icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

martinka8
11. feb 2013

@mihouk moja zlata... :D taka hladna chuderka. A prsnik jej nestacil? Ja aj ked nemam uz moc mliecka vzdy to Lili staci aj ked sa dojci kazdu hodinu 😀 Tak asi ti tiez poradim len ako uz bolo povedane, prikladat castejsie bude viac mliecka. Alebo maj nieco male nachystane pri posteli, heh, ale to asi nieje najlepsie riesenie :(

mihouk
11. feb 2013

@zuzulienkaaaa @martinka8 Ved to ona na prazdno nebude tahat, obavam sa ze s kojenim viac menej prestavame ☹ ☹ ☹ Ale skusim to, cez den jej to staci, len ta noc, ja len dufam ze je to len rastove obdobie. Ozaj pije este niekto tie kojace caje????

Juj taka som nastvana, prave som si podala susedu, babku jednu staru. Kazdy bozi tyzden mi vylozi jej smetak pred dom v pondelok a zberny den je az v stredu a necha ho tam niekedy aj cely tyzden. Hnusoba jedna, normalne si pockala kym neuvidi auto, ale preratala sa a vymakla som ju, tak som jej nalozila. Uz to trva 3 roky, konecne sa ide stahovat, tak som bola zhovievava, ale ona sa stahuje uz minimalne 3 mesiace!!!! Asi ma z nej porazi 😝 😝 😝 😝 😝 😝 Niet nad dobreho suseda.

zuzulienkaaaa
11. feb 2013

@mihouk no, cez deň to bude určite lepšie, to nie je ani taká hladná, lebo papá kadečo iné....tak čím častejšie, fakt každú hodinu....

mihouk
11. feb 2013

@zuzulienkaaaa Pri nej mam pocit ze nemam dost mlieka, Maxim aj ked mal rastove fazy, vzdy mu mlieko stacilo, ale tato krpana ma od malicka radsej jedlo ako mlieko a ked nie je po jej tak hromy blesky lietaju, uz sa tesim na pubertu. Citim sa uplne vycucnuta 😝 😝 😝 😝 Ked sa zobudi, tak idem na to.....

zapka21
11. feb 2013

@martinka8 @larosa @kajkovajanka @tamaska Caute baby, dufam, ze sa skoro uvidime, normalne mi chybate 🙂

martinka8
11. feb 2013

@zapka21 a kde si sa ty stratila????? Ani cvicit uz nechodite s Leuskou? Sice ani my sme dnes neboli, lebo Lili ma soplik, sice je to zo zubkov, ale nechcela som medzi ostatne deticky, predsa tam neprinesiem soplave decko. Vy ste boli? Ci uz nebudete chodit???? A co mate noveho?

martinka8
11. feb 2013

Baby som sa zabudla pochvalit, resp. Lili pochvalit, uz tri dni kakame a pisame do nocnika, nepyta sa (pochopitelne) ale ked ju posadim (vacsinou po spanku) tak tlaci, vie co tam ma robit, a stale sa vypiska, a tiez davam pozor ked zacne tlacit pri hrani sa, rychlo sadame na nocnik a vykaka sa tam. Som myslela ze s tym pockam aspon do jary, ale skusila som, a ked som videla aka je zlata, normalne sa tesi ked sa pytam ci ide na nocnik, chce ist, a ze tlaci.... ze chape co tam ma robit, normalne nechapem. Zlata je. 🙂

zapka21
11. feb 2013

@martinka8 No, nechodime, kedze na to cvicko pre lezuce deti sa nam uz nechce a to skorsie prespi (spi do 9.30, niekedy do 10-tej). Super s tym nocnikom, aj u nas uspechy - sem-tam 🙂

1234lubka
11. feb 2013

@mirka2010 no aj ine mamiínky na teba myslia 🙂 voda uz je ok, trebalo vymenit kos...to je na konci rury co je ponorena vo vode sluzi to ako spetna klapka aby nepustalo vodu zo zasobnika spat do studne....uz bol statry par krat po nom mm poklepal a rozpadol sa 🙂 novy stal 7 eur🙂 len trebalo oist do studne odkrutit ruru🙂 tda ta je ale hlboka ten najdlhsi rebrik co mame do nej cely vosiel 🙂 my nemame inu moznost u nas nieje vodod ani kanalzacia....ale vraj su plany na papiery ale uskutocnene to vraj tak skoro nebude-mozno vobec lebo sa nejako nepohodli obce naokoli.... Matulinko sa budi ale hned zaspi ked ho otocim na bok alebo dam cumlicek...kedy ako ale zvakla som si na to nieje to az taka katastrofa....dnes v noci mal sluzbu manzel...ten sa snim teda nebabral :D supol ho medzi nas hotovo :DD az rano som si vsimla ze matinko lezka pri nas 🙂 sem tam ho poprosim nech vezme "nocnu" za mna 🙂 teraz nemaju pracu takze je doma 🙂

