Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@emamichaela no chvalabohu ste uz v poriadku, aj ja mam obavy z tychto ockovani, je to hrozne co si deticky preziju, my sme boli minuly pondelok na ockovani, ale ja rozdelujem ockovanie na 2x, takze druha davka nas caka 11.2., my sme teraz horucku nemali, ale akosi nam horsie spava v noci kazdu chvilu bol hore, tak neviem ci to ma suvis s ockovanim, alebo ci nejdu zubky. A gratulujem malej, ze uz pouzila aj zachod, sikovnica 😉
Babulky preco mi mala nechce ani kravske ani plnotucne mlirko?skusala som jej dat aj granko do toho a aj vanilkovy cukor a absolutne nechce ani len grisu s neho a to ju osladim trocha aby bolo sladsie.....papame nutrilon a kedze som slobodna mama je to financne dost narocne poradte mi co mam robit som normalne zifala....takztiez mi nechce ryzu ani cestoviny stale len zemiaky a knedlu chce nechapem.dakujem za odpovede
@sosovica neviem poradiť, synovec (15 mesiacov) tiež nechce kravské mlieko, tak sú naďalej na Nutrilone. My sme tiež na Nutrilone a teda nie je to najlacnejšie. Ale so sestrou (mamou toho synovca) to riešime tak, že "striehneme" na akcie v DM drogérii, majú tam trojbalenie Nutrilonu za 40 EUR, pričom sa dajú na to aplikovať rôzne zľavy, ak zákazník má a využíva zákaznícku kartu. Teraz v januári mali po uplatnení 35 bodov zľavu 25 % na všetok detský tovar s výnimkou plienok, tak ten Nutrilon vyšiel na 30 EUR za 3 balenia, čo je o tretinu menej, ako bežná cena v lekárni. Vo februári majú znovu zľavu, za 35 bodov si môžeš kúpiť kupón na 25 % zľavu z najdrahšieho tovaru v nákupe. Navyše sestra teraz zistila, že na tú 25 % detskú zľavu sa dá aplikovať aj ich bežná 15 % zľava (zo zľavovej knižky za 150 bodov), takže trojbalenie vyjde na 25,50 EUR, takže to teraz ešte využijeme do 8.2. No a takto špekulujeme a teda dá sa dosť ušetriť na tom. Raz kupujeme jedna, raz druhá, podľa toho, kto má aktuálne koľko bodov na karte a kupujeme pre obidve deti naraz. Tak keby sa nepodarilo presedlať na kravské mlieko, takto sa tá finančná náročnosť Nutrilonu dá aspoň zmierniť.
@zuzulienkaaaa my bez ohladu na fontanelu mame brat vigantol do dvoch rokov
@mabel1981 ja som nevedela, ze sa to da rozdelit ☹ keby som to vedela, tak by som isto rozdelila, lebo aj po druhom ockovani 2 dni horuckovala. To som nevedela, co bude teraz.
@emamichaela mne to poradil moj brat, on ma perfektnu dr v BA, je sice sukromnicka, ale maximalna spokojnost, lebo ta nasa dr to je otras. Najviac sa bojim tej mmr vakciny, tiez mi poradil aby sme si to dali pichnut co najneskor, nie hned v 15 mesiacoch
@mabel1981 a kvoli comu cim neskor? tu mmr myslim, nevravel ti brat?
@kajkovajanka ahoj ako dopadla oslava? vsetko najlepsie Beky 🙂 uz je velka slecna 🙂
inak my sme vigantol nebrali vobec, iba vitamin D a aj to som jej nedavala stale, a lekar nam dal teraz vitamin D s flourom na zubky.. inak o fontanele vobec nebola rec.
baby chystame sa do UK a mam dilemu jak svina.. ze co zobrat.. ci normalny kocik, alebo autosedacku maxi cosi z ktorej sme uz skoro vyrastli.. a pod to quinny buzz.. este musim zistit ako sa cestuje v autobude, ci tam potrebuje nejaku sedacku.. jaaaaj som si navarila.. ale co uz.
