icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mimuska2
6. feb 2013

@martinka8 mati ja uz asi zacinam mat prvy raz nervy na malu.hroooza vobec nechce spavat a to uz ani cez den dnes spala iba pol hodiny normalne chodi po byte a znudena ramena tak zufalo pokrcene.ked sa s nou chcem hrat tak ona pozera reklamy alebo sa postavi a ide za psom.hroooza normalne rozmyslam ze navstivim dr lebo to uz neni normalne aby rocne dieta vobec nespalo.no uz som si aj poplakala lebo uz nemozem ist ani v klude na zachod mala je vsade strasne robi zle asi trpi hyperaktivitou ☹

mihouk
6. feb 2013

@mirka2010 Tortu mala duhovu, 6 vrstiev, ale chutovo taka normalna, uz ju nebudem robit. Islo iba to ten farebny efekt a tym ze mala tolko vrstiev, tak korpus nemohol byt z vyslahanych vajicok, tak bol taky husty. Tu co som robila na mini oslavu bol ovela lepsi a po dvoch dnoch, ta torta bola super. Tilka samozrejme jedla, akoby aj nie, ona sa neda zastavit. Aj dnes rano zjedla taku tucnu palacinku, taky ako keby lievanec a kedze Maxim nezjedol ten svoj cely, tak si pochutila aj na nom (samozrejme s cokoladou navrchu), opica si normalne odsunula stol, aby sa k tom dostala a taka bola na seba hrda.
Drzim palceky s princeznou, ale nenamotaj sa velmi, lebo budes sklamana. Ja som hroooozne chcela dievcatko prve, aj podla tych cinskych kalendarov mi vychadzalo dievca a ked mi povedali ze je to chalapec, tak mi trvalo par dni, kym som to predychala, som rada ze som si dala zitsit pohlavie, lebo keby sa to stalo pri porode, tak by som si to vycitala, ale bol to sok. No a pri Tilke dalsi sok, lebo som si bola ista ze ja dievca mat nebudem, tak som sa nastavila a pozri, este niekolko mesiacov som jej kukala do plienky ci je to naozaj pravda. 😝 😝 😝 😝 😝

mirka2010
7. feb 2013

@1234lubka tak to ste mali krasny dnik...no vidis, zohnala si super stavebnicu, vsak nemusi byt znackova, aby bol dobra...a hlavne je, ze maleho zaujala 🙂 Marosko mi vobec nechce teraz papkat, on moj papkajko, ktory mi nikdy nic neodmietol, tak nic nechce...uz aj moje mliecko vcera len tak troska pocuckal, tak uvidim ako dnes...lebo sa mi zda, ze sa mu lepsi...tuk, tuk, tuk...si zober, uz sme tyzden doma, normalne uz som z toho na nervy, aj mu vymyslat program, aby sa zabavil, aby troska zmenil stereotyp...lenze za tyzdne sme uz naozaj vsekto vymysleli...neviem, kedy s nim mozem uz ist aspon troska von...ja by som tiez chcela ist s malym pozriet moje kolegyne, lenze ist teraz do skoly, tak to by bola pohroma obrovska, same virusy, to teda nie...musime pockat na nejake pekne dni a pojdeme sa aj my ukazat...🙂 a ozaj, co s tym bytom, mate nieco nove???

mirka2010
7. feb 2013

@mihouk neboj, ja namotana nie som...beriem to uplen triezvo a s rezervou, pre nas je dolezite, aby mal maly surodenca a neostal sam. samozrejme ze tuzime, aby to bolo dievcatko, ale aj keby nebolo,tak nevadi....vsak deti su dar, je jedno ake je to pohlavie...🙂 tak torticku uz mala takto papka? aj palacinky? cize uz jej normalne davas aj jedla z kravskeho mlieka? ja som sa este neodvazila...stale sa stretavam s nazorom, ze este nie a nech pockam...a palacinky by som mu uz aj rada spravila...ale s um mliekom, to by ako chutili?