mimuska2
11. feb 2013

@martinka8 pomaha asi,vcera som nasla dasliu stolicku vonku tak snad bude chvilu pokoj 🙂
@mirka2010 no tuto nocku spinkala od pol desiatej do devietaj len raz bola hore aj to len preto ze nemohla vytiahnut nohu lebo jej trcali z postielky 😀 mame uz 2stolicky a este nejake zubky idu

tamaska
11. feb 2013

@zapka21 hádam čoskoro pominie to chrípkové a dáme väčšie stretko 🙂))
@martinka8 no Lili sa nezdá šikovníčka malá super, super. 😉 😉

mirka2010
11. feb 2013

@1234lubka tak mas uzasne ho manzela,ze zoberie nocnu za teba...moj mm je vo vela veciach uzasny, ale nocnu za mna este nikdy nezobral...takze toto je uzasne, aj ked ja neviem, asi by som to ani nevydrzala, musela by som byt hore s nimi,pripadne by som vobec nespala a tym padom by to bolo jedno kto je pri Maroskovi...ale tuk, tuk, tuk budi sa teraz len raz a spinka dalej,,su samozrejme aj dni, kedy sa zobudi, napapa a sme hore dalsiu hodinu, ale to byva tak raz, dva krat za dva tyzdne, takze sa to da....inak, dnes uz krasne kopal do lopty,taky bol zlaty, pokladik moj milovany a vie uz sam vyjst na gauc...zliest uz vie dlhsie, ale vyliest este nevedel...taky je zlatucky, ritulka moja milovana mala 🙂 a tolko uz rozumie, vie presne co mu hovorim a co od neho chcem...ale dnes ma aj napajedil...rad sa hra s mojim kozmetickym kufrikom...vsetko nebezpecne som odtial odstranila, ale, otvoril si moj make-up, co mam v takej tycinke a zacal to papat....cely bol od toho, rucicky, usta, jazyk...som mu to vytierala z ust...ach, ten moj nezbednik 😀 😀 😀 😀

mirka2010
11. feb 2013

@mimuska2 fiiiha, tak uz dve stolicky...teeeeda, vy ste sikovni v tychto zubkoch 🙂 a krasne spinkala, pochval ju aj od nas 🙂 a inak sa ako ma zlaticko male???

mirka2010
11. feb 2013

@mihouk ahojky, tak mala je hladnucka??? no ja sice stale kojim, ale tiez uz citim, ze kym sa mi mliecko rozbehne, tak maly musi dlho cuckat...potom si da par poriadnych hltov, kolko vypije, to netusim...ale nasyti sa, takze je spokojny...vobec netusim ako by si si s tym mala poradit...kojace caje som nikdy nepila, cize podla mna ak chces este kojit, tak si ju prikladaj castejsie....neviem co ine

mabel1981
11. feb 2013

takze ockovanie prevenarom mame konecne za sebou, uvidime aka bude noc

mabel1981
11. feb 2013

@martinka8 gratulujem tak to je Lili sikolka, nas maly mal tiez obdibie este v decembri kedy kakal a cikal do nocnicka, trvalo mu to mesiac, taka som bola rada, som sa hrozne tesila, ale teraz sa mu uz nechce, iba obcas sa vycika, ked vidim, ze ide tlacit, tak ho posadim na nocnik a nechce kakat, tak uvidime, neham este chvilu pauzu a skusim zase 🙂

mabel1981
11. feb 2013

@mirka2010 ahoj Mirka, dufam, ze je vam uz lepsie... aj mne Filipko rozbil ozdobnu misku v tvare takej podlhovastej slzy, mavala som to kedysi na stole, ale som to schovala do skrinky, a si ju otovril a hodil mi tu misku na zem, a samozrejme sa rozbila, jaaj taka som bola nastvata ☹ no co uz, a citala som, ze ti otvoril make up, no mne chodi Filipko do kosa, minule si supky z jablcka vytiahol a vcera mi zvalil moju orchideu, este stastie, ze mi mm namontoval okolo okna taku zabranu, aby mi orchidee, nemohli padnut na zem..no to su chlapci taky sintri 😉

mihouk
11. feb 2013

@mirka2010 No vecer som ju nakrmila, dala som jej mlieko a zrazu nervicky ale mlieko mi stale tieklo, tak neviem co do nej voslo. Normalne som ju musela nechat vyrevat, hracky lietali kade takde a nakoniec zaspala, tak tipujem ze hlad to nebol, ale zase nam ide zub. Ja uz neviem, ale prikladat budeme.
Inak drz palceky, akurat cakam ci som sa dostala na kurz laktacnej poradkyne, maju sa mi ozvat. Je to 14 tyzdenny trening a potom rok ako dobrovolnicka-poradkyna, to znamena male, vonavucke babulka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mimuska2
12. feb 2013

