icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

jankaja
3. feb 2013

@mirka2010 no je potom sakra dlhý deň, keď sa takto skoro vstáva. Čas doobedného spánku jej nemením, ide spať o 9,30 (za posledné mesiace len veľmi zriedka vstávala po siedmej, tak sme čas doobedného spánku neposúvali). No a dovtedy niečo zraňajkujeme, pohráme sa, napcháme veci do práčky alebo pozberáme zo sušiaka (Natálka ukladá štipce), čo to upraceme, zasa sa hráme... O takomto čase odmietam s ňou chodiť von, tak zabíjame čas doma.

sosovica
3. feb 2013

@tamaska
@tamaska ano?no mi to nemame tiez zrastene uvidime kedy sa to zarastie...aj mi berieme dve kvapky...mame este 3krabicky

mihouk
3. feb 2013

@jankaja Myslim ze sme vsetky v stave, ze ani virozu nepotrebujeme a spali by sme aj 2 dni, ale ten Beckham vazne vychadza realnejsie. Mne nastastie vsatvaju okolo 7mej, ale pamatam si, ze Maxim mal obdobie asi 2 tyzdne a vstaval o 5tej, to uz mal okolo 2 rokov a to bol masaker. Dufam ze sa to Natalke upravi, nevies co moze byt pricinou???? Maxim bol vtedy hladny a nech som ho natlacila akokolvek, rano bol vzdy hladny.

kajkovajanka
3. feb 2013

@sosovica fiiiha, to mi nenapadlo, ze sa nemoze zrast 😲 .. inak, vigantol aj my papame. 2kvapky denne (teda, ked si spomeniem 😀 ).. tak nech sa to cim skor spravi 🙂

sosovica
3. feb 2013

@kajkovajanka ach boze nobyvidime hadam sa to zrastue bojim sa aby jej to operacne mam kamosku co ma malu ako ja a uz to ma krasne zrastene tak nechapem

mihouk
3. feb 2013

@sosovica Ani my nemame este zrastenu, ma tam sice iba malu dierku, v tomto veku by som sa toho este neobavala. napriklad tu v UK sa Vigantol vobec nedava, ja davam, ved som poriadne slovenska mamicka 😉
@jankaja Varovanie pre teba!!!! Ziadnu virozu nechci, lebo moj poznatok z dnesneho dna: aj tak si ta to vsetko pocka. Take mam nervy, dnes mame oslavu a kedze mm je unaveny a nieco ho boli, tak vcera ked som bola prec neurubil okrem bordelu nic. Dnes to nie je o nic lepsie, takze som musela upratat cely dom, o pohosteni ani nehovorim, lebo ved ja som doma a ja planujem VRRRRRRRRRRR asi ma klepne, chlapy jedni nepodareni. Nechapem ako mozu byt na svete vojny, ved oni sa vobec nedokazu zmobilizovat, si ai mysli ze mna to upratovani asi bavi ci co???? Jaj idem do sprchy, nech tu nesmrdim......

sosovica
3. feb 2013

@mihouk aj ja davam este mame dva doma takze urcite budem davat pravdaze radsej davat ako nedavat ;)

1234lubka
3. feb 2013

@mabel1981 no no nemozem sa nanho vynadivat...aj ked niekedy by som ho najradsej niekde zavrela a mala pokoj :D zivan je to 🙂

1234lubka
3. feb 2013

@mirka2010 no v poslednom case akoby mu zacinala prva puberta :D ked nieco chce alebo nechce tak to uz vie riadne dat najavo :D huncutik 🙂 no hej am to historiu 🙂 ja si tak niekedy predstavujem ako to tu niekedy bolo...babka vravela ze tu u nas bol prvy chodnik v dedine ze vsetci chodili obdivovat....medzi prvymi tu mali kupelnu hej...ze pradedo sa zlostil ze naco tu do domu zachod ze kto to kedy videl ze ma s*at v dome :D obyvacku tu mali jediny v celej dedine----:D vies ked tak uvazujem tak na tu dobu ako tu vtedy zili ludia tak nasi mali len lepsi domik no....len doba sa zmenila :D este v obyvacne na skryni v zadu je nalepka s cenovkami...cela stala dokopy 17600 kcs pred 40 rokmi to bol teda riadny peniaz....