1234lubka
7. feb 2013

@mirka2010 no to mas pravdu v skole to je hotovy katastrofa tam urcite nie z malickym....s bytom zatial nic ked sme tam vtedy boli tak vravelize budu posielat domov nejake papiere zatial nic neprislo tak cakame 🙂 ale ta stavebnica je fakt super, v hypernove v letaku ju maju....🙂 vobec nevadi ze nieje znackova ved tie duplo su strasne drahe....ale inac je to takmer to iste pekne velke kocky 🙂 na niektore som nalepila tvaricky 🙂 no to ti verim aj moj bol papajko a zrazu zacal vydumovat....ale uz som sa stym zmierila 🙂 neboj ved on sa rozpapka ved aj ty ked si chora a mas nadchu alebo horucky tak sa ti do jedla velmi nechce....dobre ze kojis aj ekd si len trosku cucne podla mna to je prenho ta prava medicinka 🙂 a ako mate podeleny spanok? jeden? ci este dva? mi uz musime prejst fakt na ten jeden lebo nam matulik odmieta poobede spinkat....doobedu pospi hodinku a potom uz nechce....tak ho namiesto o jedenastej budem davat okolo jednej...uvidime---ale dnes zasa nevyslo o jedenastej uz tak cuskal ocicka ze az 🙂

1234lubka
7. feb 2013

juuuuuuu to je snehu :D tolko snehu som uz davno nevidela 🙂 normalne nam "zmyzlo" auto :D na stromoch sa prehybaju konare uz nam aj nejake púolamalo 🙂 a do jedenastej sme boli bez elektriny :D este ze ame plynovy sporak ze aspon kavu som si mohla uvarit :DD

kajkovajanka
7. feb 2013

@mirka2010 dakujeme 🙂 , vies co? na podiv, mne zima nebola, ale manzelovi ano 😀 . a velmi velka svadba to nebola, asi 45 ludi, hlavne rodiny. pre kamaratov sme mali "after sobas party", to tak na chvilku, priitok, nejake chlebiky, kolace.. ale mali sme kraaasne nasnezene 🙂

kajkovajanka
7. feb 2013

@mirka2010 a skoro sa uzdravte.. ako ste na tom? Maroskovi je lepsie? a vy s mm?

martinka8
7. feb 2013

@kajkovajanka kraaaaasa 🙂 nasdherna fotka, nevesta zenich aj ten sniezik je prekrasny 🙂 Nakoniec ste to nejako oslavili???? My sme boli na prve vyrocie svadby v Parizi, a som si povedala ze by sme stale takto mohli po svetovych mestach chodit na vyrocia.... a ze Pariz som vymyslela naplanovala ja, tak ze o rok to bude mat na starosti manzel 🙂 taka bola dohoda. O rok sme boli na Spisskom hrade 😀 vtedy sa skoncili moje iluzie hahahhaha 🙂

martinka8
7. feb 2013

@mimuska2 moja :( aj ja mam drobca vsade, a to ze na zachod chodime spolu, na to som si uz zvykla davno 🙂 Mozno tiez zuby.... alebo ja uz neviem co je tym detom, ani ked si s nou lahnes poobede nepospi? Moja tak pospi vzdy viac ked sme spolu?????

mimuska2
7. feb 2013

@martinka8 vcera mala as svoj den 🙂 dnes spinkala pekne zaspala mi v aute na obed ked sme isli z obchodu a aj som ju preniesla aj vyzliekla a stale spinkala este 2 hodinky.umyla som aspon doma okna 😀 no najradsej by som uz bola keby tie zubale isli vsetky spolu nech to mame za sebou 😀

mimuska2
7. feb 2013

@kajkovajanka nadheeerna fotecka krasny ste a gratulujem k vyrociu nech vam to vydrzi co najdlhsie 🙂

mihouk
7. feb 2013

@mirka2010 Ja uz jej davam aj destke jogurtiky, v podstate vsetko, len menej soli a korenim. Ona totiz kukne na svoje, na moje a musi to byt rovnake, niekedy jej prekaza, ked to ma nakrajane. Stale jej chuti kupovane baby jedlo, ale ked jej ho urobim ja, tak to teda nie a leti to na zem. Uz to nieriesim, prave teraz do seba tlaci hranolky z McDolanld's a trochu hamburgeru, teda iba o pecivko, lebo keby som jej nedala, tak krik a otravuje Maxima a on by sa chudak nenajedol. On kazde rano skonci s ranajkami na stole a papa z okna a mne jej ho tak luto. 😝

