Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@kajkovajanka ja som maladátum spotreby na poťahovke dokonca do 02/2014 a povedala mi tetuška, že stačí poriadne zabaliť aby nebol prístup vzduchu a uložiť na tmave miesto dokonca nemusí byť ani v chladničke a že tak vydrží v pohode dosť dlho.
@mirka2010 medzi vyberom prekladatelstvo a ucitelstvo, tak to radsej ucitelstvo. preto studujem to. ale momentalne sa mi do skoly vobec nechce 😝 .. a ci to zvladam, uvidime v juny 😀 😲
inak baby, Beki prave jedla piroh 😀 . bryndzovy 😀 . ale len polku. a velmi jej chutil 😀 . to som prekvapena, lebo by som cakala, ze to vypluje, ale este dokonca sa male rucky natahovali za tanierom 😀
@kajkovajanka hmmm, no ucitelstvo je krasne povolanie, a to naozaj treba byt stvoreny aby to clovek vydrzal, hlavne za tych finacnych podmienok....ja trosicka, malicko lutujem, ze som nevystudovala nieco ine, lebo ten plat je taky ubohy, ze ma to priserne demotivuje...tym ta samozrejme nechcem odradzat, to v ziadnom pripade,len tych 7 rokov co som pred MD ucila ma vela naucilo...aj ked na druhej strane, svoju pracu mam velmi rada, deti vedia davat vela a neviem asi by som dlho bez ucenia nemohla byt...tato praca ma naplna a mam ju rada 🙂
@mirka2010 Jaaaaj my sme dnes urobili prve kroky, opica mala ziadna namaha proste jej to islo. Davala som jej dole plienku pred kupanim, tak som ju postavila a ked bola holosko, tak som jej nastavila ruky a urobila par krokov, tak sme to zopakovali a potom este raz aj s kamerov. Mala potvora, vie chodit a takto nas drzi v napati. 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Zajtra mame zase "oslavu" uz som urobila mini tortu, taku rychlovku, nic nechystam iba kavu a kolac, po pravde sa mi uz oslavovat nechce 😝
@mihouk nám sa Natálka tiež rozbehla, prvý krok asi pred 2 týždňami a teraz v pohode prejde tak zo 3 metre sama. A skúša a skúša a skúša. Pri takomto tréningu budem musieť ešte tuším kúpiť zimné topánky 😀 - doteraz nemala, len prechodné, keď sme ju prenášali na rukách (to vždy len pár metrov od auta niekam), v kočíku mala len hrubé ponožky - do fusaka to stačilo
@mihouk tak srdecne gratulujeeeeeeem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 malej sikovnici, ze uz si chodi krasne...sikulka mala, no povedz, vsak je to neskutocne zlate??? My sa stale na Maroska nevieme vynadivat, ako tie male nozicky si prepletaju a ta mala ritula vypucena ako si pochoduje po celom dome...tak a uz budu s Maximkom jedna banda, nahanacky po dome budu na dennom poriadku 🙂 mas sa na co tesit 🙂 bude to krasne obdobie, ja myslim, ze aj ked je narocne an bezpecnost, tak je tak prenadherneeee...tie prve krocky spolu s mama 🙂🙂🙂 pre mna to najkrajsie co som za cely zivot zazila 🙂
@mihouk no my sme mali presne to iste...len nam to trvalo presne mesiac,kym sa normalne pustil chodit tak ako chodi teraz. Marosko spravil svoje prve krocky ked mal 11 mesiacov, potom naozaj presne mesiac nic a potom...nedokaeźem ho zastavit...ale ono je to individualne, vsak vies ako to aj u Maximka bolo, takze Tiluska si dnes dala pauzu a zajtra mozno opat prekvapi 🙂
@kajkovajanka urcite 🙂
@mihouk aj ja dávam terezke iba vodu....jedno leto som zastupovala v škôlke a keď som bola s deľmi na obede, všetky do radu tam do seba liali tie sirupové vody (čo do zloženia nie sú nič moc a jedálne kupujú tie najlacnejšie), a jedno dievčatko si tam od kuchárok vždy vypýtalo pohár čistej vody, tak sa mi to nenormálne páčilo....tak som si povedala, že pokiaľ nebude terezka protestovať, tak ju chcem naučiť na čistú vodu....a zatiaľ nemá proti vodičke žiadne námietky a vypije celkom dosť....popri tom už má vlastne len moje mlieko, čajíky jej nerobím
@zuzulienkaaaa My sme na tom rovnoko, voda a mliecko. Maxim dokonca ked bol maly, tak si dal moje mliecko a potom si dal vodu od smadu, nic ine ako tekutinu nebral, aj neskor ked uz mal nejaky ten dzusik, tak musel mat aj vodu. Keby si videla na ranajky, ma cajik (Roibos), dzusik a vodu, u nas je voda vsade, aby ju mali obaja po ruke. 🙂
Baby mam problem, posledne dve noci sa Tilka zobudila, mliecko som uz nemala a ona stale hladna, tak som jej dala briosku, spapala a spala dalej. Ma to niekto z vas, dufam ze je to len rastova faza, lebo sa mi nechce stavat v noci a davat jej jest a vecer bola plna. Ked to takto pojde dalej, tak nas zachvilku zozerie. 😝 😝 😝 Nejake rady nemate?????
@mihouk tak asi len taká klasika, čo pomohla mne, hoci to znie zvláštne, tak prikladať k prsníku čím viac, častejšie aj cez deň, hoci aj "naprázdno", tak sa mi po dvoch dňoch zvýšilo mlieko....otázka je, či malá nebude natoľko nervózna, že nebude chcieť ťahať naprázdno....

@mirka2010
@kajkovajanka dali nam nejake probiotika chamomilla vulgaris.bolo to urcite lepsie ako predtym no este niesu vonku ma to tiez uplne navrete a cele biele.tak snad to bude co najskor 🙂