@kajkovajanka lebo je starsie to dietatko, my sme predlzovali aj tieto 3 ockovania, vlastne 6 lebo som ich podelila, nas chcela uz ockovat v 2 mesiacoch, som povedala, ze nie ze cim najneskor, lebo babatko sa stale vyvija.
tak, a nakoniec aj my 😀 . Beki mala vcera narodeninky a mali sme aj oslavu 🙂 . nakoniec mala ozaj 5 tort 😀 , tuto zltu som robila ja 😀 😀 . a bolo dobre, hoci nestihacka v sobotu a v nedelu (a dnes som sla do skoly este k tomu 😝 ), ale nakoniec to dopadlo dobre cele, tak som rada 🙂 . Beki sa najviac pacili balony a macena na torte 😀 . a uplne vyborne zvladla aj tolko vela ludi (viac-menej cudzich pre nu), taze super 🙂
@kajkovajanka robila si ten coko krem nad parou? 🙂 ci? krasne torticky 🙂 a este raz vsetko naaaaj 🙂
@tamaska aha 🙂 dakujem za poucenie 🙂 co sa tyka kocika ja by som chcela zobrat casual play s4.... ale ked bude treba autosedacku, tak asi maxi cosi.. lenze tam je uz na tesno s tou hlavickou, lebo vraj sa to ma pouzivat len pokial hlavicka nepresahuje.. a my to mame hranicne.. po tych 9 dni v UK by to mozno zvladla.. 😕
@kajkovajanka hej, asi na to rôzne pozerajú aj pediatri, takto je to u našej....ja si myslím, že jeho užívanie uškodiť nemôže 🙂
@mihouk ahojky, tak nebola som tu dva dni, lebo som bola pri malom non stop...bohuzial sa to dost zhorsilo, strasne zacal kaslat, teplota nad 38,5, tieklo mu z nosa tak, ze som nestihala mu ho utierat, odsavanie hotova pohroma, do toho vsetkeho som ochorela aj ja, potom manzel, takze sme cela rodina taka chora ze az...Maroskovi som nakoniec atb dala az vcera...cakala som celu nedelu, este aj vcera doobeda, ale bolo to coraz horsie, uz som sa nemohla pozerat ako priserne sa trapi...volala som nasej rodinnej priatelke co je vystudovana lekarka, len je na materskej, potom aj mojej dr a ta je tiez taka ze neodporuci atb len tak, ale uz mi povedala, ze ak sa to nelepsie, prave naopak, tak ze su take priserne virozy teraz, ze nech to radsej neriskujem...tak som ich nasadila, po dllllllhom zvazovani a zapierani...pomohli mu do par hodin...aj noc podstatne lepsia...takze verim, ze to uz bude lepsie tuk, tuk, tuk...a vy ako??? torticka urcite je skvela...tesim sa na fotky 🙂
@kajkovajanka kraaaasne fotky a mala bola uplne prenadhernaaaa 🙂 len to naj jej prajeme...ste krasna rodinka 🙂
@jankaja tak to ano, mate dllllhy dnik...ale kolko toho postihas...Marosko ked vstane o 8.45, tak to uz vsetko len rychlo, rychlo...lebo o pol dvanastej uz chodi spinkat...ale teraz ako je chorucky, tak sa to vsetko pomenilo...vstava skorej, spanok o jedenastej a samozrejme velmi malicko spinka, takze spinka aj druhy spanok..a to som si myslela, ze po roku sa to zmeni, ale prave naopak...no mozno je to aj tou chorobou, uvidime potom ked vyzdravie pokladik nas 🙂
@mirka2010 dakujeme 🙂
@mirka2010 Juj chudacik malinky, aj ja by som v takomto pripade uz antibiotika dala. Aspon ze mu je uz lepsie a vy sa tiez dajte do poriadku, tato zima a tie virozu su na slaktrafenie.
My sme zatial v pohode tuk tuk, akurat dnes musim ist do roboty pokecak s managerkou o tom kedy by som mohla robit, tak sa mi nechce, lebo ona je taka krava na pohladanie. Uz vcerajsi telefonat stal za to, no co zatnem zuby a idem na to.