kajkovajanka
7. feb 2013

@mirka2010 aj Beki uz papa jogurty, klasic zatial. ale uz zjedla aj sabi smotanovy (ochutene), a aj pribinacik a termix. ale to striedam a nema to pravidelne, kvoli tvarohu, kedze nie je najlepsi pre male deti. a kravske mlieko jej casto davam aj do obeda. a papa aj chlieb s normalnym maslom

jankaja
7. feb 2013

@mirka2010 ja tiež dávam kravské mlieko, ale teda zatiaľ len do zemiakovej kaše, veľmi jej chutí. Okrem smotanových bielych jogurtov som skúsila aj pribináčik (zatiaľ len raz), a samozrejme maslo normálne dávam. Palacinku mala len raz, maličký kúsok. No a nabehli sme na vaječný bielok (doteraz len žĺtok), veľmi jej chutil špenát so zemiakmi a vajíčkom. A začala som dávať strukoviny, zatiaľ mrazený hrášok a normálnu šošovicu. A kukuricu mrazenú jej tiež pridávam do jedla (uvarenú, samozrejme 🙂 ). Teraz najbližšie sa chystám na fazuľu a potom surovú zeleninu, ako uhorka, paradajka, paprika. Ideme opatrne kvôli tomu atopickému ekzému, ešte dlho nebudeme dávať citrusy a čokoládu, ani nič kyslé.

kajkovajanka
7. feb 2013

@jankaja vzdy, ked citam nieco, co pises o vasom papani, som z toho, ze waw 🙂 😀 , vy v tom mate taky system 🙂 .. ja idem podla toho, co sa vseobecne hovori, ze uz by malo byt ok a skusam. Beki uz chutnala cokoladovy jogurt a termix, fazulkovu polievku s mliekom papa uz aj dva mesiace, mrazenu kukuricu jej tiez davam do obeda uz dlho, aj hrasok, surovu papriku velmi nemusi a ani kysle zavarane uhorky 😀. ale pomaranocvy dzus jej velmi chuti 😀 😀 .. ale vajicko zatial ochutnala len raz, uvarene bielok aj zltok (ked som chystala chlebiky na jej oslavu 😀 )

martinka8
7. feb 2013

@mirka2010 ked uz sa vyjadruju vsetci pridam aj ja. My tiez papame vsetko 🙂 Len menej solene. Inac uz neriesim. Nemala snad uz len cokoladu, ale s tym pockam, este sa sladkosti naje az az.... inac vsetko uz papala. Je normalne nasu stravu, uz jej nevarim zvlast. Tiez by to uz u nas podobne ako u @mihouk nepreslo. Musi ochutnat (vacsinou aj zjest) vsetko z mojho taniera.

1234lubka
7. feb 2013

No pripojim sa aj ja ku debate o papani...mi uz papame uplne vsetko...termixi a podobne dr povolila uz po siedmom mesiaci takze aj jogurty mu odvtedy davam..biele nechce tak papame normalne vsetky ochuteme...jahodovy vanilkovy, cucoriedkovy...aj tvaroh a obycajne cerstve maslo......vajicko normalne cele uz asi dva mesiace....aj strukovyny od siedmeho mesiaca mame povolene ze deticky kludne mozu..normalne papal fazulovu aj sosovicovu polievku a ziadny preblemy sme nemali..teraz mu uz ja solim trochu....hrasok a kukurica to mal skoro v kazdom jedle trosku...najradsej mame zeleny hrasok..ja kupujem mrazenu zeleninu tet
raz v zime, hrasok hrasulko, kukuricu cukrik a mrkvu karotienku....inac uz jeme fakt vsetko....akurat mame 5 obmedzeni od dr..morskee ryby, udeniny, orechy, cokolada, a huby....inac ze od roka mozem davat uplne vsetko....🙂 a nemame ziaden problem akurat v poslednom case papame pomenej....ale uz tuk tuk sa nam to upravuje.....a este kravske mlieko pijeme uz asi mesiac...a do stravy mu ho davam uz dlhsie.....zozaciatku do siedmeho mesiaca som vsetko poctivo dodrziavala ale potom som to trosku uvolnila....dr vravi ze pokial to s nicim neprehanam tak je to v poriadku...ze aj cokoladku mu mozem trosku dat len samozrejme ho nenecham zjest celu tablicku...aj keby som mu do polievocky dala jeden sampionik tak v pohode ale ze urcite mu nedam hubovu prazenicu....takze tak sa riadim heslom ze vsetko z mierou 🙂