@mirka2010 no zatial sa nam to spinkanie drzi pekne asi mame prestavku zo zubkami 🙂 inak sa ma dobre,stale vyhadzuje skrine a beha jak blazniva 🙂
vcera ma napadol vonku pes ked som vencila nasho no bol taky velky ze keby na mna skocil je o hlavu vyssi aj viac 🙂 no skoro som zbila aj tu jeho panicku aj psa ,neviem kde sa vo mne zobrala taka odvaha 🙂

jankaja
12. feb 2013

@mirka2010 Ďakujeme, momentálne sa radosť z prvých krôčkov zmenila skôr na stres, lebo Natálka výrazne točí pravú nôžku von, očividne tam nie je niečo úplne OK. Tak sme riešili termín u detského ortopéda, všade čakacie doby 2 mesiace a dlhšie, aj tie prednostné príplatkové. Tak ale podarilo sa vybaviť skôr a do konca týždňa by sme mali zabsolvovať vyšetrenie. Dúfam, že to nebude nič vážne a vyriešia to nejaké vložky alebo čosi také...
No ale ide ma poraziť za tie dlhé doby čakania... a to sme sa ešte pýtali detskej lekárky už asi pred 2 mesiacmi, či sa nebude treba objednať, lebo už keď stála, točila hlavne pravú nohu stále von, ale že nie, že až keď začne chodiť... tak ale túto informáciu som si našla aj z iných zdrojov, že skôr, ako dieťa chodí, sa takéto veci neriešia. Len som teda nepredpokladala, že keď to bude vhodné začať riešiť, človek dostane termín o 2 mesiace. Veď za tie 2 mesiace sa zlý počiatočný návyk môže iba utvrdiť, prípadný zdravotný problém prehĺbiť. No naše zdravotníctvo úžasné 😠

1234lubka
12. feb 2013

@mirka2010 tak v niektorych veciach sa teda na mm stazovat nemozem 🙂 ma aj on svoje chyby tak ako kazdy clovek ale ja ho lubim takeho aky je aj s chybami nevymenila by som ho za nikoho ineho....my sme uz tak zžity 🙂 povadime sa a potom len hlava dole obaja..usmejeme sa dame si pusu povieme prepac ahotovo...🙂 a v noci som bola hore aj ja ale nemusela som vstat z postele :P ale uz som mala raz na male ze pojdem ja ku matkovy lebo dvakrat sa mu stalo ze ho dal do postielky lahol a matko sa do pol hodiny aj 5 krat zobudil...potom som uz spala az do rana ale to uz matulinko bol medzi nami 🙂 aj ans to robi ze sa v noci niekedy prebudi na hodinku,,,dnes to urobil o piatej rano....pobuntosil do siestej a potom "odpadol" a spinkali sme do pol deviatej 🙂 nas matulik to mal naopak na postel sa vystevat vedel uz dlhsie len zliest nevedel....a ar krat s nim teda riadne pridrbalo na cielko....to bolo placu....ale stale ked sme videli ze chce ist dolu tak sme mu ukazovali ako ze nozickami sa ma spustat a naucil sa 🙂 nemusim sa uz tak bat ze mi spadne 🙂 do lopty sme este neskusali kopat ale zacneme poctivo trenovat 🙂 s tym kozmetickym kufrikom to poznam :D aj matko ho ma rad ako mu to hrka :D makeup mi este nepapal ale sudocremu sa uz teda ojedol :D trosku nedam pozor a uz je cely biely :D hlavne ze ked mu davam papat tak vypluva :D ale uz tuki tuki papa celkom pekne len ho musim nahat po celej izbe z lyzickou 🙂 v klude spapa asi 4 5 lyziciek potom sa mi vysmykne cupita si stymi nozickamy....no co uz s nim 🙂 v stolicke sediet nechce :D hlavne ze popapka 🙂 teraz ma oblubenu hracku nabijacku od mobilu....aj hodinu sa s nou vie hrat....az nechapem niekedy taha ju hadze na zem pobehuje s nou 🙂 asi mu kupim nejaku hracku co moze tahat za sebou 🙂 napr ten telefon od fisher price...alebo nejakeho "kačura" :D

1234lubka
12. feb 2013

@mabel1981 aj matko ma rad ospadkovy kos :D hlavne supky od pomarancou a jablk 🙂 s tou orchideou davaj pozor vraj je to jedovaty kvet....ja mam tiez ale na okne kde matko nedociahne....