Fotky som uz dala, musis kuknut 2-3 stranky dozadu. 😉 Oslava bola fajn, len nedosli nejaky ludia, tak nas bolo menej, ale ti pridu tuto nedelu, ale uz urobim iba nejaky kolacik a kavu, nechce sa mi zase vypekat a chystat. Inak kamoska doniesla srnci gulas, nikdy som to nejedla, nebolo to zle, ale asi to vyhladavat nebudem. 🙂
@wisinka dakujeme 🙂 . a nakoniec som nerobila nad parou. nasla som si recept na falosny parizsky krem a ten som skusila. a na podiv, vysiel 😀 . ked budem robit niekedy taku velku tortu, tak urcite budem robit ten 😀
@kajkovajanka Dodatocne vsetko naj, superska torta, vidim ze aj ty si isla do farieb. Nemas fotky vsetkych toriet??? Nasa mala uz dve, ale nie v rovnaky den a mala som s nimi co robit, rozdavala som ich, takze toto ti nezavidim 😉 Tvoja je naj, aj Maxim na nu povedal, ze toto je moja torta 😀 😀 😀
@mihouk perfetkna torta 🙂 a Tilka je aka kocka, normalne jak dospela zena vyzera, ked sa tak vazne tvari 😀 😀 a Maximko je super tiez, podoba sa na teba podla mna celkom dost 🙂
@mihouk to vazne? tak sa mu pacila ? zlaty 🙂 a mame fotky vsetkych. to su vsetky 😀 . mandarinkova je od prababky Bekinej, oranzova od mojej mamky, ruzova od mojej sestry a ta s opickami je od svokrovcov (jedina kupovana, inak ostatne vsetko vlastna vyroba). a ano, rozdavala som, jak sa dalo 😀 😀 . ale este stale mame doma dajake. a ten vrch opickovy dame zamrazit 😀
@kajkovajanka Dakujem, oni su moji to sa nezaprie, len jeden ma blede vlasy a druhy tmave, ale inak celi ja ked som bola mala. Svokra to nemoze prekusnut a vyhlasuje ze Tilka sa podoba na nu, ma pobavila 😝 😝 😝 😝
Ten falosny parizsky krem je uvarena slahacka s rozpustenou cokoladou??? Lebo ten ja pouzivam stale a je super, hlavne bielu cokoladu a chuti to ako salko 🙂
@kajkovajanka OK tak Maxim ich kukol a na otazku ktora je naj povedal kolacik cica, takze je to oficialne, lebo on sa rozumie. On totiz kazde rano vybera mm kravaty ku koseliam a celkom dobre mu to ide. 😉 ALe inak vsetky krasne, verim ze ked Beky raz ukazes fotky, tak nebude chapat preco mala tolko toriet a teraz jej davas iba jednu....
@1234lubka tak super, vidis, budes mat uzasne miesto kam chodit a urcite aj na vikendy...hlavne je, ze maly bude mat vybeh a v krasnej zahradke s babkou...bude to carovne, viem si to predstavit ´🙂 my mame sice maly pozemok, ale aspon nieco svoje take mame 🙂 tento rok planujeme dorobit ploty a zazelenit to tu vsetko...velmi tuzim, aby mal maly aj nejaky maly bazenik a chodilo tu kopec deti sa s nim clapkat...brat aj sesternica budu mat v lete babatko, tak myslim ze az to dalsie leto sa to nejako tak podari splnit si moju predstavu 🙂 ale naozaj je dobre mat take miesto pre tie nase lasky, kde su aj bosi na travicke aj sa vynahanaju niekde...🙂🙂🙂 ozaj a vy ako so zubkami???
@martinka8 ahojky, tak ako svokricka??? ako si ju prezila??? ach, tieto svokry, boze, ja ked si predstavim, ze mozno aj moja nevesta si bude takto o mne niekedy hovorit...dufam, ze nieeeeeee....Maroskovi som bohuzial atb musela dat, velmi sa mu pohorsilo, takze uz nebolo inej moznosit...takze ma ich a hned sa mu aj polepsilo, co som velmi stastna...s mm sme ochoreli poriadne tiez, tak len cela rodina prskame, soplime a pokasliavame...no co uz....hlavne aby Marosko bol v poriadku, to je najdolezitejsie 🙂

@martinka8 tak drziim palce nech to v pohode prezijes s tou svokrou 🙂