icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

kajkovajanka
7. feb 2013

@mirka2010 dakujeme 🙂 . a som rada, ze vam aj Maroskovi je uz lepsie 🙂 .. uz sa len skoro uzdravte uplne 🙂 .. a aj u nas dookola su vsetci chori 😝 .. my dve s malou sme zatial len zazrakom v poriadku, ale to len preto, ze nikam teraz nechodime medzi ludi.. som zvedava, ze co pochytam v skole na praxi 😝

kajkovajanka
7. feb 2013

@mirka2010 ma ho v jedle uz dlhsie, nepamatam sa presne. ale urcite pred vianocami to uz bolo. a pit jej ho davam iba vtedy, ked jej davam vigantol, teda asi dve tri kvapky na lyzicku. ked som prestala kojit, zacala som to robit takto, od zaciatku januara priblizne. a kupujeme to, ktore je v akcii 😀 , ale teda tie trvanlive polotucne. zo zaciatku mi tie kvapky vypluvala, ale teraz uz viac-menej dobre. a sem-tam urobim puding, krupicu vobec nechce.. inak len trosku pridavam do obeda. a stale varim pre Beki specialne, a aj jej mixujem. hrudkove mi nepoje, vsetko vypluva. a asi to tak este aspon do leta bude, lebo my nemame svoju kuchynu, sme u svokrovcov a ja im nebudem ovplyvnovat ich varenie (cize normalne solene, korenene). a Beki to jest davat nebudem

jankaja
8. feb 2013

@kajkovajanka to asi kvôli tomu ekzému. Nemá to nejaké hrozné, za celú zimu mala len suchú kožu na nôžkach, ale tuším aj to pomaly prechádza (aspoň dúfam). Ale v prípade, že by došlo k zhoršeniu, tak by som potrebovala vedieť, čo ho spôsobilo. Tak postupujeme opatrne a dávame rozostupy medzi novými potravinami, aby sme to identifikovali.
Preto to mám naplánované a aj si to pamätám 🙂 Kožná nám výslovne zakázala citrusy a čokoládu a kyslé, takže ani také kyslé uhorky momentálne nehrozia. Chcem to dodržať, pokiaľ sa bude dať, lebo podľa mňa to nie je niečo, čo by jej mohlo chýbať vo výžive. Možno skúsim zaviesť v lete, uvidím, čo povie kožná. Minulé leto sme mali dobré, bola absolútne OK, len neviem, či to bolo skrátka sezónou, alebo tým, že sme boli na začiatku júla týždeň v Tatrách (vysokohorská klíma takýmto detičkám pomáha) - je ale fakt, že do Tatier sme šli s vyrážkami (vtedy údajne z tepla) a o 2 dni bolo po nich a celé leto až do októbra nič.

jankaja
8. feb 2013

@mirka2010 celé vajíčko sme jedli s tým špenátom, normálne do špenátového prívarku celé vajce a zemiak, mala z toho taký zelený maglajz, ale nafutrovala sa až po vrch 🙂

jankaja
8. feb 2013

@mirka2010 tým som samozrejme chcela povedať, že som zvlášť uvarila špenátový prívarok, vajce na tvrdo a zemiaky a potom som jej to zmiešala na tanieri dokopy... Lebo teraz som si to prečítala po sebe a zistila som, že som to napísala ako taký tatár 😀