1234lubka
3. feb 2013

@mirka2010 to vies ze sa mi bude cniet----predsa je to dom zahrada velke izby....ale vies tu mozem prist kedykolvek 🙂 nemusim kysnut v byte 🙂 hlavne v lete urcite budeme chodit 🙂 ved izbu tu mat budeme 🙂

tamaska
3. feb 2013

@sosovica neboj sa fontanela sa určite zrastie, ja som tak stresovala pri prvej ale obe sú také útle aj hlávky majú malé ale u Nikolky /7r/ sa zrástla niečo po druhom roku 🙂 a Eliška tiež ma ešte hmatateľnú fontanelu.

mihouk
3. feb 2013

Konecne dooslavoane, tu su fotky, par z mini oslavy a par z tej dnesnej. Tilka sa veeelmi tesila, lebo sa mohla natlacit tortou a to aj urobila. 😀 A aj torta sa celkom podarila.

jankaja
4. feb 2013

@mihouk heeej, milujem chlapa, keď je sám doma 🙂 Už len to, že oni majú zvyčajne úplne inde hranicu, čo je ešte ako-tak poriadok a čo už je bordel. A môj ma minule zabil, išla som s malou, sestrou a jej deťmi na návštevu k mame a bolo jasné, že budeme preč také 3 hodiny. Tak mu hovorím, že nech umyje riad. Vrátime sa, riad v dreze a on zahlásil, že veď on predsa nikdy neumýva, on utiera 😠 A niekedy mám tiež pocit, že si myslí, že upratujem preto, lebo si neviem nájsť lepšiu činnosť - na rozdiel odo mňa, on si dokáže nájsť vždy.
Ale aby som nekrivdila, tak v domácnosti mi pomáha so špecifickými prácami, napr. vysávanie, utieranie riadu 🙂 , umývanie okien a hlavne sa stará o malú, aby ja som mala dostatok času venovať sa tomu ostatnému, keď už ma to tak baví 😝 😝

sosovica
4. feb 2013

@tamaska niektorym detickam sa to pomalsie zrasta no niektorym par mesiacov po porode kazde deticky su ine no veru nech sa to zrastie a bude pokoj 🙂

larosa
4. feb 2013

@sosovica ja som sa nikdy nezamýšľala nad fontanelou, ale bratov Jurko- je len o 9dní mladší od našej Amali, tak tomu sa všetky kosti na lebke pozrastali a stvrdli do mesiaca a začala sa mu deformovať hlávka, na 2mesiace mu ju už operovali a museli vysekávať, no nebola to sranda 😖 ale teraz je OK a hlávka mu krásne rastie- takže to ma viac desí...ja malej nedávam vigantol, lebo stále zabudnem a aj pri starších som zabúdala, spomeniem si tak prvé 2mesiace po pôrode....
@mihouk ja som počula od kamarátiek, že ani v inde v zahraničí nedávajú vigantol, ani nič podobné, no ktovie...

larosa
4. feb 2013

@martinka8 no čo pozrela si videjko 😀

tamaska
4. feb 2013

@larosa ulšo mi zas niečo - aké videjko?

