Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@zuzzuli ja som mala pri obidvoch detoch obrovske brucho a teraz to nebude inak :D. Mna sa ludia pytali, ze ci tam maju zariadenu celu detsku izbu :D :D :D A teraz mam take brucho ako moja sesternica v siestom mes. Mne dr. povedal, ze mam vela plodovej vody preto to obrie brucho.
aj ja už mám dosť brucho aj ked v robote ešte skrývam 😉 tiež som mala mega veľlké bruchá, aj veľké deti v nich, som zvedavá na váhu tretieho 🙂
Ahojte babulky tak s tym bruchom sme este v norme ale tiez navecer mi vykukne zatial mame 56 kg a takto vyzerame
Pri prvom som pribrala 27 kg a pri druhom uz len 14 davala som si pozor 😀
Ale uz sa ma pytaju znamy ci cakame babo a ochytavaju mi brucho zatial sa smejem na tom este sme to verejne nejak nezverejnili
Ale takk uz len raaast budeme vsetky 😀
Ahojte tehulky.No tiez mi na vecer vykukne take brucho velke.Na to ze 10 tyzden tak neviem co bude dokonca.Nevolnosti mam pocit ze trochu polavuju.V nocnej mi je hrozne na vracanie ale adi babo uz teraz vie ze v noci sa ma spat a nie pracovat.Ale musim vydrzat.Inak som v zaciatkoch schudla z vracania ale som opät na normalbej vahe ako pred tehu ale brusko vykuka.Mam 163 cm a vagu 54.5 kg
Inak som mala problem zo zelezom v tele asi ako vecsina tehuliek.Kupila som si Femi baby nwjake vitaminy pre tehotne a kojacie co obsahuju vsetko co moje telo a babo potrebuje.Tak som zcedava co bude dalej ake vysledky z krvy budu.Inak mam dalsiu kontrolu buduci piatok to budem koncit 11 tyzden ale menila som doktorku tak som rada ze celkom rychlo.Moja stara doktorka ako som oznamila ze som robila test a ze som tehu mi urobila termin az tak ze budem v 8 tt.Skor nie.5 tyzdnov som cakala v stresse a strachu ci vsetko je ok.
ahojte, som rada, že nemám len ja veľké brucho 😀 , termín mi vychádza na 30.1.2017
len som sa chcela opýtať, či niektorej dal doktor možnosť dať si urobiť trisomy test a či aj do toho idete
Ahojte pridávam sa do klubu bruchatých v rannom štádiu haha...2 tehotenstvo..prvé bolo bez náznaku pár mesiacov..takže som mierne v šoku, ale som rada, že je to normálne...🙂) o tom trisomny test som nepočula..🙂) takže až sa uvediem do obrazu...🙂
@matenka och ..to ma mrzí..:( akurát to čítam..je tam aj pekná pálka že 350 EUr..ja som mala prvé s chorými nožičkami..takže som si povedala., že podstúpim všetko dostupné ale toto je moc asi...až víde možno nejaký test zle..alebo na 3 D niečo uvidia..neviem..konkrétne pre mňa je to nová info..som ako na ihlách či bude všetko ok...snažím sa myslieť pozitívne...
Ahojte baby tak aj ja sa pridávam do klubu januároviek 2017. Podľa mojich výpočtov to vychádza na 14.1.2017 ale presnejšie budem vedieť až budúci týždeň, keďže moja gynka dáva 1.prehliadku až v 12týždni. Výše mesiaca mám nevoľnosti ale dúfam že čoskoro prejdú keďže mám doma ešte jedno 2ročné šidlo, ktoré mi dáva zabrať 🙂
@matenka ahoj, budes si davat robit trisomy test? Ja so tiez nad tym rozmyslala, ale nedala som si ho urobit (manzel mi "vynadal", ze som si ho mala dat spravit). Ale ono tam testuju len tri trizomie chromozomov.
@zubrienka1 ahoj, doktor mi povedal ze tie najcastejsie chyby to na 99% odhali, takze zatial sme presvedceni s muzom ze do toho ideme, ale mame este dva tyzdne na rozmyslenie, vtedy mam u doktora kontrolu a mam povedat ako sme sa rozhodli 😅
@matenka inac aj Tripple test, odhaluje tieto choroby. Len to nie je take presne, tam je len pravdepodobnost... tak keby mi zle vysli Tripple testy, tak aj ja pojdem do toho 😉
@zubrienka1 ja asi tripple testy odmietnem, to je len statistika tvoj vek plus hodnoty -nt, atd, cize mne pri prvej dcere vysli zle a bola dcera uplne zdrava, iba stresy som z nich mala, a pri druhej paradoxne vsetko ok a to som mala o dva roky viac
Skor ten morfologicky myslim v 16tt sa robi ma zaujima
Je tu aj nejaka maminka co si necha urobit amniocentezu?
@lenkavalkova ahoj,akurat som si dnes o nej citala a rozhodla som sa,ze si ju nedam,bojim sa strasne,ze by mohli ublizit drobcovi...uvidim co vysledky z krvi,ale pevne verim,ze ani nebude treba amnio... 😉
Maminy a na NT sa chystate vsetky?
@petula369 co je to NT? 😆
@zuzanadringus
Bey- NT (Nuchal Translucency) - šijové prejasnenie je definované ako nahromadenie tekutiny v zátylku plodu na konci prvého a na začiatku druhého trimestra. Pri plodoch s Downovým syndrómom, s genetickými anomáliami, vážnymi chybami srdca a hrubých ciev alebo skeletálnymi dyspláziami sa na tomto mieste nachádza väčšie množstvo tekutiny, čo spôsobuuje edém záhybu šije. Ten sa prejaví vysokými hodnotami NT. Hrúbka šijového prejasnenia je u zdravých plodov cca 1 až 2,5 milimetra (našla som údaj o norme až do 3 mm).
Vyšetrenie sa musí vykonať v 11. až 13. týždni tehotenstva, presné stanovenie veku gravidity je základým predpokladom relevantného výsledku. Je rozdiel v hodnotách NT aj pre tieto tri týždne. Zároveň je pri meraní dôležitá poloha plodu (neutrálna), iná poloha hlavičky môže výsledky skresliť. Keďže sa jedná o veľmi presné meranie s malou toleranciou odychýlky (desatiny milimetra), štúdie potvrdzujú, že toto vyšetrenie môže urobiť len vyškolený sonografista s kvalitným ultrazvukom.
😀
Dobrovolne a platene

@nika1106 aj ja som druhe tehu a riadne uz vidno. Pri prvom vykuklo az okolo 20 tt. Rano sa to este da, ale vecer uz normalny kotlik nosim 🙂 tak sa to snazim kamuflovat, lebo v praci zatial nevedia.