mihouk
8. feb 2013

@mirka2010 Ani u mna to vela ludi nechapalo. Maxim nepoznal cokoladu niekolko rokov, radsej som mu kupovala lisovane ovocie a ked som to dala rovnako staremu synovcovi, tak ochutnal, lebo to vyzeralo ako cokolada a potom to vyplul. Tilka ma cokoladu iba ked si ukradne, nedavam jej ju ako sladkost, ale nemozem prestat davat Maximovi cokoladu len preto ze Tilka a on je normalny cokoholik. Ale napriklad Tilke davam pit iba vodu, na to sa tiez ludia pozeraju divne, aj moj tato miule ked kaslala, tak hovoril, nech jej urobim bylinkovy cajik, ja ze hej hej a bolo po debate. Jedine co ochutnala je moj caj Roibos, ten neobsahuje tein a je plny antioxidantov a ju to zabavalo pit, len sa to potom neda oprat 😝
Inak noc sme mali celkom pokojnu, ale vecer ked zaspala, tak poriadne nejedla, takze sa pred 10tou zobudila a revala, tak som jej urobila kasu a kym som jej ju robila, tak dostala taku triasku. Hrozne som sa zlakla, ked sa najedla, tak sa ukludnila, dala som jej lieciky proti bolesti a spinkala celkom dobre. Hnusne ockovania, co vsetko si tie deticky musia vytrpiet. ☹

1234lubka
8. feb 2013

@mirka2010 niiieee odomna nie ja som myslela ze ja mam od teba :D este som nikomu neposielala :D noo ja mu navarim ale nie vzdy to zje..da si par lyziciek a dost...ale varim mu hocico nepozem do ziadnych tabuliek uz....niekedy zje viac niekedy menej 🙂

1234lubka
8. feb 2013

@mirka2010 no vidis preto ja mi davam vsetko do umelohmotnych sklenene sa v jeho okolo nic nenachadza :DD mi teraz sme castejsie i nasich v presove tak je to lepsie aj pre mna aj pre maleho lebo uz mi hrabe s toho vsetkeho...teraz sa nam pokazilo v studni jedna vec,,,kos sa to vola...takze sme bez vody...hotova pohroma co ti poviem....ja mestske dieta...take veci ma nikdy nezaujimali som naucena otocit kohutikom a nic ine ma nemuselo zaujimat ....a teraz..joj...dufam ze vyjde ten byt lebo ma prisam panu vystrie....aj by som z matulinkom chodila na prechadzky...aj ked by bol trosku nachladeny by som s nim sla ved cerstvy vzduch este nikomu neuskodil nie?no ja uz ked 10 krat vstavam ku matkovy tak uz teda by som ho od lasky spapat nechcela uz mam nervik....🙂) a inak rozpravate nieco? mi stale len baaaaaaaba...baaabka...taaaaaata...sem tam vinimocne maamaa 🙂 este si tak svoje blabotinky blabotka 🙂

1234lubka
8. feb 2013

@mihouk noo aj my sme uz mali salamku aj klobasku dokonca..samozrejme takisto poctivo ukradnutu co uz nechala som mu ved jedno koliesko hore dole 🙂 ved mu to nedavam na chleba na ranajky 🙂 no nie? 🙂 hubky sme nepapali...ani mi ich velmi nejeme tak nco budem malemu varit 🙂

1234lubka
8. feb 2013

@martinka8 no ked kojis tak jasne ze nemusi pit ine mlieko...a vidis v pohode to znasa nie? 🙂 ale davam mu to 12dnove alebo 5 dnove...trvanlive velmi nie....ale na rano mu kupujem hami lebo sa mi nechce chodit cez cely dom do kuchyne mu hriat mlieko...ôen mam v termoske prichystanu vodu prevarenu rano raz dva mu zarobim a pokim pije tak aspon trosku este podriemem 🙂 lebo uz pekne pije sam z flasky ked lezi 🙂

