Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@veronikapodolska ja teraz stale rozpravam v nasom pripade o dievcatku, meno mam tiez len pre dievcatko a s muzom sme sa na mene zhodli, takze dufam, ze bude tak ako myslime a chceme... nech mame z kazdeho rozku trosku 😂
@gulocka7888 uvidis ze to bide dobre,ja som tam dnes mala srdce v krku co mi povedia kedeze min.tyzden to bolo len take prtikove. A fotku mi dal automaticky doktor ani som nemusela pytat 🙂 29.6. Mam ist na odbery a cievkovanie :(
@zuzuk22 myslela som ze skonci ta moja neistota ci vsetko je tak ako ma byt.Dakujem za povzbudenie.Este ze mam nocnu lebo by som ani oko isto nezavrela.
Ahojte, ja som prave skoncila dalsiu poradnu, babatko je v poriadku, uz ho vidno aj normalnym ultrazvukom (nie sondou) takze spokojne rastieme 😉 vysledky krvy su na 1tku 😊 tehotenska knizka sa uz pekne vezie so mnou domov 😊 uz sa len treba dockat toho 3D ultrazvuku. Pekny den babenky 😉
Ahojte, podla menstr. kalkulacky sme v 9tt (8tt+4). Pred mesiacom sme boli pri gynekologovi, no nakolko to bol len zaciatok piateho tyzdna, srdiecko sme este nevideli. Povedal nam, aby sme prisli okolo 20. juna, no kedze mavam aj nocne a ide o pracu pri ktorej sa nevyhnem zdvihaniu tazsich bedniciek a predmetov, chcem ist na kontrolu uz zajtra. Predsa len uz mesiac trpneme, ci sa nam ukaze stdiecko a ci je vsetko v poriadku. Nemala som ziadne bolesti, krvacanie, jedine co ma trapi su kazdodenne nevolnosti, ale to je hadam len dobre. Myslite, ze mi doktor zakaze pracovat v noci a namahat sa tazkymi vecami v praci?
@sidy28 ahoj, dr. Nech ti da potvrdenie o tom, ze si tehu a hned s tym mozes ist na personalne s tym, ze nocne prestanes robit. Cize si podla zakona informovala svojho nadriadeneho, ze si tehu. A co sa tyka tazkych veci, to mozes povedat aj sama kolegyniam a nadriadenemu, ze si tehu a odmietas dvihat tazke veci...
@zuzanadringus dakujem za pomoc..len neviem ako je to s tym, ked zajtra pridem a nebude mi este chciet vydat tehu knizku. Da mi nejaky iny papier, aby som sa tomu vyhla alebo mi zostavablen cakat?
@sidy28 pytaj si od neho potvrdenie o tehotenstve... a povedz mu, ze to potrebujes do prace, pretoze robis nocne zmeny. Mne to napisala na vymenny listok a na personalnom si to nechali.
@sidy28 áno dá ti takú akoby správu, ja som ju aj podpisovala, a ked nemám tehu knižku a niečo sa stalo že musím napríklad letieť na pohotovosť, alebo u zamestnávatela sa môžeš týmto preukázať 😉
Dakujem baby, dufam, ze zajtra bude vsetko v poriadku 🙂
@sidy28 a to ma tesi ze niesom sama.Ja som uz v robote ale s mojim nadtiafenym hovorila.Nebola som u lekarky este idem az zajtra.Povedala som mu ze sa necitim v poslednej dobe ze som si robila test a ze bol pozitivny a ze ak by bolo mozne lahsiu robotu.Robim aj nocne to mi neprekaza este ale nedviham uztazke a nestresujem svoje telo.Takze zalezi akeho mas nadriadeneho.Otvorenost a uprimnost sa naozaj vyplaca.Zajtra si teda drzime palce.Na ktoru hodinu si objednana?
@gulocka7888 moj nadriadeny o mne uz tiez vie, hned mi ponukol pracu len na ranne zmeny od 8:00-16:00..idem hned o osmej rano, nie som sice objednana no skusim to. Drzim velmi prsty, nech vidiet a pocut srdiecko drobceka
@sidy28 no to ta urcite vezme.Ja musim pockat az na obed.Moj termin 12:15 ale budem po nocnej spinkat tak budik sprcha a tesim sa
@blunka ahoj aj my máme termín 12.1
Takze navsteva u doktorky dopadla super.Tehotensku knizku este nemam ani neviem ci nejaku dostanem kedze zijem v zahranici a neviem ako to chodi tu.Ale pocula som ako bije srdiecko nasej fazulky.Zapla mi to na sone ako reproduktor nadhera.A dostali sme aj fotecku uzasnu.A termin mame 28.1.2017.Tak sa tesim celou cestou domov.
@gulocka7888 to je super 🙂 aj ja uz chcem vidiet mojho drobceka,no este si pockam...aj nejake odbery mas uz urobene?
@gulocka7888 supeeer gratulujem 🙂))))
@majaon vzali mi krv asi do 3 skumaviek
@gulocka7888 tak nech su vsetky vysledky OK 😉 mna to este len caka...