@sosovica tak tak 🙂

tamaska
4. feb 2013

@mihouk krásna tortička aj Tili s detikami 🙂) tak ešte raz všetko naj naj.

zuzulienkaaaa
4. feb 2013

my tiež ešte nemáme zrastenú fontanelu, berieme Vigantol....a tak som to aj zachytila v čakárni, že bábätkám, ktoré už ju majú zrastenú Vigantol už lekárka nedáva, ostatné bábätká berú až do zrastenia...

larosa
4. feb 2013

@tamaska to ako majú muži pôrodné bolesti 🙂

emamichaela
4. feb 2013

No uz konecne Emka vyzera v poriadku. Baby, vo stvrtok nas ockovali a este do vcera sme mali horucky. Nechcela papat ani pit a hnackovala a v piatok aj vracala. No strasne! Vcera a predvcerom mi aspon slane tycinky zjedla a napila sa trochu vodicky. Este, ze som ju neodstavila, inak by dme na infuzkach skoncili. Boze, to bolo ockovanie! Najhorsie, co sme zazili, dufam, ze to mmr nebude rovnako zle alebo horsie. A dnes uz aj jogurtik spapala a kusok maska, tak som kludnejsia. A dnes rano uz kakala do zachodika, tak sa tesilaaa 🙂 na serblik nechce, place. Vcera dostala od babinky wc dosku, tak uz je velkacka 🙂

mihouk
4. feb 2013

@larosa Ja som pri Maximovi ani nevedela, ze sa nieco take dava, az mi to jedna kamoska povedala, tak sme potom zacali. Pri Tilke som uz bola pripravena, ale mm kolega ma zenu polku a ta tiez nic netusila az ked isli na kontrolu do Polska a mama mala capatu hlavku, tak jej nasadili Vigantol. Tu su cely nejaky divny, ved ani slnko tu moc nesvieti, tak neviem odkial maju mat vitamin D, ale napriklad vitamin K si mozes vybrat ci ti ho pichnu hned po porode, alebo ho budu davat po kvapkach, neviem ako je to na SK s Kckom.

martinka8
4. feb 2013

@larosa teraz som si pozrela hahahha :D :D :D aj som ti ukradla. Paradne.
@tamaska u mna na FB najdes tiez, ako muzi rodia 🙂
@mihouk kraaaasne deticky mas. A aj torticka super, ak y farebny korpus, duha 🙂

martinka8
4. feb 2013

@mirka2010 no aj ja sa uz neviem dockat jari, tento rok asi najviac 🙂 Aj ked vcera sme boli v Tatrach tak sme si to uzili, zimu sniezik 🙂 Ako Marosko? Uz lepsie sa mate dnes? Nasadila si tie antibiotika?

martinka8
4. feb 2013

jooooooooooooj baby dnes mi pride na navstevu SVOKRA, vobec sa netesim, ona tu este totizto nebola od kedy sme sa prestahovali, ani malej na rok, nebola gratulovat, a teraz si nejako spomenuli ze pridu.... fuuuuuuuuuj. Drzte palce nech sa dlho nezdrzia a nech to dobre dopadne :(

mabel1981
4. feb 2013

@mirka2010 ahoj Mirka, ako sa mate, ako je Maroskovi?, uz mu je lepsie chudacikovi malickemu, to je strasne ked su deticky take chore, ani nasmu Filipkovi moc nemozme odsavat nostek ked ma sopliky, lebo tak srdcervuco place, az mi ho je luto... a nasadila si tie ATB?, ja som ich vtedy nenasadila, ked som sa vtedy pytala...my uz noc o cosi lepsie, tak uvidime aka bude tato noc. Prajem vam rychle uzdravenie.

mabel1981
4. feb 2013

@1234lubka aj nas je niekedy taky zivy, a hlavne ked je kdesi na navsteve a uz sa ostriela, tak vymysla, ale co uz s nimi, aj tak je to krasne, su to take nase zlaticka 🙂

mabel1981
4. feb 2013

@mihouk kraaaasna torticka a krasnucke deticky, este raz gratulujem a si velmi sikovna, ze si zvladla torticku 😉

tamaska
4. feb 2013

@larosa Ď. videla som 🙂))))))))

mabel1981
4. feb 2013

@kajkovajanka vsetko najlepsie Bekinke k prvemu rocku a ako dopadla oslava?