martinka8
8. feb 2013

@mirka2010 ono ked to je ako @jankaja ze ma mala ekzem, alebo ak ma niekto v rodine celiakiu alebu nejaku alergiu na potraviny, pripadne ty sama mas s nejakou potravinou problem clovek musi byt opatrnejsi. Ale pokial nie, tak si nemyslim ze musim davat az taky pozor. A hlavne mala mi nastastie na nic zatial nejako zle nezareagovala. Tak som odvaznejsia, dufam ze to tak ostane 🙂 Co sa tyka mliecka, tak do varenia som ho zacala pouzivat, ked som zacala robit polievky spolocne, aj pre nas aj pre nu. Okolo 10teho mesiaca, ale uplne prvy krat papala puding (doma vareny) uz asi v 8mom mesiaci. Mlieko pouzivam plnotucne a 12 alebo 5 dnove, nie trvanlive. Ale znacku nemam vyhradenu. A od roka fakt nic nekontrolujem, neriesim. (Iba take veci ako tu uz bolo spomenute, oriesky, huby, udeniny, cokolada). A pribinacik a termix a ine kremiky podobneho charakteru bastime uz minimalne od 10 mesiacov, mne Lili momentane odmieta vsetky ine jogurty, ochutene, aj neochutene. Takze frcime len na tvarohovych dezertoch. Papka uz aj rezance s tvarohom.... takze fakt vsetko 🙂 Ale kazda mamicka sa rozhoduje podla seba ako to citi a ake je dietatko. Takze je jedno co vsetko uz my davame detickam, ked to ty inac citis, tak to aj tak rob 🙂 Ved urcite mu nebudes varit solo stravu do puberty 🙂 casu dost na vsetko.
A este ma napadlo, rybky papate, lebo my sme uz par krat aj lososa papali, a velmi jej chutil, so zemiakovou kasou 🙂

mimuska2
8. feb 2013

zienky trojka dole je uz ocny?m& ho mame skoro uz prerezany takze uz viem co nam stale je

martinka8
8. feb 2013

@mimuska2 ano ocny, tie idu ale vacsinou az posledne, ... 🙂 a vraj su najhorsie ocne.... najhorsie ich rast deti zvladaju... 🙂 tak uz mate jeden za sebou teda. Gratulace. To kolko uz mate zubov??????

mimuska2
8. feb 2013

@martinka8 no ten este neni vonka ale chyba mu asi 5minut 😀 je ho uz vydno.a tlaci sa nam aj ten druhy dolny ocny a dve stolicky.zatial mame 9.4hore 4dole a kusok jednej stolicky.trapime sa uz mesiac a vcera to bol extrem.neviem je to skoro na ocny a este pre take male to ovela horsie zvlada neviem c by mi dr nejako pomohla ale mohla by 🙂

kajkovajanka
8. feb 2013

@larosa Kati, co myslis, do kedy by mala byt pouzitelna ta potahovacia hmota? 15.3. sa este bude dat pouzit? brat ma vtedy narodky a kebyze budeme robit tortu..

mirka2010
8. feb 2013

@kajkovajanka dakujeme aj my za prianie k uzdreveniu, tak dnes tuk, tuk, tuk Marosko zakaslal uz len par krat, takze som stastna...aj na noc som mu uz neodsavala soplik, sa mi zdalo, ze dychanie ma uz ciste a hlavne to je tyranie neskutocne ked odsavame...prax mas na II.stupni? v ktorych rocnikoch?? neboj, zvladnes to perfektne, ziaci maju praktikantky velmi radi, ja som si to vzdy na druhej strane uzivala, lebo som mala vtedy klud 😉 😉 😉 😉 😉 😉 co sa tyka jedla, uplne ta chapem, ze varis osobitne a samozrejme ze aj mixujes...mne Marosko tiez vypluva hrudkovite, zemiacik vacsi ako pol centrimetra na priemer vypluva automaticky, no co mam robit...a teraz ked je chorucky, tak som rada, ze vobec nieco spapka...ved moj papkajko prestal uplne jest...dnes troska viacej pojedol, ale posledne tri dni to bolo strasneeeeeee....a to mlieko, nooo, zacnem uz aj ja pridavat...poskusame a uvidime 🙂

mirka2010
8. feb 2013

@jankaja tak super...uz dam cele vajicko aj ja...maly va vajicko rad a v spenatiku, to bude mnamka paradna 🙂 len teraz prave ked bol chorucky mal spenatik a vobec mi ho nepojedol...tak mu dam chvilu pauzu a vyskusame znova...dufam, ze mi ho bude papkat, aby nebol v tomto po maminke,to by mi bolo luto....

