Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@milacik0106 prepáč, som si to splietla so zuzu4444, tá má psíka 🙂
psa má mamina (bytový), ale aj ja si dávam pozor, lebo ten do bársčoho strčí nos, keď je vonku...
ozik aké u vás počasie? sneží vám?
tu je len zamračené, sem tam poprší, a trochu začalo fúkať.
@riela to je v pohode ... nemusíš sa vôbec ospravedlňovať 🙂 ... u nás snežíííí konečne .... len nech sa to hneď netopí ... je to tvoje prvé bábo? 🙂
@milacik0106 musím pozornejšie čítať 🙂, hej moje prvé, u teba tiež?
@riela Ďakujem za info, budem sa snažiť aby som tam prišla, aj keď ten čas mi veľmi nevyhovuje.Dúfam že kurzy budú prebiehať aj v poobedňajších hodinách, nakoľko stále pracujem.Takže sa určite vidíme 🙂
@anulienka_nr ja by som sa chcela podeliť o svoju skúsenosť s cisárskym, u mňa sa lekári dohodli na cisárskom po 12 hodinách trápenia sa na pôrodnej sále, som už bola totálne vyčerpaná od bolestí, ale strašne som chcela porodiť prirodzenou cestou, plakala som na stole, aby som ešte mohla skúsiť tlačiť - ale pupočnú šnúra bola veľmi krátka, som bola otvorená, voda preč už hodiny, nedokázala som ho vytlačiť, bol príliš vysoko, tak zrazu tam boli už dvaja lekári, z toho posudzujem že nastal nejaký problém, rýchlo mi spravili na mieste interné vyšetrenie a za 5 minút som už bola na operačke. Keď ma uspávali, som sa bála, že sa malému niečo stane, keď sa zobudím a oznámia mi niečo zlé, umrem hneď. Chváľa Bohu bol malý v poriadku, ale zažívala som strašné sklamanie z toho, že som ho nevedela sama porodiť. Úplne som bola z toho nešťastná. A potom to všetko čo silvia napísala, nevieš sa ani pohnúť, nemôžeš sa ani napiť, o jedle už ani nehovorím, a keď ťa postavia na nohy - každé vstávanie z postele bolo trápením, tie vysoké postele...bože, strašné. Bojím sa toho zas, aspoň kebyže sa nemusím trápiť pre pôrodné bolesti 12 hodín, ale aj to, a napokon aj cisarák - no ja som to strašne ťažko znášala psychicky aj fyzicky a modlím sa každý deň, aby som tentokrát mohla porodiť prirodzene aj keď vzhľadom na predošlý pôrod mi zrejme zase hrozí cisarák. Jak som sa rozpísala, prepáčte🙂 Ale však mi všetko všetko vydržíme, však sme najlepšia "vec" na svete - maminy🙂
@riela si z NR predpokladám, kto je Tvoj gynekológ?
@sandy80 ...možno keď budem v pokročilejšom štádiu tehotenstva budem sa na všetko pozerať inak, mňa pôrod desí už od začiatku tehotenstva, prvé na čom som myslela a čo mi prebehlo hlavou keď som sa dozvedala že čakám mimčo bolo, že ako zvládnem pôrod....alebo skôr ako nezvládnem pôrod..🙂
@riela Áno tiež moje prvé .... 🙂 a mená už máte vymyslené? a čo kočiar už nejaký vybraný?
@anulienka_nr zatiaľ to zvládli všetky mamičky, neboj sa, vtedy som to brala veľmi dramaticky, ale keď som sa zase odhodlala rodiť, tak to asi nebolo také zlé, no nie🙂 alebo možno som už zabudla aké to bolo 😉 neboj sa a nemysli na to, mysli na krásne dieťatko, ktoré budeš držať v náručí🙂
@sandy80 🙂 jasné veď v tom jedinom je zmysel života, tak si ho konečne naplním 🙂
@anulienka_nr chodím Gilanovi, a ty?