mihouk
12. feb 2013

@zuzulienkaaaa @martinka8 Takze dnesna noc nic moc, ale zistila som ze nie je taka hladna ako sa tvari. Uz o 0:30 zacala vymyslat a to este nemohla byt hladna, tak som ju nakojila a ked nechcela, ponukla som jej vodu a tu mi hodila. Tak som ju nechala, lebo mlieko som este mala a nechcela. Po chvilke sa ukludnila a zaspala. Tak sa to opakovalo asi este 4x, ale k brioske sme sa nedostali. Priklanam sa k nazoru ze ma nervicky zo zubou, ale poctivo prikladame a uz citim vysledok, som nemyslela ze budem tak rychlo reagovat. 😎

zuzulienkaaaa
12. feb 2013

@mihouk super, teším sa, že sa mliečko tvorí 🙂
u nás nočné kojenie tiež nie je o hlade, je to o zvyku....teraz sme na tom tak, že sa kojí 1x okolo 4.00....potom "raňajky" okolo 6.30, ale zvykne ešte potom zaspať....nedávno sme mali dokonca noc, že nevstala vôbec, spala až do tých 6.30

ale keď ide zub alebo ju niečo bolí, tak to ani nepočítam koľko krát sme hore a vždy len prsník, nič iné nepomôže....do hodiny aj dva krát....som sa minule cítila ako na začiatku, keď som mala mlieka pre pol oddelenia na novorodeneckom, tak sa to mlieko rozbehlo po častom prikladaní....je to sranda, že to takto funguje...

martinka8
12. feb 2013

@zuzulienkaaaa presne takto to je aj u nas, aj ked po takom castom nocnom kojeni mam potom problem s mlieckom cez den, mam plne prsniky a ona cez den uplne odmieta mliecko, neviem preco. Ale v noci stale 🙂
@mihouk to je super, dufam ze to bude coskoro lepsie. U nas teraz pomaha ked si ju pritulim uplne k sebe a takto zaspinka, vlastne teraz ked nam idu tie stolicky tak spime stale, uplne v mojom objati celu noc 🙂

mihouk
12. feb 2013

@martinka8 Ona spi tiez stale pri mne, ale ked ma nervicky, tak skriabe, kope, hadze sa a odtahuje sa, Az ked sa ukludni, tak ju mozem objat. Prvy krat to bol pre mna sok, lebo Maxim sa tuli stale a pri nej som mala pocit, ze ma nepotrebuje ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Ona je hrozna opica samostatna!!!! Az sa bojim co bude, ked bude vacsia....

tamaska
12. feb 2013

BAby dnes naša návšteva na gastre nedopadla bohvie ako, máme nejaké pliesne v črievkach tak sme dostali lieky na 2 týždne, brali nám krv na lepok a mlieko a bohvie čo.... NO a ešte sme odoslané na endokrinologiu lebo sa jej zdajú zdurené prsníky a nakoniec nás ešte vystrašila cystickou fibrozou. takže dnes mám deň na prd..... no šli sme sa vyvetrať do Medzeva kuknuť chatu a odpratať sneh zo striech - a tak sme pekne zapadli ale dvojhodinová manuálna práca s lopatou pekne prevetrala hlavu 😀 Už len vydržať ten mesiac na výsledky a veriť že všetko je ok.

martinka8
12. feb 2013

@tamaska och och.... to mi je luto, ale verim ze to bude dobre, ved je to zdrave usmievave slniecko. Vazi trosku menej no a co.... ??? aspon nebude mat nikdy nadvahu :X posielame bostek princeznej a drzte sa. Nech su tie vysledky dobre a hlavne co najskor, bude to dlha doba :((( drzim palce.

tamaska
12. feb 2013

@martinka8 Ďakujem, no bude ešte že su medzi tým prázdniny a pojdeme trošku mimo KE ale aj tak budem asi rátať dni.
Dnes som dostala od kamošky že nemám dúfať ale veriť že je všetko OK tak sa snažím veriť 😉 😉 😉

martinka8
12. feb 2013

@tamaska a s tou CF Vas preco strasila, ved pokial viem tak nemate nejake ine priznaky ako hnacky, bolesti krce v brusku... slany pot???
A inac som sa docitala, resp. kopirujem: Najjednoduchšou metódou s veľmi vysokou účinnosťou je tzv. potný test. Robí sa ambulantne – pilokarpínovou ionoforézou. Ide o veľmi jednoduché a bezbolestné vyšetrenie, ktoré trvá asi 3/4 hodiny. Výsledky sú dostupné ešte v ten istý deň.
A kamoska ti povedala dobre, 🙂 aj my verime a vieme ze to bude OKI 🙂