icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
26. nov 2011

@monuska342 ale prejdu, neboj. aj moja kamoška dlho zvracala tuším až do piateho mesiaca a malý bude mať teraz v decembri rok 😀

monuska342
26. nov 2011

@silvia0201 aj ja som mala tak dlho pri malom ale to som tolko nezvracala ako teraz a mohla som sa aspon najest teraz jem len jogurty pudingy a podobne hovadinky s ktorych som len hladna ☹

marianax
26. nov 2011

@monuska342 no tak nakoniec som ani nemusela ostat v nemocnici prisla som tam zbalena vysetrili ma a lekar povedal ze daju mi infuziu prvu antibioticku a uvidia ci nebudem mat nejaku reakciu tak som tam bola nieco cez hodinu no tak mi odlahlo ze az 🙂 mala som problem kde nechat deti ale som rada ze sa to tak poriesilo 🙂 nevolnosti mam uf no ale vidim ze nie som sama tak sa mi drz moja zatim pa 😉

marianax
26. nov 2011

@silvia0201 no vidis moja sestra je zdravotna sestra a povedala ze najhorsi pacienti su zdravotnici 🙂 ja som nakoniec doma dali mi len jednu infuziu ci antibiotika mi dobre zaposobia ci nebude nejaka reakcia tak som nakoniec chvala Bohu doma 🙂

monuska342
26. nov 2011

@marianax jaaaj tak super ze sa to tak poriesilo ja stale zvraciam a hrozne ma s toho boli hlava ze uz ani v noci nemozem spavat uz buntosim viac ako moj syn ktory v poslednej dobe pekne spinka a ja sa len prehadzujem alebo beham po byte...ozaj uz ty rastie brusko?ja som schudla 3kg ale uz citim ze sa mi trosku viduva 🙂

silvia0201
autor
26. nov 2011

@monuska342 no tak to ti nezávidím. mne je len blbo od žalúdka, ale môžem sa aspoň naješť a to sa mi samozrejme odzrkadlilo na váhe. už som pribrala 4 kg 😖 do pôrodu vytlačím takýmto tempom 100. 😝

silvia0201
autor
26. nov 2011

@marianax moje slová 😀 tak to som strašne rada, že si doma a že ti je lepšie.

marianax
26. nov 2011

@silvia0201 no fakt som rada ze som doma co sa tyka toho zapalu uz nemam take bolesti je mi omnoho lepsie ale pred chvilou som mala take busenie ze az neznasam ked mam taketo stavy dufam ze sa to ukludni moze to byt spojene i s chudokrvnostou hemoglobin mam len 90 a to je malo 😒

silvia0201
autor
26. nov 2011

@marianax fuha. tak to si zrelá na transfúzku 😀 kebyže sa dostaneš k nám do nemocky, už by si určite mala nejednu v sebe 🙂
aj ja som sa v noci prebuila na to, že mi znova preskakovalo srdce, čo mi už dávno nie. arytmie jak sviňa. tak som si ráno hneď po káve zabila jedno magnéizum forte a večer si dám ešte jedno magnézko.

marianax
26. nov 2011

@silvia0201 to fakt ani ma nestras ved vedeli aky mam hemoglobin a zelezo mi predpise az v utorok moja gynekologicka teda no a ty mas take arytmie ja nepijem ani kavu ani nefajcim ani alkohol no a furt mi je zle uz to nechapem 😒

silvia0201
autor
26. nov 2011

@marianax však to raz skončí. určite skončí.
ja som ťa nechcela postrašiť, len som napísala, ako by zareagovali naši doktori, s ktorými pracujem. keď o tebe vedia že si dlhodobo takto anemická a si sledovaná, tak by to malo byť ok.
tieto moje arytmie sa mi objavili hneď ako som ostala tehu. a to som ešte nevedela, že som tehu, tak si myslím, že je to tým a keď drobec príde na svet, prejde to. aspoň si myslím, ak nie, budem to musieť potom začať riešiť. teraz som už nestihla, nechcela som do seba pchať zbytočne lieky.

marianax
26. nov 2011

@silvia0201 no tak to mas pravdu ja mam depky ked mam zobrat nejake lieky och neznasam to ale clovek sa niekedy tomu nevyhne 😒 zelam ti veeeeela zdravicka lebo to je najpodstatnejsie nech sme zdrave a nech su zdrave nase deti 😉

silvia0201
autor
27. nov 2011

@marianax ďakujem ti veľmi pekne. želám podobne,ty to potrebuješ viac 🙂 dúfam, že to všetky dotiahneme minimálne do konca mája 😉
ale to strašne uteká, dneska začínam 14tt 😉 a to sa mi zdalo na začiatku, že to ide staaaaaaaaašne pomaly.

