icon

Januárovky 2017

zardia
10. máj 2016

Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂

zuzanadringus
10. jún 2016

@majaon my ked sme to oznamili svokrovcom, tak tiez som v nich nevidela nadsenie... Svokor posrandoval s nasim synom, ze si musi ist rychlo vybrat svoju izbicku v novom dome, lebo na tu druhu sa uz narodi kandidat/ka... Svokra zahlasila ze do januara musi byt v nasom dome vacsina dokoncena... Svagrina akosi zacala viac zhlboka dychat... Co sa tyka ich reakcie, tak mi je to sum a fuk. Ja som stastna, manzel je stastny a aj Damianko (buduci velky brat) sa velmi tesi na surodenca.... A inak z mojej strany sa kazdy velmi tesil...

majaon
10. jún 2016

@zuzanadringus no my sme este svokrovcom neoznamili,to som zvedava na ich reakciu este,ale v podstate tiez mi je to jedno,lebo ani o Simonka vela zaujmu nejavia...a tvoj Damianko ma kolko rokov?

zuzanadringus
10. jún 2016

@majaon Damik bude mat zaciatkom novembra 3 roky... Akurat dnes nam prisiel domov papier, ze ho prijali do skolky, takze bude mat este dost casu, aby si na skolku zvykol a ja samozrejme s nim 😊

majaon
10. jún 2016

@zuzanadringus ja som Simonka prihlasila od januara do skolky,ale este cakame na vyjadrenie...aj sa toho obavam,ak bude nosit zo skolky choroby a doma babatko 😒 no nejako to zvladneme,nebudeme jediny 😉 len sa nam nedari zatial odplienkovat a pravdupovediac teraz nemam na to ani chut ani nervy,asi pockam aspon do druheho trimestra,hadam mi bude lepsie 🙂

zuzanadringus
10. jún 2016

@majaon moja sestra ma 3 deti... jeden skolak, druha skolkarka a tretie ma teraz pol roka ... zatial vazne chorucky drobec nebol, no kazdym prechladnutim sa posilnuje imunita, takze aj taky soplik je na nieco dobry podla mna 😉 Mne sa ho odplienkovat podarilo pomocou dinosurov, za pouzitie nocniku 1 dinosurus... nastastie sa odplienkoval za 3 dni - akurat z nejakeho dovodu jedneho dna prestal ist na velku do zachodu a chce iba do plienky. Tak to este nejak doriesime do toho septembra. Teraz fici na chrobakoch, tak ich asi nakupim uz teraz 😂

majaon
10. jún 2016

@zuzanadringus uz som citala rozne metody na odplienkovanie a tiez skusame nalepky auta - za vycikanie moze jednu nalepit na redukciu (ucim ho rovno do zachodu),ale zatial sa mu to dari len rano,potom dam plienku,ale behom dna sa ho pytam alebo ho rovno zavolam na wc,nech skusi aj kakat,ale nic...no asi pockam na teplejsie dni a necham ho uplne bez plienky...pokrok vsak je,ze si vobec sadne na zachod,lebo sa ho dlho bal 🙂 A predtym ti chodil aj na velku? nevies preco prestal?

zuzanadringus
10. jún 2016

@majaon skus mu tu plienocku uz rano po wc nedat a hovorit mu, ze nema plienocku,a kazdych cca 15 minut sa pytat ci nechce na wc a ked sa popiska nevadi, prezliect a vysvetlit, ze plienocka bude uz iba na spanie a dodrzat to....ano chodil pekne na wc aj na velku... Damik ma histaminovu intoleranciu, takze stolicu ma tvrdsiu zo stravy (asi ho to pri tlaceni boli) davame mu vlakninu a probiotika, aby sme mu to ako tak ulahcili.

majaon
11. jún 2016

@zuzanadringus hej hej,uz planujem,ze mu tu plienku potom nedam,len sa neviem k tomu odhodlat...no budem musiet 😉 neviem co to je ta histaminova intolerancia,da sa to aj vyliecit? ci mu to uz zostane?

kukulienka83
11. jún 2016

@majaon aj my akurat odplienkovavame...treti den cez den bez plienocky...ale len cikame...najskor kade-tade, ale teraz uz krici ze pipi... cika postojacky jak chlap do zachoda 😀 sa mu to viac lubi, ale s kakanim mame tiez problem... nechce ani za nic do toho zachoda... pokaka sa mi vzdy do gati... ☹

zuzanadringus
11. jún 2016

@majaon tak obo mu to uz ostane... da sa potlacit tvorba histaminu v crevach no vysvetli dietatu, ze si nemoze dat ani kusok sladkeho atd. Histaminici mozu jest okolo 15% potravin z toho co mozme my... a z toho vsetko cerstvo uvarene nic co postalo nejaku dobu a ani nic prihrievane.

gulocka7888
11. jún 2016

Dakujem dievcata.Tak sa s vami tesim.Aspon sa opytam.Beriete niektora duphaston alebo progesteron na podporu udrzania plodu?O jedno som uz v decembri prisla a teraz sa obavam vsetkeho.Tak mi aj doktorka poradila okrem kyseliny listovej aj duphaston alebo progesteron.Mate s tym nejake skusenosti?Dakujem za vsetky rady

majaon
11. jún 2016

@kukulienka83 no aspon ti povie to cikanie,aj to je uspech,moj sa ani nevypyta cikat,len ked ja sa ho opytam,tak povie,ze ideme cikat do zachodika a kakat sa nam tiez este nepodarilo,ale skusal aj to,ale si len prdkol 😀 ja sa praveze obavam toho pokakania do gati,lebo ma strasne napina ked ho mam prebalovat,nie to este aj prat fuuuuuj 😖 niezeby som bola nejaka fajnovka,nikdy mi to nevadilo,len teraz ako som tehu 😀