mirka2010
8. feb 2013

@mihouk jaaaj,vy ste po ockovani...ach,. ani mi nehovor...to co sa teraz o tych ockovaniach pise, ja uz som z toho normalne zufala, este aj do mailu mi prisla taka sprava o farba priemysle, az mi je zle, ked som si to precitala, ze to do nas vlastne doktori pchaju a ten clovek co tam pise o ockovaniach pre deti...uf, silna kava...fakt radsej nic nevediet....tak dufam, ze je Tiluske dobre, zlaticku malemu...asi som to prehliadla, ze ste boli na ockovani...co sa tyka sladkosti a celkovo stravy, tak vies, my mame babatko uplne prvi z celej rodiny, co sa tyka nasej generacie, takze vsetci uz poriadne zabudli, ako to bolo s nami a hlavne nemaju ani sajnu o tom, ako zavadzat nove potraviny do stravy dietata a o sladkostiach ani nehovorim...vsak ja viem, ze ked bude Marosko vacsi, tak ich bude papat, nezabranim tomu, to som si ista, ved moje zazitky z detstva na starku su aj o tom, ako sme si pytali korunky na cokoladku, cukriky a ona nam vzdy ochotne dala 🙂 moja mamina, ci ocino budu uplne rovnaki 🙂 ale kym to mozem oddialit, tak preco nie....? a cajik malemu davam, cisty bio, detsky cajik...ale aj tak vacsinu pije vodicku a moje mliecko 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mirka2010
8. feb 2013

@1234lubka tak to ti verim, ze z tej vody mas nervy, kto by nemal...uf a teraz v zime, to nie je nic moc...dufam, ze sa vam to coskoro opravi, neviem ani o co ide, ale dufam, ze to nie je nejaka vazna zavada....my mame na dome tiez studnu ale dom na nu nemame napojenu...mame to len keby daco a pre istotu a samozrejme v lete na polievanie, umyvanie aut atd....je to dobra vec, ale ked je na to napojeny cely dom, tak to je dost velke riziko...a Matinko sa teda casto budi teraz v noci??? my sme mali konecne dobru noc po dlhej dobe...som dobila baterky aj ja...lebo uz som aj ja po tej chorobe bola vycerpana...ale verim, ze konecne budeme moct zacat chodit von, lebo naozaj byt vyse tyzdna len a len doma, to je vyslovene unavujuce....a to srdiecko teda neviem kto mi poslal??? som myslela ze ty 😉 😉 😉 😉 😉 😉

mirka2010
8. feb 2013

@martinka8 tak je super, ze vy takto uz vsetko papkate....vies,mozno mna treba len takto nakopnut, nech som odvaznejsia a neriadila sa len tym co mi radia v knizkach, pripadne v tych tabulkach...ale zase ked si tam premietnem, tak Marosko ochutnava naozaj uz toho vela...len s tym kravskym mliekom som bola doteraz taka opatrna, ale zajtra spravim palacinky tak som zvedava ako mu budu chutit...myslim ale ze urcite budu...no a co sa tyka nejakych alergii na potraviny, tak mm ma ekzem, len vieme ze je to alergia na umele hmoty a ciernu farbu ktora je napriklad na volante, ale na potraviny sa mu to nepreukazalo...takze dik za radu 🙂

mabel1981
8. feb 2013

@mirka2010 ahoj Mirka som tu dlhsie nebola, akosi ani nestiham. Citam, ze ste boli chori cela rodina, to mi je moc luto, a ako vam je teraz? Marosko uz je lepsie?, ze ani papat nechcel, jaj to musi byt strasnee ked si videla ako sa trapi a nechce ani papat, jaaj tieto choroby, duufam ze vam je uz lepsie. My sa mame zatial fajn, aj ked Filipko zacina v poslednej dobe akosi vymyslat, ze co by vyparatil, uz sa asi doma nudi, ked to tu vsetko pozna 🙂 A co sa tyka stravy, aj my sme akysi opatrnejsi, tiez som este nedavala obycajne mliecko, a Mirka ako robis Maroskovi spenat?

