Januárovky 2017
Ahoj, vcera slm si nasla // na teste a rada by som tu nasla dalsie spriaznene duse 🙂 mam sice profil na ceskom konikovi, ale kedze som Slovenka rada by som mala takuto skupinku tu 🙂
@fronili ja som mala u seba laktacnu, ked mal maly 2 tyzdne. Boze, to mala moja mam reci!!! Ze naco, ze co uz len ti ludia nevymyslia za funkcie, a ved jej nikto neradil, len sestricky v porodnici a kojila ma dlho... Laktacna kukla na mna ako kojim a v soku sa spytala, ako je mozne, ze si za tyzden v porodnici nikto nevsimol, ze maly sa vobec nevie prisat... cize asi tolko k "zbytocnosti" tejto navstevy. Nebyt laktacnej, tak nekojim.
Baby ak vás môžem povzbudiť, ked máte teraz čas okrem kupovania vecičiek 😉 mrknite si aj prípravu na kojenie, rozne stránky, techniky, články a skúsenosti mamičiek 🙂 bola som na tom podobne, prvú som kojila len 3,5mesiaca mala reflux a mne sa nechcelo kojiť každú chvílku ked medzitým vrackala tak som prešla na umele kvôli lenivosti, pri druhej som bola odhodlana kojiť a cez drobné problémi čo sme prekonali sa kojíme doteraz (aj ked jej už mliečko nejde)takže u nás bude asi tandem. Prsia nemusia byť vôbec veľké, aby v nich bolo dosť mliečka, ani naliate ako balony, mliečko sa tvorí podla dopytu bábätka, čím viac a častejšie pije tým sa mu viac mliečka tvorí.... ale veľmi dôležité je správne prisatie a poloha, ak je prisatie a poloha zlé pri každom kojení to spôsobuje opak - znižuje tvorbu mliečka, taktiež zo začiatku nie je dobré používať klobúčiky (aj ked v nemocnici ich veľmi rady ponúkajú) a dudlík, píšu síce ženy že kojili aj s dudlíkom ale pri dudlíku a flaši je trochu iné to prisatie a ked je bábatko naučené dudlovať tak rovnako si chytí aj prsník a to postupne znižuje tvorbu mliečka. Dudlík až neskôr ak bude potrebný až si dieťa dobre osvojí prisatie. Ešte rada pre prvorodičky, kojenie na začiatku možno trošku bolí, lebo ked sa ten maličký prísavníček pricucne na bradavku tak to je riadny cuc a môže to byť trošu nepríjemné, ale bradavky s dvorcami si na to rýchlo zvyknú a po pár dnoch správneho prisatia bolesť nie je, ak bolí aj nadalej nie je bábätko správne prisaté, hlavne nevyťahovať bradavku ťahom z pusinky, odporúča sa pichnuť do pusinky bábätka malíček pri kutiku, a on povolí to prisatie a vtedy vytiahnuť a správne vložiť 😉 , toľko baby moje postrehy, čo som sa naučila, verte že v pôrodnici (Antolská BA)mi veľmi neporadili, pri prvej minimálne tá mala ešte aj ten reflux ani k tomu mi nik nepovedal a pri druhej ma tiež odbili, že ved ste už druhorodička to viete (rodila som po 7,5roku bolo to ako prvýkrát) tak som si všetko študovala sama, lebo som bola odhodlaná kojiť 🙂 . Paradox bol že moja spolubývajúca, mala fakt veľké prsia, naliate a tiež jej nikto neporadil ja som sa snažila, ale malý sa jej nevedel prisať lebo boli veľmi plné, musela si odstriekať a pekne si zvykli a pribral dokonca ked sme išli z pôrodnice (čo málo detí väčšina schudne) a ked som si s nou písala po 2 mesiacoch tak už nekojila, vraj mlieko mala ale malý to nejako nevedel 😒 Uf som sa rozpísala, sory za preklepy píše len tak narýchlo, ked ste tu preberali to kojenie 🙂
@zuzuk22 mnaaam... to by som si dala po tom salate 🙂 ja uz mam salat urobeny, za vandel :D a pravidelne kazdych 5min.ho chodim vyjedat :D poobede urobim zapecenu fasirku a kremovu brokol.pol. 🙂 isla som si gelovky urobit, ze sak nech som krasna :D :D a pol roka mam sadu v skrinke a lep komplet kaput zalepeny, tak mam po pazuroch :D
@zuzuk22 hahahaha.. len som si ten lep mohla skor skontroliiren, lebo som si moje uplne spilila a su jak liliputovske :D nuz co, nebudem skrabkat draheho :D
ta penova torta je tazka? skus troska popisat.. my sme si v praci zvykli baby kupovat od jedneho dodav.a tam bol vynikajuci cokoladovy krem, tak uplne ze cokoladovy 🙂
@lalia87 mnam salat ten by som chodila aj ja vyjedat kazdych 5 minut😊.a k tym pazurikom ja som gelovky dala dole povedala som si ze popri chalupe a malej si dam trosku pauzu a potom mozem zas chodit ked sa vsetko ustali.Ale presne tak hlavne ze je co jest .
