Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@marianax jasné, že to tu hneď napíšem 😉 ... jaaaj to počasie .. už by mohlo snežiť konečne
@milacik0106 no ja idem za chvilu k nasim a odbehnem si na nakup aby som zajtra asi len doma sedela 😖
@marianax ja sedím doma už tretí deň kvôli chorobe ... tak bežkaj pomaličky ...
takže babenky, vrátila som sa z NR celá a zdravá. 🙂 bola som na tú konzultáciu a dr sa ma pýtala na moju rodinu, priateľovú rodinu. najlepšie bolo, keď sa ma opýtala, či ja a môj drahý nie sme bratranci, som si myslela, že spadnem zo stoličkiy 😅 ale ustála sokm to. všetko je ok, riziko na vrodené chyby je veľmi malé. ale predsa sa ma tri x opýtala, či nechcem ísť na amnio. 3x som povedala, že nie 😵 dohodli sme sa nakoniec tak, že, keby 😵 že nájde niečo dr v BA na 3D sone, nejakú anomáliu, mám sa hneď hlásiť u nej a pôjdem na amnio. ono sa to robí do 21tt. takže tak. mali sme výhliadkovú jazdu do NR tam aj späť, pretože autobus sa strašne vliekol 1hod. 15min. autom som tam za 25min. 😀
@silvia0201 tak to nechápem, prečo že či nie ste bratanci? veď výsledky máš dobré, nie?
@silvia0201,teším sa s tebou 🙂 aj tak nechápem,načo je tá amniocentéza dobrá,pokiaľ žena raz povie,že to nechce a doktori ju presviedčajú.. 😒 toto fakt nechápem,keď je raz žena rozhodnutá,že si dieťa nechá,tak si ho nechá,no nie? a dneska,keď prvorodičky sú väčšinou po 30-tke,tak neviem,či naháňajú štatistiky,alebo čo 😒
Inak ťa obdivujem,že ste šli busom...ja jedine autom,,ale aké je dnes blbé počasie,však? u nás leje ako v čase najväčšej letnej búrky,som zvedavá,či zajtra bude snežiť,tak ako to predpovedajú 😖
@milacik0106 hafan v pohode, zvladol to, horsie to bolo somnou 😉
@riela jasné, že výsledky sú dobré. len ona sondovala rodinnú anamnézu. je to jej robota. mne to prišlo smiešne, ale ovládla som sa. hneď po, som volala drahému a ten povedal, že po adamovi a eve, sme všetci rodina 🙂
@silvia0201 tak to tvoj drahý trefne okomentoval 😀
@danielkabn ona je dobrá tá amnio,lebo fakt môže vyvrátiť postihnutie plodu, alebo potvrdiť. a potom je to na žene, či si naozaj trúfa na postihnuté bábo, alebo sa rozhodne pre prerušenie tehu. ja som dr povedala, že keby výsledky boli zlé a riziko by bolo veľké, bez váhania by som šla na amnio. a keby aj tá potvrdila, že je postihnuté bábo, šla by som na prerušenie, lebo by som to psychicky nezvládla. šlo by to určite na úkor nás všetkých a traz mám oboch chalanov v puberte. asi tak. len pevne verím, že sono dopadne dobre. ináč moja krsná tiež podstúpila prerušenie v 5 mesiaci, lebo dieťatko bolo veľmi postihnuté. a mám aj tu jednu kamošku z netu, ktorá to absolvovala tiež. ja dávam klobúk dole pred takýmito ženami. na to treba veľké sebazapretie a odhodlanie.
no a busom sme šli preto, lebo som nevedela kde presne to je a ani som nemala šajnu, či tam budem vedieť zaparkovať. no ale mohla som ísť. ale neva. aspoň viem, kde je v NR nemocnica 😵
@riela a nie?? má pravdu. 😀
@silvia0201,určite nám soná dopadnú dobre,musíme tomu veriť,veď bojujeme. 🙂 Mne taký prvý predbežný morfo ultrazvuk robil v 15+5tt,kde bolo všetko v poriadku,mala som aj to NT v 11tt v poriadku,tak je to úplne OK,nepripúšťam si nič iné a keby dačo sa im nezdalo,tak mi to už dávno povedia,no nie? načo by ma nechali trápiť,keď som sa doteraz trápila s tým odumretým..a to sa tiež vyriešilo...tak už musí byť len dobre. 🙂 Aj keď doktor sám od seba mi povedal,že výsledky AFP asi nebudú dobre..a asi ešte stále nie sú,lebo min.týždeň som ich nemala.
Ja tiež neviem,kde je v NR nemocnica,viem,že jedna je na Zobore,ale to asi nebude ono 😝 nie žeby som sa tam ale chystala 😀
@danielkabn tá na Zobore je zameraná na respiračné ochorenia, keď budeš strašne kašľať iste Ťa tam pošlú 😀
@silvia0201 mohla som Ti poslať plánik, smerom od Šale by si tam veľmi jednoducho došla 🙂
@danielkabn jasne že bude len dobre. veď ani ja si nepripúšťam, že by niečo bolo zlé. hádam bude dopriane-hlavne drahému byť otcom 🙂 nech si to užije od malička. k mojim prišiel, keď už boli odrastený 😝
@riela,no to dúfam,že nie 😀 😀 😀
@silvia0201,určite si to manžel užije,neboj..a prajem ti dcérku,nech zistí,aké sú dievčatká dobré a milé a poslušné 🙂 🙂 aj u vás tak prší?