kajkovajanka
8. feb 2013

@mirka2010 super, som rada, ze dnes bolo lepsie 🙂 .. a prax mam na strednej - 1.B, 3.a, kvinta a oktava - teda zo slovenciny. z francuzstiny septima a sexta. tam si na oktavy netrufam, beru ekonomiu 😲

larosa
8. feb 2013

@kajkovajanka neviem presne, ale do maja urcite, lebo som pozerala, aby aj na saskine narodky bola ok🙂 a ako sa vam robilo? Spokojne? Tvoja torticka bola krasnucka 😉

kajkovajanka
9. feb 2013

@larosa super, tak sa teda cela pouzije 🙂 .. a velmi dobre sa mi s nou robilo, nelepila sa mi a dobre sa zafarbila (mala som praskove farby a riedila som si ich asi v troch kvapkach vody, ked som si namacala palec a tak som farbila hmotu 😀 ) a ani sestra a mamka sa nestazovali 😀. takze: dakujeme 😵

mimuska2
9. feb 2013

tak baby zatial to vyzera ze ten ocny zachvilu bude vonku.vcera v lekarni som si pytala nieco na tie zubky a ked som povedala ze ocne tak pozerala jak puk bola strasne prekvapena a vraj no bude to tazke taka malinka to tazko bude zvladat no potesila.dala nam nejake homeopatika a konecne aspon nieco zabralo.spinkali sme bez zachvatu placu len na cajik sme boli dva krat hore.

mirka2010
9. feb 2013

@mabel1981 ahojky Monika, no tuk, tuk, tuk je nam lepsie...aj ked este poctivo smoklime a bez spreju do nosa ani na krok...teda my s mm...no a Marosko vykasliava hlieniky, co ma stale v sebe, aj soplik troska tecie, ale to je nic oproti tomu co bolo.,.naozaj tieto choroby to je nieco strasne....inak, aj Maroskovi je uz vsetko doma obkukane, rozbil mi uz aj misku na oriesky, taku co som mala v jednej sade, velmi peknu...no luto mi to, ale co uz, stalo sa....inak, tak by sme vysli aj niekde von, na sanky, ale ja neviem, ci vobec mozeme....dnes vsak uz pojdeme aspon na chvilocku, to sa neda byt stale doma...teplotku nema, takze pojdeme....verim, ze uz sa dame dokopy a konecne sa stretneme 🙂

mirka2010
9. feb 2013

@mabel1981 a este ten spenat som zabudla...ja dam varit spenat, mrazeny, s jednym zemiacikom, ochutim to jedine olivovym olejom, trosicka, ale naozaj len stipku soli, necham varit, ked je to uvarene, tak to rozmixujem a davam mu to zatial vacsinou s cestovinami, vajickom...ako kedy...ma to velmi rad, ale teraz ked bol chory tak nezjedol z toho nic...no uvidime nabuduce 😉

mirka2010
9. feb 2013

@kajkovajanka tak ti drzim moooooc palce....zvladnes to lavbou zadnou...aj tak, uz som ti to napisala niekolko krat, vyslovene ta obdivujem ako to zvladas a taku tazku kombinaciu...uf, francustina a slovencina...to je teda riadny zabijak..si velka sikulka...a po materskej by si chcela ucit??? ci sa das na prekladatelsku cestu?

mirka2010
9. feb 2013

@mimuska2 ahojky, aj mne vsetci tvrdia, ze ocne idu ako posledne a ze su naozaj najhorsie zo vsetkych...tak neviem, verim, ze sa vam coskoro prerezu.,...kamoska co sme boli na porodnici spolu tak jej malemu vobec nesli medzi poslednymi...ja uz som mala tiez taky pocit, ze ocne malemu vykukaju, take biele navrete to mal na to mieste, ale neprerezali sa...takze uz teraz viem ze sa mame na co tesit...ale je super, ze aspon nieco vam zabralo, co vam to konkretne dali???

kajkovajanka
9. feb 2013

@mimuska2 super 🙂 , tak snad uz budete vediet mat lepsie noci