Mala je v brusku prave hrozne aktivna na tej strane kde ma nozicky je to dost silna kava.Som prekvapena ako sa to zosilnilo tie pohyby dnes som 23+0.
@zuzuk22 ahaaa a par blondinkovskych otazok mam :D tou cerou mam akoze akoby namalovat na papier tvar, napr.kruh, obdlznik a na to dat ten sneh? toto je recept asi na ake mnozstvo..spodny plat, stredny plat a vrchne tie kopceky? 🙂 ci na kolko?
aaaa este jedna mudra otazka..to susenie je na ktory znak na trube 🙂 lebo ja vsetko peciem na spodny a vrchny ohrev spolu, tak susenie neviem na com ma byt nastavene 😖 😀
@zuzuk22 Fuuu tak to je riadna cukrova bomba!! Ale take jaaa raaad 😲😊
@lalia87 susim normalne klasika spodny a dolny ohrev jak ked aj maso pecem 😄 no ja ani ceru nepouzivam maslom klasickym to natriem ten papier na pecenie 🙂 ale mozes aj cerou🙂 a ja si najprv nakreslim formu na papier ...napr. Obkreslim si tanier ceruskou a potom celu tu poluchu kruhu na papieri si vymastim maslom a kusok nech aj vytrca cez okraj kruhu pre istotu 🙂 ked to tam budes susit aaby sa ti to neprilepilo a papier 🙂 a aje mnozstvo? 🙂 idem kuk a pridam foto co som robila z takeho mnozstva🙂
@petulik1991 noooo veru je 😄 ale tak nerobim to casto 😄 a dostala som chut na nu teraz 😂 co spravis...mked musis tak musis 😂😂😂
@zuzuk22 keby ju tak mne niekto upiekoool, mnaaam, bola by som stastnaa 😆
@zuzuk22 teda vysusil 😂
@zuzuk22 panezboze..presne taketo tie pusinkove snehy milujem 😲
@petulik1991 😂😂😂 no ani mne nema kto musim si sama 😂😂😂
mnam to jak dobre vyzera sakra :( podla mna by som nevedela ani tie pusinky vytvorit a by to vyzeralo jak jedna guča.. ak sa ti bude dat odfot ten jeden plat ze ako to vyzera 🙂
@lalia87 toto je este pred susenim🙂 a na vzhlade ani tak nezalezi ako na chuti 🙂 ale je to jednoduche staci mat to vrecko a spicku na plnenie ozdobnu🙂 ja som si to z ali objednala za par supov 😂 prva nebola taka pekna ale ani najhorsia🙂 ale chutovo mnamka 😄 uz aj moj drobec v brusku sa ozyva 🙂 uz by si dal aj on asi 😄
Inak minule som kupila jednu penovu pusinku v cukrarni priatelovy. Ze ma chut a teda poviem vam to je 100 a jedno... To z obchodu absolutne nemalo chut dobru....

@sandri a pre teba tiez ta odpoved s kojenim🙈zas som sa kopla😂