@danielkabn neleje, len tak smoklí.
no minule sme sa o malom bavili. povedala som mu, že keď bude po ňom, tak má vyhraté, lebo on bol vínimočné díte 🙂 počúval, neodvrával, proste anjielik. no ale keď bude po mne- spánom bohom 😀 môže si utiahnuť opasok 😀 ja som bola riadny grázlik 😀 hej. veď vidím u sesterky aké sú dievky milé, poslušné atď. má totiž tri 😝
@riela mohlo ma to včera napadnúť, veď sme si písali.
@silvia0201 Ahoj Silvika, sa tešííím s Tebou, som tušila, že všetko bude ok 🙂 A čo sa týka amio ja naozaj nechápem prečo tlačia ženy na toto vyšetrenie. Moja švagriná bola a jej povedali, že malé postihnutie u bábatka bude a nakoniec to dopadlo úplne inak a malá je zdravá ako rybička. A naopak bola kámoška a tej až v ôsmom mesiaci povedali, že bábatko bude postihnuté, potom, že nie a potom zasa, že áno a potom, že nie a malá sa narodila s downovým syndrómom ... ale napriek tomu sa vyvíja ako zdravučké bábatko ... našťastie zatiaľ ....
@milacik0106 no moja, všetko bude ok vtedy, keď malé bude na svete 🙂 ale ďakujem, si zlatá.
vieš, to oni vedia, prečo to robia. a to ma s tvojou kamoškou mrzí. nie je to sranda mať choré bábo. ja som včera videla dowňáčika. bola mamička v poradni-tehotná a 1. mala chorého chlapca, ale on bol veľmi ťažko postihnutý. nezávidela som maminke a obdivovala som ju, že sa dala ešte aj na druhé. no ale nechajme tak.
@silvia0201 presne tak ... naše budú zdravučké ako rybičky 🙂 pfuj pfuj pfuj hehe odniesol si to teraz monitor xixi ... a už si si prelistovala nejakú stranu s kočíkmi? máš už predstavu aký by si chcela? to je príjemnejšia téma .)
@milacik0106 kukala som tu na koníku v bazári, aké sú ponuky. jeden sa mi zapáčil, bol tuším sivý, ale chyba bola v tom,. že to bola len dvojkombinácia. ja potrebujem troj. keď sa nudím, tak kukám. nový sa mi neoplatí kupovať, lebo ja už ďalšie neplánujem. a ty??
@silvia0201 ja tiež pozerám trojkombinácie, všade chodím autom ... a nemám ešte vybraté... len jedno viem, že poľský nechcem ... všetky dnešné kočiare sa mi zdajú akési maličké ... je fajn, že sa nám bábatka narodia v lete, v zime už budeme potrebovať športový kvôli fusaku 🙂
@milacik0106 aj ja sa všade trepem autom, teda, keď ho mám doma.
a ako vieš, ktoré sú poľské a ktoré nie???? veru, na zimu už budú 6mesačné mrňatká 😀
@silvia0201 na niektorých stránkach píšu alebo sa dá dať dotaz či sú poľské ... tuším Bexa, Abc a tie lacné sú poväčšine poľské ... niekt. kámošky mali a nadávali ... tak neviem pre aký sa rozhodnúť .. zasa kopec peňazí za kočiar nemienim vyhodiť ....
@milacik0106 veď to. ani používané nie sú najlacnejšie. a to ešte budeme musieť kúpiť pre malé jednu skriňu, veci, a ......milion vecí.......
@silvia0201 presne tak ... kedy začneš s nakupovaním? Síce som poverčivá, že dopredu netreba veľmi kupovať... ale pri dnešnej finan.situácii sa nedá nakúpiť naraz všetko ... pomaličky a postupne menej bolí peňaženku hehe Naše malé má zatiaľ jedninú vecičku a to pod stromček dostalo cumlík 🙂))
@milacik0106 mne včera doniesol bratranec dva mechy s detkým oblečením 🙂 musím to popreberať. a nakupovať začnem až vtedy, keď konečne budem vedieť, čo to nosím pod srdiečkom a čo ma tak krásne boxuje a koká 😀
moje má cumlíky dva. a to jedno z predvlaňajška čo som bola tehu-prenatal box a teraz druhý prenatal čo som dostala 😀
@silvia0201 a ja som v prenatál boxe nemala žiaden cumlík :( .. aj mne švagrinká dá oblečenia malej aj postielku ale aj tak ešte kopec vecí je potrebné dokúpiť
@milacik0106 je. ja ani neviem skade budem mať postieľku, či ju nebudeme musieť kúpiť. keď nezoženiem nikde, kúpim a potom predám.

@milacik0106 noooo tak to sa mi urcite ozvi a daj vediet ako 🙂 inac odbocim od temy teraz som pocula ze ma byt zajtra vraj veterna smrst na slovensku 😒