@milacik0106 - mien mám niekoľko 🙂 a stále nie som rozhodnutá 🙂
Patrik, Daniel, Alexander alebo dievčenské Barbora, Diana, Stela, Alexandra
kočík ešte nevyberám, to ešte počkám kým sa tu začne diskutovať aký by bol najvhodnejší 🙂
ale nemáme výťah v dome, bývame na 2 posch., takže nejaký s ľahkou konštrukciou
@riela fuuuhaaaa tak tých mien máte neúrekom 🙂 my sme si už vybrali Tomáš - po tatovi a Nicol alebo Sofia ... a kočiarik tiež ešte neviem aký si vyberiem .. len listujem na nete aké sú možnosti ... 🙂
@milacik0106 u nás je na prvom mieste Patrik (tiež po tatovi 🙂), ale tomu sa to veľmi nepozdáva...
@riela Je to nádherné meno ... ja by som neváhala 😉 Idem na malú prechádzku do obchodu .. zatiaľ papa
@milacik0106 prersne tak. plne s tebou súhlasím. a my čo sme z dediny sme museli chodiť ešte aj na pole kopať kukuricu, repu, tabak atď....
@anulienka_nr pracujem v BA. ale teraz budem mať možno tri roky prázdnin 😀
@renatulka66 presne tak. výchova môže byť na 100% perfektná, ale ke´d si dite nájde zlú partiu, je koniec. a ešte samozrejme záleží na dieťati, akú má silnú osobnosť, či naplno padne do partie, alebo bude v partii, ale stále má zadné dvierka otvorené a rozmýšľa triezvo.
baby práve mi bolo doručené, že som objednaná do BB, mám zvýšené hodnoty triple testov, máte s tým niektorá skúsenosti? som zufálá......neviem čo ma čaká a hrozne sa bojím, ako to všetko dopadne, či je maličké v poriadku
@marianax my s týmto neurobíme nič. žijeme príliž rýchlo, je taká doba. ako som napísala renatulke66, zaleží aj na dieťati a jeho osobnosti.
@riela Ja chodím k Dr. Obertovi
@marianax je zbytočné písať ti, aby si sa nebála, lebo báť sa budeme aj my, čo budeme rodiť normálne. 😝 ale ani preháňať to so strachom nemusíš. vieš, čo ťa čaká a budeš určite v dobrých rukách 🙂
@silvia0201 aj ja by som rada prázdninovala 3roky,ale obávam sa že budem len na materskej, rodičovský príspevok je brutálne nízky, tak budem musieť ísť zarezávať, jediné riešenie by bolo poslať tatina niekde do cudziny na zárobky 🙂
@anulienka_nr 🙂 k nemu som chodievala, keď som bola mladšia, ordinoval v nemocnici, teraz má tuším súkromnú ambulanciu na Kmeťkovej
@riela máš dobré info,Gilan má ordináciu niekde v centre?Si s ním spokojná, koľko krát Ti robil sono?Moje malé bolo´ tepelne ožiarené´ už 8x,až mám z toho obavy.
@anulienka_nr je. ale to je hanba politikov, že to nevedia nejak zdvihnúť tak, aby žena mohla kľudne ostať s dieťatkom kľudne doma.
a malinké s kým necháš??
ahojte, chcela by som sa spytat, v 15tt mi doktor podla sona povedal, ze vidi pohlavie a ze to vyzera na chlapca, lebo vraj "mu tam cosi trci" - neviete nakolko je tato informacia pravdiva? ked to uz doktor povie, a takto skoro, myli sa casto? mate niekto skusenost?
@silvia0201 To je otázka ktorú ešte nemám vyriešenú, ale pokiaľ by nám to financie dovolili určite zostávam doma ja!

@riela každá mamina je zvedavá. Ja tiež hlavne kvôli malej lebo ona by chcela sestričku a ja kvôli veciam lebo ich mám strašne veľa, ale skôr dievčenské 🙂