@zuzanadringus to je hrozne,chudatko malinke,jaj...to ste ako zistili? ake mal priznaky?

zuzanadringus
11. jún 2016

@majaon mal vyrazky hlavne na krku ako keby zihlavku...

zuzanadringus
11. jún 2016

Uz ste uvazovali nad vitamin. doplnkami? Kyselinu listovu berieme uz asi kazda, no mam na mysli nieco ako Femibion atd. Pri prvom tehu som si kupovala Calibrum mami a teraz uvazujem uz aspon tyzden, ze si nejake kupim... Ak si uz niektora kupila, tak ake?

suzi1617
11. jún 2016

@zuzanadringus rozmyslam nad tym... pri prvej som brala prve tri mesiace a potom uz nic, sice vsetko bolo ok, ale chcela by som mozno nieco brat. Ak mate nejaky tip dobra kvalita vs cena, dajte vediet ;)

majaon
11. jún 2016

@zuzanadringus ano tiez si planujem kupit nejake vitaminy,pri oboch tehu som mala,len sa rozhodujem ake,kyselinu beriem od zaciatku,aj pyridoxin si davam koli trombocytom,co mi na preventivke vysli nejako malo...no teda necham si poradit od vas baby,ak napisete niekto 😉

zuzanadringus
11. jún 2016

@suzi1617 ja sama sa neviem rozhodnut, tolko ich je 😂

zuzanadringus
11. jún 2016

@majaon
@suzi1617
Momentalne pozeram tieto. Len musim zistit ake je davkovanie... leno je tam 60 tabliet

zuzanadringus
11. jún 2016

@majaon
@suzi1617 su aj bez DHA a tieto s DHA... neviem sice co je to DHA ale jedna pani sa tu pytala e v com su ine...

suzi1617
12. jún 2016

@zuzanadringus no ja teraz uzivam tieto prenatal bez DHA 😉

zuzanadringus
12. jún 2016

@suzi1617 najprv by som si asi tiez kupila ten bez DHA a potom od polovice tehu s DHA...

lalia87
12. jún 2016

Ahojte zienky,ako pokracujete? Ja druhy den najnovsie kazde rano bojujem s palenim zahy,ani spat sa mi neda. Vseeetko mi smrdiiii,chladnicku som nemohla ani citit,tu som vydrhla,psa som vydrhla,vsetky pelechy som mu vyprala,navliecky som vsetky prala podaktore 2x a staaale staaale mi nieco smrdi aj ked je vsetko ciste 🙂

majaon
12. jún 2016

@lalia87 ahojky,ja mam tiez taky citlivy nos teraz,ale inak nastastie ziadne tazkosti 😉 davas si nieco na tu zahu? ja som to mala v druhej polke tehu pri krpcovi zaberala mi soda bikarbona - za malu lyzicku a zapit vodou...

lalia87
12. jún 2016

@majaon nedavam nic lebo som uplne neskusena a neviem co mam robit :( velmi neprijemne. Len tu chodim po byte a lamentujem,cakam kedy pojdem zvracat. Skusila som si teraz dat nektarinku ci mi nezacne zaludok pracovat kedze som do seba este dnes nic nedala ale myslim si ze pojde von coby dup

kukulienka83
12. jún 2016

@lalia87 zeny, na tu zahu skuste za lyzicku horcite obycajnej plnotucnej... funguje to uzasne... pozor na tabletky na zahu, radsej sa informujte v lekarni, nie kazde sa mozu davat v tehu...

zuzanadringus
12. jún 2016

@lalia87 ja som ai pri prvom tehu kupila cmulacie tabletky Renie.. moze sa aj v tehu...

gulocka7888
13. jún 2016

lallia 87 aj mne je hrozne zle.Nos ani nehovorim.Zatial mi nic nesmrdi prave naopak moj nos by stale pri drevenych paletach cuchal kedze drevo mi vonia uzasne.Ale keby som mohla zachod nosit zo sebou tak sa nerozlucime vobec.Dnes sa to ale zhorsilo.Uz to ani v praci nemozem vydrzat ako ma natahovalo.Volala som doktorke tak cakam kym preberu co sa ide robit.Moja prva kontrola ma caka v piatok a ja mam obavy ci je z babom vsetko ok ked mi je dnes tak zle.Aj ked vsetci vravia ze nevolnost je dobry ukazovatel.Mam strach...

veronikapodolska
13. jún 2016

no baby aj ja som sa vytešovala, že mi zle vôbec nie je, pri prvých dvoch tehu som vracala ako blázon, a od minulého týždna sa to postupne zhoršuje, dnes ráno ma prvý raz nadrapovalo z vône deodorantu, ktorý mi doteraz nič nespôsoboval :( No aspon už viem na isto že som tehu, lebo doteraz som si tak nepripadala, prvú kontrolu mám v stredu a už sa neviem dočkať 🙂

veronikapodolska
13. jún 2016

inak baby aj vám už vykuklo bruško, teda ja som to chcela tajiť aspon do 12tt ale myslím že už budúci týžden budem musieť ísť s pravdou von, neviem či tým že je to tretie tehotenstvo ale teda ja mám už také brucho ako pri prvej v 5.tom mesiaci.

gulocka7888
13. jún 2016

No to sa asi stava ked uz je to opakovane.Ja dom tiez v 8tt ale schudla som uz 2kg a brusko myslim ze nevidno este.Ale ak chces udrzat staci volnejsie bluzky alebo tricka co to trocha zakryje.Prajem vela stastia