martinka8
7. feb 2013

@1234lubka no uplne si to vystihla s jedlom, presne tak nejako some na tom aj my 🙂 Akurat nepije kravske mliecko kedze este stale kojim, ale do stravy ho bezne davam, aj do polievok, pudingov, palaciniek a podobne 🙂

mihouk
7. feb 2013

@martinka8 U nas uz bola aj cokolada, ale to si len ukradla od Maxima a dokonca uz mala aj curry, ale iba jeden kusok a omacku som jej ocucala prec. 😀
My sme dnes boli na ockovani a do toho sa jej talci zub a vecer uz bola taka, ze sa chulila na posteli a revala, ani na rukach nechcela byt. Tak som ju okupala, to ju vzdy ukludni a do minutky bola tuha, zlato moje male, ale nevidim to na velmi kludnu noc. ☹

mihouk
7. feb 2013

@1234lubka Ja som citala, ze huby velmi nie ale sappinony su v pohode, lebo su lahsie stavitelne ako ostatne huby. My sme uz mali aj salamu, samozrejme tiez poctivo ukadnutu. Ja sa mozem aj rozkrajat a aj tak sa k tomu nejako dostane a nakoniec rezignujem a necham ju. Inak ona miluje, ked su taniere na stole a potom ona variiiii a vari a akoze papa, das jej nieco co pripomina jedlo a zabavi sa aj na pol hodiny.

mirka2010
7. feb 2013

@1234lubka tak drzim velmi palce s tym bytom, viem, ze ti na tom zalezi...tfuj, tfuj nech vam to vyjde 🙂 som rada, ze ta stavebnica ma uspech...u nas vsetky kocky sa zliali do jedneho velkeho neporiadku, musim si najst cas s potriedit to...lenze Marosko je taky vymyselnik, ze on si vsetko dava dokopy a potom naozaj neviem co kde patri...lebo tych stavebnic a kociek mame niekolko...co sa tyka spanku, tak su dni a tych je zatial vacsina ze spinka aj poobede, ale tym padom chodi spinkat neskor a aj neskor rano vstava...ale su aj dni, kedy vobec druhy spanok nechce, ide skor spinkat a aj skor buntosi...teraz je to vsetko podmienene chorobou, takze to neriesim, na obed vobec nechce spinkat, v noci je niekolko krat hore, nad ranom to uz ani neratam...sadni si v postielke a zacne na mna humkat...bozinku, aj ked ledva este vidim, tak by som ho hned spapkala od lasky, taky je zlatucky vtedy 🙂 dnes sme boli konecne von, teda u nasich, troska zmena, lebo maly mi prosim pekne rozbil moju oblubenu misku na oriesky, to som mala taky set troch misiek a uz nemam ☹ no co uz, hlavne ze sa mu nic nestalo...ale chcela som tym povedat, ze uz mu bolo tak nudno doma, ze uz sme museli proste zmenit prostredie...volala som aj dr, ta nam to odobrila, takze super taka zmena 🙂

mirka2010
7. feb 2013

@kajkovajanka jeeeeeeeeeeeeeej, nadherna, prenadherna fotka 🙂🙂🙂 naozaj ste mali krasne nasnezene...moj mm akurat robi na svadbe co sme boli fotit, tiez teda zimna, ale tiez maju nadherne fotky 🙂 kazde obdobie ma svoje caro, ked vyjde pocasie...my sme mali svadbu v lete a bolo 33 stupnov...tiez poriadny extrem, ale ja si ani nepamatam ze by mi bolo nejako moc teplo...proste som si ten den uzivala ako sa len dalo 🙂 no a co sa tyka nasej chorobky malej, tak kasel je uz taky mokry a sopliky prestavaju postupne...tuk, tuk, tuk...aj my s mm sa mame lepsie...som rada, lebo naozaj kazdy uz z rodiny je chory, aj bratovi som teraz volala a uz to ma aj on...