marianax
27. nov 2011

@silvia0201 wow no vidis ja az v stredu budem v 12tt ale to podla mojich vypoctov uvidime co povie gynekologicka v utorok 🙂 na mna sa to v poslednej dobe vela ruca ale dufam ze uz sa na mne to zlo vyvrsilo a skoncilo svoju robotu 😵 bozinku neviem ani co dnes varit 😒 chcela by som carovny hrncek ako z rozpravky 😀 pekny dnik 🙂

monuska342
27. nov 2011

@silvia0201 ja som zas 3 schudla a nejem uz skoro nic lebo mi nic nechuti akurat mi teraz chutia cerealie tak jem iba tie 😒 je to na zblaznenie

silvia0201
autor
27. nov 2011

@marianax ja som si dneska konečne spravila vyprážané rezníky, zemiakovú kašu a ľadový šalát k tomu 🙂 juj ako dobre som s napapala. ale ten hrnček z rozprávky by sa hodil aj mne 😀

silvia0201
autor
27. nov 2011

@monuska342 neboj nič, veď to dobehneš a možno aj predbehneš 😀

marianax
27. nov 2011

@silvia0201 no mne dcera urobila ryzoto mnamka podarilo sa jej a na veceru sme mali krupicuuuuuuu och jak som ju dllllllllho nejedla 🙂

chelonka
27. nov 2011

ahojte baby, rada by som sa k vám pridala aj ja
Termín mám 24.6.2012

silvia0201
autor
28. nov 2011

@marianax pekne. ja som mala ryzoto v piatok-tuším. normálne ti závidím, že máš takú pomoc v kuchyni. moji sa nechytajú vôbec. ani jeden 😠 ešte že sa naučili sa sami obslúžiť, hoci sa stane, že povedia, aby som im nabrala atď. tak im pekne poviem, že či nemajú zdravé ruky 🙂 no krupicu som tuším jedla naposledy pred 10 rokmi 😀 ešte keď detváky boli malé.

@chelonka vitaj medzi nami dievčatami. to by bola sranda, keby tu bol aj nejaký chlop 😀

marianax
28. nov 2011

@silvia0201 no som vdacna ze su taky sikovny aj ked upratat musim lebo akoby tu bomba vybuchla ale pomahaju mi velmi 🙂 dnes som sla na plucne na kontrolu a nerobi no tak som sa presla xixi zajtra idem na poradnu tak som zvedava co mi povie 🙂 pekny dnik 😉

bosorka3113
28. nov 2011

Ahojte dievcata 🙂 tak aj ja patrim k vam . Dnes som bola v prvej poradni a mame aj prvu fotecku 🙂 Objednalasom sa hned aj na 3D ultrazvuk ...mate s nim niake skusenosti? Prajem vam pekny dnik

silvia0201
autor
28. nov 2011

@bosorka3113 ahoj a vitaj v klube júnoviek 😉

bosorka3113
28. nov 2011

dakujem silvinka, inak neboj nie si jedina co pribrala, aj ja som pribrala 3 kg... vyzeram ako by som bola uz v 5 mesiaci 😀

briana
28. nov 2011

ahojte. ja som dnes bola na kontrole. srdiečko bije, uz mam aj tehotensku knizku. co ma trapi je ze mam zle vysledky krvi. 😠 zelezo a tak, pomaly vsetky namerane hodnoty boli zle! tak mi hned dal zelezo v tabletkach...
a neviete co znamenaju vsetky tie skratky v preukaze?

briana
28. nov 2011

a ozaj termin mam 9.6 😅

bosorka3113
28. nov 2011

ahoj briana 🙂 ktore vsetky skratky myslis? je ich tam neurekom 😀

briana
28. nov 2011

@bosorka3113 hlavne to kde je kolonka screening GDM. co to je TSM aTPO a PAPPA? a ake su normalne hodnoty? neviete niekto?

bosorka3113
28. nov 2011

No briana to si ma dostala 😀 ten skrining si myslim, ze je ohladom tych krvnych skupin, ja som A- a priatel A+ a v tedy sa robia tie testy na protilatky... a pri tom skriningu GDM je ten anti GAD a ten sa picha ak su pritomne tie protilatky ...TSM a TPO som nikde nenasla a PAPP-A to mam pri prenatalnom dg. cize to bude mat asi nieco spolocne s odberom krvicky na ten prenatalny skrining no zistenie moznosti poskodenia plodu, na tie detske poskodenia ☹ ci to tak je ale neviem bo to som si len tak odvodila 🙂

briana
28. nov 2011

ja som pozitiv tak neviem no. urcite to bude nieco na vrodene geneticke chyby lebo na to mi brali krv no ale skoda ze neviem co to znamena. keby to nebolo v norme tie vysledky asi mi to povie lekar ze?