tam nechce dat pozriet...inak dnes nam moj brat oznamil ze cakaju babatko 🙂 tak Marosko bude mat kamosa, alebo kamosku, sa tesime 🙂