mirka2010
7. feb 2013

@mihouk tak Marosko je jogurty asi od cca 8 mesiaca, sme to tu riesili, kocky zacali davat jogurty, tak sme zacali aj my...🙂 skusali sme dat uz aj pribinacika,ale to je tvarohove,to mu moc zatial nechuti....ja sa velmi snazim maleho drzat pri zdravej strave, nesolim ani nekorenim jedla...vacsinou varim jemu osobitne a nam osobitne, lebo nam tak zdravo varit neviem 😒 ale jemu povymyslam co sa len da...samozrejme,mame aj spolocne jedla, hlavne polievky, tie robim tak, ze ich neochucujem, potom ked papame, tak my s mm si ich dochutime a je...inak, u nas je to presne tak isto, ked vidi, ze mame nieco ine ako on, musi mat to iste...ale snazim sa vzdy povyberat z toho jedla len to dobre pre neho...proste aj sladke ako cokoladky, pripadne nieco ine, to vobec zatial nepozna...v rodine som za toto dost odsudzovana, lebo hlavne moj brat a ocino, oni by mu dali uplne vsetko, vobec sa tomu nerozumeju, ale neviem im to vysvetlit, ze nezdravemu jedlu ho nechcem ucit a tiez ze vsetko ma svoj postup ( to bolo hlavne pri zavadzani novych veci do jedla) teraz je to uz troska ine....

mirka2010
7. feb 2013

@kajkovajanka takze mala uz normalne papa kravske mlieko? ma ho len v jedle,alebo jej ho davas aj pit??? a ake konkretne kupujes??? kedy si s nim zacala? juuuj, s tymto sa ja stale neviem rozhybat, neviem kedy je ten spravny cas....

mirka2010
7. feb 2013

@jankaja tak to my podobne papame...strukoviny tiez postupne pridavame...tiez vyuzivam mrazenu zeleninu, lebo cerstvej je teraz tak malo...ale tiez sa snazim mu davat postupne aj hrasok, ten ma rad, kukuricu tiez...fazulku este nejedol, ale sosovicu uz papal a velmi mu chutila....cize ked uz ste zaviedli aj bielko, to si uvarila cele vajicko a tak si to pridala? alebo ako si to spravila?

mirka2010
7. feb 2013

@martinka8 takze vy uz tiez vsetko papate....cize aj kravske mlieko kde je tak normalne jej uz davas aj take jedlo??? no, to ked my uz budeme v tomto stadiu...ja neviem,co som to taka opatrna...ale skusam a pridavam mu stale viac a viac...ale tak nejako postupne...a to kravske mlieko ak teda uz davas si zacala kedy??? a pribinacik, termix?

mirka2010
7. feb 2013

@1234lubka inak, tak vy ste uz tiez riadni papkajkovia 🙂 super, ze ti uz takto vsetko papa 🙂 a ozaj, srdiecko mam od teba???? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

katun
7. feb 2013

co sa jedla tyka, ja som bola opatrna viac pri prvom synovi. on mal aj viac problemov s pokozkou (ekzem). takze cokoladu ochutnal az ked mal dva roky. zato kubko, to je ina kava 😀 ten teraz prisiel do obdobia, ze by zjedol aj tanier, ked vidi, ze nieco jem. hned si pyta. tak mu davam ochutnat, dnes mal aj tri kusocky babovky 😀 stale kojim, takze by to malo byt ok. ale tiez mu nieco vadi, asi ked pijem kavu /alebo ked to prezeniem s jedenim cokolady ja/ - vyhadzuje sa na lickach a riadne si to doskriabal.. chuda, hrozne to ma.. a tiez sa mu tlaci zub horna dvojka, vcera nespal od polnoci do druhej ... uvidim, aka bude dnesna noc.

kajkovajanka
7. feb 2013

@martinka8 dakujeme 🙂 . a oslava? aaaale kdeze 😝 . manzel mi sice doniesol kvietok, ked prisiel z prace, ale tam sme skoncili. bola som neuveritelne nahnevana z Beki, tak asi este nikdy.. tak to bolo take vseliake 😒 😔 .. co uz ☹