@gulocka7888 , @sidy28 ja sa len chystám oficiálne oboznámiť o mojom tehotenstve, síce to už väčšina v aktuálne práci vie ...ale kedžde od 1.7 ma presunuli na iné pracovisko, som sama zvedavá ako nové vedenie zareaguje (kedže určite nečakajú tehotnú sestričku 😒 )
mna sa doktorka sama pýtala či mi nerobia nočné problém... a hned mi aj vypísala výmenný lístok v znení oslobodenia od nočných a namáhavej fyzickej práce. Tak uvidíme, vytiahnem to toho 1.7
Aj mna odbery este len cakaju,ale ja som taka neskusena v tomto baby. Na co vsetko su to odbery a ako je to s tou krvnou skupinou? K comu to treba? Ja prvy krat tehu a neviem nic taketo,googlit moc nechcem po nete lebo potom stale nad tym premyslam a byva mi spatne. Ked som bola decko a chodili sme na vylety,vzdy som kazdy vylet prevracala lebo som sa na ne tak tesila a mavala som nervozitu z toho v bruchu 🙂 teraz mam presne to iste ale s tehu a nie a nie sa ukludnit ach jaj
@lalia87 neboj,hlavne bud v klude,babo vsetko citi a preziva s tebou,viem,ze sa mi lahko pise,ale ja napr. ked pridu take zle myslienky hned prepinam a snazim sa zaujat niecim peknym a tesim sa na drobceka 😉 a este pre pokoj rozmyslam nad kupou domaceho dopplera aby som mohla kazdy den pocut srdiecko,je to tusim od 12tt...,tie odbery ani ja presne neviem na co vsetko sa robia,ale skus sa najblizsie opytat sestricky,myslim,ze je tam HIV,zltacka,trombocyty...
@lalia87 ja viem, ze je lepsie byt v klude, ale aj ked vzdy nie sme, tak sa nemusime stresovat este aj pre to, ze skodime babatku, ked sa nevieme ukludnit. Ja som prve tehotenstvo mala strasne nervy, vela som revala, stresovala sa a mam takeho krasneho chlapca a hlavne flegmosa na pohladanie ;). Mne dal gynekolog taky papier, ze na co ktora kontrola v ktorom tyzdni, ale nemam to pri sebe teraz.
Zdravim za žienky mne vychádza termín zaciatkom februára no uvidíme či to nebude este v januári..
. Pisem aj sem či mi niekto neporadí ...cakam tretie bábo úplne neplánované...ale háčik je v tom že beriem a antidepresíva...je tu nejaká mamina čo S tým má skúsenosti vďaka peknú nedeľu
@lalia87 takže ti aspoň z toho môjho papiera napíšem, že na čo robia tie odbery takže: odber krvi na PAPP-A ako súčasť tzv. integrovaného biochemického skríningu na vylúčenie Downovej choroby a ráštepu neurálnej trubice. Súčasne sa odoberie aj krv na základné testy tehotných- na syfilis, HBsAg, toxoplazmózu, HIV, krvnú skupinu + Rh faktor, glykémia, TSH + anti -TPO. Skrátka si myslím, že sa vôbec nemusíš stresovať 🙂. Ja sa nestresujem a hovorím si, že sa stresovať budem až potom, keď bude dôvod..načo sa stresovať dopredu ;).
@lenkavalkova dakujem ti pekne,ja som taky nejaky poseroutko 🙂 a neviem ci mi to nesposobuje aj tento konik,lebo tolko zleho tu clovek cita,ze keby to tu necitam,tak z okolia realneho to nepoznam,lebo sa 3/4na veci nikomu nestala ale tu nejako sa vsetkym snad deje vsetko 🙂 kedy byva dalsie sono,nevies? Mala som v 7 a 8mom tyzdni a teraz mam ist o tyzden len na odbery,o sone rec nebola
@suzi1617 Ahoj 🙂 ja mám presne ten istý termín 🙂))
Ahojte tehulky,ako pokracujete? mate stale nevolnosti? ja este ano,ale zatial som vzdy predychala 😀 Inak vcera som zazila mensi sok - spadla som do sachty na dvore kde mame cerpadlo,ale iba jednou nohou dovnutra,zachytila som sa rukami,nastastie brusko som si nebuchla,len som sa dost zlakla,dufam,ze fazulka je OK...o tyzden mam poradnu,to bude asi doki cumiet co to mam za modriny na nohe,su teda riadne 😕

@zuzanadringus podla čínskeho dievča, podla jonáša chlapec a podla obmeny krvi chlapec, len ja som strašne zvedavá, pri prvej som nechcela vedieť vôbec, pri druhej sme čakali na morfologický ultrazvuk do 20tt a nebolo to dobre vidno, tam nam povedali až takmer pred pôrodom že to je asi dievča, a teraz by som to chcela strašne vedieť, lebo som vnútorne uplne naladená na chlapca aj meno mám len pre chlapca, a napríklad pri tej druhej muž stále rozprával o synovi, ja tiež ale vo svojom vnútri som cítila že je to dcéra neviem to opísať proste som to tak cítila a od začiatku som ju volala Nina 🙂